Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) djtoomi

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez LOL! :DDD Mennyit esznek már?Lassan többet zabálnak a szerverek mint minden többi gép.Ez már munka :DDD :DDD :DDD :C :Y :)) :R

Szer.: első va :) gyok!

[Szerkesztve]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#2) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az intel is próbálja csükkenteni a CPU-i fogyasztását. A server procikat nem ismerem, de a PC szintjén elég jól halad mind az AMD, mind az Intel. Mármint a súlyozott fogyasztásra gondolok.

(#3) rudi válasza djtoomi (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ezek a szerverek, amik miatt az egész Internet, segernyi nagyvállalat és kutatás létezni tud bőven kárpótolják azt az erkölcsi és anyagi kárt, amit energiafogyasztásukkal okoznak.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4) ngabor2 válasza ALI_G (#2) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

bár a cpu fontos, de ez nem minden. különösen egy szerver esetén. ott a lap, a hűtés, a légkondi, a háttértárak, a hálózat. oké, hogy a tortából valszeg legnagyobb szelet a procié... de a többi se elhanyagolható. az szép dolog, hogy a procigyártók elkezdték a fogyasztást lenyomni (van honnan...), de ha a többi nem csökken, akkor pár %-ot ér csak. az meg nem sok...

mod: rudi: amellett, hogy egyet értek veled, más oldalról is meg kell nézni. és erre egy humorosnak, vagy elgondolkodtatónak szánt válaszlevélből idéznék (mkkp.hu, januári archívumban megtalálható):
Ez azért is felháborító, mert kevés olyan bolygó van, melynek sorsát ennyire a szívünkön viseljük, ugyanis egyelõre nem tudunk elköltözni innen. Ezt több hivatalos tanulmány támasztja alá.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#5) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez van. A világ szűkül, főleg, mióta ennyire terjed az internet. Az igényeket ki kell szolgálni, ehhez teljesítmény kell. Régen az emberek is jobban ''ráértek'' az információ sem áramlott Amazonasz szinten felénk. Most, ha elfingja magát pl. az amcsi elnök, még a hangját is közvetítik. Az ilyen információk közléséhez, ( persze azért ennél komolyabbakhoz is :) ) kell a hihetetlen teljesítmény, ami sajna hihetetlen fogyasztással párosul. Az szép dolog, hogy törekednek a gazdaságosabb energiafelhasználásra. (persze érdekük is, a villanyszámlát is fizetni kell...)

(#6) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most mi bajuk van?Még mindig kevesebbet fogyaszt mintha sok kis gépből lenne összerakva...

(#7) Zenty

Zenty
(őstag)

Akkor gyorsan bele kell huzniuk ,merrt nem csak az van ,hogy az internet hamarsoan minden háztartásba alap lesz hanem bövül a szolgáltatás is!
Felváltja a tv, mobilt, idővel stb.

Guild Wars - Zenty a survivor

(#8) Male válasza ftc (#6) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ez nem tűnik olyan rettenetesen soknak... persze, nagy szám, de százalékosan már nem igazán. Ugyaníg elő lehetne szedni pl a légkondikat, hogy egy melegebb napon mennyit is fogyasztanak összesen, stb.

Ráadásul 2000 és 2005 között megduplázódott a fogyasztás... aha, és a teljesítmény hányszorosára nőtt?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) flimo válasza ngabor2 (#4) üzenetére

flimo
(őstag)

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy jelenleg nincs meg a politikai akarat és a gazdasági háttér a költözéshez :)

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#10) ngabor2 válasza flimo (#9) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

meg az új cím sincs még meg...

(#11) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Nekem ez tetszett:
Világ szerverei: 123
USA szerverei 45

Mivel felteszem az USA szerverei kicsit modernebbek más országok átlagánál, ami egyben jobb számítási teljesítmény / fogyasztás mutató is jelent, így simán lehet, hogy a világ számítási kapacitásának majd a fele az USA-ban van. Messze nem vezet, csak vicces :)

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#12) Sepiroth

Sepiroth
(lelkes újonc)

szerintem semmi ez a szám bármilyen más kegyerét veszünk pc-ék légkondik, tv-ék stb mindegyiknél 1000 nagyobb szám jönne ki hogy ennek most mi az értelme :))

[Szerkesztve]

a kedvenc toplistám http://toplista.megaoldal.hu

(#13) Korcsii

Korcsii
(őstag)

''szerverek és a hozzájuk kapcsolódó hűtőrendszerek''
mi lenne, ha haszosítanák a hőt is? :F

(#14) CocooN-z válasza Korcsii (#13) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Ugyanugy mint a cpu cooler sem elszívja a meleget, hanem a ''hideget'' fujatja rá, és a meleg elszökik, nem lehetne csak elszívni, aztán go bele a radiátorba :D ;]

[Szerkesztve]

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#15) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két dolog merült fel bennem:

Csak amerikai mérések alapján (legalábbis én ezt vettem ki ebből és erről a témáról szóló cikkekből, hogy csak amerikai adatokra támaszkodnak) szerintem kicsit vad dolog világméretekre általánosításokat levonni.

Mennyivel fogyaszt többet egy Intel csúcs szerverproci, mint AMD-s társa? (A választ erre a kérdésre tudom. :) ) De jobb kérdés, hogy átlagban mennyivel fogyaszt kevesebbet egy AMD szerverproci a legnagyobb riválisánál? Ennek is utánajártam, de ezek után kicsit nagyképűnek hangzik az utolsó bekezdés. :)

Ember embernek farkasa.

(#16) didyman válasza ngabor2 (#4) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A CPU nagyon kis szelet egy soklemezes RAID tömb mellett, de egy kis cég egyvinyós szerverében mondjuk tényleg nagy szelet. Az igazi nagy dögöknél azonban a lemez alrendszer simán összemérhető vagy nagyobb tétel benne és ehhez halmozódik a klímaberendezés.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#17) didyman válasza FehérHolló (#15) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Neked is ezt tudom írni, édesmindegy, hogy Intel vagy AMD röfög a nagy szerverekben, ott más viszi a nagy lepedőt. Persze egy cluster esetében pl. már más a leányzó fekvése :) .

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#18) ngabor2 válasza Korcsii (#13) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezt a hőt drágább lenne hasznosítani értelmesen, mint ''csak'' lehűteni a cuccost.itt elsődleges szempont a biztos működés, tehát ha épp nem kell fűteni, akkor azt a hőt továbbra is el kell vezetni. tehát a jelenlegi mellé kellene egy hasznosító rendszert kiépíteni, ami nem egyszerű.

didyman: való igaz, szerver és szerver között is óriási különbség lehet, energiafelhasználásban és ennek arányában. ezért is nehéz egységes képet adni erről.

(#19) orbano válasza ngabor2 (#18) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

no meg ha számolsz egy kis hatásfokot, bel ehet látni, hogy pár elenéysző százaléknál nem lehetne többet visszanyerni. Jobb hatásfokhoz extrémebb körülmények kellenének, pl. 2-300 fokon stabilan üzemelő processzorok... :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#20) Cartman002 válasza orbano (#19) üzenetére

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hmmm az szép lenne :DDD

Üdv: Cartman

(#21) macilaci78 válasza orbano (#19) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Azért a -200°C-os környezeti hőmérsékleten is sokkal gazdaságosabban lehetne használni azt a cirka 250°C-nyi hőmérsékletkülönbözetet. :U

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#22) Korcsii válasza CocooN-z (#14) üzenetére

Korcsii
(őstag)

én úgy tudtam, hogy melyeget szívja ''ki'' a cpu-ból ;) (azáltal hogy hideget fúj rá :DDD)
egyébként csak egy hirtelen feltört ötlet volt...
2006-os eredmények?

[Szerkesztve]

(#23) Cicero

Cicero
(őstag)

és egyre többet is fognak...

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.