Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

A vastagsagra vonatkoz 18-23,8 mm ertek, hogy jott ossze?
Paras idoben megszivja magat mint egy szivacs, es megvastagszik?

(#2) M@trixfan válasza twollah (#1) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Elöl vékonyabb mint hátul. Ezzel gyakran ''trökköznek'' a gyártók, hogy hátrafelé vastagszik a notebook.

twitter: MatrixfanLive

(#3) Adrian Mole

Adrian Mole
(senior tag)
LOGOUT blog

Olvasom a cikket, csorog a nyálam, minden stimmel, ahogy azt szeretem egy (jövendő) notiban, már látom is életem első notebookját magam előtt, aztán az a vég, csak azt tudnám feledni. Piros és ezüst... Könyörgöm... :U :B :Y

42

(#4) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

<nyálcsorgatós smiley>. így, ennyi!

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#5) WN31RD

WN31RD
(VIP)

A képen látható változat undorítóan néz ki szerintem is.

Viszont ilyen teljesítményű procival 1 kg-ban 10 óra üzemidő rendkívül jól hangzik... kérdés, hogy igaz-e.

A passzív hűtés nem feltétlenül előny. Sokkal jobb lenne, ha lenne benne venti, ami normális körülmények között soha nem kapcsol be, de ha netán mégis szükség van rá, akkor ahelyett, hogy egyik pillanatról a másikra lekapcsolja a gépet a hővédelem, inkább elindulna a venti.

[Szerkesztve]

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#6) twollah válasza M@trixfan (#2) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Ahaaaaaaaaaa.

Akkor ezentul en is igy adom meg a mereteim.

(#7) Notes

Notes
(őstag)

PH!-s notebook teszt mikor lesz?

Romanes eunt domus!

(#8) G@ben

G@ben
(őstag)

Ha jól olvastam a Samsung honlapján, akkor nem 1, hanem 1,8 kg. Bár az se sok.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#9) marcee

marcee
(PH! addikt)

Ennek valami kegyetlen ára kell, hogy legyen. A kijelző speckói nagyon ott vannak. Sajnos kisebb mérteben még sok az 1024x768-as.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#10) emvy válasza G@ben (#8) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1.8 font. Az 1.08 kiló, azt hiszem.

while (!sleep) sheep++;

(#11) WN31RD válasza marcee (#9) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Kár, hogy a függőleges felbontása ennek is csak 768. Az ember ugye általában szöveggel foglalkozik, és ilyesmihez ritkán jön jól a nagyobb vízszintes felbontás, míg a minél nagyobb függőleges felbontás hasznos lenne.
De persze mostanában mindenki házimozizik, sőt már útközben is csak mozizik, úgyhogy kell a szélesvászon, mert ez a divat...

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#12) G@ben válasza emvy (#10) üzenetére

G@ben
(őstag)

Lehet, én itt láttam egy nagyon rövid leírást:
Bővebben: link

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#13) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Külföldön olyan 500000 HUF-nak megfelelő ára van.

while (!sleep) sheep++;

(#14) emvy válasza G@ben (#12) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elírták.

while (!sleep) sheep++;

(#15) SupaCow válasza emvy (#13) üzenetére

SupaCow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

sokkoló. gondoltam hogy ilyen ára .lesz.
szívesen hordozgatnék suliba egy ilyet. :D

Eladó : Frogskins Flora : http://tinyurl.com/6hkg554

(#16) Perjel válasza twollah (#6) üzenetére

Perjel
(tag)

Miért? Te is vékonyabb vagy elöl, mint hátul?:)

bocsi.

(#17) reaperr

reaperr
(újonc)

szerintem is sokan vinnének a suliba magukkal egy ilyen ''picúrt'' csak lenne normálisabb szine

[Szerkesztve]

Ad calamitatem quilibet rumor valet.

(#18) Perjel

Perjel
(tag)

Ezüst-feketében azért jól nézhet ki. Én egyébként kiadnék érte 500 ezret is akár, ha nem tudnám, hogy gyorsan veszít az értékéből egy ilyen cucc, árban és teljesítményben is semmivé lesz néhány év múlva. Főleg az utóbbi a baj, ha tudnám, hogy 5 évig jó lesz bármire, meggondolnám. Ja és persze sajnos nálunk jóval drágább lesz... (bár egy ilyenért talán megérni kimenni Bécsbe)

(#19) Club

Club
(őstag)

Ez valahogy nevetséges.
Ok, hogy 4-5 kilós notik nehezek.
De ebben ha jól sejtem lesz egy Integrált Vga, ami ugye mára már eléggé gáz.
Főleg ha az ember kiad 500k-t egy notiért.
Annyiért vegyen egy Sony Vaio-t, ami van vagy 2,2Kg, aztán erre sem mondhatja senki hogy nehéz, és ebben még erő, meg normális VGA is lesz.
A 10 Óra üzemidő meg kamu.
Nem hiszem el.
Ennyi.

(#20) Adrian Mole válasza Club (#19) üzenetére

Adrian Mole
(senior tag)
LOGOUT blog

Mire kell a VGA egy ilyen notiban? Megjeleníteni a Windózt, esetleg valami videót. Ehhez bőven elég az integrált Intel extrém grafika ;) (bár az IBM vagy HP féle Ati megoldások szimpatikusabbak, de azok többet is esznek).
10 órát én is hiszem, ha látom, ugyanakkor ebben a gépben gyakorlatilag a proci és a tft a legnagyobb fogyasztó, még a hdd is valami könnyített verzió. Elvileg belefér.

42

(#21) Joe Black válasza Club (#19) üzenetére

Joe Black
(újonc)

Nem feltétlenül kamu a 10 óra. Asus notebook Centrino-val nekem lejátszott 2 DVD-t és még maradt 30% kakaója. És az sokkal erősebb gép, a súlya is 2 kg körüli.

Egyszer úgyis eljövök.

(#22) shev7 válasza Club (#19) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Ezt sosem tudtam megérteni néhány Ph!-s emberkében, hogy mért kell valamit fikázni, mert nem tetszik. Lehet, hogy neked X800pro kell a laptopodba, meg Prescott magos 4,5 GHz-es proci. És nem zavar az 5 kilós súly. Lelked rajta, de én inkább minél kisebb, minél könnyebb notit szeretnék. És nem akarok játszani rajta, máshoz meg nem igazán kell IEG-nél jobb kártya. Legalább is nekem. Légyszíves engedd már meg a gyártóknak, hogy olyan notit is gyártsanak ami az én igényeimnek is megfelel. Köszi.

Szerk. Ha 2,2 kg, akkor kétszer olyan NEHÉZ mint ez. :)

peace.

[Szerkesztve]

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#23) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezekben az ultrakompakt notikban mindig van gyenge pont. Itt speciel a 12 collos kijelző. Nekem már a 17 collos asztali monitor is szűknek tűnik soxor...
Ráadásul itt még jobban össze kell nyomni a billentyűzetet, mint a 15 collos notiknál, ami erősen a használhatóság rovására megy...

Ez a piros szín meg... Jó hogy a Mclarenes fekete-ezüst már elcsépelt, de könyörgöm a Ferrari pirosa nem az???
Szerintem ez egy amolyan ''villantós'' gép pénzes cégvezető-nőknek.

MOD:
Ja, a 10 óra pedig igenis hihetetlen. A Via procis gépek sem tudták, a Transmetásak sem. Akkor majd pont az Intelnek fog sikerülni. Ugyammá királylány...
Esetleg akkor, ha egy kamion akksijára drótozzák rá, így viszont már lazán átlendül a két kilós határon... :D

[Szerkesztve]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#24) shev7 válasza simonzé (#23) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

A hangsúly az ''asztali''-n van.

Egy asztali monitort közel sem olyan távolságból nézel, mint egy notit.

Billentyűzetre meg csak annyit tudok mondani, hogy egy 13''os notit használok, semmi probléma nincs vele. Ez meg egy szélesvásznú 12''os. Nem hiszem, hogy kisebb lenne.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#25) emvy válasza simonzé (#23) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1, van ezüst verzióban is
2, hidd el, hogy a notebookom kijelzőjén legalább olyan jól elférek, mint egy 19''-os TFT-n (majdnem 50%al több pixelem van, mint egy 19''os TFT-nek...)

while (!sleep) sheep++;

(#26) marcee válasza Club (#19) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Basszus ez egy _SUB_notebook_
Egyszerűen nem neked való.
Én mellesleg nem emléxem, hogy 1.3kg-nál könnyebb notebook volt-e korábban egyáltalán. Persze biztosan én nem vagyok elég tájékozott, de ez az 1 kiló az nagyon karcsú és ahhoz képest a teljesítménye is rendben van.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#27) WN31RD válasza marcee (#26) üzenetére

WN31RD
(VIP)

''nem emléxem, hogy 1.3kg-nál könnyebb notebook volt-e korábban egyáltalán''
Volt és van, több is.

(#28) dabadab válasza WN31RD (#5) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Viszont ilyen teljesítményű procival 1 kg-ban 10 óra üzemidő rendkívül jól hangzik... kérdés, hogy igaz-e.''

Tippem szerint ehhez ket dolog kell: terheletlen processzor, optikai meghajto helyett masodik aksi - igy szokott kijonni a centrinos cuccok 8-9 ora koruli uzemideje.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#29) WN31RD válasza dabadab (#28) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Csakhogy ehhez külső optikai meghajtó jár, tehát nem rakhatsz bele még egy aksit.

(#30) dabadab válasza simonzé (#23) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Ezekben az ultrakompakt notikban mindig van gyenge pont. Itt speciel a 12 collos kijelző. Nekem már a 17 collos asztali monitor is szűknek tűnik soxor...''

Azert a ketto mas kategoria. Itt az asztalon egy 19''-es CRT (1280x960) meg egy 15''-os laptop (1400x1050) van - es a laptop kijelzojet valasztanam, ha valasztanom kellene.

A piros meg nekem bejon, en szivesen elfogadnam.

(#31) dabadab válasza WN31RD (#29) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor viszont tanacstalan vagyok. Esetleg kikapcsolt monitorral (az enyem lehajtva kikapcsolja a kifejlzo hattervilagitasat).

(#32) Surranó válasza emvy (#10) üzenetére

Surranó
(fanatikus tag)

816 gramm. Bővebben: link

De lehet, h a külső cdvel együtt megvan az 1 kiló is. Egyébként ilyenkor a külső drive az szériatartozéknak számít, vagy külön fizetni kell érte? :U

[Szerkesztve]

(#33) WN31RD válasza dabadab (#31) üzenetére

WN31RD
(VIP)

''Esetleg kikapcsolt monitorral''
LOL :D

''az enyem lehajtva kikapcsolja a kifejlzo hattervilagitasat''
Én még nem láttam olyan laptopot, amelyik nem.
Szerk.: Legalábbis nem tűnt fel.

[Szerkesztve]

(#34) dabadab válasza WN31RD (#33) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy masik site-on viszont a sokkal hihetobb 3,5 orat adjak meg, illetve hetet vmi nagy aksival. Ez a ketto egyutt vegulis kiadja a tiz orat :)
Bővebben: link

(#35) WN31RD válasza dabadab (#34) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Hehe... Kíváncsi vagyok, végülis mekkora súly mellett jön ki az a 10 órás üzemidő, ha egyáltalán nem úgy kamu az egész, ahogy van.

(#36) Surranó válasza WN31RD (#33) üzenetére

Surranó
(fanatikus tag)

Van, amelyik standby-ba megy, ha lecsukod a tetőt. Vagy hibernál. De van olyan notesz, ami még hibernálva is leszívja az aksit 7-8 óra alatt...

(#37) shev7 válasza WN31RD (#35) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Szálljatok már le erről az akkuidőről.

Nem az van benne a cikben, hogy 10órát megy, hanem az hogy akár 10 óra is lehet. Vagyis ez az elméleti maximum. Ha csak wordot használok, és nem csatlakozom a netre akkor az én 5 éves notim is megy 2 órát.

[Szerkesztve]

(#38) shev7 válasza Surranó (#36) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Hibernálva mért szívná le az akksit?

(#39) Legolas

Legolas
(senior tag)

Mondhattok akármit, ez a cucc, akkor is gyönyörű és igen hasznos jószág. Színválaszték meg később úgyis lesz belőle. Ebben a cuccban az a durva, hogy nemcsak egy noti, ami 10 órát megy mondjuk repülőn, vonaton az erdő közepén, a sivatagban :) stb. hanem még csak nem is olyan gyenge. Az 1.1-es Pentium M azért egy átlagos athlon xp-vel simán felveszi a versenyt és gyakorlatilag nem fogyaszt áramot :)
Szóval a lényeg, hogy bárki aki ezt fikázza, azért szívesen látna egyet otthon!

[Szerkesztve]

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#40) Lars válasza shev7 (#38) üzenetére

Lars
(senior tag)

Kérdés jogos, én is kiváncsi vagyok az okfejtésre.
Abban a masinában, ami kikapcsolva is eszi az aksit, álltalában a fesz-szab. van meghalva. (Legalábbis úgy tudom)
Amúgy el tudnám képzelni az életem egy ilyen kis cuccal. Még az sem zavarna ha piros lenne :D
Viszont ezüst szinben pl az Asus is jól mutat. (Szerintem)

(#41) karib

karib
(PH! addikt)

Nem rossz, kicsit koppintottak a Sony Vaio X505-ről (lásd bekapcsgomb a sarokban stb.). A billentyűzete kicsit nyomott, de amúgy nem sok kivetnivalót látok benne. Az ULV Dothan kb. 5 W-ot kajál, amivel azért tisztességes akkuidő érhető el - bár kis gépben az akku is pici.

Alakulnak ezek a noteszek, én azt mondom.

Department of Redundancy Department

(#42) karib

karib
(PH! addikt)

Aki hűledezni akar, nézze meg itt a Vaio X505 alaplapját, kb. akkora, mint két hitelkártya... Bővebben: link :U

Department of Redundancy Department

(#43) WN31RD válasza shev7 (#37) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Ha csak szövegszerkesztőt nem túl intenzíven használva bírja 10 óráig 1 kg-ban, már az is szép teljesítmény lenne.
Nem tudom bírja-e, de erősen kétlem.

(#44) Adrian Mole válasza dabadab (#30) üzenetére

Adrian Mole
(senior tag)
LOGOUT blog

Legalább lenne egy kicsit bordós... :DDD
Az ezüstszínű meg nagyon műanyagnak néz ki. Na mindegy, azért elfogadnám. :D

[Szerkesztve]

42

(#45) Adrian Mole válasza karib (#42) üzenetére

Adrian Mole
(senior tag)
LOGOUT blog

Kemény: .

(Engedelmeddel képpé alakítottam a linked :) -karib)

42

(#46) Surranó válasza shev7 (#38) üzenetére

Surranó
(fanatikus tag)

Hát ez az! F*gom nincs. Ha gondolod, rákérdezek a típusra, de asszem egy HP volt Suse valahánnyal (nemtom, oprsz számít-e itt vmit).

(#47) shev7 válasza Surranó (#46) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Számít, mert lehet, hogy nem is hibernálva volt, mert linux alá külön kell fordítani ACPI vezérlőt. (Remélem jó a rövidítés)

(#48) Surranó válasza shev7 (#47) üzenetére

Surranó
(fanatikus tag)

ühüm... ezt megosztom az illetékessel.

(#49) djyangce

djyangce
(tag)

Hi all!

Az akkuidőről annyit, hogy ha egy Dell Inspiron 500m DVD-je helyére raksz egy második akkut, akkor az meglehetősen sokáig fut (nem emlékszem a honlapjukon megadott értékre, de közelítette a 10 órát) pedig az sima 1,5GHz-es PentiumM volt.

Amúgy szerintem is le lehet szállni az integrált VGA-ról. Aki ilyet vesz, annak azért kell, mert mondjuk egy hosszab vonat vagy repülőúton esetleg tárgyaláson stb. akar dolgozni. Nem tartom valószínűnek, hogy a munka ebben az esetben a 3DMax-szal kapcsolatos lenne.
Nekem rettentően elég lenne mindenre. Amúgy se játszom a gépen, minden paramétere bőségesen elég a munkára.

Ha fut rajta Linux akkor egy dolgot nem mondtam még:
KELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELLKELL

''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''

(#50) t|-|om! válasza Perjel (#18) üzenetére

t|-|om!
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

500e Hufból én már inkább már Asus-t vennék tripla ekkora teljesítménnyel!

Az már más kérdés, hogy az nem megy 10 órát! :(

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.