Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) a_tesz

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

jaj az az a betű rossz helyen van a címben :B

akkor most már szinte csak az fog dönteni a két formátum között, hogy melyik lesz az olcsóbb lemez :D mármint az otthoni felhasználóknak

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#2) Flashback

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Ez kb olyan csata mint annak idején a plusz minuszos DVDknél...

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#3) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezért kellett két irányba fejleszteni? Mostmár igazán rájöhetnének, hogy közös érdek az egyetlen szabvány.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#4) shteer válasza simonzé (#3) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3 oka van: profit, profit, profit.

ez egy nagyszerű hír, már csak megfelelő árra kell zuhannia :C

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#5) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

LOL! :))
ádáz csatát folytatnak, a hardvergyártók meg galád módon elássák a csatabárdok, nesztek! De sunyi ez a NEC, jól csinálja! A krdoskodók pusztuljanak meg, ú jól fog járni. És még a notikra is gondolt. :R

Már csak a másolásvédelmi eljárások megkerülésével kell foglalkozni... ;]

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#6) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''Az NEC két IC-ből álló lapkakészlete maximálisan 5x írási tempót támogat mindkét kék lézeres formátumnál, 16x sebességű írást nyújt az összes DVD-szabvány esetében, mindemellett 48x CD-írást kínál.''
Akkor 16 szorosan írja a HD-DVD-t is, vagy a HD DVD is kék lézeres? :F
(Amúgy végre egy jó ötlet, bár azért várható volt hogy lesz ilyen, ezzel mindenki csak jól jár majd, főleg a NEC ::D meg is érdemli, nagyon jó írókat gyárt...nekem is az van.)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#7) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Na végre! :R Ráadásul lesz sata is. Helyes. :C

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#8) jules007 válasza REDeath (#6) üzenetére

jules007
(kvázi-tag)

''mindkét kék lézeres'' = HD DVD és Blu-ray

ezeket írja 5x-ösen. a hagyományos DVD-ket 16x-osan.

[Szerkesztve]

(#9) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ez a chipset jó, de szerintem még nem elég a multi DVD írókhoz.
Ha jól tudok az optika, olvasó-író fej is más kell legyen.

Aki hülye, haljon meg!

(#10) Renwick válasza L3zl13 (#9) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt heggeszti a Ricoh (legalábbis róluk tudunk)...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#11) t72killer válasza L3zl13 (#9) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 18kHUF-os csipszet ár nem is olyan riasztó. kérdés, h 100k alatt marad-e a komplett író...
Gondolom a multis írófej nem 3 centbe kerűl, remélem annak is lejjeb tudják vinni a költségeit emberi léptékekre a jövő év folyamán.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#12) Jim Tonic válasza L3zl13 (#9) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Benne van a cikkben a válasz.

Mikor kezdődött ez a vita, és láttuk, hogy nem lesz megegyezés, megemlítettem, hogy itt az fog hatalmasat kaszálni, aki mindkét formátumot kezeli. Az NEC és a Ricoh hatalmasat készül kaszálni.
Ez viszont eléggé lezsibbaszthatja a Sonyt és bagázsát, mert innentől kezdve az olcsóbb nyersanyag nyer, és jelenleg a HD-DVD 100% egyszerűbben gyártható.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#13) simonzé válasza Jim Tonic (#12) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jelzem, hogy az olcsóbb nyersanyagár ebben az esetben ~2500 Ft/ 15GB-t jelent. Szóval még jóóó ideig az ócskabéna DVD lesz a legjobb ár/érték arányú média.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#14) nap

nap
(őstag)

Ez kell a nepnek, nem regiokod...

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#15) macilaci78 válasza simonzé (#13) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Nyugi, mire én megengedhetem majd magamnak, addigra úgyis lemennek az írható média árai, illetve itt lesz a következő szabvány. :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#16) Jim Tonic válasza simonzé (#13) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Jah, és ráírsz majd 20GB anyagot, illetve HD videót. Ne keverd össze szerintem a nem összehasonlítható dolgokat.

[Szerkesztve]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#17) dabadab válasza Jim Tonic (#12) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Az NEC és a Ricoh hatalmasat készül kaszálni.''

Nem hinnem, mert nekik konkretan meg is kell dolgozni a bevetelert, ellenben mondjuk a Sonyval, aki csak ucsorog meg szedi a licenszdijat a NEC-tol meg a Ricohtol.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#18) Jim Tonic válasza dabadab (#17) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

És? Gondolod, hogy így nincs benne óriási üzlet? Akkor neki sem álltak volna. Ha a blu-ray alulmarad, akkor meg úgysem lesz liszensz.

(#19) REDeath válasza dabadab (#17) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amiért dolgoznak attól még kaszáhatnak... ők majd kiadják a licendíjat meg stb-t a NEC a chipjére, a Ricoh a lézerfejre... és amúgy is licenc ide vagy oda jó pénzért adják majd el ezeket a cuccokat. szóval nem kell félteni őket!

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#20) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C

(#21) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy rakás félreértés van a köztudatban. Az olyan vezérlők kivételével, amelyeket kimondottan valamelyik táborhoz tartozó cég kérésére fejlesztettek ki dedikáltan csak HD DVD vagy kindottan csak Blu-ray meghajtókhoz, az összes cég olyan LSI-ket fejleszt, amelyek egyaránt alkalmazhatók Blu-ray VAGY HD DVD meghajtókban, de ez nem azt jelenti, hogy az ilyen chipre épített meghajtók kimondottan mindkét formátumot kezelik majd, sőt még azt sem, hogy ez a chip kimondottan ezért született. Ilyen fejlesztése van a Sanyonak is például, az ő chipjük is simán alkalmazható akár HD DVD, akár Blu-ray meghajtók optikai jelrögzítésének és dekódolásának levezénylésére, de ahhoz, hogy abszolút multiformátumú meghajtók szülessenek, még számos technikai problémát meg kell oldani, a cégpolitikai, liecnce stb. kérdésekről nem is beszélve.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#22) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Hehe, a nevető harmadik. Szeretem az ilyen felhasználóbarát gyártókat :DDD

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#23) PPeter válasza jerry311 (#22) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semmiféle nevető harmadik nincs. :F

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#24) macilaci78 válasza PPeter (#23) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Akkor nincs még minek örülnünk? :F

(#25) PPeter válasza macilaci78 (#24) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem nagyon. Írtam lejjebb (feljebb), hogy mekkora a jelentősége ennek a vezérlőnek.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.