Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) kdz

kdz
(tag)

már tudom, is, hogy mire cserélem le a Chieftecemet, ha bedöglik ;)
nagyszerűen néz ki így specifikációk alapján...és az áruk sem olyan vészes...persze az kicsit megugrik mire elér kishazánkba :(

Never give up! Never surrender!

(#2) strike-force

strike-force
(őstag)

jol latom, hogy a 3 tap kozott annyi a kulonbseg, hogy varialtak valameniyt, a +3.3V es +5V agon? mert akkor a legkisebbet erdemes csak megvenni, a tobbire semmi szukseg.
esetleg kulonbozik meg a +12V-n osszeadott aramerosseg is?

Just realize it!

(#3) Loha válasza strike-force (#2) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ettől függetlenül is csak a legkisebbet érdemes megvenni. Ha a 470-es le tud adni 350W-ot stabilan, akkor még pár évig mindenre elég lesz.

(#4) Kriza

Kriza
(őstag)

Az 520W és a 600W között csak az 5V-os ágban van 5A különbség??? Azt hogyan??? :F Ez nekem sehogy nem jön ki!

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#5) Niquis

Niquis
(senior tag)

Valószínű a nagyobbaknál a kombináltan leadható teljesítmény több, igen, ez lehet a nyitja. A 2x8cm ventikiépítéssel pedig vigyáznék, mert a Hiperem is ilyen, és mocskosul hangos tud ám lenni. Ja és neki is fokozatosan állnak le a ventik.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#6) kdz válasza Niquis (#5) üzenetére

kdz
(tag)

a barátnőmnek 2x8-as enermaxa van és jóval halkabb mint az én 12-es chieftec-em...
bár az igaz, hogy az ő konfigja gyengébb, ezért lehet, hogy max terhelés mellett is csak alapjáraton mennek neki a ventik...

Never give up! Never surrender!

(#7) GP-Sz

GP-Sz
(senior tag)

Ez a késleltetett kikapcsolás eléggé parasztvakításnak tűnik :) Ha az ember végiggondolja, a kikapcsolás után már nincsenek hőforrások, tehát melegebb már nem lehet semmi, mint a kikapcsolás pillanatában. A levegő a házban persze felmelegszik, de annak semmi baja nem lesz tőle :) Az meg kit érdekel, hogy mennyi idő alatt hűlnek le az alkatrészek üzemi hőmérsékletről szobahőmérsékletre?

(#8) Kriza válasza GP-Sz (#7) üzenetére

Kriza
(őstag)

Nincs hőforrás??? És az elektronika, ami a késleltetett kikapcsolást vezérli??? ;) :P :DDD

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#9) GP-Sz válasza Kriza (#8) üzenetére

GP-Sz
(senior tag)

K...ra igazad van :DDD

(#10) LordX válasza GP-Sz (#7) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, miután kikapcsoltad a hőforrásokat, abban a pillanatban szobahőmérsékletűek lesznek a dolgok.. Pl. azt érdekli, hogy mennyi idő alatt hűlnek le az alkatrészek, aki vigyázni szokott élettartamukra.

(#11) erdoke válasza strike-force (#2) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Teljesen biztos, hogy a kombinált +12 V-os terhelhetőségük is különbözik. Gyakori a mostani tápegység-családoknál.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#12) Yaye válasza LordX (#10) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem GP-Sz-nél a pont. Ha azt nézzük hogy a cucc rendeltetésszerűen minden nap megy akár 8-10 órán át üzemi hőmérsékleten, akkor az élettartama szempontjából tökéletesen elhanyagolható, hogy a nap végén 5 vagy 20 perc alatt hűl le. Vagy ilyen erővel aki vigyáz az élettartamra az mindig kapcsolja ki a gépét ha negyed óránál hosszabb időre nem dolgozik rajta :U

(#13) GP-Sz válasza LordX (#10) üzenetére

GP-Sz
(senior tag)

Ha nem tudsz olvasni, arról nem én tehetek. A kikapcsolás időpontjában minden üzemi hőmérsékleten van, de ennél már nem lesz melegebb, mert nem viszünk teljesítményt a gépbe. Ami melegebb lesz a kikapcsoláskori hőmérsékleténél, ha megszűnik a légáramlás, az maga a gépben levő levegő, de ez nem érdekel senkit. Az utókeringetés annyit változtat a dolgon, hogy a szobahőmérsékletet gyorsabban érik el az alkatrészek. De ez nem érdekel senkit, mert közben végig az üzemi hőmérséklet alatt vannak. Ha az nem ártott nekik, akkor...

(#14) LordX válasza GP-Sz (#13) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nehogy azt hidd, hogy nem lesz melegebb némely alkatrész, mert mivel működő gépben dinamus hőegyensúly alakul ki, nem statikus. Ha kikapcsolod a ventiket, akkor megszűnik a hőelszállítás, és a még bent levő hő más úton fog távozni, nem kondukcióval - azaz melegít addig hőnek ki nem tett dolgokat.

Nem mondom, hogy úristen, 3x olyan hosszú ideig fog minden működni az új fícsör miatt, de nem parasztvakítás.

(#15) Kriza

Kriza
(őstag)

Engem pl. marhára zavarna, ha éjszaka kikapcsolom a gépet, és még 5-10 percig forognak a ventik, amikor aludni akarok. Ezek a tápok ilyen képesség nélkül is elmennek 3-4 évig (akár sokkal tovább is), akkor meg úgyis tuti újfajta csatlakozót rak az intel az alaplapra, és már elavult lesz.

(#16) pschio

pschio
(őstag)

12volton 20 amper eleg verszegeny.... az en 500as coolinkem ad 32 ampert 12 volton ez meg 600on 20at.

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#17) L3zl13 válasza LordX (#14) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Némely alkatrész melegebb lesz, de nem a nagy hőtermelő alkatrészek, amelyeket hűteni szoktunk... Szerintem is jórészt marketingdumáról van szó.

Aki hülye, haljon meg!

(#18) GP-Sz válasza LordX (#14) üzenetére

GP-Sz
(senior tag)

Tény, hogy lesz pár dolog, ami felmelegszik, de semmi esetre sem lesz annyira meleg, ami árthat neki. A közvetlenül érintkező alkatrészek hőmérséklete amúgy is nagyjából megegyezik, úgyhogy ezek már nem fogják egymást felmelegíteni, a gépben megrekedő (ez sem igaz, mert konvekció azért még lesz) levegő pedig még lokálisan sem fog annyira felmelegedni, hogy utána bármit is nagyon felmelegítsen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.