már tudom, is, hogy mire cserélem le a Chieftecemet, ha bedöglik 
nagyszerűen néz ki így specifikációk alapján...és az áruk sem olyan vészes...persze az kicsit megugrik mire elér kishazánkba 
Never give up! Never surrender!
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)

már tudom, is, hogy mire cserélem le a Chieftecemet, ha bedöglik 
nagyszerűen néz ki így specifikációk alapján...és az áruk sem olyan vészes...persze az kicsit megugrik mire elér kishazánkba 

jol latom, hogy a 3 tap kozott annyi a kulonbseg, hogy varialtak valameniyt, a +3.3V es +5V agon? mert akkor a legkisebbet erdemes csak megvenni, a tobbire semmi szukseg.
esetleg kulonbozik meg a +12V-n osszeadott aramerosseg is?
Just realize it!

Ettől függetlenül is csak a legkisebbet érdemes megvenni. Ha a 470-es le tud adni 350W-ot stabilan, akkor még pár évig mindenre elég lesz.

Az 520W és a 600W között csak az 5V-os ágban van 5A különbség??? Azt hogyan???
Ez nekem sehogy nem jön ki!
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Valószínű a nagyobbaknál a kombináltan leadható teljesítmény több, igen, ez lehet a nyitja. A 2x8cm ventikiépítéssel pedig vigyáznék, mert a Hiperem is ilyen, és mocskosul hangos tud ám lenni. Ja és neki is fokozatosan állnak le a ventik.
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

a barátnőmnek 2x8-as enermaxa van és jóval halkabb mint az én 12-es chieftec-em...
bár az igaz, hogy az ő konfigja gyengébb, ezért lehet, hogy max terhelés mellett is csak alapjáraton mennek neki a ventik...

Ez a késleltetett kikapcsolás eléggé parasztvakításnak tűnik
Ha az ember végiggondolja, a kikapcsolás után már nincsenek hőforrások, tehát melegebb már nem lehet semmi, mint a kikapcsolás pillanatában. A levegő a házban persze felmelegszik, de annak semmi baja nem lesz tőle
Az meg kit érdekel, hogy mennyi idő alatt hűlnek le az alkatrészek üzemi hőmérsékletről szobahőmérsékletre?

Nincs hőforrás??? És az elektronika, ami a késleltetett kikapcsolást vezérli???

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

K...ra igazad van 
Igen, miután kikapcsoltad a hőforrásokat, abban a pillanatban szobahőmérsékletűek lesznek a dolgok.. Pl. azt érdekli, hogy mennyi idő alatt hűlnek le az alkatrészek, aki vigyázni szokott élettartamukra.
Teljesen biztos, hogy a kombinált +12 V-os terhelhetőségük is különbözik. Gyakori a mostani tápegység-családoknál.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Szerintem GP-Sz-nél a pont. Ha azt nézzük hogy a cucc rendeltetésszerűen minden nap megy akár 8-10 órán át üzemi hőmérsékleten, akkor az élettartama szempontjából tökéletesen elhanyagolható, hogy a nap végén 5 vagy 20 perc alatt hűl le. Vagy ilyen erővel aki vigyáz az élettartamra az mindig kapcsolja ki a gépét ha negyed óránál hosszabb időre nem dolgozik rajta 

Ha nem tudsz olvasni, arról nem én tehetek. A kikapcsolás időpontjában minden üzemi hőmérsékleten van, de ennél már nem lesz melegebb, mert nem viszünk teljesítményt a gépbe. Ami melegebb lesz a kikapcsoláskori hőmérsékleténél, ha megszűnik a légáramlás, az maga a gépben levő levegő, de ez nem érdekel senkit. Az utókeringetés annyit változtat a dolgon, hogy a szobahőmérsékletet gyorsabban érik el az alkatrészek. De ez nem érdekel senkit, mert közben végig az üzemi hőmérséklet alatt vannak. Ha az nem ártott nekik, akkor...
Nehogy azt hidd, hogy nem lesz melegebb némely alkatrész, mert mivel működő gépben dinamus hőegyensúly alakul ki, nem statikus. Ha kikapcsolod a ventiket, akkor megszűnik a hőelszállítás, és a még bent levő hő más úton fog távozni, nem kondukcióval - azaz melegít addig hőnek ki nem tett dolgokat.
Nem mondom, hogy úristen, 3x olyan hosszú ideig fog minden működni az új fícsör miatt, de nem parasztvakítás.

Engem pl. marhára zavarna, ha éjszaka kikapcsolom a gépet, és még 5-10 percig forognak a ventik, amikor aludni akarok. Ezek a tápok ilyen képesség nélkül is elmennek 3-4 évig (akár sokkal tovább is), akkor meg úgyis tuti újfajta csatlakozót rak az intel az alaplapra, és már elavult lesz.

12volton 20 amper eleg verszegeny.... az en 500as coolinkem ad 32 ampert 12 volton ez meg 600on 20at.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

Némely alkatrész melegebb lesz, de nem a nagy hőtermelő alkatrészek, amelyeket hűteni szoktunk... Szerintem is jórészt marketingdumáról van szó.
Aki hülye, haljon meg!

Tény, hogy lesz pár dolog, ami felmelegszik, de semmi esetre sem lesz annyira meleg, ami árthat neki. A közvetlenül érintkező alkatrészek hőmérséklete amúgy is nagyjából megegyezik, úgyhogy ezek már nem fogják egymást felmelegíteni, a gépben megrekedő (ez sem igaz, mert konvekció azért még lesz) levegő pedig még lokálisan sem fog annyira felmelegedni, hogy utána bármit is nagyon felmelegítsen.