''És akkor ezt most hogy?'' Tud valaki valami bővebbet a technikai részletekről? Csak úgy nem csökken a felére a fogyasztás magától.
A tej élet, erő, egészség.
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
''És akkor ezt most hogy?'' Tud valaki valami bővebbet a technikai részletekről? Csak úgy nem csökken a felére a fogyasztás magától.
Működési feszt és órajelet csökkentenek, legalábbis eddig ez volt a gyakorlat.
Az órajelet ismerjük, az új CPU-k feszültségadatai viszont egyelőre nem szerepelnek az adatbázisban...
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still
(#3) macilaci78

Ezekkel a fogyasztási mobil dolgokba csak a gáz, hogy ''Jajj, de, hogy kevesebbet fog fogyasztani a CPU, legalább elbírja majd az SLI-t!'' 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...
(#4) Cerebellum
Hát ez nagyon szép dolog, de nem csoda, hogy az Intel nem csinált ennek nagy hírverést. Egyszerűen arról van szó, hogy visszavették a teljesítményt, így kevésbé melegszik. Aztán mivel a hőmérséklet nem lineárisan függ a fesztől, ezért nem csoda az alacsony fogyasztás.
De ettől függetlenül, jó, hogy van ilyen. Egy 12'' subnotiba tökéletesen elég az 1,33-as.
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

meg úgy egy általános használatra szánt notiba si elég...
jáccásra monjduk nem, de nem is arra találták ki.
HP Pavilion dv5-1080eh

Ha ugyanezt kihoznák egy magra, lesemeremírni hány wattal, és olcsón adnák asztali gépbe is, akkor fejenálva tapsikolnék.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
h, SLI. főleg subnitoban 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Nah, ez lenne az igazi, akkor senkit nem érdekelne a 24/7-ben bekapcsolt gép. Szinte 0 lenne a fogyasztás. És laptopba is nagyon király lenne egy ilyen, fogyasztana vagy 10 W-ot, mellé valami integrált Intel videt, meg a többi cuccot, és máris egy elég emberes készenléti időt érnének el.
Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37
(#9) FehérHolló
Így első nekifutásra egészen jónak tűnik. Kíváncsian várom, hogy milyen notikba fogják beletuszkolni. Lehet, hogy 1 év múlva, amikor esedékes lesz a vásárlás, ilyet fogok venni. Addigra talán már nem lesz újdonság, és jó áron hozzá lehet majd jutni. Az elején biztos, hogy olyan szlogennel fogják felnyomni az árát, hogy C2D + alacsony fogyasztás. (Az alacsony fogyasztás okát nem fogják melléírni.)
Szerk:
Még egy nagyon hülye kérdés, de nem tudok rájönni, mert a diszlokációkon meg az egykristálynövesztésen jár az agyam: az 1.5GHz hogy jön ki a 667-es rendszerbuszból?
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
(#10) FehérHolló válasza FehérHolló (#9) üzenetére
9x166 lesz valószínűleg, és bocs a kérdés miatt!
Ember embernek farkasa.

Nagy kár hogy ez az inteles TDP szerin 17W és nem az AMD szerint.
de azért el kell így is ismerni h. szép volt 
(inteles TDP: tipikus
áemdés TDP: maximum)
Ember embernek farkasa.
Hello
És ezt a csökkentést mégis hogy érték el?
"Csak úgy mondom"

Le a kalappal, szívesen lecserélném egy ilyenre a turionom 
Már csak a többi részegység fogyasztását kellene tovább minimalizálni...
[Szerkesztve]

Már vártam ezt a bejelentést. Kiváncsi vagyok milyen lesz a C2D ULV.
Valami nekem nem világos ezekkel az ULV, meg LV processzorokkal. Az alábbi teszt alapján egy Core Solos ULV-s subnoti 6 cellás aksival 6:06 üzemidőt teljesít. ([link])
Most teszteltek itt a ph-n egy C2D T60-as notit, ami szintén egy 6 cellás aksival 6:20-t ment.
Na most a processzorok között van ekkora különbség vagy az aksik között? Tudom, hogy ha azt mondom, hogy 6 cellás egy aksi azzal még nem adtam meg a pontos kapacitását. Nekem kicsit ellentmondásosnak tűnik a helyzet.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes
A két teszt semmilyen összahasonlításra nem ad lehetőséget. Eleve más a két gép (távolról sem csak a CPU és az akksi számít ilyenkor) és más a metodika is.
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still
Tesztelik és válogatják a procikat. Amelyik 1,5 GHz-en stabilan megy az alacsonyabb tápfeszültséggel is, abból lesz az L-es széria, a többit meg elosztják a normál sorozatban.
Egy ilyen kb. egy 1,8 GHz-es Turion X2 teljesítményét hozza (esetleg kicsivel fölötte), míg a fogyasztása kedvezőbb legalább 20 %-kal.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Nekem az alandalem anno ment atomstabilan 2100mhzt 1Val (1V alá sajnos nemengedett az alaplap) ott azis kb 20Wt evett.
szóval Intelnek nemkell olyan sokat vállogatni.... Milesz itt ha q2/q3ban beindul a 65nm..? 15wos fogyi és e6400(x2 5000+) teljesítmény laptoban? 
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
Ööö... mintha ez már 65 nm lenne most is. Q3-Q4ben jön a 45, de ha jól tudom, akkor egyelőre csak szerver-fronton.
Ember embernek farkasa.

17W
ez egy intel gyári hütöt sem tud átmelengetni passzivan 
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
Q4-ben elvileg jön már notiba is a 45nm, penryn-nek fogják hívni, remélem nem késnek vele. [link].
Én kb akkor fogok cserélni notit (ill h minden jól megy, eladom most, és addig elleszek a mhelyi gépen
) Addigra uis lesz mindenféle nyalánkság, mint pl bedughatós VGA ([link]), nagyobb - esetleg flash-el kombinált HDD, stb-stb.
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
jaja
annyi lesz a hűtés, h napszámban ráültetsz 2 szúnyogot, akik legyezik 
Tuning esetén meg 3 szúnyogot bérelsz fel
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Jéé, a cikket már anno olvastam, de a két kép nem maradt meg az emlékezetemben. Köszi!
A Penryn a linkelt cikk alapján a Conroe utódja lesz, de sebaj. Különben intel honlapjáról bányásztam azt az infot, hogy először szerver és memóriachip fog 45 nm-en készülni, 2007 második félévében. Dailytech-en pedig ismét a szerveres dolgot, és hogy az asztali és noteszgépek procijai 2008 Q1-től fognak 45 nanon készülni. Sajnos linket nem nagyon tudok adni, de legközelebb, ha szóba kerül, bepótolom a hiányosságot. (Értsd: most nincs időm újra kibányászni.)
A bedughatós VGA-ra meg nem fogok igényt tartani szerintem. Nem azért lesz notim (ha lesz), hogy játszak rajta.
Szerk:
Valamelyik házigazdától kérdezném, hogy ezeket a képeket honnét szeditek? Intel PR?
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
Huh!
Lassan kevesebbet eszik, mint egy PI proci. Jó hosszú üzemdidő lesz ebből, ha a notikat, amikbe rakják, nem cseszik el a mobil sli vga szörnyekkel. Az olyan notszbe nem is való ez a cpu.

''a CPU-k fogyasztási-hődisszipációs mutatóját (TDP) a mobil Core 2 Duo típusok 34 wattos értékéről sikerült a felére, 17 wattra leszorítania a gyártónak.''
Intel úgy gondolta, nemcsak teljesítmény, hanerm takarékosság szempontjából is rátromfol AMD-re. A Turion MT37 2000 MHz-en 25 W-ot disszipál [link] 82. oldal.

Core Solo lapkák energiatakarékos változatban
A Yonah magra alapozó processzorok TDP-je mindössze 5,5 watt.
[link]
Az Intenel eddig is voltak úgy tudom ilyen kis fogyasztású procijai sub-noteokba meg pengeszerverekbe. Én úgy emléxem már a pentium előtti időkben p3-akból is csináltak ilyen 5w körüli kis fogyasztású példányokat, viszonylag alacsony órajelen. Anno talán 600-700Mhz körül kezdték, aztán szépen 100mhz-ekkel mindig nőtt ahogy a gyártástechnológia fejlődött.A Core2-es ULV-nél úgy emléxem 1.2Mhz lesz majd a legkisebb példány.
Intel aszonygya, hogy 2007second half. Akkor Q2/Q3 nemvolt olyan mellétrafa.....
és tuti azon a vonalon fog kijönni ahol intelnek a legnagyobb szüksége lesz rá.... Ha épp noti akkor noti.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
finomítanak mégpicit rajta, lejjebb veszik egy kicsit az órajelet és nemsokára már hazafele a buszon is 3Dstudiozok a mobilomon. 
Legdurvább az egészben, hogy egy 5-6éven belűl ezmár lehet nemis vicc.
Mobilok nagytöbbségébe nem sziliciumot raknak, hanem GaAs-t, tehát arra ebből a hírből következtetéseket levonni nem lehet.
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
Subnotebookba elég lenne egy via eden vagy via c7-es proci. Igaz, az csak 3 wattot fogyaszt, azon nem lehet kávét melegíteni. Van mellette hardveres mpeg meg wma meg mittoménmilyen dekóder, filmet lejátszani bőven elég, minden másra bőven elég kivéve játék, mert arra alkalmatlan.
Egy via epia cn10000-es gép csak azért fogyaszt nálam 20 wattnál többet, mert van benne egy dupla hardveres tömörítésű tuner kártya (pvr-500).
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html
A linkelt proci egymagos, nem?
Már a Core ULV-nél is volt ilyen maximális fogyasztású példány:
8.80 W (65 nm SC 2M @ 1333B MHz @ 1.1000 V @ 100 C)

''akkor fejenálva tapsikolnék''
Milyen hülyén néznél ki

Találmány gyártási joga eladó!

Valóban, TL-s procik a kétmagosak, MT csak egy. Túl egyszerű lett volna szétnézni a korábbi hírek között. Felesleges volt AMD-s pdf fájlokban bogarászni
TL-60 35 W, de az még 90 nm [link]. Logikus, hogy C2D paraméterei jobbak. Köszi az észrevételt 

Megjegyzem, viccess hogy állandóan TDP-kkel dobálódznak, holott az idle (üresjárati) fogyasztás fontosabb lenne. Persze Intel procik összehasonlításánál haszons lehet (már ha egyáltalán valós értéket adnak meg), de mégis csak az idle fogyasztás lenne a legfontosabb, arról meg soha nem mondanak semmit. (Meg persze ha már laptop platformokról van szó, akkor a chipset fogyasztása is érdekes volna.)
[Szerkesztve]
Erre vannak az akku-élettartamot mérő benchmark programok.

Módosítás: Bocs, te nyilván a chipset fogyasztás kapcsán mondat amit mondtál... de azért az eredeti Intel rugdosást itt hagyom:
Ja... és akkor ugye az az Intel alapelve, hogy ha vki kíváncsi erre az adatra, akkor csak simán vesz minden processzor típusból egyet, és megméri akku-élettartam benchmark programmal, hogy mi mennyi. Ezért nem adják meg a processzoraik adatlapján, hogy hány watt idle-ben, mert hiszen a fentiek fényben ez teljesen felesleges lenne... Csak a TDP-t adnak meg (ami egyébként elég homályos fogalom... de talán kb megfelel a gyakorlatban előforduló legnagyobb fogyasztásnak). Hát nem érdekes? Jé... miért nem vagyok meglepődve? 
[Szerkesztve]