Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) aeroxr

aeroxr
(fanatikus tag)

Hi!
''elérhető el'' :F

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#2) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy új korszak végre elkezdődött? :) :U

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#3) aeroxr válasza KrenAtesz (#2) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Szép kezdet.

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#4) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sok a ''kizárólag'' a hirben :DDD

Ha nV-vel kezenfogva keszult a progi, akkor nem csoda, h ennyivel jobban megy a zoldekkel. Lesz ez meg sokkal jobb is, de sok xivas varhato dx10-el es Vistaval.

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#5) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam az x1800 is szarul fut. :(
aki játszik vele melyik catalystot használja?

[Szerkesztve]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#6) Versus

Versus
(senior tag)

Fatal Error.
Invalid Display mode 1280*720

Na ez jött ki belőle Vista alatt DX10-el.
:)

Premium Vintage

(#7) Thomas1

Thomas1
(PH! addikt)

Én ki akartam próbálni 7600-al, hátha eldöcög vele a Dx9-es demo, de XP64-em van most jelenleg (sokat konvertáltam Virtual Dub-bal, és lényegessen gyorsabb, mint a 32 bites), és baxik elindulni rajta. Nem támogatja a 64 bites XP-t. :(

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#8) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Érdekes, hogy Nvidiás a gém mivel Xboxba meg ATI GPU-van amin nagyon jól megy a játék és szép grafikán.:U

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#9) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ki hitte volna:)
itt már nem is az a durva hogy nvidia mit mond, hanem hogy a különbség már ennyire tetemes...
mindegy, hazudni is úgy kell hogy minél nagyobbat annál jobb és betolni egy dumát mellé teljes mellszélességgel.
és ha még valóban ez a realitás, akkor is gusztustalan az egész

(#10) SzlobiG válasza Shodan (#5) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Legújabb cata van fennt. De nálam se megy valami jól 1280X960 low/medium-on játszható csak 40 körüli FPS, full grafon 20FPS.:D

(#11) Blue@X

Blue@X
(senior tag)
LOGOUT blog

Meglátszik hogy az elején felvillan az nVidia-s logó:D
Úgyanez van NFS: Carbon alatt az ATI javára, de mondjuk ott nincs 3-szoros előny valahol.
Ezzel mégjobban széthúzzák a két vidkari gyártó fanatikusait.
Mostmár azt is lassan megkell majd nézni hogy melyik game-mel akarsz játszani, és olyan márkájú karit kell venni.

[Szerkesztve]

(#12) Thomas1 válasza Blue@X (#11) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Van benne valami. Amit Nv támogat, ahhoz Nv karit, amit meg Ati, ahhoz Ati-t. Amelyiket egyik nagy gyártó sem támogatja, ahhoz meg vadássz megfelelő drivert, hogy élvezhető legyen a grafika. :)

(#13) ollie válasza Blue@X (#11) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Carbon más tészta. Az X1000-es ATI kártyáknak sokkal előnyösebb a felépítésük a shaderek kezelése szempontjából, mint a 7000-es Nvidia kariknak. Ezért gyorsabb alattuk a Carbon.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#14) Thomas1 válasza SzlobiG (#10) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Kíváncsi leszek majd a 8600GT/GTS kártyákra, hogy mit alakítanak Dx10 alatt. :B
És a különbségre is Dx9 és 10 között.

(#15) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Naná, hogy az NV kártyáin jobban fut a demó. Mivel fél évig csak az Nvidiá-nak volt DX10 képes kártyája, az Ati pedig sehol sem volt. Az a fél év előny most nagyon kijött. Valószínű, hogy a helyzet az AMD-Ati részéről javulni fog, de szomorú, hogy mindig az Ati drivereivel van gond egy új játéknál. :( Csak az Ati logóval ellátott játékoknál nem voltak textúragondok Ati kártyán, és érdekes módon az NV kártyáin is hibátlanul mennek azok.

De már az ókori rómában is megmondták, hogy cirkusz kell a népnek. Kenyeret és cirkuszt.
Megkaptuk :D

Drága kenyér.... Ekkora cirkuszt! :W

[Szerkesztve]

(#16) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hmm, motion blur nélkül is ugyanolyan lassú volt a játék ATI kártyák alatt. Persze ilyenkor nem volt gány a kép. Valszeg nagy gáz van még a DX10-es ATI driverekkel.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#17) DeSanto

DeSanto
(őstag)

Egy újabb marketingfogás az Nv részéről! :C
Van eszük.... :D

(#18) CYX

CYX
(fanatikus tag)

Hát igen.. driver... nVidia is szopott vele egy keveset (és ha jól tudom, akkor még most is).
Kiváncsi leszek mikorra lesz az, hogy mind a két driver eléri a kellemesen használható szintet.

(#19) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Hamuvirág egy techdemo. Ennyi.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#20) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Az AMD már csak mentegetőzik és egyre lejebb süllyed. :(
Azt azért nem állítanám hogy a Nvidia olyan nagyon elöl jár a driverekkel. :U

"Csak úgy mondom"

(#21) t72killer válasza DeSanto (#17) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bizony. különben szép az nV-ás kép, reméljük tényleg hozzák ezt a minőséget az új játékok:)) (+reméljük mind2 gyártó karijain...)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#22) Cloud_s

Cloud_s
(fanatikus tag)

A második képen én nem igazán látom a motion blur-t...

Egyébkét érdekes, hogy most, hogy az LCD-k motion blur-jét egészen elfogadható szintre redukálták, minden újabb játék a videokártyát ''nyúzza'', hogy mégis meglegyen az effekt. :)

(#23) nap

nap
(őstag)

En mar a dx11-et varom. Remelem, dolgoznak mar rajta gozerovel a microsoft mernokei.

Erdekes, hogy eddig sosem volt ekkora felhajtas egy dx verzio valtaskor. Most kepzelem, mit elhetnek at azok a cegek akik ogl-re fejlesztenek. :D

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#24) Thomas1 válasza Cloud_s (#22) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

LOL, ez igaz. :C
Kikapcsolom a Motion Blur-t, benyomok helyette egy 30 ms-os TFT, aztán probléma megoldva, és még gyorsabb is lesz a játék. Persze így kapok a menük, filmek, és még net alatt is Motion Blur-t. :)

(#25) Thomas1 válasza nap (#23) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

3DMark03-nál volt egy kisebb fajta hisztéria, mindeki rohant FX5200-at venni, hogy képregényként láthassa az új nature tesztet.... :U

(#26) VaniliásRönk válasza nap (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

OpenGL alatt is elérető ugyanaz az eredmény, csak kicsit nehezebb leprogramozni, cserébe viszont akár XP alatt is elő lehet csalogatni a ''DX10-et''. ;)

Thomas1: Képregény? Én inkább egy szolidabb tárlatnak nevezném, egy képregényben több 100 kép van... :D

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#27) (Kolombusz) válasza VaniliásRönk (#26) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aham, csak valószinűleg jóval kisebb fps mellett. :)

[Szerkesztve]

(#28) Gabás válasza (Kolombusz) (#27) üzenetére

Gabás
(őstag)

hűha, ezám az aláírás :DDD

[ Szerkesztve ]

(#29) SzlobiG válasza Cloud_s (#22) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Azt én is néztem, hogy ott tiszta az egész kép az ATI-nál meg mosódik minden.:U

(#30) VaniliásRönk válasza (Kolombusz) (#27) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ugyanolyan gyors, sőt, lehetőséget ad spéci optimalizációra, csak ehhez több idő és szakértelem kell, sokkal egyszerűbb DX-nek beadni egy utasítást, mint jópár sort szöszölni OpenGL-lel.
Az összes id játék OpenGL-es, nekem nem tűnt fel hogy annyira lassúak lennének, 1-2 DX stuff viszont megdöbbentően lassú tudott lenni. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#31) sakto válasza Thomas1 (#25) üzenetére

sakto
(senior tag)

jahh..és hogy befürödtek azzal a kareszal...mint én is :D

(#32) (Kolombusz) válasza VaniliásRönk (#30) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A DX10-et úgy reklámozzák, hogy nő a GPU-k kihasználtsága, így javul a teljesítmény is. Ezért gondoltam azt, hogy azonos látvány mellett lassabb az OpenGL. Nem vagyok programozó.

Amennyiben igaz, amit írtál, akkor ez nagyon szép és jó, csak sajnos ma olyan rohanás és hajtás van hála a kiadóknak, hogy inkább kiadnak egy bughalmazt, ahelyett, hogy még csiszolnák egy hónapig, így pedig kétlem, hogy ''tökölnének'' az OGL-el. :)

Gabás: magyarul azért csak nem írhatom ezt így be. :D

(#33) venember83 válasza (Kolombusz) (#32) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Beirhatod, csak ne legyel ra nagyon buszke :DDD

Nem lehetseges, h hardveres (s a driverek miatt szoftveres is) kavaras miatt bukik az egesz direct-x10? Vagy hamarabb fog belebukni a dx10be 1 hw-gyarto (pl ATi) mint maga a dx10 API-kollekcio (vagy minek nevezzem :B )?

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#34) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ajjaj ... még meg se mutatta az R600, hogy mit tud, de az nv már elkezdte az FX féle stratégiát. Enenk örülök, komolyan. Látszik, hogy már most összeszarták magukat a mérnökök. :))
Elméletileg most jön az TWIMTBP program újgenerációs változata a ''Ne rakj Shader-t a játékba'', helyett ez valahogy így fog szólni ''Rakhatsz Shadert a játékba, de csak skalár instrukciót és lehetőleg szekvenciálisan fussanak''. Ez a megvalósítás fekszik a G80-nak is, ... pontosabban fogalmazva csak ez fekszik neki, bár ez nézőpont kérdése. :D

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#35) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most egyértelmű az nv fölénye, de ne feledjük el, hogy ki csinálta az X360 gpu-ját.
Szerintem idővel ez helyrebillenti a mérleget, még akkor is, ha minden gamma elején ven egy zöld logó, amit gyorsan esc-el küldök a másvilágra. ;]
Ha jól tudom, a microfos az x360-ból indult ki, mikor megalkotta a dx10-et (legalábbis a kezdetekkor).
Türelem fps-t terem! :DDD

(#36) Abu85 válasza (Kolombusz) (#32) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az az igazság, hogy nem egyszerű ez a D3D10 API. Ha szabad csúnyán foglamazni, akkor az új MS API kicsit OpenGL-esebbé vált. :B Húu de csúnyán hangzik. :))

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#37) VaniliásRönk válasza venember83 (#33) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez az egész DX10 dili a M$ miatt meg a $-jaik miatt van. A Vista egyetlen fontos újítása a DX10 lett (a GUI újításit ne emlegessük itt fel, azt XP-re is simán meg lehetett volna írni), az is kimerül annyiban hogy végre nem ékelődik annyi réteg a program és a hardware közé (OpenGL alatt ez úgy tudom eddig sem volt gond), szóval iszonyat nagy marketing vihart kellett keverni, hogy el lehessen adni a népnek valahogy a Vistát. (annó az XP is több mint egy évig használhatatlan volt, főleg a játékosoknak)
Ezt szívják most a gyártók, az AMD-nek meg nagyon nem jött be a számítása. (1GHz-re lett tervezve az R600, de 80nm-en nem tudták elérni vállalható fogyasztással, erőlködtek de hiába, a 65nm meg nem volt elég kiforrodt hogy idejében kezdjék el rá áttervezni az R600-at, de szerintem fél év múlva jön a HD2950XTX meg a HD2700XT 65nm-en, aztán majd jól odaver, nVidia meg csak pislog majd mert olyan messze vannak a 65nm-től hogy azt nehéz szavakba önteni :D)
Elinte reménykedtem hogy a M$-nak engednie kell, lesz pl. XP-re DX10, de rá kellett jönnöm hogy ez nem így megy, végső soron a gyártóknak is jól jön ez a hiszti, amint jönnek a játékok DX10-re újra fellendül majd a forgalmuk, az utóbbi fél-egy évben ugyanis stagnált a VGA piac. (ebben szerintem a WoW-nak meg a Sims-nek is nagy szerepe van, egyik alá sem kell izom VGA, a TOP10-es listákon meg ált. 6 helyet elfoglalnak...)

Abu85: Azért az R600 is elég felemás lett, a 16 ROP 1GHz-en lehet hogy elég lett volna, de jelen állás szerint kevés, az RV630 8 ROP-járól meg ne is beszéljünk...

[Szerkesztve]

(#38) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dx9-es verziót raktam fel, de XINPUT_3.dll file hiányzik neki, nem indul.
Drivert frissítettem 93.71-re, dx9.0c van fenn, a végén még újra is raktam a demot, igysem indult.
Valami ötlet?:)

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#39) Raymond válasza (Kolombusz) (#32) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ABU85 ugyan megelozott de arrol van szo hogy a DX10-el gyakorlatilag az MS azt erte el amit a OGL mar evek ota csinal. Lebontottak egy csomo reteget a program es a hardver kozott ezert gyorsabb a DX10 mint a DX9 es ezert nem lehet DX10 XP alatt soha mert a meghajtoknak is egyutt kell mukodniuk az uj API modellel ami csak uj driver modellel lehetseges. Az OGL-nel egy csomo dolog a hardver gyarto kezeben van ami a DX-nel az MS kezeben. Nem akarom itt tulbonyolitani ezert csak ilyen egyszeruen irom :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#40) Raymond válasza VaniliásRönk (#37) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''az RV630 8 ROP-járól meg ne is beszéljünk...''

Foleg azert mert csak 4 van beloluk :)

(#41) Keldor papa válasza Konflikt (#38) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[link]

#40: Raymond: Igen, attól tartok az meg pont azzal lesz elbaszv@... :( X1600-ból semmit se tanúltak? :U :(

[Szerkesztve]

(#42) Komplikato válasza Konflikt (#38) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Ha jól olvastam a demó fórumában MS oldalán van egy a 2007 április DX9-nél is frisebb DX9 frissítése, de sokan belinkelték a hiányzó DLL-eket egybgyűjtve is. Másrészt valami 158-as vagy 160-as Forceware volt amin megy is?

Close the World ..... Open the Next!

(#43) decibel válasza Abu85 (#34) üzenetére

decibel
(fanatikus tag)

:D Azért a g80-at fx-hez hasonlítani anyááám. Annyi bizonyos, hogy dx10 alatt nem lesz egyik pillanatról a másikra gyorsabb az Amd. Sőt egyenlőre semmi olyanról nem tudni ami miatt a g80 lassú lenne, max egy-két kétes gs teszt. De ennek majd 2-3 év múlva lesz jelentősége, addigra meg már a kutyát nem érdekli.

"you are a monkey poo-poo"

(#44) Tyberius válasza SzlobiG (#29) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Ja, nekem is ez tűnt fel. Ejsze a mósönblör azért van, hogy mosódjon a kép, nem? A kép alapján az ATi nem jelenít meg minden elemet, míg az nVidia nem jeleníti meg a motion blurt :P

(#45) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''Azért az R600 is elég felemás lett, a 16 ROP 1GHz-en lehet hogy elég lett volna, de jelen állás szerint kevés, az RV630 8 ROP-járól meg ne is beszéljünk...''
Ez nem ilyen egyszerű... Az R6xx család a teljesen blokkosított felépítést támogatja. Egy Render Back blokk-ban van: 4 alpha/fog, 8 Z-(Stencil), 4 blending és 16 mintavételező egység.
Bár nincs értelme leegyszerűsíteni egy rendszert, de ha a ROP-ra úgymond ''primitív'' formában gondolsz akkor a Blending egységgel kell számolni. ;)

[Szerkesztve]

(#46) Raymond válasza Abu85 (#45) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebben az esetben szvsz felesleges belemenni a reszletekbe, amikor itt siras van a ROP-ok vegett akkor ugyis arrol van szo mennyi pixel-t tud kiirni orajelenkent a chip. Az ebben az esetben a szomoru 4-et jelenti es jogos a siras amit igy latatlanban is megkockaztatnak.

(#47) T-bag

T-bag
(kvázi-tag)

Ha igaz hogy UE 3-as játékok tömkelege várható a közeljövöben akkor nincs mitől tartania az R600-as tábornak.

(#48) jaffa 2843

jaffa 2843
(senior tag)

Hi!
valaki müködésre tudta birni 64bites XPn a demot, vagy valami megoldást tudtok?

##################Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!##################

(#49) Thomas1 válasza jaffa 2843 (#48) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Nálam sem megy 64 bitesen, ha esetleg találsz megoldást, légyszi írd le ide is. :R

(#50) Interceptor

Interceptor
(őstag)

Gusztustalan féreg ez az nvidia.

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.