Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

700MHz kór, ez nekem elég ambíciózusnak tűnik...

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#2) Adi válasza anaqer (#1) üzenetére

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondhatnánk azt is, hogy hardkór. :DDD

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#3) bolondember

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a masodik kep alairasa - ''Passzív hűtéssel is megjelenik'' - ez nem teljesen az...

csak megjegyzes, keretik nem megkovezni :)

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#4) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

32bites RAM interface??? :Y:Y:Y! az mire elég? szvsz ahhoz, h a picon egy pici szeletet is ki tudjon magának hasítani az S3 ezekkel a kártyákkal, szemtelenül olcsónak kell(ene) lennie.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#5) ^Bundi^

^Bundi^
(őstag)

100$ alatt ilyen kártyát??..:A
ha ez tényleg ilyen akkor nagyon megéri..bár mire ide eljön lesz ezis 35K HUF :(
de azért reménykedem..
ha 1 akármilyen sli -s vagy crossfire ös lapban elmegy 2 200$ ért akkor elég szép teljesítmény -t kaphatunk..

Nos Omnes Una Manet

(#6) ^Bundi^ válasza anulu (#4) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

A Chrome S27 esetében ugyancsak 32/64/128 bites memóriabusz alkalmazható

tudja ez a 128 bitet is...és ezekkel a képességekkel le kell, hogy nyomjon 1 6600Gt -t 100$ os árával alsó középkateGOREiában tarolhat vele

Nos Omnes Una Manet

(#7) (Kolombusz) válasza anulu (#4) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha jól tudom van olyan geforce 6200, vagy ati x300, ami szintén 32 bites memvezérlővel rendelkezik.
Pci-express mellett elképzelhető, hogy irodai konfigokba jó lesz. Bár oda meg inkább vesznek egy integrált vga-s alaplapot. :(
De lehet, hogy egy teljes értékű 8/4es 128 bites példány magas órajelen még szép eredményt is elérhet. Csak aztán ne jusson a deltachrome, vagy az xgi volari (ami papiron szintén brutális volt, főleg a v8 duo, aztán mégis hatalmasat bukott a driverek miatt) sorsára.

(#8) a_n_d_r_e_w válasza ^Bundi^ (#6) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

nem nyomja le, még a PR szerint sem. olyan 7200+ pontot mondanak 3dmark03-ban.viszont ezt feleakkora fogyasztással, mint egy go6600u
2 db viszont már egéyz jópofa teljesítményt adhat $200-ért

Sight. Sound. Speed.

(#9) a_n_d_r_e_w válasza (Kolombusz) (#7) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

irodai gépekbe meg a fogyasztása miatt nagyon szeretne bekerülni integráltkén :)

Sight. Sound. Speed.

(#10) Szabesz

Szabesz
(őstag)

700Mhz hmm.. kiváncsi leszek mit hoznak ki belőlle

A képen lévő kártya nem éppen passzív hűtésű :P

[Szerkesztve]

(#11) ^Bundi^ válasza a_n_d_r_e_w (#8) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

7200 pont???
700/1400 al? :(
az igen kevéske..
nemértem ha már összehoznak 1 ilyen jo kártyát..kiadhatnánka vmi ultra változatot 256 biten 150$ ért és lenyomna mindent ;)
azért én még reménykedem :)

Nos Omnes Una Manet

(#12) a_n_d_r_e_w válasza ^Bundi^ (#11) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

na ez az amit én sem értettem meg soha....

Sight. Sound. Speed.

(#13) janpotocki válasza Szabesz (#10) üzenetére

janpotocki
(VIP)

A teljes kijelentés így hangzik: ''A képen látható videokártya hőcsöves aktív hűtéssel rendelkezik, de más változatai - ettől eltérően - ventilátor nélküli, passzív hűtési megoldással is meg fognak jelenni''.

(#14) ^Bundi^ válasza janpotocki (#13) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

remélem beszereztek 1 et és tesztelitek :)
:R

Nos Omnes Una Manet

(#15) janpotocki válasza ^Bundi^ (#14) üzenetére

janpotocki
(VIP)

én is remélem :)

(#16) BOOSTER

BOOSTER
(senior tag)

A specifikációk egész jók de ne feledkezzünk el a driverről...Szerintem ez a kártya a driveren fog levérezni...Aki megveszi szembesülhet majd azzal hogy ez nem műkszik meg az nem + itt fagy ott fagy...Ha ehez írnának normális drivert még akár jó is lehetne...Majd kiderül... :)

Asus P5B, C2d E4400, 3GB DDR2 800mhz ram, Inno8800GT, SB Audigy4,

(#17) mirrmur

mirrmur
(fanatikus tag)

ezt én sem értem hogy miért nem lehet 256 bites a memóriavezérlő. Mondjuk az is igaz hogy a gyártási költségeket egy ilyen dupla sávszélességű cucc meg tudja szerintem növelni, és mindjárt nem lenn ilyen olcsón adható. Egyébként a 7200+ eredmény lehet reális, de sajnos ez azt jelenti hogy a shader egységek igencsak gyengére sikerültek (láttunk már ilyet az FX szériás Nvidiák esetén.)
De mindettől függetlenül eléggé igéretes a cucc. Attól félek viszont hogy a driverek kiforratlansága/kellő promótálás / terjesztés hiányában, illetve a két ''nagy'' tevékenységének köszönhetően nem lesz túl elterjedt, legfeljebb az internet B*zi kockafejű informatikusok körében (mint amilyen én is vagyok :)

[Szerkesztve]

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#18) Neovenator válasza ^Bundi^ (#11) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Emberek! Ne hogy azt higgyük mán, hogy annyiból áll egy 256bit-es memóriavezérlő, hogyaszondja: ''Te Yen, dobjunk mán rá egy 256 bitesset, aztat komálja a nép...''
Ahhoz át kéne tervezniük a lapka egész belső architektúráját, amit -nagyon helyesen- nyilván nem fognak megtenni. Szerintem tanultak abból, hogy a Savage szériát is úgy fejlesztették, hogy mindig toldoztak-foldoztak rajta egyet, amiből a végén nagy bukta lett, mivel a core változatlanul az X évvel korábbi architektúra maradt. Jó persze, ez a Chrome is egy Delta toldozás-foldozás végeredményben, de ott készül már a Destination, ami -szerintem- midenképp 256bit-es lesz, meg talán leakadnak végre a Supersamplingről is.
Teljesen értelmetlen a kelleténél nagyobb erőforrást beleölni egy olyan architektúrába, amiből nem lehet csodákat kihozni. Ennyit bírt a Columbia, szép, hogy egyáltalán túlélt 3 generációt.
Talán végre megjött az eszük. Mivel saját bevallásuk szerint is még felzárkóztatóban lévő részleg az S3G a VIA-nál, nem hiszem, hogy a Destination megváltaná a világot, de remek kezdet lesz szerintem az igazán jó kártyák eljöveteléhez.
Jó esetben három év, és ott fog figyelni az S3 a nagyok közt újra.
Emlékezzetek az Ati előretörésére annak idején. Nem azzal indítottak, hogy odacsesztek az asztalra egy high-end lapkát. Szép fokozatosan. Nincs ez másképp it sem. Három év.

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#19) Neovenator válasza BOOSTER (#16) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Ne haragudj, de mekkora rálátásod van az S3 jelenlegi drivereire, ha megkérdezhetem?
Mert abban az esetben, ha nem sok, inkább szakadni kéne a témáról.
Rendkívül irritáló, hogy még mindig a régi dolgokat böfögi fel mindenki, ha szót kap az S3-al kapcsolatosan. És unalmas. Borzasztóan unalmas.
Egyáltalán nem személyeskedésről van szó, ne haragudj, ha így jön le. Viszont a fent leírtak abszolút állnak.

(#20) Chieftec válasza Neovenator (#18) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Úgylegyen, Virge el kezdtem aztán lett egy Savage 2000 utána 3 Ati remélem a következő S3 lesz. Csak azt nemértem,hogy mit csináltak eddig :F

(#21) Neovenator válasza Chieftec (#20) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Próbáltak felkelni a porból, ahová zuhantak. :)

(#22) Chieftec válasza Neovenator (#21) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Most ugrott be mintha kb. egy évvel ezelőtt olvastam volna a PC Worldben, hogy az S3 nak teljesen vége, na akkor már haladunk/nak. :)

(#23) Manitou válasza Neovenator (#19) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Az én Savage4 -emel sosem volt driver probléma, ment minden faszántosan anno, csak hát a kártya viszont elég low end volt az akkori kor igényeihez képest.

(#24) Chieftec válasza Manitou (#23) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Ahogy nekem se a Virge el és a Savage 2000 el sem. Kifagyott volna, ilyenre nem emlékszem.

(#25) TommyGun válasza Chieftec (#24) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Egyetértek...nekem is volt Diamondos Savage2000 csodám és sosem volt vele semmi gebasz...

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#26) ^Bundi^ válasza TommyGun (#25) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

driver probléma nemis, de pl serius sem közben a diszkófények (értsd szarul jelenítette meg a textúrákat és minden összevissza szineket kapott) nem biztos, hogy kelettek volna..a többi mind okés..mai napig megvan aza savage4 em.;)
:R

Nos Omnes Una Manet

(#27) pip válasza ^Bundi^ (#5) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

mire ide eljön lesz ezis 35K HUF

Ha eljon egyaltalan. Deltachrome-ot sem lehetett kapni, a Gamachrome is csak mas vilagreszeken volt elerheto.... Remeljuk valtozni fog.

(#28) Jim Tonic válasza anaqer (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ekkora csíkszélességre nem az.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#29) BenJoe

BenJoe
(senior tag)

A képen volt egy ventis. Akkor miért ne jelenhetne meg passzívban is? :F

Now we're the ones who help to set the sun...

(#30) BenJoe válasza BenJoe (#29) üzenetére

BenJoe
(senior tag)

Ez válasz volt bolondember és szabesz hozzászólására, csak mire észrevettem, hogy az >>Új<< gombot nyomtam meg, már lejárt a limit. Hát, ez az új fórumkezelés... Még szokni kell. :D

Now we're the ones who help to set the sun...

(#31) Neovenator válasza pip (#27) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Most is egy S8-al bámulom a fórumot. Nem került 35K Ft-ba.

(#32) Neovenator

Neovenator
(fanatikus tag)

Egyébként: [link]

Annyira nem is rossz. Két ilyen és egy darabig nincs gond.

(#33) nghost

nghost
(kvázi-tag)

Szerintem nem lesz ez annyira szörnyű, mint ahogy azt a vészmadarak gondolják. Régen tényleg király volt az S3. Igaz inkább irodai (nem progamer) gépekbe gyártottak. Szerintem ne hamarkodjuk el. Ki tudja? Hátha beüt, mint annak idején az ATi-nak. :)

(...aztán majd talán le is ''gyökerezhetjük'' az ATi-t, vagy talán az nVidiát :R )

:DD:DD:DD:DD:DD:DD

The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#34) marcee válasza Neovenator (#32) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Szerintem a kettőt nem tesztelték!
Mellesleg egy 400/800-as 6600-zal van 3d mark-okban egyszinten kb a legerősebb s27, 8 pipe-pal 700/1400-on. Ez szerinted nem rossz? És a játéktesztek? Doom3-ban felét sem tudja, mondjuk az opengl, más kategória, de HL2-ben és bf2-ben is csúnyán kikap.
Szóval szerintem nagyon gyenge a futószalagok felépítése és bizony a driverek is optimalizálatlanok (legalábis real life felhasználásra).
(AA-t csak azért nem említem, mert az nem ebben a szegmensben jellemző.)

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#35) pip válasza marcee (#34) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

Szerintem sem annyira rossz. Az S3 fiuk most tanulnak drivert irni, de mar van 2 evnyi tapasztalat a hatuk mogott (csak a deltachrome-tol szamitom, azelott szunet volt). Szoval meg javulhatnak ezek az eredmenyek. Az Ati-nak is idobe tellett, es meg most sem csucs az opengl resz.

Kulonben sem ugy tunik, hogy az S3 jatekorientalt kartyakra hajazna, a 3dmark eredmenyek csak egy szukseges rossz, amit a felhasznalok bunkosaga miatt kenytelenek mindig felstrofolni. Figyelj inkabb arra, hogy milyen adottsagai vannak a a kartyanak ''mellesleg''. Hardveres mpeg-4 dekodolas meg mindenfele egyeb videos inyencsegek, HDTV, stb. Szerintem van egy eleg jelentos felhasznaloi reteg, akinek ezek szamitanak, es jatekra ritkabban hasznalja a gepet. Itt az ar fog eldonteni mindent, no meg a termek jelenlete a piacon. Mert mind lehet olcso ha nem lehet hozzajutni.

(#36) marcee válasza pip (#35) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Értemén, éppen arra céloztam, hogy a 3d mark-okra már nagy valószínűséggel ki van gyúrva a driver, tehát ez nagyjából a max, amit ki lehet hozni a kártyából. Ha van még benne adabszurdum 10%, az sem oszt, vagy szoroz. Így tudja az s27 tartani a sima 6600-zal a lépést. Sokkal magasabb órajelen, azonos futószalagszám mellett. Ez gáz szeintem. Ha fejlesztika drivert, akkor erre a szintre tudhatnak felzárkózni játékokban is. Mindezt kellene bugok nélkül, stabilan. Na ez az, amit én nem látok biztosítva egy hamvábaho... illetve várhatólag-nem-túlzottan-sok-profitot-generáló termék esetén.

Jó, oké, mpeg-4 dekódolás meg hdtv fontos, engem is érdekel, de a konkurencia megcsinálja lassan az encode-olást is shaderből! A tesztben lévő marketingképek meg egyenesen nevettségesek. (értsd.: tűéles kép 0.2-es undersamplingolásával előállított ''deblock-olatlan'' kép, meg a hasonló módon előcsalt motion blur hatás, stb). Szóval rövid időn belül nem kell majd ehhez fiksz hardveres támogatás, a játszásra is alkalmas kártyák is tudni fogják driverből, hónapról hónapra jobb minőségben.

Egyáltalán nem vagyok egy nagy játékos, nem azért kritizáltam, csakhát a 3d tesztre írta valaki, hogy ''nem is olyan vészes'', szerintem meg az. És ez a legerősebb tagja a családnak!!! Én max 20-25 br-ra pozicionálnám jelenleg, a 6200 ellenfelének, ha eladásokat is akarnék produkálni.

(#37) Chieftec válasza ^Bundi^ (#26) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Nem véletlenül XP alá akartad telepíteni a karit? Mert Savage 2000 hez nem csináltak XPs drivert, nekem MoHAA alatt csinálta. De más OP rendszerrrel ok volt.

(#38) Neovenator válasza marcee (#34) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Lazán elfelejted, milyen kiélezett verseny is megy a vásárlói kegyekért mostanában.
Doom 3? NVidia exkluzív játék.
HL2? Ati exkluzív játék.

És hol vannak az S3-ra fejlesztett játékok?
Ja, persze: Unreal Tournament MeTaL API alatt. Érdekes, soha senki még csak a közelébe sem került sem sebességben, sem látványban hozzá akkoriban.
A Q3 se volt rossz az S3TC-s textúrákkal...
Látod, ennyit tesz a pénz. Nem tudom, miért vártad, hogy jól teljesít majd pont eme két játék alatt.
Talán majd megint lesznek S3 exkluzív játékok is. Mondjuk az UT-k most se igazán lassúak még egy Delta alatt sem...PIII-as konfiggal...

Hagyjuk a driver-hisztit egyszer s mindenkorra srácok.

Egyébként a lapka architektúrája a már legalább 3-4 éves Columbia. Nagyon szép, hogy egyáltalán ennyit kihúzott. Ráadásul 128bit-es belső felépítés. Nem a shaderek felépítésével van itt gond. 128bit + SuperSampling + No Crossbar. Hiába, három-négy év az három-négy év.
Majd a Destination.

(#39) MaUser válasza marcee (#34) üzenetére

MaUser
(őstag)

Azért nem látnám olyan borúsan a helyzetet. x1300-nál jobbnak tűnik a kártya (beta-s driver-rel bf2-ben, 3dmark05-ben, jobb ez pedig azt sejteti, hogy nem kártyára optimalizált játékoknál valami ilyen lehet a sorrend). A 6600 az új, ddr2 ramos volt (egyébként ha ennek ugyanannyi lesz az ára, mint a mostani ddr1-es 6600-nak, akkor ez nagyon jó vétel lesz, hiszen a mag marad ugyanolyan jól húzható és végre a ram is vinni fogja a gt szintjét...) Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kártya ramja ''csak'' 1200MHz-en, ment valamint a driver is erősen beta. Az ogl olyan amilyen, erre rá kell feküdni, de meg lehet csinálni (pl.: matrox g400). Egyetértek veled, hogy nem lesz ezeknél a kártyáknál soha jelentősen gyorsabb, de ha már sikerül megelőzni őket (d3 kivételéve), akkor végre legalább tényleg elmondhatjuk, hogy az S3 visszatért...

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#40) marcee

marcee
(PH! addikt)

Neovenator & MaUser: Legyen nektek igazatok. Szurkolok én is az S3-nak, de ha ez a generáció sem lesz sikeres, mi a garancia, hogy elkészülnek egyáltalán az újjal?

Annyi kiegészítéssel, hogy ha engem ne érdekljen, hogy d3 vagy hl2 alatt szerinted eleve hátrányból indul bármilyen más kártya, akkor vajon miért érdekelne, hogy 3-4 éves az architectúra?

(#41) a_n_d_r_e_w válasza marcee (#36) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

Én max 20-25 br-ra pozicionálnám jelenleg, a 6200 ellenfelének, ha eladásokat is akarnék produkálni.

Doom3 és HL2 kivételével azért ellenfele tud lenni egy 6600-nak és nem egy 6200-esnek, másrészt az ára is $100-ra (128MB-os) lesz belőve (külföldön, itthon ha egyáltalán lehet kapni, akkor is a ritkasága miatt attól félek nem lesz 30 alatt induláskor). továbbá alacsony a fogyasztása (kettő együtt fogyaszt kb 60 wattot), és ha igaz a 180%-os javulás, akkor $200-os kategóriában már elég jól teljesít. Főleg ha egy kártyára raknának 2 GPU-t, olcsóbb is lenne, kevesebbet is fogyasztana.

Attól félek ami visszatarthatja ezt a kártyát az lesz ami az előző két szériánál is volt, mégpedig, hogy senki sem forgalmazza....

[Szerkesztve]

Sight. Sound. Speed.

(#42) Neovenator válasza marcee (#40) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Az a garancia rá, hogy már évek óta dolgoznak rajta. ;) :DDD
Már a DeltaChrome ''kiadásakor'' elkezdték, úgy tűnik mostanában még az útitervüket is tudják hozni nagyjából, tehát nem tudom, miért kéne kételkedni benne. Felfutóban vannak, és jó ez így. Nem tudom mennyire folytál bele az elmúlt néhány évükbe, de nekem elég jelentős erőfeszítéseket kellett tennem egy Delta beszerzéséért, igazán nincs miért optimistának lennem, és mégis. Látni kell a folyamatban az egyes állomásokat.

Szerintem??? És milyen ''bármilyen más kártya''? Mivel ugye az Ati/NVidia az a két cég, ami fejlesztői szemmel létezik jelenleg...
Ha a bármilyen az S3-at jelenti, akkor igen, az S3 kártyák hátrányban vannak az optimalizált játékok esetében. De nem tudom, miért meglepő ez. És miért ''szerintem''...
Na mindegy.
Az architektúra meg azért érdekeljen, mert ha tisztában vagy a felépítésével, akkor nem fogsz irracionális teljesítményt-funkciókat elvárni tőle.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.