Én inkább úgy mondanám, hogy felzárkózik az Intel. Elvégre AMD oldalon már régen ez megy: AMD nem gyárt chipsetet, tehát az ATI és az nVidia verseng...
Szóval az Intel feltalálta a spanyolviaszt 
[Szerkesztve]
A vér nem válik VAZZE!™
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)

Én inkább úgy mondanám, hogy felzárkózik az Intel. Elvégre AMD oldalon már régen ez megy: AMD nem gyárt chipsetet, tehát az ATI és az nVidia verseng...
Szóval az Intel feltalálta a spanyolviaszt 
[Szerkesztve]
A vér nem válik VAZZE!™

Kár. Jók voltak. Bad Axe 2?
''open mind for a different view and nothing else matters''
''a két cég fejlesztési és gyártási erőforrásai ezáltal főképp a Core platformra összpontosulnak majd. Természetesen az AMD processzorokhoz készülő megoldások kárára.'' Nemtom... olyan nagyon azért nem különbözik a két platformhoz készülő chipset... szinte csak a memvezérlőt kell kihagyni ahhoz, hogy AMD-s legyen a chipset, ez nem hinném hogy sok fejlesztési kapacitást vonna el... (ok, más a busz is, de ott meg nem sok fejlesztni való van szerintem...)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
És mi lesz azokkal, akik a ''Intel proci alá Intel chipsetet'' dogma hívei?
.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

Hát nagyon szomorú vagy a hír hallatán. 
Intel & ATI
Csakhogy itt nem erről van szó, sőt. Talán ha elolvasnád a hírt. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Vehetnek 975X vagy valamelyik 965-ös chipsetre épülő lapot. Szinte kizárólag a 2X16 PCIe vezetékes videóról kell lemondaniuk.
Valóban, óriási lelki törést okozhat, ha nem használsz CrossFire-t vagy SLI-t, illetve ha előbbit 2X8 vezetéken tolod. >![;]](/dl/s/v1.gif)

AMD csúcskat eddig: AMD nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng
Intel csúcskat eddig: Intel nV és Ati verseng
új szitu:
AMD csúcskat: AMD nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng
Intel csúcskat: Intel nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng
Most akkor mit kéne még elolvasnom?
A vér nem válik VAZZE!™

Az Intel csak koncentráljon arra, hogy csináljon végre egy korrekt mobil chipsetet... az i855 az volt a maga idejében, azóta egy vicc, amit produkáltak...
Department of Redundancy Department
i915 mobil változatával mi a probléma?
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

Sokat fogyaszt, alig tud többet, mint az i855. i945 pláne.
#1 orbano:
''Én inkább úgy mondanám, hogy felzárkózik az Intel. Elvégre AMD oldalon már régen ez megy: AMD nem gyárt chipsetet, tehát az ATI és az nVidia verseng...''
#9 orbano:
''AMD csúcskat eddig: AMD nem gyárt chipsetet, nV és Ati verseng''
Szerintem a két állításmessze nem ugyanaz...
Másrészt a hír arra utal, hogy ez ideiglenes állapot, amíg nem jön ki a 975X utóda. Kis takarékosság az Intel részéről, nem pedig kivonulás.

Vagy a következő procikban már benne lesz a chipset is, a többiek meg mehetnek zuhanyozni 
A következőben még talán nem, de már jó ideje beszélnek ilyesmiről IDF-eken.
Mindenesetre a prociban lévő NB (+ SB egy része?) elég nehezen korszerűsíthető, úgyhogy ez nem a high end-re lesz jellemző. Jó poén lesz, ha az ATI és az nVidia csak ''kiegészítő'' chipeket gyárt majd az Intel procik mellé. 
[Szerkesztve]

A cikkben eleve a csúcsszegmensről volt szó, és úgy volt feltűntetve a dolog, mintha valami oltári nagy húzás lenne ez az Intel részéről, holott a túloldalon ugyanez a piaci szituáció áll fenn (teljesen függetlenül attól, hogy ki, mikor ,meddig, miért nem tervez chipseteket).
A vér nem válik VAZZE!™

Ha azt nézzük, AMD-nél sincs már akkora egetverő szerepe az északi hídnak, inkább a déli hidak funkcionalitása a domináns (leszámítva mondjuk a PCIE haccacárét). De ahogy elnézem, ugyanúgy lehetne fejleszteni a déli hídon keresztül az alaplapot (2-ik x16 sáv is déli dídból megy ha jól tom).
Viszont ha így van, akkor mi az értelme az egésznek, az esetleges egyszerűbb hűtésen és kisebb méreten kívül? Ezzel max. sff/notebook téren lehet nyerő. Vagy valamit rosszul látok? 
A vér nem válik VAZZE!™
Szerintem nagyon jó lesz ez igy. A 975x utódja majd 2007 második felében érkezik. Addig lesz jó kis igazi inteles nforce szett.
Mert a mostaniakkal azért vannak gondok, lássuk be.
Az nVidia viszont ott sziv egy kicsit, hogy mig a 955x és a 975x támogatja a crossfire-t, addig az SLI-t nem.

''Az nVidia viszont ott sziv egy kicsit, hogy mig a 955x és a 975x támogatja a crossfire-t, addig az SLI-t nem.''
Miért szívna? Ez az nVidia döntése, nem az Intel nem akarja, hogy menjen benne, hanem ha jól tudom, akkor az nVidia driverek csak (hivatalosan) akkor engedik bekapcsolni, ha nForce van alattuk.
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''
Azért, mert ha megnézed, nem sok pentium megy manapság nforce chipsettel. Sokkal stabilabb alapot jelentenek egyelőre az inteles lapok, ezért inkább olyat vesznek a userek.
Én pont azt olvastam a hírben, hogy az 590 SLI IE nem támogatja az 1333 MHz-es FSB-t és a 800 MHz-es DDR2-t sem, míg az ATI már igen, sőt.
sőt DDR3-at is..
Még nem. Majd fogja, de az már egy továbbfejlesztett C55-ös northbridge lesz.
[Szerkesztve]

Nem tudom, de annak fényében, hogy a ''gyári Intel'' alaplapokon (made by AsusTek
) mostanság SiS meg ATI chipset van, felmerül bennem a kérdés, hogy akkor mi marad az intelnek a középkategórián kívűl?
Close the World ..... Open the Next!

Tudtommal az Intel márkanevű lapokat a Foxconn gyártja, és Intel chipset van rajtuk.

Nem tudom, lehet ők is gyártanak olyat, de az a zöldnyákos verzió a nagy üres helyekkel az szerintem AsusTek, legalább is P1-P2-P3 korszakban, meg P4 korszak elején még ők gyártották. Viszont más forumokon meg kérdezgettek Intel alaplapról emberkék, és csodálkozva láttam, hogy X200-as, meg SiS chipsetek vannak rajtuk. Mondjuk 1 éve volt olyan hír, hogy alsó kategóriás lapokra nem saját chipsetet tesz majd az Intel, de azért meglepő volt.
Close the World ..... Open the Next!
MSI is gyártott nekik. (hogy most is gyártatnak e vele, azt nemtudom)
Viszont SiS meg ATI chipsetes lapról én se tudok Intel márkanáv alatt... legalábbis eddig, most megnéztem, és tényleg van ATI XPress200-as lapjuk: [link]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

ATi meg nVidia 
És mi a helyzet a SiS és VIA chipset gyártokkal?
Szóval szerintem vannak elegen a chipset piacon, és mindegyik fejleszt rendesen, tehát nem lessz olyan nagy leterhelés ezen a fronton sem...
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP
Hát ha már intel procit veszek, inkább maradok az intel chipsetnél...
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Megközelítés kérdése. Az AMD már magábasn foglalja a chipset egy részét, a memóriavezérlőt. Más dolgot nem nagyon érdemes egybeépíteni.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Neked szól a #4. 
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

HI!
Es ami atmegy arostan azt elagya intelnek a mi nem aszt meg foxconnak:- ((( vagy csak nekem nem votl eddig szerencsem jo foxxcon laphoz???:- (((
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
a Sis és a Via egy nagy halom sz@r. Az Ati meg az Nvidia jó drága lesz. Szóval Intel 4ever.
73 110 116 101 108 0 52 101 118 97
(#34) Senior tag válasza Yushchenko (#33) üzenetére

Milyen SiS és VIA chipsetekkel szerzett tapasztalatokra alapozod eme erősen sarkos véleményt? 
Szerintem meg az nVidia xar, és már próbáltam is néhányat. A legújabb kivételével az ATI is xar, az USB-je max. 1.2-nek nevezhető.
Ugorgyunk!

A Via chipsetes lapok kifejezetten megbízható, stabil lapok. Főleg, amelyekhez már nem az elavult (ber atomstabil 8237-es déli hidat teszik
). Ellenben az nVidia elég... hogy is mondjam... nyűgös tud lenni. Ativál nem sokkal találkoztam eddig, amikkel igen, az is mind problémamentesebb volt az nVidia-nal. SiSnél egy kicsit a driverek nyűgösek. Egyébként elmegy, főleg ha az árát is nézem. Az Intel meg Intel. A hírnév kötelez, saját véleményem szerint a legjobb chipsetek általában az övék (meg a legdrágábbak is). Kár, hogy AMD-hez nem gyárt chipsetet 
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''