Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) kics1

kics1
(fanatikus tag)

szepek a szine :D

(#2) sebela

sebela
(fanatikus tag)

Ha ez Socket 940(939-es?)-es (szerintem nem), akkor asszem megvan a következő alaplapom...

Ha követnélek egészen hazáig, megtartanál?

(#3) kics1 válasza sebela (#2) üzenetére

kics1
(fanatikus tag)

szerintem ez nem mert lukas a procislot kozepe

(#4) Goose-T

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hun van a PCI-Express? Nagyon öszvér így egy modern alaplap. Olyan, mint egy AGP nélküli PII-es alaplap lett volna,

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#5) hungeek

hungeek
(őstag)

szép-szép...... de pár zsák pénzt elkérnek érte majd az tuti..... nem is beszélve hogy mennyi lesz a belevaló proci :(

Joey doesn't share food!

(#6) twollah válasza hungeek (#5) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Az ujdonsagoknak mindig megkerik az arat.
Ez igazan megtanulhattad volna mar.

(#7) Goose-T válasza hungeek (#5) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A másik hírbôl kiderül, hogy egy MSI-A64 kombó 580 euro lesz, kb. 150000HUF. Nem egy egetrengetô összeg szvsz.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#8) Apika válasza twollah (#6) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Viszont a Chaintech a lapjai mellé rengeteg extrát is ad. Így talán érthető, hogy ezt az árba is beépítik.

(#9) Bgs válasza Goose-T (#4) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Olyan az alaplap PCI-Express nelkul, mint a volegeny...

Elarulnad, hogy miert hianyolod annyira azt a PE-t ? Ugysem tudod hasznalni semmire egy ideig...

A PII idejeben mar jo ideje volt AGP kartya, jelenleg egy darab PE sincs a lathataron a szokasos marketing ''mi is gyartunk'' igereteken kivul.

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#10) Goose-T válasza Bgs (#9) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha lenne alaplap, egy pillanat alatt lenne hozzá videokártya is, ebben biztos vagyok.

(#11) Bgs válasza Goose-T (#10) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Miota is van serial ata az alaplapokon ?

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#12) Goose-T válasza Bgs (#11) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mittudomén. Miért kell belekötni mindenbe?

(#13) erdoke válasza Bgs (#11) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát én pont a natív, déli hídba integrált SATA-vezérlőt hiányolom. A cikkben legalábbis nem azt írja a szerző. Ez a lap 2004-re készül, amikor is az Intel chipsetek/lapok már ezeket mind tudják majd.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#14) Bgs válasza Goose-T (#12) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Egy forum egyik celja, hogy ezt kulturalt formaban megtegyuk :)

Ezernyi uj technologia van, barmelyiket szamon lehetne kerni egy alaplapon. A realitas egy masik kerdes. Hol van pl. a qdi tamogatas ? :D

(#15) Goose-T válasza Bgs (#14) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lényeg az, hogy amíg ebben az alaplapgenerációban nincs PCI-Express, nem igazán érdemes beruházni rá. Ugyanolyan, mint TFT monitor csak analóg csatlakozóval.

(#16) Bgs válasza erdoke (#13) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Csak arra szantom peldanak, hogy attol, hogy van technologia meg nem biztos, hogy lesz mivel asznalni. A SATA sincs kiforrva, de joval elobbre jar, mint a PE.

Es csak mostanaban tonedeznek fel a SATA vinyok a boltokban, barki altal hozzaferhetoen...

(#17) twollah válasza Apika (#8) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Ezt ne nekem magyarazd, hosszu ideig nem fogom fejleszteni a gepem.
Vannak ennel fontosabb dolgok is jelenleg az eletemben mint a gep.

(#18) erdoke válasza Bgs (#16) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Természetesen hardvertémában jártas, racionális felhasználóként igazad van. Az átlagjúzer azonban kevéssé jártas, és sokszor még kevésbé racionális. A piaci versenyhelyzetet se felejtsd ki, amikor ezeket a szegény júzereket a marketingesek még inkább megkavarják.

(#19) LordX válasza erdoke (#13) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nVidia nForce 3 Professional 150: [L]http://www.nvidia.com/page/nforce3.html[/L]

- Integrált SATA/PATA RAID 0+1 (mindkettővel is!)
- Integrált, menedzselhető(!) Gbit MAC
(igazából ez egy szerver-chipset Opteronhoz)

Igaz, a Chaintek erőszakolta meg az nForce2(Ultra 400)+MCP-T alaplapjukat egy C-Media hangchippel...

(#20) Goose-T válasza erdoke (#18) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

En meg azt akartam mondani, hogy az alaplapoknak ezen generációja a jövôben már PCI-Express-szel fog elterjedni. Ez egy korai, elsietett alaplap, szvsz. nem érdemes megvenni. Feltéve, hogy annyival jobb lesz a PE.

(#21) erdoke válasza LordX (#19) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Köszönöm, bár utánanézni én is tudok, ha igazán érdekel. Csak a hírből nem látszott, azt hiányoltam. Természetesen nem jön ki olyan új, komoly chipset 2003-ban, amelyik nem támogatna SATA-t.

(#22) -Devil- válasza Goose-T (#20) üzenetére

-Devil-
(fanatikus tag)

Minek hiányolod annyira azt a r_hadt PCI-Expresst? :)

Értek hozzá Pista bácsi! Kék a fázis...

(#23) -Devil-

-Devil-
(fanatikus tag)

A hírrel szerintem valami nem stimmel, vagy én vagyok rosszul informálva. :)

A kép szerint ezen a lapon nem Socket 940-es foglalat van. Ez pedig már csak azért is érdekes, mert állítólag az Nforce3 Pro Opteron-hoz készült, úgy tudom, hogy a sima Nforce3 megy az Athlon 64-hez.

Értek hozzá Pista bácsi! Kék a fázis...

(#24) LordX válasza -Devil- (#23) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nV nem jelentette be a többi nForce3-at még, vagy legalább is nem adott el egyet sem..

Egyébként az Opteron és az Athlon64 között csak a HT linkek száma a különbség, és azokból is csak az egyik megy a chipsetbe, Opteronnál a másik kettő pedig másik két procihoz. A chipsetben semmit nem kell áttervezni, minegyik menni fog Opteronnal, Athlon64-el, Athlon64 FX-el.

(Hmm, ezt az FX-et lehet, hogy nem kéne erőltetni az nV után :) )

(#25) dabadab válasza LordX (#19) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mi a baj a CMediaval?

Olcso es az S/PDIF kimenete teljesen jo (ellenben masokkal (khm, Audigy, mindent 48kHz-re upsamplingol)) - igenyes felhasznalo meg ugyse nyul az analog kimenethez.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#26) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hijj íme a leendő lapom:)
/me bezsongott, mint tavaszi szellőben szálló méhecske

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#27) Lars

Lars
(senior tag)

''A RADEX célja, hogy a házból kivezesse a meleg levegőt és alacsonyan tartsa a hőmérséklet.'' Hmmmm. Nekem is ez a célom, de nincs ilyen szép mozaiknevem :DD
A Deszka kinézetre tetszik, de nem ez alapján szoktam választani.

(#28) anulu válasza tildy (#26) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

Úgy látom, nem csak én vagyok megőrülve a Chaintech Zenith alaplapjaiért :) 1 az 1-ben olyan, mintha egy új típusú Apache változat lenne :DD:DD

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#29) tildy válasza anulu (#28) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát én úgy cakkompakk a chaintechért.Hát nem gyönyörű?
Mellesleg azt hiszem meglesz még az előnye a 3 év garinak:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#30) anulu válasza tildy (#29) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

Abszolút! Úgy tökéletes esztétikailag, ahogy annak lennie kell! A használhatóságról nincs tapasztalatom, de tuti jó lehet, mert elég sokan istenítik ahhoz :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#31) Rawulf

Rawulf
(senior tag)

OFF

RADEX nem egy tusfürdő? :DD

ON

A sárga bort fehérnek mondják, mert zöld szőlőből készül.

(#32) kics1

kics1
(fanatikus tag)

nem tom mit hianyoljak egyesek a pci exprest... mikozben az nvidia meg egy normalis fsaa-t sem tud megirni addig ne a pci expressel torodjunk...

(#33) LordX válasza dabadab (#25) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi a baj a CMediával? Semmi.. Csak a chipsetbe egy nagyságrendekkell jobb ''APU'' van beépítve. (MCP-T!)

Az analóg kimenet minőségét meg nem a hangchip, hanem a kódek határozza meg inkább (Most a Via kódekei a legjobbak talán)

(#34) L3zl13 válasza LordX (#33) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A CMedia nem csak az összes többi nForce alaplapon található Realtec chip helyett van?

Másik: PCI-X nem kiforrott? Háát remélem hogy az, mert a sokszázezres szerverekben már elég elterjedt. Elég ciki volna ha PCI-X hibájából a PCI-X-es SCSI-RAID kártyákra kötött vinyókról elszálnának a céges adatok...
Az hogy asztali gépekben nem elterjedt, az szerintem inkább ár/igény mintsem kiforrottság kérdése.

Aki hülye, haljon meg!

(#35) Vikthor válasza tildy (#29) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jaja, tényleg szép darab, nekem is tetszett a 7NJL1 Apogee... a többit meg tudod :D

~ Arcana ~

(#36) LordX válasza L3zl13 (#34) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a C-Media itt (ott) hangchip, a Realtek chip pedig egy kódek. Egyébként ha minden igaz, C-Media+Realtek párosításssal szól a hang ezeken a lapokon :(

(#37) kalcika válasza Rawulf (#31) üzenetére

kalcika
(tag)

OFF

Az RADOX :D

ON

Challenge my brute: http://mo-kei.mybrute.com/

(#38) DcsabaS

DcsabaS
(senior tag)

Nem tudom feltűnt-e már valakinek, de a ''Chaintech Zenith ZNF3-150''-ról mellékelt képen világosan látható 2 db VIA chip, és még egy 3. is erősen gyanús.

(USB 2.0? FireWire? Sound? Leginkább ezeket szokták kölcsönözni a VIA-tól...)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.