hát szerintem itt is sajnos a kevés kakaó kis teljesítmény elve érvényesül a végén mint a prociknál ergo lehet dx9 kompatibilis de ugyse megy rajta 640x480 vagy max 800x600-nál jobb felbontásban semmi új dx9.es játék
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
DopeBob
(őstag)
ez inkább laptopokba valo szerintem vagy olyan picike gépekbe 
MZ/X
Ezt nem játékra szánják.A DX 9 az csak +.

L3zl13
(PH! nagyúr)
Szvsz pl a nagyfelbontású videók támogatása meg hasonló extrák azért jól jöhetnek a gyengébb (nem gamer) gépekbe, notikba.
Aki hülye, haljon meg!

a_n_d_r_e_w
(senior tag)
A síma S8 is kb 6 wattot eszik ha jól tudom,és annyira mégsem kicsi a teljesítménye.
[Szerkesztve]
Sight. Sound. Speed.

Ger|V
(újonc)
az s8 az egy suxx valami, akkor inkább már tegyenek bele fx go-t.

anaqer
(PH! addikt)
Bah humbug. Egyszer már üljenek végre neki egy chipnek nem 6 de 60 wattos power budgettel és mutassák meg hogy azzal mihez tudnak kezdeni.
Utána beszélünk.
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

DopeBob
(őstag)
GerIIImal mi lett? Ban? 
MZ/X

esteban
(senior tag)
Akkor ossze kell ereszteni egy 9200-as ATI-val arra se kell ventilator ....
iBook + RedBull :)

a_n_d_r_e_w
(senior tag)
Látod ezzel maximálisan egyetértek
Sight. Sound. Speed.

a_n_d_r_e_w
(senior tag)
mert?
Sight. Sound. Speed.

Neovenator
(fanatikus tag)
Doom 3 szemléletmód...brrr.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

anaqer
(PH! addikt)
Ennek kb. akkor lett volna értelme, ha nem hatvanat de legalább százhatvanat mondok. Éppen hogy nem a végleteket kellene hajszolni (akármelyik irányban), hanem ésszerű kompromisszumos megoldásokra fektetni a hangsúlyt... bonyolult koncepció, megértem hogy elsőre ennyire ijesztőnek tűnik. 
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

Neovenator
(fanatikus tag)
Számodra 60W fogyasztás ésszerű kompromisszumos megoldásnak tűnik egy grafikus chip esetében? A 21. században? 
Ha 6W-al el lehet érni egy R9600 teljesítményét, akkor 15-20W-ból simán megoldható lenne egy high-end kártya szerintem. Szerintem. De ki törődik olyan apróságokkal mostanában, mint a fogyasztás vagy a lemezen elfoglalt hely...
És ekkor jön egy Delta vagy egy 100K-s FPS játék...tessék mondani Carmack úr, akkor miért is kell egy Doom 3-nak ekkora hely meg konfig? (a kérdés term. költői) - csak, hogy a témánál maradjunk.
Nem halok bele egy 100W-ot zabáló kártya fogyasztásába, a plusz molex bekötésétől se kapok lágyéksérvet, csak nem értem, hogy mindebben mi a fejlődés.

anaqer
(PH! addikt)
Számodra 60W fogyasztás ésszerű kompromisszumos megoldásnak tűnik egy grafikus chip esetében?
Körülbelül. (Annyi apró helyesbítést eszközölnék, hogy bár ezt nem említettem, komplett kártyára gondoltam és nem csak a GPU-ra.)
Ha 6W-al el lehet érni egy R9600 teljesítményét, akkor 15-20W-ból simán megoldható lenne egy high-end kártya szerintem.
Brutálnonszensz. Már régen tele lenne vele a piac.
És ekkor jön egy Delta vagy egy 100K-s FPS játék...tessék mondani Carmack úr, akkor miért is kell egy Doom 3-nak ekkora hely meg konfig? (a kérdés term. költői) - csak, hogy a témánál maradjunk.
Ennek a felét sem értem. Másodszor hozod fel a Doom3-at, miért? Szó nem volt róla eddig. (''témánál maradjunk''
) Továbbá - a) a Doom3 a maga írd és mondd 1.6GB önsúlyával az év egyik leghelytakarékosabb FPS-e b) az a kvázi-FPS demó meg viccnek jó volt, de gyakorlatilag nagyobb a gépigénye mint a D3-nak, szóval akkor most miről is beszélünk?
Szerintem ez nem költői kérdés volt, hanem átgondolatlan. 
csak nem értem, hogy mindebben mi a fejlődés.
Ez komoly? 
(Természetesen nem ebben van a fejlődés, hanem a teljesítményben.)

Neovenator
(fanatikus tag)
Brutálnonszensz. Már régen tele lenne vele a piac.
Micsoda érvrendszer. Bwahahaha.
Miből szűrted le ezt a konklúziót, ha megkérdezhetem? Mert ahhoz, hogy 20W-ból olyan teljesítményt tudjanak kicsikarni, mint egy 60W-ot fogyasztó GPU-ból, némileg nagyobb léptékű mérnöki munka szükségeltetne, a vásárlók nagy részét pedig teljesen hidegen hagyja a fogyasztás; ''akkó meg minek''? Az, hogy te nem látsz ilyet a piacon még nem jelenti azt, hogy nem lehetséges...
Ennek a felét sem értem. Másodszor hozod fel a Doom3-at, miért? Szó nem volt róla eddig.
Ne tégy úgy, mintha nem értenéd. De ám legyen:
Azért, mert remekül tükrözi korunk mentalitását, vagyis a profit érdekében az innováció feláldozását, másodlagos voltát (valamint nem mellékesen közrejátszik a grafikuskártya-piac alakításában is). Tehetségtelenebb lenne John Carmack és társai, mint az UT fejlesztőcsapat? Nem hiszem. Akkor hogyan lehetséges az, hogy míg az UT kiválóan fut egy PIII-as gépen max. beállításokkal, addig az ID terméke 1-2 frame-et produkál másodpercenként ugyanazzal a konfigurációval? Profit. Remélem azt már nem kell ilyen szájbarágósan elmagyaráznom, miért...
Mellesleg nem tudom, honnan szedted ezt a ''a kvázi-FPS demó meg viccnek jó volt, de gyakorlatilag nagyobb a gépigénye mint a D3-nak, szóval akkor most miről is beszélünk?'' dolgot, ugyanis ez egyszerűen nem igaz, volt szerencsém kipróbálni.
Egyébiránt köszönöm a nyelvtani helyreigazítást kedves 'brutálnonszensz' úr -szándékoltan kicsi mindkettő, még mielőtt ráharapnál-, de a jövőben mellőzd az ilyen gyermeteg fordulatokat, ha megkérhetlek (és könyörgöm ne kezdj el vitázni azon sem, hogy miért is gyermeteg).
Természetesen nem ebben van a fejlődés, hanem a teljesítményben
Úgy látszik, gyökeresen más nézeteket vallunk az innováció mibenlétéről. A fejlődés megítélésem szerint nem a teljesítmény növelésében áll (hisz az természetes), hanem hogy hogyan érjük el a teljesítménynövekedést. Egymás után pakolni még 40 futószalagot és az egekig emelni a fogyasztást/órajelet inkább kényelmesség, mint innováció. Ha ezt egyes szoftverfejlesztők is követik és ráerősítenek a tendenciára, az még inkább kényelmesség no meg persze profit is, nem elhanyagolható módon.
Új architektúrális megoldásokat bevezetni, ''trükkös'' fejlesztéseket eszközölni, optimalizálni a teljesítménynövelés érdekében innováció.
De azt hiszem, erről már volt szó korábban.
(#18) Neovenator válasza Neovenator (#17) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)
Időhiány -> Felületes végigolvasás -> bocs. 

anaqer
(PH! addikt)

Neovenator
(fanatikus tag)
Megvannak a korlátai a zsigerből agresszív hozzáállásnak is, sajnálom.
A tartalmi rész viszont mit sem változott.
Na meg egy kis újdonság:
Bővebben: link

anaqer
(PH! addikt)
Re: újdonság - helyes, de lássuk a kártyát magyar árlistákon, utána beszélünk.
A mosoly majdnem annyira szólt a tartalmi résznek is, mint a kivitelezésnek. Az már most világos, hogy meglehetősen sok ponton nem értünk egyet - nem hiszem, hogy érdemes lenne további nyolc-tíz hozzászóláson keresztül győzködni egymást a magunk igazáról, miközben még a tényekben sem tudunk megegyezni.
Te nyertél. 

a_n_d_r_e_w
(senior tag)
Azért ne a magyar árlistákat vegyük alapnak. Sajnos nagyon-nagyon sok jó dolog nincs a magyar árlistákon 
Sight. Sound. Speed.

anaqer
(PH! addikt)
Ez tény, de én már csak egy ilyen megrögzött pragmatikus vagyok.
Továbbá nem hiszem, hogy ha a valódi tömeggyártás valaha beindul, éppen ide ne jusson belőle - annak idején mindenki tele volt Trio64-el illetve Savage4-el (én is). Ez a piac már csak olyan, hogy szereti az olcsó dolgokat, és ezt ''fent'' is tudják.

a_n_d_r_e_w
(senior tag)
Most speciel én nem az S3-as kártyákról beszéltem, hanem úgy általánosan 
(főleg mióta egy értelmes hangkártyát keresek elfogadható áron-mindenütt csak sb live meg audigy2 van, no meg a nonamek. ez ám a választék
)
de ez már nagyon off, nem is ragzom tovább 
Sight. Sound. Speed.

Neovenator
(fanatikus tag)
Te nyertél.
Nanemá, eztet én szoktam. 
Egyébként mivel már ugyanezt eljátszottuk korábban -nem is egyszer-, nem kívántam többet hozzátenni (már azt sem értem, hogy ennyit minek írtam).
A lényeg, hogy ez nem egy olyan volt...