Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) he7edik.

he7edik.
(őstag)

„Core 2 with Viiv” :W ekkora kreativitással pénzt lehet keresni :Y

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#2) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''Samungtól'' ez gondolom Samsung akart lenni :)

Lassan minden termékükhöz odateszik, hogy ''Core''... a vevők pedig majd azthiszik, hogy a cég neve nem ''Intel'', hanem ''Intel Core''... ez kb semmit nem ér így szerintem (elveszik a plusz információ tartalom). ...de a magyarban legalább olyan, mint egy betegség: ''szegény AMD-s gépemet megfertőzte az Intel-kór'' :D

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) boba6

boba6
(senior tag)

gyúrhatnak mire elérik vagy egyáltalán megközelítik a Pentium név ismertségét
a vevők még jó ideig úgyis ''pénégyest'' keresnek a boltosokon :W

[Szerkesztve]

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#4) Male válasza boba6 (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A C2D-t is simán eladják P4-nek, ahogy látom a boltok árlistáin...
(pl: ''Intel P4 2600/1066 4MB CORE 2 DUO E6700 LGA775 (dobozos)'')

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#5) ngabor2 válasza Male (#4) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a pentium mikor kezdődött, és meddig tartott? a múlt mindig benneél a vásárlókban, azokban is, akik nem igazán értenek hozzá. annyit tudnak, hogy az intel pénégy az jó, mert gyors''. a core/core2 nem igazán jutott még ''le'' a tömegekig. itt a fórumozók túlnyomó többsége tudja, hogy intelnél core2-nél tartanak, a p4 már ''régi, elavult'' dolog, de az eccerű földi halandó le van maradva kb. 1 évvel.

tőlem is kérték már, hogy ''állítsak össze egy fasza p4-es gépet, mert az jó''. mikor megkérdeztem, mire kell, kiderült, hogy majd valamikor egyszer fejleszteni is akarja, és a keretbe belefér egy kicsit komolyabb alaplap. de mikor mondtam, hogy ez core duo-s lesz, azt mondta, neki pénégy kell, mer' az jó. erről ennyit...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#6) EQMontoya válasza ngabor2 (#5) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem egy évvel vannak lemaradva, akkor x2 kellett volna :)

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#7) boba6 válasza ngabor2 (#5) üzenetére

boba6
(senior tag)

[link]
Elsőként 1993. március 22-én került forgalomba.
túl régen, hogy egy vonással felülírják

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#8) Male válasza ngabor2 (#5) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

93-ban... de ezt közben már beírták :)

Nem azért írtam, mert olyan nagy baj a boltos részéről... a vevő jól jár, a boltos is.
(kedvenc boltom árlistájából idéztem ráadásul... biztos vagyok benne, hogy ő is csak a vevők miatt írja oda, hogy P4)

(#9) adalbert1 válasza Male (#8) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az E2140/60 nem továbbra is pentium név alatt fut?
Amúgy anno az is furcsa volt, hogy 386,486 után az intel pentiumra váltott, mig más gyártóknál simán ment az 586 tovább.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#10) DeSanto válasza ngabor2 (#5) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Szerintem a vásárlóktöbbségét még mindig a Mhz-ek érdeklik és ez alapján döntenek.
P4 3Ghz vagy C2D 2,4Ghz
Azt hiszi még mindig hogy azórajel a döntő.

(#11) Male válasza adalbert1 (#9) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtommal igen, az továbbra is Pentium.

Azért keleltt váltani, mert olyat, hogy ''486'' nem lehetett levédeni (vagy csak nehezebben).

#10: Igen, de ezeknek a vevőknek jórésze szerintem az E6600-ra azthiszi, hogy 6.6GHz-en megy...

[Szerkesztve]

(#12) ngabor2 válasza boba6 (#7) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

igen, ez a lényeg. 14 évig a pentium volt a ''jó gép'' az r=1 usernek. tehát ha valami 14 évig jó, akkor még további évekig jó lesz. hogy közben megszűnik... az őket nem érdekli. jó gyors pentium, vagy pénégy. és hogy lehetne azt elképzelni, hogy 2,4GHz gyosabb, mint 3,2? :F a hozzáértők tudják. de ha már ilyet hallanak, akkor meg se próbálják elmagyarázni az egyszeri barátnak, csak megveszik. vagy azt, amit kér, aztán kiderül, hogy lehetett volna jobbat is, vagy a jobbat, és akkor kiderül, hogy ''lassabb'' gépet vett ugyan annyiért. nincs jó megoldás sok esetben. de ez persze nem csak a számtechre vonatkozik, az ember 2 számot könnyebben összehasonlít, a nagyobb/kisebb nyer. de egy teljes, mindenre, vagy majdnem mindenre kitérő összehasonlítást ritkán olvas el, ha éppcsak meg akarja venni használatra a cuccot (a számtechtől elvonatkozatava, motor, rotációs vákuumbepárló, vagy épp mezőgazdasági munkagép).

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#13) Loha válasza Male (#11) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ha jól emlékszem, a Cyrixnál kikövetkeztették, hogy a 486-os után 586-os fog következni az Intelnél, és előre levédették az 586-os nevet, ezért inteléknél kénytelenek voltak kitalálni vmi mást.

SZVSZ hülyeség egy mindenki által ismert és bevált márkanevet lecserélni (Pentium).
Én Pentium Core-nak hívtam volna az új generációt.

(#14) Male válasza Loha (#13) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elképzelhető, mert az AMD se adott ki 586-ost... talán pont ezért :)

Egy jól csengő nevet valóban hülyeség, ellenben valamiből a marketingeseknek is meg kell élnie ;]
(bár talán az is egy érv volt, hogy a Pentiumhoz a Prescottok nyomán kezdett hozzákapcsolódni a ''nagy fogyasztás'', és ettől meg akartak szabadulni)

(#15) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Talán egyszerűbb lett volna Pentium 5,6, ... , 32 nevet használni az új procikra. Hiszen tudjuk minek nagyobb a sorszáma, illetve újabb az annál jobb. :DDD

Az Intelnél nem sokat tévedtek a Viiv márkanévvel, csak rossz helyre tették az egyik v-t. :DDD

[Szerkesztve]

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#16) Croissant válasza Loha (#13) üzenetére

Croissant
(tag)

Úgy-úgy.

(#17) feka007 válasza Male (#4) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez nem semmi, ezen nagyot buktam :Y :W

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#18) sTERNI válasza adalbert1 (#9) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

Más gyártóknál (AMD, Cyrix, NexGen) nem ment tovább az 586, helyette az 5x86 lett a bevett név. Azt viszont máig nem tudom hogy miért, mert nem sikerült levédetnie az Intelnek az 586-ot márkanévként.

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#19) nap

nap
(őstag)

Van meg nehany markaneve az intelnek, pl xeon, itanium. Ezekre is raferne az erosites. :)

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#20) h-yle válasza ngabor2 (#12) üzenetére

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Én az ilyen ''az a jobb aminek nagyokk szám van a nevében'' téveszméket mindenki által egyszerűen érthető hasonlatokkal szoktam magyarázni.

P.l.: A régi mobilok (nokia 1610 mondjuk) batár nagy, antennás disznónehéz ketyerék voltak, egy halom pénzért. Ellenben egy új mobilt ami cirka 100x annyit tud mint egy régi szinte ingyen hozzádvágják a szolgáltatók. Így van ez a gigahertzekkel is. Régen azt hitték a gyártók, hogy a több a jobb, de utána rájöttek, hogy hatékonyabb, modernebb technikával nagyobb teljesítmény érhető el kisebb órajelen.

Bár az analógia korántsem tökéletes, de álltalában megértik a népek miről van szó. Ha meg nem (és barátról van szó) akkor meg szimplán leordítom a fejét, hogy ''most vagy elhiszed, vagy kérjél máskor tanácsot a jó k**va anyádtól!!!'' :D:D:D

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#21) DeSanto válasza nap (#19) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Itanium még van kereskedelmi forgalomban?
A xeon majd lesz Server core (szerver kór) :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.