Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Azt hittem ez csak software és szemüveg kérdése :F ezer éves dolog, de nem terjedt el mivel az emberek nem szeretnek szemüvegben ülni :U

All Black...

(#2) ftc válasza Stalker-2572 (#1) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és egy idő után fájt a szemed

(#3) Integra válasza Stalker-2572 (#1) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

kíváncsi leszek a fogadtatásra, én sem bohóckodnék szemüvegben:)
meg amúgy is, én szemüveges vagyok, akkor most mi van?! :DDD

(#4) Stalker-2572 válasza Integra (#3) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Szerencsére papírbór szokott lenni így rá tudod venni.

All Black...

(#5) varga911 válasza Integra (#3) üzenetére

varga911
(senior tag)

Adnak hozzá csiptethető lencsét is persze, Zalmanéknál mindenre gondolnak. :DDD

(#6) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

elég kicsi az a betekintési szög, de ennek gondolom technologiai okai vannak :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#7) Goose-T válasza ftc (#2) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az azért volt, mert a régi módszerrel egymás után váltakozva renderelte a két szemnek a képeket, a szemüveg pedig felváltva villogott. Ez viszont egyszerre rendereli a két képet, az egyiket gondolom horizontális, a másikat vertikális polarizációnak veti alá, a szemüvegben pedig ennek megfelelő szűrők vannak, így nem lesz villogás, ami fárasztaná a szemet.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#8) Remington

Remington
(őstag)

nem hiszem h a játékok írói ilyenekkel fognak foglalkozni...még az sli-t se támogatja minden játék pedig az egy kicsit elterjedtebb dolog mint ez..

(#9) laky

laky
(újonc)

Hali, nézzetek körül az iGO standján, ott kissé fejlettebb 3D-s technikát láthattok, és még szemüveg se kell hozzá, és 40''-es lcd tévén megy a műsor - csak mellékesen.

(#10) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezzel a szemüveges térhatású technológiával van egy kis gond: akinek van egy kis látáscsökkenése, kvázi mindkét szemével nem egyforma intenzitással érzékel, (és elég sokan vagyunk ilyenek), annak ez nem kihasználható. Kiváncsian várom, mikor jön szemüveg nélküli megoldás?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#11) ftc válasza szab.tam (#10) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én aki csak az egyikre lát mit láthatna az egészből?

(#12) Goose-T válasza ftc (#11) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aki csak az egyik szemével lát, eleve nem láthat három dimenzióban.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#13) ftc válasza Goose-T (#12) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mah itt kezdődnek a gondok.....az emberek 90% jobban lát az egyik szemére...szal elméletileg rendessen senki nem fogja látni,ahogy kéne

(#14) szab.tam válasza Goose-T (#12) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem félszemű vagyok vazze! :DDD
Sőt amúgy látok térben. De azzal, hogy a két szem nem 100%-osan ugyan azzal a hatásfokkal működik egy időben, (pl. az öszes szemtengely ferdüléses, gyk: bandzsa), nem látja térhatásúnak a szemüvegen keresztül a képet!

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#15) t72killer válasza szab.tam (#10) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hm:) jönnek majd az 1600x1600x2560-as monitorok:DDD és a 3D-s játékok tényleg 3D-sek lesznek:))

attól félek, az ilyesmire várni kell még jópár évet. Addigis a ''real-3D'' világának megmarad az akváriumban lévő harcoshalak egymásnak ugrasztása:DDD

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#16) Shodan válasza Stalker-2572 (#4) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

vizuális típus vagyok, én ezzel a kombóval még otthon se égnék :)

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#17) erdoke válasza Goose-T (#12) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A helyzet ennél nem kicsivel bonyolultabb. Két szem esetében is az eltérő szög és távolság alapján számolja a ''3D'' képet az agy, és ilyen becslésekre egyetlen szem információja alapján is képes. Mint a sztereó ''térbeli'' látás, úgy az ''egyszemes'' is hosszú tanulási folyamatban alakul ki, tehát aki már egy szemmel kezd, az eléggé másképp viszonyul a világhoz, mint aki felnőtt korban vakul meg fél szemére.

Más.
''az eddig zömében olcsóbb PC-s komponensekben – jellemzően hűtési megoldásokban – utazó cég''

Az olcsób PC-s komponens kifejezés erősen félreérthető, legalább annyira asszociál az ember ez alapján a termékek piaci pozíciójára, mint a mondani szándékozott tartalomra.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#18) orbano válasza Goose-T (#12) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem azért van két szemed hogy legyen térlátásod. egy szem fókusztávolságából és az állandó perspektívából és, ahogyan előttem is említették, a megismert, felismert geometriai alakzatokból az agy meg tudja tanulni felépíteni az agyban a 3d-s képet. akinek két szeme van, annak talán annyival könnyebb, hogy a szemtengelyek állását is tudja érzékelni (asszem).
Az pedig, hogy valaki nem ugyanúgy lát az egyik szemével, mint a másikkal, teljességgel lényegtelen szerintem, az ilyen defektusokat az emberi agy hamar belövi. Elvégre senki sem lát egy egyszínű falat mondjuk a látóterének egyik felén másmilyennek, mint a másikon.
na kiokoskodtam magam megyek dolgozni :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Zalman monitor. Furcsa volt első olvasásra.

Soirée...

(#20) Goose-T válasza orbano (#18) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A lényeg az, hogy ezzel a monitorral nem fogsz 3D-s képet látni egy szemmel.

(#21) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

6-12° betekintési szög? :F

de amúgy jó lesz ez majd idővel, mikor az alien rámugrik az AVP3-ban :D

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#22) orbano válasza Goose-T (#20) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

persze ez egyértelmű, de itt másról is beszéltek egyesek.

de hogy on is legyek: nekem 5ik olvasásra is furcsa, hogy Zalman monitor... :D kigyártja amúgy?

A vér nem válik VAZZE!™

(#23) Esther

Esther
(kvázi-tag)

Az elkepzeles nem rossz, csak a kis szepseghibakat mar fel is soroltatok, nem kellett hozza mernoknek lenni :(
Viszont ezzel a kijelzovel mar szivesen kiegyeznek otthonra [link] :B

Probaltam alaáirni de csak csupa tinta es karc lett a monitor :( egyebként is ilyen kis helyre sztem lehetetlen...

(#24) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''az alapmodell pedig SXGA (1240x1024 pixeles)'' vagyis 1280x1024 :)

Zalman Tft: érdekes hallani, de hogy 3x annyiba kerüljön és csak nvidiával menjen :(

True Success is Blonde

(#25) nap válasza Loretto (#19) üzenetére

nap
(őstag)

Biztosan jó hűvös lesz. :D

[Szerkesztve]

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#26) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

''Szemüveges'' 3D...2007-ben...?:Y
LOL
Ne legyen igazam...de ez halott ügy.

primus inter pares

(#27) Márton válasza orbano (#18) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Orbano:
''nem azért van két szemed hogy legyen térlátásod''
Pedig de.
Szerinted akkor milyen elven müködik a sztereó fotózás?

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#28) Pippi

Pippi
(újonc)

Akit érdekel a téma, egyszer keressen rá a ''holovízió'' szóra. Durván 3d-s cumók.
Pl: [link]
[link]
demo videók: [link]

(#29) Márton

Márton
(PH! addikt)

Na, kapható már kis hazánkban?
Lecserélném a régi, elavult 2D-s tft-met :)

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#30) v.tom válasza Goose-T (#12) üzenetére

v.tom
(őstag)

Hogy ne látna három dimenzióban az akinek csak egy szeme van? Az agy ilyenkor a fej apró almozdulásaiból automatikusan állít elő három dimenziós képet.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#31) JaniS

JaniS
(fanatikus tag)

Ha valakinek van személyes élménye, ne titkolja...

[link]
[link]

Nem a szakmai része, ár/érték aránya és hasonló érdekel, hanem a szubjektív benyomás róla.

(Egyébként már lehet kapni idehaza is.)

JaniS

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.