Nem kell félteni az AMD-t ugy néz ki van vmi a tarsolyukba 
Remélem bejön nekik végre vmi és nekünk usereknek is jó lesz 
Go AMD Go!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Processzorok, tuning » [Re:] Frissítve: Beválhat a hárommagos processzor az AMD-nek?Hozzászólások

cannibal
(fanatikus tag)
Nem hiszem, hogy nagyon veszélyt jelenthetne a Quad-Core-ra...
Remélem végre tényleg visszatér az AMD és a pénzügyi helyzete is kicsit stabilizálódik!
Mivel még a négymagos AMD-k sem jelentenek veszélyt rájuk, a hárommagosak tutira nem.
Mondjuk lehet az is a döntés meghozásának hátterében, hogy a négymagos AMD procikból sokban nem működik egy mag, és így akarják azokat is értékesíteni. Mivel anyagilag nehéz helyzetben vannak, ésszerűnek tűnik a döntés. 
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

Savage5
(senior tag)
Azt hiszem, ezt a linket akartam én is megkeresni. 
Én attól félek, hogy sok előnyt nem fog jelenteni ez AMD-nek, mert ha megnézitek, akkor lehet már Core 2 Quadot kapni 60 kilóért, közel az E6850 árához. Igaz, hogy nem vagyok velejéig benne a programozásban, de ha el is kezdenek 4 magra programokat írkálni, akkor 3 magon ez hogy fog futni? Újra kell írni az egészet?... Szerintem ez csak tényleg arra lesz jó, hogy eladják a 4 magosnak indult selejteket, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora teljesítményt fognak ezek nyújtani (ha lesznek) és milyen árkategóriába sorolják be.
Vistaboy: én is ezt a dolgot látom ésszerűnek, hogy csak ezért jött ez a hárommagos ötlet. 
[Szerkesztve]
...

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)
Az oroszok már rég gyártanak 3 core-t. Csak náluk ''Triple Core Proccessor''-nak nevezik [link] 
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
ötletnek jó, de tényleg az a nagy kérdés, h mennyi is lesz az annyi, illetve megéri-e használni ilyen procikat? kihasználja-e vmi, satöbi...
de ötletből jeles... 
Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
Egy valamirevaló többprocis programot többnyire nem fixen 2 vagy 4 magra írnak meg, hanem annyira, amennyi van. A több procit kihasználó programoknál a kunszt nem a magok száma, hanem hogy több programszál futhat egyszerre. Szóval a nagy különbség az 1 mag és a nem-1 mag között van.
Én erre a gépre olyan programot írtam, ami ennyi magot használ:
[link]
[Szerkesztve]
A tej élet, erő, egészség.
Jó eséllyel minden program ki fogja használni, ami a kettőt kihasználja.
Az eredeti magyarázat ellenére én is úgy gondolom, hogy a gyártási selejtek elsütéséről van itt szó.
A tej élet, erő, egészség.

Hun'reeth
(őstag)
Érdekes ötlet
kiváncsi leszek mi sül ki ebből. Remélem nem bukás lesz.
''Öregember nem gyorsvonat!''
(#13) Keldor papa válasza Bj Brooklyn (#7) üzenetére
Jah ez vágom melyik, ez az, amit csak 1x lehet húzni töbszőr már nem... 

antikomcsi
(PH! kedvence)
Az első mondatot indokold már meg légyszíves valami kézzelfoghatóval.
Bár szerintem a feladata ezeknek nem a csúcsteljesítmény elérése, hanem két árlépcső közötti rés betömése.

ész ventura
(fanatikus tag)
Nekem meg elterelte a figyelmemet a jobb oldalon látható mozgóképes banner! (valami friendfinder) 
Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
Hja mondjuk az am2-es lapokba belemegy és annyiért adják, mint egy azonos órajelű C2D-t (az X2 olcsóbb), akkor népszerű lesz, főleg ha húzni is lehet picikét és phenom belsőséggel rendelkezik. ![;]](/dl/s/v1.gif)
... és lesz egy kimagozott X4-es.
A hsz-od volt buziság, azonnal moddold!
Honnan tudod mire van igény és mennyire lesz kelendő!
Mi vagy Te Uri Geller, vagy Nostradamus?

t-shirt
(PH! kedvence)
Nem vagyok egy nagy guru de bennem az a kérdés merül fel hogy egy ilyen 2 vagy 4 magosban a különböző sávszélek meg belső memóriák, mem vezérlő stb mindig osztva vannak 2 vagy 4 felé. És ha egy négymagosból csinálunk 3 magosat akkor ott nem lehet rendesen 3 felé osztani a dolgokat, szóval hogy is fog ez így jól kijönni?
A K10 native 4 magos proci, nem 2 db 2 magos, ha jól tom.
Ha az AMD bevállalja akkor meg tudja csinálni nem fog zsákbamacskát árulni. 

DarkFater
(tag)
Egyetértek. Oltári baromság.
Miközben minden tele van azzal, hogy csúsznak, meg gyártási nehézségek, meg alacsony kihozatal, ők azt mondják, hogy majd mi a TI KEDVETEKÉRT kedves ügyfelek, majd letiltjuk a negyedik magot abban a prociban, amit véletlenül sikerült úgy legyártani, hogy mind a 4 mag problémamnetesen megy. 
Komolyan! Most mindek néznek minket?
Bár lehet, hogy az amerikai piacnak szánták a bejelentést és azok az agymosott népek TÉNYLEG elhiszik a marketing dumát 
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
ez nagyon üt 
we all deserve a bit of luck.

DarkFater
(tag)
Szacse!
Ne legyél már naív!
Egy Multicég, különösen egy bajban levő multicég SOHA sem fog veled jótékonykodni.
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
Csupán a véleményemet írtam le, de mutathatok egy tesztet, ami szerint gyorsabb az Intel az AMD-nél: [link]
Ui.: Persze ennek sok jelentősége nincsen, hiszen legalább ennyi oldal pedig az AMD-t hozta ki győztesnek: [link]
Úgyhogy Én maradok az Én véleményemnél. Egyébként a Core 2 előtt egy Athlon64 3500+ procim volt, mert akkor az akkori P4 mellett jobban tetszett. Előtte pedig egy 3.06-os Northwood... Mikor melyik tetszik. 
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222
monnyuk a Microsoft fálvásárolhatja őket és berakja az xbox360-ba, így nem 3 proci fog benne melegedni, hanem csak 1 

-Atis-
(kvázi-tag)
késő

iXuf
(kvázi-tag)
Már látom lelki szemeim előtt, ahogy a ''+1 magos'' steppingekre vadászunk..
[Szerkesztve]
Az első tesztben amit linkeltél még a 2db 2magos AMD konfigot tesztelték az Intel CoreQuad ellenében, az még a régi architektúra.
Itt pedig már az újról van szó.
Az ötlet jó, csak nem fog beválni. Illetve be fog, ha 45 ezerbe fog kerülni...
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

-Atis-
(kvázi-tag)
ami szintén nem túl meggyőző a korábbi kijelentések fényében, amikor is a ''valódi 4 mag'' felsőbbrendűségét hangoztatták

antikomcsi
(PH! kedvence)
Nem néztem meg a teszteket, mert fölösleges olyan prociról tesztet nézni ami még nincs is igazából. 
Majd ha kiadják a 4 magos asztali AMD-ket akkor én is megnézem a teszteket, főleg az ittenit, mert a ''PH-s srácok'', mindig jó, és átfogó vizsgálatot hajtanak végre. Addig felesleges találgatni.
De ha el is marad a teljesítmény az inteltől, akkor is jobban megéri nekem AMD-t venni, mert otthonra nem kell nagyobb teljesítmény, mint amit akár egy mostani x2 nyújt.
Hidrogénbomba robbanást pedig nem szándékozom szimulálni. ![;]](/dl/s/v1.gif)

-Atis-
(kvázi-tag)
''jobban megéri nekem AMD-t venni'' vs ''nem kell nagyobb teljesítmény, mint amit akár egy mostani x2 nyújt''
miért ''éri meg'' amd-t venni, ha egyszer nem is kell nagyobb teljesítmény?
nem kell venni semmit
[Szerkesztve]
Akkor lenne igazan utos a 3magos, ha szoftveresen tiltanak le a 4ik magot, ugy lenne ra kereslet
Tuningolok kozt ujra divat lenne AMD-t venni, mint volt anno 256bites 9800SE-t venni.
Kulonben ketlem, h lesz valami ertelme, annyiba kerul legyartani mint 1 4magost, akkor minek adni el olcsobban mint a 4magosat? Hm? Nem kene ennyire tulzasba vinni a piac felosztasat szvsz.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Lehet, sorry. Annyira nem vájtam bele Magamat a témába. 
De csatlakoznék antikomcsi kolléga mellé: Várjuk meg a PH!-s tesztet, és utána alkossunk véleményt.
Bár mivel most egy GA-965P-DQ6-os lapom van, inkább vennék bele Intelt, hogy ne kelljen új alaplapot vennem. Már ha kelleni fog Nekem egyáltalán a Quad-Core... 

P00By
(PH! nagyúr)
Érdekes megoldás!Nagyon ideje lenne visszatérnie az AMD-nek,mert az Intel lassan elszáll és megint kezd baromságokat csinalni(X38,48 stb.)!Egyszer már volt hasonlo remélem nem kell senkise emlekeztetnem a sűrű foglalat válltásra... 
Okos ötlet. Ha megfelelő marketinggel meg van támogatva, akkor nagyot üthet.
1. Ilyen tényleg nincs az Intelnek, és nem is lesz. Az ugyan egyszerű tétel, hogy a 3 több 2-nél, de azért ehhez kell majd még némi marketing.
2. Eddig arról szóltak a hírek, hogy a nagy gyártási veszteség miatt is van gebasz a K10-zel. Ezzel ezt talán lehet csökkenteni.
3. A legfontosabb az ára: ha jó helyre tudják belőni (mondjuk a teljesítményben közel lévő kétmagos C2D alá), és ez nem hoz veszteséget, akkor kasza.
Ja, igen és tesztet!
[Szerkesztve]
42

pschio
(őstag)
lehet hogy harom a magyar igazsag de en tuti nem fogok olyan procit venni amiben a (mukodo) magok szama nem egyenlo 2 valamelyik hatvanyaval :S
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

Malachi
(őstag)
Az első 850-es duron-om óta csak AMD processzorom volt, de ez elsőre mégis inkább tűnik vergődésnek, mint ésszerű lépésnek... Ne legyen igazam, szárnyaló AMD-d akarok! 
(ja hazudtam, mert az első még 486dx2 60-as cyrix volt
)
[Szerkesztve]
Ha nem csak letiltva van, hanem olyan a felépítés, hogy tudják így darabolni, akkor olcsóbb gyártani (bár az L alakú magok érdekesek lesznek
). A másik lehetőség, hogy a 4 mag közül egy hibás, az lesz letiltva... ezesetben meg csökkenti a veszteségeket.... így ismét csak megéri olcsóbban adni, mint egy jól sikerült 4 magosat.
(ha nem ez utobbiról lenne szó, akkor nem hangsúlyoznák ki anynira, hogy a mi érdekünkben adják ki, és nem a kihozatal miatt
)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

antikomcsi
(PH! kedvence)
Igaz! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem is veszek semmit az x2-m helyett.
Az új felhasználókról van szó, vagy akik most fognag váltani s462, s 478-ról, vagy régebbi bigyóról. 
Egy x2 4400-4800+ elegendő teljesítményt nyújt pistikének, még játékra is, főleg az űberállat 7300gt ddr2-vel.
![;]](/dl/s/v1.gif)

antikomcsi
(PH! kedvence)
És ha annyira ügyesek, hogy valóban igazat mondanak, és nem hibás procikról van szó?
Netán még a 4.-ik magot le is hagyják, és a helyét telepakolják csacsival.

(#43) VaniliásRönk válasza venember83 (#34) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
És ha a kétmagosat kell nyomott áron adni a C2-k miatt, a hárommagosaat viszont kedvük szerint lőhetik be a négymagosok ára alá konkurencia nélkül? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

SzlobiG
(PH! félisten)
Nagyon jó árba kell lennie, hogy ez kelendő termék legyen a piacon.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

antikomcsi
(PH! kedvence)
Nem biztos, hogy nekünk találták ki.
Talán Pistikére gondoltak aki a jó bizonyítványért kap egy új gépet a tecskóból.
Nézd anyu abban egyel több processzor van (bármi is az), mint ebben, és még olcsóbb is, igaz csak egy ezressel, de olcsóbb, és több. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#46) venember83 válasza VaniliásRönk (#43) üzenetére
Kerdes mennyi lesz az arkulonbseg a ketto-, harom- es negymagosok kozott.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

scream08
(újonc)
Ennyi pénzért télleg elmenne...de úgyse ennyi lesz az ára 
Gigabyte EP35 DS3 | Intel C2D E7300 2.66GHz@3.15GHz 9x350 (1,225V)@CoolerMaster Hyper TX3 | Palit HD4850 Sonic 1GB@735MHz/2100MHz | 4x1GB Geil Ultra 1066MHz@1120MHz (2.2V CL5) | SuperFlower Aurora 600W | Maxtor Diamondmax 10 300GB | Samsung 2253BW | Thermaltake VA1000BWA LanMoto | Logitech G25
(#48) antikomcsi válasza venember83 (#46) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)
Elég ha a 2 magost az intel 2 magosa alatt adják, a 3 magost pedig azzal egyező áron.
Teljesen nyilvánvaló, hogy magas a selejtarány a ''natív'' 4 maggal, erre előjön valami marketinges, bedobja a 3 mag ötletét, majd eldöntik, hogy azt kell mondani, ez marketing alapú döntés, minden proci 4 maggal születik. Hát persze... 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Achill3uS
(PH! nagyúr)
érdekes elképzelés, de egyelöre még szó sincs a megjelenésről, fasza lesz kijön a 3 mag mikor már mindenkinek 4 van, mert a 45nm eljövetelével valszeg a kentsfield ára még fog esni egy keveset, aztán ott van az is, hogy gőzünk sincs milyen az architektura, mennyire erős, mert még a barca-ról se láttam tul sok hivatalos tesztet.. tul sok a kérdőjel.. szval hajrá amd 
erdoke: van benne valami 
[Szerkesztve]
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••