tehát akkor ez tulajdonképpen egy X4 proci?
külön-külön megcsinálnak 4 magot, majd ezt követően egy lapkára szerelik?
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)

tehát akkor ez tulajdonképpen egy X4 proci?
külön-külön megcsinálnak 4 magot, majd ezt követően egy lapkára szerelik?
nem, épp az a lényeg, hogy egy lapkán van a 4 külön mag. egy foglalat, egy egybefüggő szilícium-lap.
amúgy szerintem ez az öngól nem is annyira öngól. azért van különbség aközött, hogy egy foglalaton belül 2 lapka, és azok egy ''keskeny'' csatornán kommunikálnak egymáson, vagy az amd 2-féle megoldása:
- 2 tokozásban 2 proc, köztük széles sáv
- 1 tokozásban, 1 lapkán 4 procc, lapkára épített széles sávon keresztül kommunikálva.
de soká fog ez elérni hozzánk 
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
és hogy gondoltad,hogy külön kölön megcsinállnak 4 magot?
egyben gyártják le..ez az első igazi 4 magos proci...
(#4) Stalker-2572 válasza BobChemistry (#1) üzenetére

Nem, ez 4 X4 proci 
All Black...

Itt nincs külön mag. Egy szilícium lapkán van a 4 mag egy tokozáson. Itt a magok egymással is tudnak kommunikálni a felépítésből adódóan. Az Intel quad-core az 2db dualcore proci egy tokozáson és a magok a rendszerbuszon keresztül az alaplapi chipset memóriavezérlőjvel kommunikálnak egymással ami jóval lassabb.
Az embert a gondolkodás tette állattá...
Arrol nem is beszelve, h hosszu az ut s dragan kell fizetni minden km-ert 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

pontosan. 4mag egyben.
[Szerkesztve]
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

nem tom miért de van egy olyan érzésem hogy eléggé odab@sz kategória lesz a K8L. Nem hiszem hogy a véletlenre bizná az AMD.
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...
jelenleg c2d is odab@sz kategoria tobbi AMD-s cuccal szemben, kiveve mondjuk az alibi 2*2magos rendszert, de az inkabb vicc s annak nem a c2d hanem a kentsfield az ellenfel... Van verseny

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Ugye, ez az, amit bele lehet tenni az 1207-be? 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

na, akkor most tulajdonképpen mi a különbség a C2D és az X2 procik között? 
mert sztem én keverem a dolgokat...

Csak az egyik intel a masik amd 
Amugy mind2 kb ugyanaz, szal normal 2 magos procik, nem 2x1 magosak.

Mármint az Intel Core 2 Quad és egy a publikum előtt szinte teljesen ismeretlen négym.-os socket F 65nm -es Opteron cpu között? (szerintem a lényeg itt ''csak'' az hogy az Amd elmondhatja, most már van 65nm 4in1 szerverprocesszora)
[Szerkesztve]
Máshol már linkelték, de talán ide is elkél:
Press release: [link]
Flash demonstration: [link]
Cikkhez:
''A két Athlon 64 FX processzort felvonultató rendszer [Quad FX] márpedig architekturális szinten közelebb áll az Intel által alkalmazott megoldáshoz''
Ezt azért nem mondanám. Talán egy közös lassú buszun keresztül érik el - ráadásul persze csak az NB-n keresztül - a (közös) memóriát? Ugye, hogy nem... Esetleg egy lépéssel van közelebb a másikhoz, a 25-ből. 
[Szerkesztve]

nem
az X2 (3800+ - 5000+) és a Core 2 Duo között
én úgy tudtam, hogy az amd külön készíti a két magot, majd ezt összehozzák egy áramkörön
míg az intel már eleve kétmagos procit gyárt - a megosztott gyorsítótár ezért lehet
Kb. olyan a Kentsfield a 4-magosok között, mint a Pentium-D volt olyan a 2-magosok között. A P-D az 2db 1-magos proci-lapka (P4) egy tokban, a másik 2db 2-magos proci-lapka (C2D) egy tokban. Ez meg itt 1db 4-magos proci egy lapkán. De ez még nem minden, nem csak egyszerűen egymás mellé vannak ''heggesztve'', hanem - ha minden igaz - alaposan össze is vannak integrálva, az optimálisabb működés érdekében.
Kitől tudod? Nem véletlenül egy Intel-fantól? 
Bár ott nincs közös L2, de attól még nem csak úgy csücsülnek egymás mellett. Gondolj arra, hogy nem 2 független memória-vezérlő van, hanem közös. (És egy jó kis Crossbar Switch köti őket össze azzal, ami korábban csak drága szerver-procikban volt.)
szerk: szerintem kevered a Pentium-D-vel, lásd előző hozzászólásom.
[Szerkesztve]

Jol lathato a ket mag es a hozzajuk tartozo L2 cache egyazon szilicium lapkan =>> [link]
Ebbol a szempontbol lenyegtelen h az L2 cache osztott vagy egymastol fuggetlen.
[Szerkesztve]
Bite my shiny metal ass!
Nem írtuk, hogy azonos, csak azt, hogy hasonló a felépítés; azaz a két szilíciumlapka, négy mag elrendezést követi a Quad FX is.
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still

elméletben a többutas rendszerekben a HT3.0 komoly teljesitmény növekedést hozhat, illetve jobb kihasználtságot magas terhelés esetén. 4 magot etetni kell az FSB-t ez rendesen terheli, az intel megoldásánal a sávszélesség egy része a 2 különálló dupla mag közötti kommunikációra használódik fel. Ez egyenlöre kérdéses mennyire fogja vissza a rendszert...
A 4x4 vagy QuadFX kicsit elbaszott próbálkozás a mostani formában. Ha hinni lehet az amd-nek akkor ez nem az 1 processzoros gépeknek akar konkurancia lenni hanem a több utas server és az asztali 1 procis gépek közé egy ''munka állomás'' platformot akar létrehozni.
Az intel esetében ezt kevésbé tekervényesen már megoldották az új xenon-okkal, lásd pl. a MacPro-t az Apple-töl...
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-
Oké, végülis fele részben hasonlít, de a másik felében nem. Később natív 4-magos (65nm, K8L alap, stb.) FX-eket beletéve korszerű és nagyon ütős konfigot lehet belőle csinálni...
''Mindezt arra alapozzák, hogy valódi négymagos felépítésről van szó''
Pár tesztből már megmutatkozott, hogy adott esetben eléggé...
...szóval inkább csak fizikailag hasonlít, nem alapvető architektúrájában. Ezért nem éreztem helyénvalónak az architektúra szót.
hopp, néha nem műxik a c&p-m!?
Erre akartam válaszolni:
''Ez egyenlöre kérdéses mennyire fogja vissza a rendszert...''
[btw, egyelőre]
[Szerkesztve]
4magos proik kellenének nem ilyen 2x2 magos szörnyeteg rendszerek 
True Success is Blonde
ez mar az.Vagy nem 
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

A 2x2 mag szerintem jobb megoldás az AMD-nél mert megduplázza a memória sávszéleséget. Csak a júzerekre több terhet ró, drágább alap, 4db memória. De azthiszem egyenlőre senkit sem fenyeget az a probléma hogy jajj most 2*2 vagy 1*4 mag legyen 
Kíváncsi lennék milyen lehet ezeknek a kihozatali aránya, 4 tökéletes magot nem lehet könnyű legyártani.

nem feltétlenül jobb a valós teljesitménye a 4 magos rendszernek a 2 x 2 magossal összehasonlitva. Az FSB áteresztöképessége sok esetben szük keresztmetszet. Persze ez játékoknál, office-nál nem igazán döntö tényezö. Viszont ha több alkalamazás fut párhuzamosan (pl. photoshop, indesig, illustrator, itunes, böngészö, e-mail, acrobat) akkor már nem mindegy, hogy 1x4 vagy 2x2 persze kellöen gyors és nagy mennyiségü ram na meg a gyors diszk alap feltétel...
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-
Dede! Nagyon is!
ps. bocs az előző 4x1 hozzászólásért, nekem is az 1x4 konfigot kellett volna achieválnom... 
[Szerkesztve]

A tesztek meg mást mutatnak. Szerverben már most 2*1333 MHz-es buszon nyúl memóriához a Woodcrest, tavasszal a Kentsfieldet fogadó lapok, és az új procik is 1333 MHz-esek lesznek.
Ugorgyunk!

Az lesz majd jövő szeptemberben. Kb. amikor az Intel 45 nm-re vált.
[Szerkesztve]
Ugorgyunk!
Ebben végtére is igazad van, kihúztam...
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still
Honnan lehet tudni(?), hogy szeptemberben?
#30-ra: csakhogy nem 30% kellene emelni, hanem legalább 100-at... ;)
Jancsi: jobb lenne, ha 1-1 mag nagyobb teljesítményű lenne, és kevesebbet fogyasztana...
gliskard: szerencsére AMD-nél már nincs FSB.
hihi, sikerült az 1x4
de kicsit macerásabb 
[Szerkesztve]

a kétfoglalatosba 2db 4 magos is belemegy (tegnapi 4x4-es hír). az a 8 mag már csak veri a 4 magos c2-őt, ergó a kétfoglalatos teljesítményben jobb, ha árban nem is.

Még az XP is 2db processzor foglalatot támogat, az hogy egy foglaton bellül hány darab processzormag van az csak a felhasználóknak jó. 

Asztali 4 magos mikor is jön? 
A vér nem válik VAZZE!™

Hát ha a srácok tartják az ütemtervet akkor : 2007 Q3

"Csak úgy mondom"
''Kíváncsi lennék milyen lehet ezeknek a kihozatali aránya, 4 tökéletes magot nem lehet könnyű legyártani.''
Egyrészt nem olyan nehéz legyártani a 4 tökéletes magot, másrészt ha egyiket elszúrják, rögtön ki is tudják javítani. (Manapság már nem mennek a kukába a gyári hibás procik, hanem fogják őket, és kijavítják, azt bedobják a többi jó közé.) Intelnek van ilyen ''célszerszám'' a gyáraiban, amivel ezt meg lehet csinálni, AMD-ben nem vagyok biztos, de valószínűnek tartom.
Ember embernek farkasa.

vagy eladják X2nek 
MZ/X
sztem 2 magosnak jobb eladni...kitudja mi az olcsóbb nekik...de kétlem,hogy sok hibás jönne le a gyártó sorról...

nem hinném, hogy már olyan verhetetlenül jó lenne a kihozatal
A vér nem válik VAZZE!™
Hát ezt nehéz elképzelni, ugyanis jópár réteg csücsül egymáson, egyenként pártíz nm vastagságban...
Nagyban: [link]

Ez a célszerszám dolog nagyon hihetetlenül hangzik, hol olvashatunk róla bővebben?

Pedig az AMD ilyesmi ''célszerszámmal'' gyárt: Automated Precision Manufacturing [link]
[Szerkesztve]
Lehet, hogy nehéz elképzelni, de nemrég tanultuk anyagtudományon, hogy hogy kell csinálni, és hogy sokkal jobban megéri kijavítani, mint kukázni, vagy eladni ''más néven'' olcsóbban.
#41 és #42: Nem nézne ki furcsán egy 2magos CPU, ha kinyitod, és találsz benne 4 magot? 
#45: Olvasni nem hinném, hogy olvashatsz róla valaholis a neten. Az előadónak külön engedély kellett a KFKI-től hogy egyáltalán az eljárást bemutathassa diákon.
Ember embernek farkasa.

Hector Ruiz úgy gondolta, a csúcsteljesítményt először a legtöbbet fizetőknek méri, persze aranyárban. Nyilván jobb AMD-nek cégeknek eladni az Opteronokat 2-3-4 ezer USD-ért, mint az Opteron alapú FX-ket max. 1000-ért. Valszeg 4in1 mag 1 CPU foglalatos lapban jobb lesz, mint a jelenlegi Quad FX megoldás azonos órajelen. Nem fogja növelni a memória késleltetést a másik foglalathoz tartozó modulokban keresgetés, mint a Quad FX-nél. Lásd Anandtech [link]

Sejtem mire gondolsz, de azt nem a kész prcikkal csinálják hanem még a wafer-ekkel, a ponthibákat megvilágítják erős lézerfénnyel mire azok elkezdenek urálni, így kitereleik őket a wafer szélére ahol nem zavarnak már.
El nem hinnéd de bevett gyakorlat hogy a nemműködő részeket csak egyszerűen lekapcsolják, vagy nem drótozzák be. Mint pl a Sempronok. Elég durva árak lennének ha csak a tökéletes procikat adnák el 
Csak nem villamosmérnöknek tanul a kolléga?