Nekem volt AIW kártyám. Nagyon hasznos jószágnak tartom a mai napig. Lehet, hogy elfogult is vagyok ezért. De azért.
A szoftver kva jó volt hozzá. Rendkívül praktikus, sokkal jobban használható, mint a különálló tuner kártyáké. Maximális funkcionalitás, logikus felépítés, hibamentesség. Igaz, ez még a régebbi (nem az 500-as) tunercsipre vonatkozik. Az utóbbival nincs tapasztalatom, a Ph! teszt alapján nem is vágytam rá (bár van már ilyen kártya, kellene is a digitális vétel miatt, de egyrészt beszerezhetetlen, másrészt a negatív teszt miatt végül nem ilyen irányban ment a fejlesztésem).
Tehát nem a videokártya rész, hanem a tuner rész volt a probléma. Szerintem azon bukik most be, hogy a (szerintem) maximalista AIW koncepcióban (mert az volt, remek volt) pont a tuner fejlesztés nem tartott lépést a VGA fejlődéssel. Ehhez nagy fejlesztőgárda kellett volna, profitnaximalizáló világunkban nyilván ez megy elsőnek a lecsóba. Sajnos.
További előnyök az AIW mellett:
- egy helyet foglal. Mai modern alaplapoknál a külön hangkártya fölé kell tenni a tunert, mert csak 2 PCI van (sem hangkártyából, sem tunerből nem láttam még PCI-E verziót az ''érdemes'' kategóriában)
- nagy sávszélesség a tunernek (felvételnél jól jön). Pláne PCI-E 16x alapon rezzenéstelen shift, digitalizálás, stb
- tökéletes távirányító. Sokkal jobb, mint bármelyik távirányító, amit valaha kézbe fogtam.
Én nagyon sajnálom, hogy ki fog halni.
42