Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Ha sok pénzem lenne a mélyponton bevásárolnék és egy hatalmasat kaszálnék Decemberben.
R600+K8 úgyis mindent elvisz és az Intel megint koppan egy hatalmasat az NVIDIA-val egyetemben. XBOX360 is nyerni látszik (ATI), a WII-t is viszik mint a cukrot és akkor még az új noti platformól ne is beszéljünk.

Most direkt lenyomják a részvényárakat, jól bevásárolnak belőle a fejesek és utána kiadják az új termékeket. :C

gyúrunk vazze

(#2) tököscsávó válasza hétalvó (#1) üzenetére

tököscsávó
(tag)

Sajnos én nem vagyok ilyen optimista! :(

meghalt a 3DFX oda a 3D

(#3) #gab_

#gab_
(őstag)

''Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 56 százalékot zuhant.''

uhh..

(#4) -Angel-

-Angel-
(újonc)

Hát ez van...:( R600 is gázos lesz/lett.

(#5) Retekegér válasza hétalvó (#1) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Vagy stikliznek, vagy tényleg nagy a gáz. Azért nem szeretném, ha csődbe mennének. Az ATI felvásárlását sem kellet volna erőltetni anno.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#6) Retekegér válasza -Angel- (#4) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Ezt honnan tudod olyan biztosan?

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#7) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nem igaz!
Mikor Intel alapú gépem volt, akkor az AMD volt a király. Most hogy váltottam AMD-re, elkezd haldokolni! ááá! :D
(És ezt még erősíti, hogy anno C64-esem is volt, és a cég azóta nincs :DDD )

(#8) Rive válasza hétalvó (#1) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajna semmi ok efféle optimizmusra.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#9) -Angel-

-Angel-
(újonc)

[link]

Az R600-as tesztek mellett egyéb információk is napvilágot láttak az AMD soron következő csúcskártyáival kapcsolatban, amelyeknek egy része hivatalos forrásból is megerősítést nyert. A hírek sajnos roszzaknak mondhatóak.
Az ATI vezetői több, mint 150 újságíró előtt számoltak be a tényről egy sajtótájékoztatón, mely szerint az R600XT nem képes felvenni a versenyt az NVIDIA 8800 GTX-ével.
A hivatalos források szerint az R600XT az NVIDIA 8800 GTS-ével van egy szinten. Bejelentették továbbá azt is, hogy a csúcskártya, azaz a Radeon HD 2900XTX mégsem jelenik meg május közepén, az újdonság megjelenésére majd csak valamikor az év harmadik negyedévében kerülhet sor. Ezzel a ténnyel az AMD álma, mely szerint piacvezető státuszt lesz képes megszerezni, szertefoszlani látszik.

Egyes források szerint az R600XTX késését az AMD ismételten stratégiai lépésként tűnteti fel, de a valóságban azonban már egészen más a helyzet.
Ami jelenleg tudható az az, hogy a mintapéldányokkal nincs minden rendben, nevezetesen teljesítmény problémákkal küzdenek a GDDR4-es memóriával szerelt újdonságok.

Az 1,6 GHz-es órajelen működő 512 MB GDDR3-as memóriával rendelkező verziók teljesítményben megközelítik és meg is verik az 1024 MB-os 2,2GHz-es GDDR4-es memóriával felvértezett kártyákat. Ez a tény lesújtó, ugyanis a GDDR4-es memória jelentősen többe kerül, mint a GDDR3-as változatok. A legrosszabb az, hogy az 512 MB GDDR3-as memóriával szerelt és az 1024 MB GDDR4-es rammal rendelkező példányok között nincs lényegesebb teljesítménykülönbség.
A várakozások szerint az ATI R600XTX majd csak valamikor az NVIDIA 8800 Ultra megjelenése után kerülhet piacra, ám ezt az értesülést már nem erősítették meg hivatalos forrásból.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#10) Vistaboy válasza hétalvó (#1) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak most mindent egy lapra tettek fel, ugyanis ha nem váltják be a hozzáfűzött reményeket az új ''csemetéik'', akkor nehezen fognak újra talpra állni... :(
Viszont ha összejön, akkor megelőzik mindkét fronton az Intel-Nvidia Duót... :D
Csak halkan, nem ellenkezésképpen, de sztem addigra meglesz az Intel-Nvidia-nak is a válasza... :U

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#11) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

lehet hogy az AMD is a Cyrix processzorok sorsára jut, de hogy még az ATI-t is vakvágányra vihetik ez már elfogadhatatlan :W

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#12) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Személy szerint reménykedem benne, hogy az AMD képes kilábalni ebből a csúnya gödörből... :(

Meggyőződésem, hogy a felhasználók is jól járnának ha nem maradna egyedül az INTEL.

(#13) RI/OS válasza robyeger (#11) üzenetére

RI/OS
(őstag)

LoL 300AS celeronom wolt amikor beruházott ismi egy 533as cyrix konfigba. Hagy ne mondjam, hogy a 300as cerka hogy tönkreverte:D

(#14) #gab_ válasza robyeger (#11) üzenetére

#gab_
(őstag)

az...
az ATI egy nagyon jó cég volt...
mindig tudtak az nv kártyáira válaszolni.... :(

a ''sikeres'' x1900 széria után most meg több mint fél éve semmi....

(#15) Armando_19 válasza robyeger (#11) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hát ha ez bekövetkezik, akkor sötét idők jönnek a számítógépes iparra.Dupla árak, kevsébé feljlődő technika..Elég rosszul hangzik... :U

(#16) Cicero

Cicero
(őstag)

legalább húzza magával az atit is, és így a következő iMacekbe is geforce kerül :C

(#17) Versus válasza hétalvó (#1) üzenetére

Versus
(senior tag)

Valami azt súgja te nem a tőzsdéről élsz.

Premium Vintage

(#18) Armando_19 válasza #gab_ (#14) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

AMD és ATI vagy teljesen elvonják egymástól a pénzt, vagy nagyon el akarják hitetni a néppel, hogy szarban vannak.... :O

(#19) robyeger válasza #gab_ (#14) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

RI/OS-nak is: Az ATI-nál lévő ringbus és az AMD IMC-je, mint technológia biztos nem fog eltünni a süllyesztőben, csak az a kérdés más visszi-e tovább vagy valaki felkarolja az AMDt, pl: IBM

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#20) Rive

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No problem, majd egybesülnek a VIA-val ;] :DDD

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21) rocket

rocket
(PH! kedvence)

En mar reg erre keszulok, jonnek majd a ''szep'' idok kartellbe fog lepni az nv es az intel, aztan ennyi lesz cpu-gpu fronton, akik meg nevetgelnek az amd vergodesen azok is majd megerzik mivel fog ez jarni.

Meg van 1-2 esely megvaltoztassak az elkerulhetetlent, de ugynezki a hitel mar nem megoldas, egyetlen eselye az AMD-nek ha talal valami fejos tehent (ibm,google).

Sajnos az az igazsag, hogy hazugsagokkal, manipulacioval lehet csak fentmaradni ezen a piacon, es abban az amd-ati paros sose jart elen, pedig meg csak fx, prescott kaliberu ''csucs'' termekeik se voltak.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#22) fifi_addict válasza Armando_19 (#18) üzenetére

fifi_addict
(fanatikus tag)

khm, ott vannak, különösen Amerikában, ahol a cég éves teljesítménye szent és sérthetetlen... ráadásul erősen a tőzsdén vannak, egy év max. és borul a bili... én se sok jót jósolok nekik, hacsak a termékeik fel nem futnak, ismét. ehhez persze egy bika állagú Intel kellene megszorongatni :(

ugyanakkor olpc geode alapú el ne felejtsuk, tuti piac, csak mikor lesz belőle pénz? és mennyi? elvégre inkább jótékonykodás...

[Szerkesztve]

...........................???

(#23) mordeaux

mordeaux
(kvázi-tag)

Én még mindig nem értem mi értelme volt felvásárolni ATI t...

10 féle ember van: aki tud binárisan számolni, és aki nem

(#24) arpi6k válasza rocket (#21) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

'' fx, prescott kaliberu ''csucs'' termekeik se voltak.''
Se Core2, se 8800...

Intel & ATI

(#25) rocket válasza robyeger (#19) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Sajnos nagy az esely ha beut a krakk akkor a jelentosebb technologia fejlesztesek pont az intel-nv parosnal fognak kikotni, es ezzel jo idore elore megalapozzak a monopoliumukat.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#26) rocket válasza arpi6k (#24) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

K8, R300?

(#27) #gab_ válasza rocket (#25) üzenetére

#gab_
(őstag)

nah akkor veszek én konzolt és eladom a gépem :D

(#28) RI/OS válasza mordeaux (#23) üzenetére

RI/OS
(őstag)

Az x2vel nagyon elbízták magukat, és terjeszkedni akartak, kb ennyi. Csak aztán jött a stop tábla core2 duo néven

(#29) RI/OS válasza mordeaux (#23) üzenetére

RI/OS
(őstag)

Sry fagyi volt..

[Szerkesztve]

(#30) Lord Zero válasza rocket (#21) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

majd gates segít.. az ms logókba besütik a runs better on amd szlogent, és minden helyrezökken..
:DDD

nem, mindegy

(#31) #gab_ válasza Lord Zero (#30) üzenetére

#gab_
(őstag)

lol :DDD

(#32) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

-Angel-: már azt hittem sikerült idézned az április 1-én megjelent hírből ami az R600-as grafikus maggal volt kapcsolatos, aztán persze én jöttem rá hogy ez sajna most valós. :(

Bár nem vagyok AMD hívő, de azért nem szeretném ha eltünnének az ATI-val együtt a színről, mert akkor Intel és nVidia részéről beállna az amit Armando_19 írt. Ezt pedig mi szívnánk meg leginkább. :O

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#33) Rive válasza mordeaux (#23) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SZVSZ: mindkét cég épp egy meglehetőesn problémás technológiai mélyponton volt. Logikus lépés lehet ilyenkor összedobni, ami van.

Csak sem az nem biztos, hogy bejön: sem az, hogy időben...

(#34) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Én Inteles vagyok de nemlenne jó ha behalna az AMD!
Márcsak azért sem mert egyedüli procigyártóként valószínű megint égigérő árak lennének!
Nomeg a fejlesztések is csökkennének mivel egyedüliként nemkéne a konkurenstől tartani hogy esetleg elverik teljesítménybe az Intel procikat!
Remélem valamit kitalál az AMD hogy visszavágjon az úgyis csak nekünk jó fogyasztó usereknek! :)) :C

(#35) tlac válasza Armando_19 (#15) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

akkor legalább nem kell sűrűn gépet cserélni ;]

(#36) arpi6k válasza rocket (#26) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Azért soroltam fel ezt a kettőt, mert jelenleg ezekre nem tud válaszolni az AMD.

Intel & ATI

(#37) s1ru2

s1ru2
(fanatikus tag)

És én megint cask azt mondhatom. Hogy le lettem anno én ugatva h azt mertem mondani h AMD szarba kerülhet... :U pedig a hírek egynlőre ezt tárják a szemünk elé. Se pénz se technika.

U.i: azért nem lenne jó ha Intel és nVidida egyedül maradna. :( Remélem összekapják magukat ! Adjuk nekik az adónk 1%-át ! :C

CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50

(#38) #gab_ válasza tlac (#35) üzenetére

#gab_
(őstag)

jah és akkor a minöségi pcs játékoknak kampec...

(#39) -Angel- válasza tlac (#35) üzenetére

-Angel-
(újonc)

ez télleg pozitívum :R

(#40) pink75

pink75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

és akkor az intel megszánja az amd-t és kihúzza szarból, ez lesz:)
ugyanis az intel érdeke is egy jó konkurrens
így működik pl. japán

(#41) tlac válasza #gab_ (#38) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

kénytelenek lesznek jobban megírni a programokat ;)
meg lesz idejük kiismerni a hardverben rejlő lehetőségeket ;]

(#42) -Angel- válasza Lord Zero (#30) üzenetére

-Angel-
(újonc)

:C

(#43) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát az kellemetlen lenne :( Én pedig pont Nvidia és Intel párti vagyok, de azért nem lenne jó, ha kiesne a másik 2 nagy cég :(

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#44) (Kolombusz) válasza -Angel- (#9) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Forrás: fudzilla

Na ezek után ennyire kell komolyan venni az irást.

(#45) -FreaK-

-FreaK-
(őstag)

Miért gondolják itt sokan hogy az új AMD cpu majd két perc alatt leveri az Intel c2d/q-t?
Eddíg egy darab teszt-et nem láttam az új feljesztésről(ha valaki már látott ne habozzon megosztani:) ) és az Intelnél is már a finish felé közeledik a frissített architektúra tehát közelsem biztos hogy trónfosztás lesz ebből szvsz.
Főleg ha ezt sem fogják tudni időben befejezeni és lesz pár halasztás ahogy az R600nál is.
Mindenesetre nagyon remélem hogy sikerül kilábalniuk ebből és összejön az új cpu is ahogy kell, az szerintem mindenkinek jó lenne(najó, kivéve az Intelt:) ).

(#46) #gab_ válasza tlac (#41) üzenetére

#gab_
(őstag)

nem..
egyre kevesebb jó játék jönne ki pcre...
egy csomó ember... köztuk én is eladná a gépet és venne konzolt...

(#47) robyeger válasza rocket (#25) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Az Intelnek már valószínűleg nincs szüksége az AMD IMC-jére, ha már Nehalem magnál hasonló saját tervezésű integrált memóriavezérlőt fog alkalmazni, viszont a NVIDIA-ra ráférne a ringbus, mert az a 384bites crossbar rettentő költséges mulatság

(#48) rocket válasza arpi6k (#36) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Pont errol szol az egesz, hogy kihuzzak-e a valaszig.

(#49) tlac válasza #gab_ (#46) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

persze, konzolok sem jönnek ki túl gyakran

(#50) venember83 válasza #gab_ (#38) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mert most olyan sok van beloluk, tenyleg...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.