Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

Őröm hogy az ABIT is kiadta saját AM2 szériáját, a fatal lapal kapcsolatosan csak reméljük hogy kevesebb széria hibája lesz mint a tavalyi kiss testvérénél.
Ez a fatal lap pedigelgondolkodtató [link]

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#2) champion2

champion2
(lelkes újonc)

[kép]

AMD 4EVER!

(#3) Xpod

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem rossz. Mondjuk kiváncsi lennék arra, hogy milyen új funkciókat pakoltak a biosba. Ez a ventis megoldás mondjuk nem tetszika táp IC-ken.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#4) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Örülök, hogy továbbra is támogatják a Silent OTES hűtésüket.. Nagyon nagy ötlet volt ez annó még a NF4 idejében.

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#5) Reac^ válasza Cs_Laci (#4) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Annyira gagyik azok a kis ventillátorok :( meg az egész hőcsöves rendszer hogy hihetetlen. Ha mindegyik másik gyártó képes ilyen heatpipeos hűtést kisventik nélkül késziteni akkor az abit miért nem tud?
Csak kettővel több idővel tönkremenő alkatrész... és még zakatolnak is az biztos. :F

Pl. Sztem hasonló tudású ASUS v. GBT lap kivitelezése messze jobb ennél! :R

[Szerkesztve]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#6) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Örülök, hogy kedvenc alaplapgyártóm is beállt a sorba az AM2 terén. Fatal1ty lap tetszik is meg nem is(ventik), de nekem erre nem lesz pénzem. Remélem lesz majd olyan AN9 is ami Fatal1ty jelző nélküli lesz, de a passzív hűtés megmarad. A KN9 megjelenése is öröm, mert volt már AN7/ AN8 és most egy KN8 lapom van. Az AN9 és KN9 közti különbségek nagyjából ugyanazok, mint az AN8 és KN8 között volt.

Reac: Ezt Fatal1ty-től kérdezd, az ő agyszűleménye volt anno ez a ventillátor ha jól tudom.

[Szerkesztve]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#7) rup1u5 válasza D.Orion (#6) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

a foglalat ránézésre s939.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#8) Reac^ válasza D.Orion (#6) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De azt a környéket amúgy is hűti a cpu venti levegője... :U

rup1u5: AM2 940 tűs igy tehát könnyen hasonlíthat az s939re :))

[Szerkesztve]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#9) Xpod

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most jut eszembe, a déli híd ennyie melegszik, hogy hűteni kell? Akkor miért nem tesznek oda nagyobb bordákat, és akkor a hőcső elosztaná a 2 egyég között a hőt. mellesleg van ott egy harmadik borda a CPU és a PCI-x között, azt miért nem kötik rá vajon?

(#10) rup1u5 válasza Reac^ (#8) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

akkor maradnak a tűk a procin?
azt hittem átveszik az inteles megoldást.
valahol egyszer olvastam itt róla.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#11) daa-raa válasza D.Orion (#6) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha felnézel az Abit oldalára, akkor látni fogod, hogy lesz sima AN9 32X is, ami bizonyos szinten több szolgáltatást nyújt: +1 belső és +1 eSATA, illetve a két ventilátor (aminek legfeljebb akkor van értelme, ha a prociventilátor nem keveri arra a levegőt, vagy nem szellőzik rendesen a ház) hiánya miatt +2 szabad ventilátorcsatlakozó. A BIOS gondolom ugyan az lesz, kérdés, hogy a VRM is.

Azt viszont nem értem a cikk miért csak az SLi-s lapokat említi, mikor KN9-ből még három további változat (KN9 Ultra, KN9S, KN9) lesz.

Si vis pacem, para bellum.

(#12) rauschie

rauschie
(őstag)

asszem megvan a kövezkező lapom(kn9ultra) ha már a kn8ról lekéstem:D
azt a 2 ventit amugy sztem lelehet húzni vagy ha azt nem levágni biztos:D
azért vannak ott hogy lássad hogy ez fatal1ty vazzeg :P hogynézmárazki hogyha ugyanugynézki?

(borzalom az a venti :O de kiiktatható :DDD )

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#13) D.Orion válasza daa-raa (#11) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Már megnéztem és látom is. :B

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#14) Reac^ válasza Xpod (#9) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért mert ez 32x es alaplap és egy nf4 és nf5 csip csak 20 vagy 22 pcie sávval bir tehát ahhoz hogy a két videókártyának biztositani tudják a kéccer 16x sávot KÉT NF5 ös csip került a lapra (mint régen az NF4 32-nél).

Az egyik igazi északi hidként funkcionál: VGA és a processzor és a déli híd öszekötésével(ez esetben még egy NF5) És a másik NF5 (aki most déli hid) foglalkozik a második VGA val meg a pci buszokkal és a többi dologgal.

[Szerkesztve]

(#15) Elrood válasza rup1u5 (#10) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Onnan lehet felismerni az AM2-t, hogy a proci körüli keret 4 csavarral van odarögzítve.
Az AM2-s proci és foglalat úgy van kialakítva, hogy nem lehet másik, 939-s, vagy ''régi'' 940-s procit belerakni. Hacsak el nem törsz egy-két lábat:).

Inteles megoldáson a s478<>s479-re gondolsz? Igen, pont ugyanezt csinálta most az AMD is, csak AMD esetében nem hiszem, hogy átalakító segít, ugyanis a memóriavezérlő más.

[Szerkesztve]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#16) Reac^ válasza rup1u5 (#10) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Maradnak a tűk a procccon, de ajjálom a figyelmedben a főoldalon található AM2-es cikket. Abban minden kérdésedre választ találsz. :B

(#17) Xpod válasza Reac^ (#14) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem, köszi az infót.
De a hűtéssel kapcsolatban felmerült dolgokat továbbra is tartom.

(#18) janpotocki válasza rup1u5 (#10) üzenetére

janpotocki
(VIP)

a Socket F-es Opteronok kerülnek LGA rendszerű tokozásba [link]

(#19) nRu3 válasza Reac^ (#5) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Volt neked fatal lapod hogy enyire biztos vagy a kiss ventik zajában, bravó pont a szutyok anti tuning asus lapokal hasonlitod :F

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#20) daa-raa válasza Reac^ (#5) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A GB lapok elrendezését legfeljebb elrettentő példaként lehet felhozni. Az Asus meg Asus: nem ellenfél az Abitnak.

(#21) _cirmos_ válasza daa-raa (#20) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

:C itt az igazság

sajnos az sli-s szörnyek kinőtték az atx-es lapokat, ha van két duplahűtős vga-d meg egy tvtunered, akkr bizony izzadhatsz hogy hova rakd a phisix-kártyát. ez nem a gyártók hibája, egyszerűen nem fér el. de meg kell jegyeznem, hogy nem túl sok ember szembesül ezzel a hatalmas problémával, bár ez lenne a legnagyobb gondom nekem is... (jajh hova tegyem a phisixet a két 7900gtx között? :D)

(#22) Vigneau válasza rup1u5 (#7) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jaja, érzéki csalódás, pedig 1 tűvel több van neki, mint azt Te is tudod. Amúgy más különbség nincs benne. Max más utasítások vannak rendelve a lábakhoz. A lényeg, nem megy bele a régi proci, mint azt korábban is mondták már a többiek. Haladni kell a korral... :DDD

[Szerkesztve]

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#23) daa-raa válasza rup1u5 (#10) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Hogy lásd miről van szó: [link]

Vigneau: A lábakhoz nem utasítások vannak rendelve (már ha ugyan arra gondolunk), hanem buszok, tápvezetékek, és bizonyos vezérlő ki- és bemenetek.

[Szerkesztve]

(#24) Vigneau válasza daa-raa (#23) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugyanarra gondolunk, csak néha nem elég pontosan fogalmazok. Elég gáz... :B :))

Ahogy jobban elnézem, van itt több különbség is, mint egy láb. ;)

[Szerkesztve]

(#25) darabka válasza daa-raa (#20) üzenetére

darabka
(tag)

Nekem Gigabyte lapom van és nincs bajom az elrendezésével. Az egyetlen elb*szott dolog rajta a kis pöcök, ami az AGP sín végére van biggyesztve. Megpakolt gépnél ember legyen a talpán, aki kioldja... :R

Az Abit cikornyás hűtése meg szerintem inkább látványelem, semmint szükséges alkatrész. Elgondolom, milyen klassz lesz majd neonfonalat tekerni rá... :C :C

To protect trees means exterminating beavers.

(#26) D.Orion válasza daa-raa (#20) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

:R Ez így igaz ASUS egy nagyobb a fűsje, mint a lángja című márka. A GB meg jó dolgokat gyárt csak nem mindig sikerül értelmeset is.
OFF: Az milyen quadro amin a 7900GTX hűtése van. Illetve a 7900GTX örökülte meg ennek a hűtését. És mennyibe kerül egy olyan?
Az a kis pöcök az AGP végén szinte mindegyik valamire való lapon van, a te érdeked, hogy a vga teljes mértékben rögzívte legyen.

[Szerkesztve]

(#27) daa-raa válasza D.Orion (#26) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Láttad már hogyan oldotta meg ezt a rögzítést a GB?

(#28) D.Orion válasza daa-raa (#27) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Volt gb lapom, tudom sajnos, hogy néha miket művelnek, de alapjában véve jó lapokat csinálnak. Csak néha valami apróságot elbasznak.
A kari meg Quadro FX4500, leszedtem azt a hűtést :B

(#29) nRu3 válasza D.Orion (#28) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

az apróságokon mulik néha a jótol ;)

(#30) daa-raa válasza nRu3 (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez mívesen megfogalmazott mondat volt! ;]

(#31) nRu3 válasza daa-raa (#30) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

:R

(#32) warn!ng

warn!ng
(tag)

annó nagyon tetszettek az abit lapok... könnybe lábad a szemem ha a BH6-ra gondolok :) de mára elég sokat vesztett régi fényéből a cég. nem tett jót ez a csőd dolog a cég imagenek, de kinek tenne? (költői kérdés)

!

(#33) nRu3 válasza warn!ng (#32) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Csöd-ide-oda a mérnőkök dolgoznak és az új lapok jönnek, az más kérdés menyire megbizhatoak, hiszen az AT8 az már abba csödös időszak alatt készült és nem is sikerült jól(igaz más gyártoknál sem sikeredet az ati-s lapok valami jól) de a többi gyártó sem sziporkázik a tökéletes lapokal ,mindenki vesztet a régi fényéböl.

(#34) Vigneau válasza nRu3 (#33) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hiába, az idő sürget, gyorsan kell kiadni minden új terméket. :(

(#35) champion2

champion2
(lelkes újonc)

1 kérdés: Akkor nem vásárolták fel az ABIT-ot?

AMD 4EVER!

(#36) daa-raa válasza champion2 (#35) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

De. A név viszont megmaradt. Miért is dobtak volna el egy ilyen jól ismert és tisztelt nevet?

(#37) champion2 válasza daa-raa (#36) üzenetére

champion2
(lelkes újonc)

Így van! Az ABIT-ok jókis lapok! :C

AMD 4EVER!

(#38) slayer006 válasza nRu3 (#19) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

nRu3 & daa-raa: majd jön a ''felfedező'' nevű fórumtárs(?) és kaptok, hogy miket irkáltok ... :Y
:))

[Szerkesztve]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#39) golyohaj válasza champion2 (#37) üzenetére

golyohaj
(újonc)

ABIT :C

(#40) nRu3 válasza slayer006 (#38) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Őrömmel várom :)

(#41) dante3

dante3
(őstag)

Végre kaphatóak nálunk is,nem csak Pesten! :))
Nincs is olyan horror áruk,kiváncsi vagyok mennyi lesz egy hasonló Asus lap! :U

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

(#42) nRu3 válasza dante3 (#41) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Lehet már kapni? hol?

(#43) dante3 válasza nRu3 (#42) üzenetére

dante3
(őstag)

Hát itt:[link] :C

(#44) nRu3 válasza dante3 (#43) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Ez a megrendelés pedig nem biztos hogy hamar megy nekik.

(#45) dante3 válasza nRu3 (#44) üzenetére

dante3
(őstag)

Vettem náluk ramot ui. megrendelésre, 3 nap alatt megjött! :)

(#46) nRu3 válasza dante3 (#45) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

csak azt a ramot már 1éve gyártoták előte is gondolom, ez a lap pedig NEW lehet hogy tovább tarthat beszerezni, az egy dolog hogy valami szerepel az árlistában.

(#47) petey válasza dante3 (#41) üzenetére

petey
(tag)

De ez ''csak'' a KN9 nem? Engem az AN9 Fata érdekelne ;]

A sör nem alkohol, az asszony nem ember, a medve nem játék.... =)

(#48) dante3 válasza petey (#47) üzenetére

dante3
(őstag)

Én a topic címére reagáltam! Bocs! :U

(#49) Valter

Valter
(lelkes újonc)

Mikor lesz, ha lesz AN9 ultra?

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.