Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak 400 dollár az X1950XTX? Az igen, lehet leváltom akkor 7900GTX-et.

~ Arcana ~

(#2) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Remélem az 1650-es széria is jobban fog szerepelni a jelenlegi 1600-as szériánál :U

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#3) bagyulajuve válasza Vikthor (#1) üzenetére

bagyulajuve
(őstag)

ami átszámítva itthoni árakra, olyan 110000HUF-ot jelent a kereskedőknél

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#4) anjani182 válasza Vikthor (#1) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Elég kamu árnak tűnik, vagy akkor az X1900XTX lemegy 300 dollára? az XT meg 200-ra? :F

Forever and ever, let's make this last forever.

(#5) SzlobiG válasza anjani182 (#4) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Akkor viszont nvidiának is lépnie kell ha ilyen olcsóak lesznek.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#6) Retekegér válasza anjani182 (#4) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Igen, csúcskártyát a népnek! ;]

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#7) anjani182 válasza Retekegér (#6) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos már érzik a széria vesztét, nagyon DX10-re gyúrnak, csak előtte még elkábítják a népet :C

Forever and ever, let's make this last forever.

(#8) Vikthor válasza bagyulajuve (#3) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért mondom, mert akkor még most gyorsan eladom a gtx-et és váltok egy ilyenre, mert még egy x1900xt is veri a gtx-et... sztem benézték az árat, mert az a 399 inkább 499 akart lenni, eddig mindig 500 meg 550 dolcsi volt egy csúcskaresz.... most miért lenne 399? Mindegy

Üdv,
Vikthor

~ Arcana ~

(#9) Vikthor válasza anjani182 (#7) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez meg a másik ok lehet az ''olcsóság'' miatt igen, már ők is javában a DX10-es VGAkat tervezik/gyártyák...

~ Arcana ~

(#10) fLeSs válasza Vikthor (#8) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

euróban nézd az árát.

(#11) Goose-T válasza anjani182 (#4) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem megy le sehova az áruk, beszüntetik a gyártásukat.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#12) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Nem valoszinu, hogy az r580+ core 80nm lenne, inkabb valogatott r580 ami birja a magasabb orajeleket + gddr4 memoriak = x1950xtx.

Masfelol viszont nehez elkepzelni 90nm-es chipet megmagasabb orajelekkel a gyari hutessel, meg 399 euros aron meg foleg, akkor lehet megis 80nm,akkor bealdoztak a kozepkategorias 80nm-es chipeket (rv560-570), mert azok csak szeptember-oktober kornyeken jonnek csak a pletykak szerint.

[Szerkesztve]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#13) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

attol, hogy a forint most ...* és itthon 100k fölött lesz böven ez még mindig 400 dollár :F na erre kiváncsi leszek :))

...* = mindenki nagyon jol tudja mi jön ide :D

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#14) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Inquirer...

csak azt nem értem, hogy ezek után a Blikkből miért nem vesztek át híreket. :U

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#15) rocket válasza Vikthor (#8) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Fuad 399 eurot irt raadasul, nem dollart :)
[link]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#16) rocket válasza ollie (#14) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

[link], kinai weboldal = nem inq :)

(#17) Vikthor válasza fLeSs (#10) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''X1950 XTX pedig 399 dolláros áron debütálhat''

ezt euróban? akkor a dollár = euró... :)

~ Arcana ~

(#18) g4dg3t válasza Vikthor (#17) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

akkor a dollár = euró
sajna igen...ami tengerentulon 400USD az itt 400EUR lesz :/

Bite my shiny metal ass!

(#19) Retro11 válasza g4dg3t (#18) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Phuu ecsém...Még ez sem lenne rossz mert nagy harc kezdődne itt a készleteket ürítenék kifele,lehet uj középkategóriás karik kerülnének még ki stb..Jó is lenne:DDD!

:)

(#20) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Mai helyzet: 1USD=222.30Ft 1Euro=277.81Ft
Mivel nálunk euroban van minden ami a tengerentúlon dollár ezért ezen kari ára: 277.81x399=110846.19Ft Ami persze nem ennyi lesz, mert erre a nagykerek rápakolják a maguk hasznát azt továbbadják a kiskereknek, akik szintén ráraknak valamennyit. Lesz ez kisker bruttóban 150K is. Nagykerben meg 125-130K körül lehet majd megkapni. Ha meg tévedek akkor nyugodtan javítsatok ki, már bennem van 3dl vodka. ;)
Egyébként sztem a hírben itt a lényeg, ha az ár nem is igaz(vagy kételkedés tárgya, nekem is túl olcsónak tűnik): A lényeg> !!GDDR4!!
A 80nm még nem is nagy kunszt, mert az csak egyfajta gyártósorfelvarrás eredménye.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#21) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Sziasztok!

Szerintetek melyiket eri majd megvenni az uj Radeon X1950 XTX vagy a GeForce 7950 GX2 karit???

THx a segitseget!

(#22) VaniliásRönk válasza MegalodonS (#21) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Micsoda gondok! :DDD Ha van rá keret akkor tök mindegy melyiket veszed, meg ugyan egyik sem éri, de sebességgondod sem lesz akármelyiket is veszed.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#23) TrollMetal válasza MegalodonS (#21) üzenetére

TrollMetal
(fanatikus tag)

szerintem az Atit. sosem értettem a sok nvidiás emberkét aki azt mondogatja hogy 7950gx2 mennyivel jobb... persze azon a két chip+dupla memó éppenhogy(nem is tudom mennyivel 10-20%) csak elveri az Ati egy chipes fele annyi memóval rendelkező kártyáit. képzeljetek el egy x1900xtx karit két chippel... az nvidia elbújhatna jó mélyre... legalább tudom mit fogok venni jövőre az új géphez... nekem ez a véleményem...
az meg hogy 399usd-ét lehet majd kapni az jó lesz. jövőre jön haza nagybátyám from america. tudom it kérjek tőle... :C

''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''

(#24) MegalodonS válasza VaniliásRönk (#22) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

:) Cserelem le a gepemet es mindenkeppen szeretnek tenyleg valami YOt venni az eddigi karim is ok volt, de nem mindent birt azert el.Most szeretnek valami jobbat azert.Koszi amugy a segitseget! :)

(#25) MegalodonS válasza TrollMetal (#23) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

:) Thx!
Tehat TE szerinted az Ati most az van a gepemben YO de ami negativ az a hang es a 80+ jatekok alatt es ez nem egy utolso szempont,vegul is jatekra akarom.A hazam is jol szellozik extra hutes es megis iszonyatosan melegszik.A NVIDIA meg nem hangos es nem annyira meleg allitolag :F ?

(#26) horny válasza TrollMetal (#23) üzenetére

horny
(senior tag)

Azért nem 10-20% a különbség a két kártya között, hanem bizonyos progiknál jóval több, ajánlom figyelmedbe: [link]. Az hogy, az nvidia elbújhatna az ati mögött, ha megcsinálná az ati a kétchipes kártyáját elég lol, ugyanis valszeg azért nincs az atinak 2 chipes karija, mert nem tudják megcsinálni.
Szvsz mind a két kártya tök fölöleges, így fél évvel a dx10 előtt...

Az élet olyan, mint az ásás. Mindig van 1-2 gyökér, hogy hátráltasson.

(#27) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Valahogy arra gyanakszom a jelölésből és a visszafogott marketingből hogy a x1650 még mindig nem lesz az a best buy dolog..7600gst-t így nyugodt szívvel veszem meg...de aki tud esetleges titkos információkról ossza meg, de ati is kiszivárogtatná ha jobb lenne mint 7600gt :/

(#28) G.I.JOE válasza horny (#26) üzenetére

G.I.JOE
(senior tag)
LOGOUT blog

A végével teljesen egyetértek! Szerencsére a 7900GT lázat átvészeltem, mostmár meg minek vegyek bármit is. Legfeljebb még azon is buknék jópár ezret, mire egy új DX10-es kari miatt eladnám!

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/h62i

(#29) rocket válasza Peat;) (#27) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem kell ehez titkos info, ez egy x1600pro 80nm-en gyartott chippel, es valamivel magasabb orajelekkel jon valoszinuleg, rv560-570 meg odebb van, legjobb esetben is valamikor szeptember kozepe-vege korul jon.
Nem egy arkategoria a 7600gt-vel, ezert fura lenne jobb lenne nala :)

(#30) MegalodonS válasza G.I.JOE (#28) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Szerintem nincs olyan pc termek amin ne buknal penzt.A masik addig is kell majd valami vas a jatekok ala.A DX 10 meg messze van meg kell eloszor is egy op rendszer ami meg nincs.Mikor is lessz :F ?Ha lessz majd akkor lessz erdekes csak ;)

(#31) daa-raa válasza horny (#26) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Meg tudja csinálni, jelenleg is létezik nem egy több GPU-s ATi vezérlő, csak nem desktop szegmensben. Emellett ha annak idején (vagy 6-7 éve) meg tudták csinálni a Rage Fury MAXX-ot, akkor nem tudom, hogy ma miféle problémával kellene szembenézniük. És az egész nem lenne több kártyán belüli CF-nél, ami már létezik X1600-ban.

A DX10 megjelenése előtt fél évvel. Az elterjedése még messzebb van ennél jóval. Aki a DX10 launch után azonnal cseréli a VGA-ját DX10-esre, az egyszerűen nem normális.

Si vis pacem, para bellum.

(#32) FireGL válasza horny (#26) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Az ATI-nak régóta van 2 chipes kártyája, a mosatni felsőkategóriában értelme nincs a 2 chipnek, mert a 48pipe-t is csak extrém felbontásokon lehet kihasználni. Hát akkor a 2x48pipe már tényleg baromság lenne. Az egyik régi nagy kedvencem a Sapphire Dual 9800 MAXX:

[link]

[Szerkesztve]

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#33) daa-raa válasza FireGL (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az X1900XT(X)-ben, azaz az R580-ban csak 16 pipeline van. 48 a pixelshaderek száma.

[Szerkesztve]

(#34) Peat;) válasza rocket (#29) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Az is igaz, én meg automatán a 7600gst-re gondolok ami már most is x1600xt-vel egy árkategória illetve a márkásabb prokkal is, úgy néz ki ettől jobb vétel nem nagyon lesz. Kár hogy csak inno gyárt, bár állítólag most megbízhatóbb mint 6600-osoknál.

(#35) horny válasza FireGL (#32) üzenetére

horny
(senior tag)

Hogyne lenne értelme, a leggyorsabb kártya a gyártóknat presztízs kérdés. Sokkal jobban el lehet adni az olcsób kategóriás kártyákat is, ha a piacon az adott gyártóé a leggyorsabb kari.
Azért az R360-as magot ne keverd a mostaniakkal. Az ujabb magok jobban melegszenek, ezért nem olyan egyszerű megoldania az atinak a 2 chipes kártyát.

(#36) FireGL válasza horny (#35) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Normál 9800 van a Sapphire kártyán és nem 9800Xt chip, tehát R350. ;)

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#37) horny válasza FireGL (#36) üzenetére

horny
(senior tag)

a 9800-at és a PRO változatát is szerelték R360-as maggal, tudom, mert nekem is volt ;)

(#38) student

student
(senior tag)

a jelenlegi csúcsmodellnél körülbelül hét százalékkal gyorsabb, R580+ GPU-t és GDDR4 memóriát tartalmazó X1950 XTX pedig 399 eurós áron debütálhat.

7% pf ezér ujat kiadni na menyenek a pics*ba :(((

up!

(#39) Foglalt név válasza student (#38) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Különben sem értem az indulatokat, ilyen 25. rendű dologban, de így, hogy semmi konkrétum nem volt, végképp homály számomra, hogy miért önti el egyesek agyát a vörös köd :U

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#40) daa-raa válasza student (#38) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az a +7% alapvetően a technológiaváltás melléktermékeként elérhető magasabb órajelnek köszönhető. De hogy nézne ki az, hogy csak technológiát váltanak, a teljesítmény pedig nem növekedik?

(#41) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Na pont erre vártam! Azt hiszem megvan a következő csúcskártyám az 1950XTX!

Tomcat

(#42) Petya25

Petya25
(őstag)

Hát a DX10 előtt az ATI is bedob még egy horgot a vevőknek.
400euróból kb 160k Ft lesz mire ideér, szerintem kevesen fognak kapkodni utána.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#43) Szabesz válasza Petya25 (#42) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Nálunk

(#44) student

student
(senior tag)

dehát az oké hogy technologiát váltanak de akkor már megcsinálhatták volna h 20%-t növekedjen a teljesítménye nem?

up!

(#45) daa-raa válasza student (#44) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért csinálhatták volna meg? Az architektúra változatlan marad, a teljesítménytöbblet csak és kizárólag a megemelt órajeleknek tudható be.

De ha ennyire profi vagy, akkor legközelebb segíts nekik!

(#46) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

talán nektek alacsonynak tünik az a 7%, de ha belegondoltok nem egy 9600xt-nek a 7%-árol van szo, hanem egy csucsmodelléröl!! nagyhirtelen ennyit gondoltam :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#47) ballington

ballington
(őstag)

engem az x1950xt hidegen hagy, nincs az kényszer hogy egy ilyen kártyát vegyek

ami jobban érdekel, az az 1650-es. ha jobb mint egy 7600gt, akkor valszeg veszek egy ilyet.
olyan 45-50k-ra saccolom az árát HUF-ban itthon.

egyébként a 80nm sokat dob az áron (negatívba)

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#48) orbano válasza student (#44) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azt se feledd, hogy hűvösebb is lesz a kártya, ezáltal csendesebb... nyilván nem a jelenlegi csúcskártyát kell ilyenre cserélni, de az új vásárlóknak kedvezőbb alternatíva lehet, ha sokat akarnak költeni

A vér nem válik VAZZE!™

(#49) erdoke válasza daa-raa (#45) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Talán egyúttal kevésbé melegszik. Már csak egy hatékonyabb hűtés hiányzik, és kész a vonzó csúcskártya.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#50) jozsi

jozsi
(tag)

Lesz itt fejés rendesen:DDD

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.