Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) DMG

DMG
(fanatikus tag)

Örülök neki, hogy végre látok valamit az AMD-től is, és bizakodom, nem mintha egyből vennék is egy ilyen rendszert. :R

Csak megint olyan dologba fogtak bele, aminek a fejlesztési költsége nagyobb az intelénél, de ez hosszú távon remélem a javukra vállik. :C

Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.

(#2) Senior tag

Senior tag
(senior tag)

Versenyképesség is megkérdőjelezhető, de a 2x125 W és a 60 W eléggé más kategória.
:Y

Ugorgyunk!

(#3) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt valahogy nem érzem frappáns válasznak...

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#4) t72killer válasza Senior tag (#2) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hja. meg két FX mittoménmilyen proccckó ára is tuti több lesz mint 1 db kentsfield-é. :(((
+ még pár apróság h persze új, spéci 2procis lap kell, +még egy hűtő = extra zaj, plusz fogyasztás..

4x4 helyett szivesebben látnék egy vérbeli 4 magos monolit procit új alacsonyfogyasztású architektúrával.

No, azért nem 60w-ot fog enni a kentsfield, hanem inkább 100-125 körül, de az is kevesebb mint fele két FX proci fogyasztásának...

A mai hírekben olvastam, h a MAVIR fejleszti a hazai áramhálózatot - lehet h ők is olvasták a hírt a 4x4es platformról, meg 1-2 atomerőművet igénylő VGA-ról... :))

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#5) t72killer válasza Yutani (#3) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kb olyan erőlködésnek érzem, mint amikor az intel prescott-tal válaszolt az A64-re. Híve vagyok a versenynek, de csak akkor ha az egyre erősebb és olcsóbb hardvereket eredményez, nem pedig fordítva :O

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#6) ^Bundi^

^Bundi^
(őstag)

jön még 3 ''sima'' asztali proci is arról nemjön beszámoló?..vagy már volt vhol?
5400+; 5600+; 6000+ ha joltudom
az órajelek satöbbi megegyezik az FX ekkel
de tényleg jöhetne új architektúra és új 4 magos remek rendszer
:R

Nos Omnes Una Manet

(#7) gre3nwar válasza ^Bundi^ (#6) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

nyugika:D k8L Coming soon:D

remélem az odaver a kentsfilednek:)

jah sg.hu is 5400 5600 6000+okról száolt be

ez a socket F 2 db FX-el kb annyi értelme van mint az 7950GX2 SLInek:D:)

akinek egy e6600 nem elég akármire az meg ...

(#8) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

Most nem azért de ez véletlen nem a kétprocesszoros opteronos rendszer (2XX). Max annyi lesz az ujdonság hogy nem kell bele ecc-s ram.

(#9) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

nem vagyok elfogult, de ez marhára nem lesz versenyképes. csak gondoljunk bele, mennyibe kerülhet majd egyilyen 2 socketes lap, ráadásul ekkora hötermelés mellett 2 rendes hütö sem fér majd el rajta. a socketen kivül pedig semmi ujat nem fog hozni ez az fx széria, tehát hol fogja ez megszorongatni a kentersfieldet? :F
én is remélem hogy valami kis elterelö hadmüvelet, aztán kijön majd valami uj, ami tényleg konkurencia lesz az intel chipeknek :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#10) gre3nwar válasza Ősember (#9) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

én nem mondtam h megszorongatja, mert nyilván nem

írtam is ennek kb annyi értelem mint a gx2 sli-nek...

de az igazi 4 magos amd-k majd talán a k8L-el amit már annyira csinálnak

reménykedek..:)

(#11) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Én úgy tudom ezek az új FX-ek még 90nm-en készülnek. Ha ez így van, akkor igazán megvárhatták volna vele a 65 nm-et, és akkor valószinűleg már nem lenne ilyen durva a fogyasztás, és talán még feljebb is skálázhatták volna az órajelet.

Aki hülye, haljon meg!

(#12) deter válasza Ősember (#9) üzenetére

deter
(senior tag)
LOGOUT blog

De ezt most kinek szánják? Mert a vállati szfárának, nem teljesen mindegy egy regiszeteres ram kell a gépbe avagy sem. Ez nagyban hasonlít az ATi féle 3 vga-t gépbe akcióhoz. Eleve ehhez már van-e egyáltalán chipset?

(#13) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon izzadsagszagu ez a probalkozas zoldektol, ketlem, h barmi ertelme vagy eredmenye lenne...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#14) venember83 válasza deter (#12) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#15) Ősember válasza gre3nwar (#10) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

a gx2-nek van értelme, mert azt szinte bárki be tudja tenni a gépébe és tényleg a legerösebb vga, szemben ezzel a 2x2 procis rendszerrel, amiannyit tesz hogy alaplap + 2 proci csere :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#16) Ősember válasza deter (#12) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

ezt max a hardveres online magazinoknak és standoknak készitik :DDD kicsit olyan érzésem van, mint egy asrock lapnál, ahol za a ényeg, hogy minél extrémebb hülyeséget keverjünk össze :D szerverproci foglalat 2 szerverproci tokozásu készülékkel + standard ddr2 ramok :)) remélem az ilyen lapokban 8 ddr2 foglalat lesz és 32 gigáig bövithetö, hogy majd fatality erre is rápiszkotson :C

(#17) vedini

vedini
(őstag)

ez akkor lenne jó alternatíva, ha annyiért be lehetne szerezni az fx-es konfigot, mint a kenstfieldet (erre mondjuk nem sok esélyt látok)

clock-to-clock az fx jobb alternatíva
azt azért hozzátenném h láttam már kentsfieldet 4,8-Ghz-en, fx-ből nem tudom ki lehetne annyit hozni (nem hinném)

workworkwork...

(#18) FireGL válasza vedini (#17) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Csak a Kentsfield 4 mag az a 128bit-es memóriavezérlőn keresztül kommunikál, a 4x4 pedig 2x128bit-en + mivel az Opteron foglalatot használja lehetőség van a két fogalat összekötésére a további HyperTransport buszokon, így a procik drirektbe tudnak egymással kommunikálni, a Kentsfied-el ellentétben. Még nincs 65nm-es FX, de nem azt jelenti, hogy nem lesz. Aki a legcsúcsabb konfigokat veszi azt nem érdekli, hogy 2x125W + alaplap csere. :)

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#19) BenJoe válasza FireGL (#18) üzenetére

BenJoe
(senior tag)

''Aki a legcsúcsabb konfigokat veszi azt nem érdekli, hogy 2x125W + alaplap csere.''
Jaja, jövőhéten Deicide kolléga már nyomatja is a homméjd teszteket. ;] ;)

Now we're the ones who help to set the sun...

(#20) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na ennek a hírnek tiszteletére akkor illendő lenne megnyitni az ezzel kapcsolatos topikom: [link]

extra

(#21) vedini válasza FireGL (#18) üzenetére

vedini
(őstag)

ez egy kicsit ördögi kör, mert minden konfignál van jobb, csak pénztárca kérdése, 4-8 processzorosoktól a szuperszámítógépekig széles a skála

workworkwork...

(#22) vedini válasza dokar (#20) üzenetére

vedini
(őstag)

úgy látom rád jár a rúd, szimpátiatüntetek és megiszok itthon 1 sört

workworkwork...

(#23) Dare2Live válasza FireGL (#18) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát kensfieldet annyira nemzavarja a tesztek szerint sehogy, hogy csak 128biten kommunikál sehogy 2 külön mag.
teszt már lassan mindenholm vanróla és hozzák azt amit vártunk tőlük.
Ergo hiába vanezaz 4x4 a kensfield csúnyán elfogja verni.
+
-feleannyi fogyasztás
-4x4hez képest olcsó lap
-sokkal drágább

Akkor ki a kutyának kell 4x4?

[Szerkesztve]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#24) REDeath válasza Dare2Live (#23) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD őrülteknek fog kelleni. (és egy jó erős táp is :D) És nem biztos hogy elveri a Kentsfield, mármind nem 100% hogy minden téren jobb lesz.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#25) vedini válasza REDeath (#24) üzenetére

vedini
(őstag)

húzás nélkük gond nélkül fog jobb teljesítményt nyújtani az fx combo (kivéve spi)

workworkwork...

(#26) Jancsi válasza t72killer (#4) üzenetére

Jancsi
(fanatikus tag)

Azért valami kompromisszum kell nem olyan nagy ár majdnem 2szeres teljesítményért még egy kis zaj.
Ezt nem arra találták ki hogy otthon told vele a Kvéket 15000FPS-el
A procigyártáshoz nem sok közöm van, de ha végigondolom matematikai alapon akkor ami 4szer nagyobb abba nem 4szer nagyobb a hibalehetősége hanem mégtöbbször, a kihozatal olyan siralmas lenne, nem hogy magánember nem tudná megvenni hanem még cégek sem nagyon.
Ez meg már kicsit uncsi hogy atomerőmű kell, keresd meg a porszívót vagy a mikrót, vagy csak nézd végig milyen izzóitok vannak, azok mellett nem olyan feltünő +60W főleg ha ez a maximális fogyasztás.

(#27) venember83 válasza REDeath (#24) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon gazdag AMD-orulteknek...

(#28) DeSanto

DeSanto
(őstag)

Remélem Quad Channel DDR2 lesz a memóriavezérlő ;]

(#29) FehérHolló válasza DeSanto (#28) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy a francba lenne, ha a jelenlegi ATX alaplapokon csak 2db memóriacsatorna van?

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#30) dokar válasza vedini (#22) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nézd meg az Amd 4x4 topikot milyen régóta nyitottam, akkor úgy látszik a téma még túl új volt a Ph!-nak hogy külön topikja legyen, most meg leközlik a hírt a 4x4-ről, rotfl :DDD

extra

(#31) REDeath válasza venember83 (#27) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kentsfield se lesz olcsóbb... az ilyen cuccokat csak a Sznobok veszik majd meg, eseleg a profi fps gamerek, azt is szponzor :D vagy csak simán valami elvetemült gépbuzi aki minden pénzét erre áldozza:D

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#32) dokar válasza Dare2Live (#23) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2 x Athlon 64 FX-2P / Core 2 Extreme X6800 / Core 2 Quadro Q6600
2x125W / 202W / 223W
azaz:
250W / 202W / 223W

hol látsz te feleannyi fogyasztást? :F

extra

(#33) deter

deter
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyébként én errők a 4X4 azt olvastam korábban, hogy csak az oem partnerek részére készíták, Dell, Vodoo, Alien stb.

(#34) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

értsétek már meg, hogy a 4x4 platform nem csak a két proci összeadására vonatkozik

[kép]

extra

(#35) FehérHolló válasza REDeath (#31) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy profi FPS gamer számára sincs semmi értelme megvenni, mert a netcode (~100 frame/sec korlát) miatt úgysem hoz számára semmilyen javulást, főleg úgy, hogy a profik 80%-a minimum grafon játszik.

Ember embernek farkasa.

(#36) DeSanto válasza FehérHolló (#29) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Miért ne?
Ha a +1 proci még ráfér akkor még 4 memóriacsatlakozó is rázsúfolható.
Nem? :DDD

(#37) orbano válasza FehérHolló (#29) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

az AMDnél a memóriavezérlő ugye a prociban van, innentől csak kábelezés kérdése, hogy hova kötik a memóriákat. a mellékelt ábra is mutatja, hogy a két procinak külön memóriája lesz

A vér nem válik VAZZE!™

(#38) IstexI

IstexI
(tag)

Mióta kijöttek a többmagos rencerek elszaporodtak azok az emberek akik folyamatosan azt szajkózzák, hogy ez gémre tuti szar... Ki a faszt érdekel? 2 magos dualprocis rancer topikjában meg hát lol...

on

Én is 1 kicsit eröltetettnek érzem a dolgot (szorul a hurok füles:) de a sima ddr2 hálás dolog... Ennek ellenére biztos qrva drága lesz. Ja és az fatális tévedés, hogy 65w a dtpje a kentsfieldnek, bár az is igaz, hogy 2 ilyen fx többet kajál de azért nem 3xor! Érdekes majd meglátjuk.

majd 1xer nekem is lesz 1 fasza kis gépem

(#39) venember83 válasza orbano (#37) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor is tulzasnak tartom... kihasznalhatatlan tulzasnak, bar nekem az x1900xtx is soknak tunik :U

(#40) misuti

misuti
(tag)

Szerintem tuti jó kis cuccos lesz! :)
Főleg ha kijönnek az új architektúrák!
Bár nem valószínú,hogy lesz nekem valaha ilyesmire pénzem! :(
Pedig ez szimpatikusabb,mint a mostanában igen fölkapott core 2 duo,ill. kentsfield!

(#41) dokar válasza orbano (#37) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az AMDnél a memóriavezérlő ugye a prociban van, innentől csak kábelezés kérdése, hogy hova kötik a memóriákat. a mellékelt ábra is mutatja, hogy a két procinak külön memóriája lesz

A procik egymás memóriáit úgy érik el ebben a szimmetrikus multiprocesszoros rendszerben, mintha a sajátjuk lenne, hála a DirectConnect-nek.

mod: fölösleges a ''kábelezés kérdése'', ez a 4x4 egy komplex rendszert alkot

[Szerkesztve]

extra

(#42) FehérHolló válasza orbano (#37) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom, hogy a prociban van, de az ábráról úgy vettem le, hogy procinként egy csatorna. Másrészt pedig néztem Socket F lapokat. Azok között, amit találtam ''csak'' két memóriacsatorna van (van, amelyiknél egy), még azoknál is, ami 16 modult tud befogadni. Olyat is találtam, aminél külön memóriavezérlő is van a lapon, hogy más típusú memóriákat (is) tudjon kezelni. Ha valaki esetleg tud mutatni olyan jelenleg forgalomban lévő S-F lapot, amiben (minimum) 4 csatorna van, annak megköszönném a világnézeti kiigazítást.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#43) Dare2Live válasza dokar (#32) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elkéne olvasni rendesen azt a cikket.

a qvadronál a komplett gép vesz fel LOADon 223Wt!!

''Our power consumption measurements were conducted using a Kill-A-Watt power meter that measures the power draw of the complete system from the wall outlet. The test system consisted of:

ASUS P5W DH Deluxe
Kingston HyperX DDR2-800 2x1GB
ATI Radeon X1900XT 512MB
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Music
Silverstone ST60F 600 watt power supply
Seagate 7200.8 300GB
Windows XP Professional

+quadro proci
''

Ez a gép eszik full loadon 223wt. Nem a proci.

akit érdekel a link: [link]

[Szerkesztve]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#44) vedini

vedini
(őstag)

szerintem asztali konfignál nem lényeges szempont a fogyasztás, teljesítmény legyen azt kész

workworkwork...

(#45) Dare2Live válasza Dare2Live (#43) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

körbenézve mi mennyit fogyaszt az intel proci kb 100Wot ehet full loadon míg 4x4 úgy 220W körül. Tehát az amds rendszer több mint 2* annyit fogyaszt.

A teljesítményben quadróról a linken ott a teszt.
3D Studio Max 8 Performance
Time
Core 2 Duo E6600 Core 2 Quadro Q6600
Min:Sec
20:20 11:00

Cinebench 9.5 Performance
Time
Core 2 Duo E6600 Core 2 Quadro Q6600
Seconds
30 17

azaz majdnem 100%ban átjön a mag duplázásánál a teljesítmény.
Mivel a 2.66os conroe és a 3ghzes fx kb partyban van (bár coreduo azért vezet) kb megtippelhető, hogyha AMD nek jólsikerült a 4x4 akkor kb partyban lesz a 4x4 legerősebb FXel és a quadró.

Kérdéscsak, hogy ilyen irdatlan fogyasztással és jelenlegi árakon drágábban kinek kell egy teljesítményben uolyan vagy rosszabb rendszer.

kutyának se?

(#46) vedini válasza Dare2Live (#45) üzenetére

vedini
(őstag)

figy
~3100Mhz-en csináltam ~32sec-et 2003 cinebenchel, ami 9.5-be kevesebb 1-2 seccel
ddr2-vel fx így bőven 17 alatt teljesítene

workworkwork...

(#47) DeSanto válasza vedini (#46) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Azt a 3100Mhz-et csináld meg sima CPU ventivel és úgy érd el a ~32sec-et.
AMD-nek ez a lépése tényleg izzadságszagú és multimédiában nagyon messze került a C2D -től.

(#48) misuti válasza Dare2Live (#45) üzenetére

misuti
(tag)

én azért ezt nem merném ilyen biztosra kijelenteni!
Mint tudjuk az intel memvezérlő hátránya ki fog így jönni!
Ott nem lesz megfelelő sávszél,legalábbis én így gondolom!

(#49) opr

opr
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez így szvsz nem életképes :U
Remélem összeszedi magát az AMD hamar, mert ők nem engedhetik meg maguknak azt, mint az intel a netbursttel...
Talán majd a k8l...
vagy a k9

a szívem az amd felé húz, kicsit fáj is nézni amit csinálnak :O

[Szerkesztve]

(#50) vedini válasza DeSanto (#47) üzenetére

vedini
(őstag)

az fx alapból tudja a 3ghz-et gyári hűtővel, nem értelek

workworkwork...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.