Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#2) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sose értettem, hogy mi értelme van a dvd nél a régiókódnak.Mert mi van akkor ha amerikába megveszem az amúgy eredeti filmet dvd n és akkor azt nem tudom itthon lejátszani, ezzel kinek okoz az ember kárt.Ez szerintem tök hülyeség, akkor ennyi erővel semmilyen külföldön vásárolt dolgot ne lehessen használni.

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#3) faster

faster
(PH! nagyúr)

Nagy ügy, majd letöltik torrenttel a rippelt régiófüggetlen imaget. Ezzel a régiókóddal a DVD forgalmazók saját magukkal szúrnak ki.

(#4) faster válasza Jégkokó (#2) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Te csak ne adjál ötleteket, mert megyénként lesz régiókód! :DDD

(#6) Onizuka

Onizuka
(tag)

A filmek piaci bevezetésével van kapcsolatban. Előfordulhat, hogy mikor amcsiknál kijön egy film korongra, akkor a világ más részén még ki sem futott a mozikból. így a forgalmazók nem örülnének, ha ott is megvásárolható lenne az anyag, ahol még a mozikasszánál kéne a nézőnek tejelni a tervek szerint.

'am 22 years old and single!

(#7) bobsurf válasza Jégkokó (#2) üzenetére

bobsurf
(senior tag)

elvileg a mozibemutatók közötti nagy időkülönbbség az oka. Kint már rég kiadhatnak egy filmet, ami itthon még csak 3 hónap múlva lesz moziban. Igy a forgalmazó bukhatná 1 mozi jegy árát:))

bobsurf@tvnetwork.hu

(#9) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mikor jönnek rá hogy ez a régió kód marhaság?

(#11) HummeRC

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

Most ebben mi is az igazán nagy újdonsággal szolgáló hir?

Eddig is működött a dolog, ezután is tuti működni fog. :D (Csak néhány jóakaró kell hozzá...)

Egyébként most őszinté mindenki gondolja végig, hogy hány eltérő régiókódos filmet vásárolt meg eddig eredetiben, amit otthon nem tudott megnézni? Nálam ez a szám erősen közelit a nullához. Ha pedig mégis belefutnék egy ilyenbe (mert esetleg még ezzel a problémával együtt is megérné megszerezni, mert máshogy nem lehetséges) akkor kb 20 perc gépidő és át van hidalva a probléma. ;]

Miért kell olyan borúsan látni a dolgokat?

Ez most a reklámkapányrésze a dolognak. Hogy mindenkiben tudatosuljon az új vindóz biztonsága! Muhaha... :C

Ha eddig minden ilyen jellegű bejelentés úgy lett volna igaz, ahogy ezt ott a fejlesztők kitalálták, akkor pl már rég nem a divx-es és asztali lejátszók terjednének ilyen ütemben.

Az mp3 lejátszásról már ne is beszéljünk. Gyakorlatilag pár év alatt üzletet csináltak az űzött kalóz termékből, mert rájöttek hogyha megállitani nem tudják a terjedését, akkor legalább keressenek rajta. Bejött nekik, ahogy a piac állása mutatja...

Én ezen a téren sem várok más irányú fejlődést, csak még próbálkoznak egy kicsit. :P

(#12) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

[Moderálva. - WN31RD]

Arról meg csak a kiadók tehetnek, hogy a primitív amerikaiaknál minden hamarabb jelenik meg, mint itthon. Ha én kint megvásárolom, akkor itthon ugyan annyi jogom van megnézni, mint kint, függetlenül attól, hogy itthon ment-e már moziban, avagy sem. Én megvettem, kifizettem (jogdíjakkal együtt ugyebár), ezek után mi közük hozzá?

(#19) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

a netes ''alvilágban'' meg már ki is írták a pályázatot, hogy kinek fog sikerülni hamarabb a védelem feltörése. nagy presztizsharc lesz :)

(#22) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Szörnyű. 2k-ért veszek egy használt DVD-olvasót a gépbe, beállítom az 1-es régióra, és máris meg tudom nézni az USA-ból hozatott filmjeimet. Mellesleg eddig se vettem egy filmet se az USA-ból, és eután sem szándékozom. :)

[Moderálva. - WN31RD]

(#23) gabest

gabest
(újonc)

Gratulálok, oldnewthing-en megjelenik egy blog, slashdot-on rá pár napra kicsit torzítva megcsócsálják, prohardveren pedig még tovább ferdítenek rajta...

Amik fw frissítés után minden régióból lejátszanak lemezeket, azok továbbra is működni fognak. Ez a korlátozás azokra az olvasókra vonatkozik, amik egyáltalán nem tudják magukról megmondani, hogy milyen régióhoz jók.

(#25) kevin.1

kevin.1
(lelkes újonc)

Az új Windows valószínüleg egy sor új problémát is fog magával hozni. Hardware, és a biztonság terén. Igy volt ez anno a Windows Xp-vel is. És igy lesz ez a Vista-val is.

Ha majd a Vista hivatalosan megjelenik, nem fogom egyszerre lecserélni vele a jól bejáratott Xp-met, megvárom amíg a Ms az első Sp1-et is kiadja hozzá.

[Szerkesztve]

(#26) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látom megint jól elsiklanak egyesek a lényeg felett. Nem arról van szó, hogy most akkor hú de nehéz lesz 1-es régiójú filmet megnézni Európában és de szemét a MS, hanem arról, hogy bármilyen (legyen az 1-es, 2-es vagy akér 4-es) régiójú gyári lemezed van, az akkor sem fog menni egy RPC-1-es, azaz régiófüggetlen drive-ban Vista alatt, ha éppenséggel földrajzilag mondjuk oda tartozol, ahová az a régiókód köti a lemezt. És pont az a lényeg, hogy MS nem a kalózokkal meg az import lemezek lejátszóival szórakozik, hanem mindenkivel, aki gyári (vélhetően boltban vett) lemezt próbál lejátszani, de régi RPC-1-es drive van a gépében. Nekem egy rakás ismerősöm van, akik szépen használják a 4x-es, 6x-os Panasonic, Hitachi DVD-ROM olvasóikat, amelyeket méé 2000 előtt vettek, gyárilag RPC-1 státuszban. Ezek lesznek használhatatlanok Vista alatt, ez a probléma. Hogy a DRM hülyeség megint azt bünteti, aki kivételesen valami eredeti flmet akar venni/használni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#27) PPeter válasza gabest (#23) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És egy rakás ilyen régi drive van kint az embereknél.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#29) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

még egy eredeti lemezt sem néztem dvd íróról. ha meg akartam nézni, akkor dvd decrypter, és az imeage-t néztem mountolva. faszér' koptassam az írót..

(#30) PPeter válasza Sanya (#29) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jáj :DDD

(#31) fokukac válasza PPeter (#26) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

pontosan ez a lényeg... :R

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#32) Renwick válasza gabest (#23) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Amik fw frissítés után minden régióból lejátszanak lemezeket, azok továbbra is működni fognak.

Ez nem minden meghajtóra, illetve firmware-változatra igaz.

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#34) Joco válasza Sanya (#29) üzenetére

Joco
(senior tag)

Miközben leszeded nem kopik? :DDD ;]

''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''

(#35) Den válasza PPeter (#26) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

már látom előre hogy emberek milliói fognak anyagilag beleroppanni abba hogy vistára váltáskor új dvd-romot kell venniük, az akkor már 7-8(9...)éves drivejuk helyett. :) ejj ez az ms egy igazi népnyúzó...

vista leginkább új gépekre fog menni, az új harverek meg ''vista ready''-k lesznek, mint anno volt ez az xp-ve, win98-al, stb...

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#36) Sanya válasza Joco (#34) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

(elvileg rááll a sávra egyszer, és végigolvassa.)

(#37) saintigor

saintigor
(újonc)

Sebaj! Majd csinálnak erre is egy - két ''service packot'' !!!

P.I.

(#38) jamez

jamez
(fanatikus tag)

és hányan néznek DVD-ről filmet a számítógépen manapság, ráadásul független DVD-ROM-on?

http://minihelik.blogspot.com/

(#39) Sanya válasza saintigor (#37) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

egy regystry beállítás elég lesz. dvdregionstop enabled/disabled :D

(#40) saintigor válasza Sanya (#39) üzenetére

saintigor
(újonc)

és erre kiadnak egy service packot
:D

P.I.

(#41) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Jártam pár napja európában és egyik nagy áruházban az egyik soron DVD filmek voltak, a másikon pedig DIVX filmek féláron.
Lehet vista azt akarja hogy szokjunk rá a divx-re.

Aláírás

(#42) PPeter válasza Den (#35) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van ebben az országban egy olyan réteg, akiknek komplett új számítógépre nem igazán van pénze, ellenben évek óta használt, de még jól működő régi alkatrészeiket szívesen megtartják, és kapnak innen-onnan más, újabb alkatrészeket, vagy netán vesznek új alaplapot, processzort - akkor miért is nem érintheti őket az ilyen korlátozás fájdalmasan? Létezik ám egy másik Magyarország is, nemcsak ami a TV-ben van, van egy olyan társadalmi réteg, akik a látványos, néhány paprikajancsi meggazdagodásán kívül másra nem jó kezdeményezések (lásd SEX) ellenére (miatt) sem tudtak/tudnak minden évben új gépet venni. Meg itt az elvről van szó. Már megint azt büntetik, megint azt korlátozzák, akik eredeti lemezt akarnak lejátszani, akik megvettek egy gyári filmet, :U

(#43) regent válasza kapcs-ford (#41) üzenetére

regent
(fanatikus tag)

èn jártam már olyan virágboltban is, ahol a divx-ek még a félárnál is sokkal olcsóbbak voltak. :)
De persze nem vettem semmit, és azt ajánlom ti se vegyetek ilyen dolgokat!

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#44) Sanya válasza PPeter (#42) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

de van ugye az rpc2-es beállítási lehetőség, ami újraindításonként, vagy 5 alkalmanként nullázódik. utána kéne nézzünk, hogy vista compatible legyen a drájv 2006 novemberére, vagy kitudja mikorra :D

(#49) Alchemist válasza PPeter (#42) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Senkinek sem kötelező a régi gépére új, erőforrás-zabáló oprendszert (pénze erre sem biztos, hogy van...) raknia, amin a régebbi programjai közül jónéhány talán nem is fog futni.
Lássuk be, hogy az újabb és újabb csili-vili oprendszerekben egyre kevesebb olyan érdemleges újdonság van, ami valóban egy oprendszertől kell, hogy elvárható legyen.
Persze az MS (és mások is) mindezzel együtt nyomja a marketingen (és az inkompatibilitáson :(( ) keresztül a ''fejlesztéseit'', hiszen ebből él...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.