Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Marci93

Marci93
(kvázi-tag)

Nem semmi :(

Sony VAIO VPC-SB2L1E: || i3-2310M (2,1Ghz) || 4GB RAM || Intel HD 3000 + AMD Radeon HD 6470M || 500GB HDD

(#2) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jaja, és az a 40% is Japán & Europa... az amcsik tuti nem tudják, hogy filmet is tud(na) nézni rajta :D

(#3) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs ebben semmi meglepő. A legtöbb ember csak játékra veszi, ha dvd-lejátszó meg már eleve van és eddig azt használta, akkor nem nagy valószínűséggel fog váltani.

Az internet hülyévé tesz.

(#4) liquidmoon

liquidmoon
(fanatikus tag)

lúúzzerek! sohasem értettem azokat az embereket, akik kiadnak jelentős összegeket egy x termékre, és fogalmunk sincsen, hogy mit is tud, mire tudják használni valójában.... csak, ha már a szomszédnak is van ilyen, akkor hogy néz ki, ha nekem nincsen. nem tom mifene, mifenére használhatom, de kell. :W

(#5) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

jól föl kéne pofozni az összeset!

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#6) Nimrod válasza liquidmoon (#4) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ha tudja, de nincs azokra az ''extrákra'' szüksége?

(#7) liquidmoon válasza Nimrod (#6) üzenetére

liquidmoon
(fanatikus tag)

akkor is fel kellene pofozni az összeset ;]
én nem csak az ng konzolokról beszéltem. kereskedelemben dolgozok már x éve, és engem még mindeg felháborít, hogy olyan termékeket vesz a vásárlók 90%-a, amiról fogalma sincsen, hogy mit tud, de nem is érdekli, és nem is használná. viszont nem az olcsóbb terméket választja, hanem minnél drágábbat, mert azzal tud villogni a szomszéd kutyájának.

[Szerkesztve]

(#8) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Felőllem is lehetne benne x,y cucc amit nem használok ki. Ennyi erőből a PC-re is mondhatnánk, hogy nincs kiaknázva minden lehetősége...

(#9) Qwarc

Qwarc
(lelkes újonc)

mondjuk akinek van otthon egy x360 nem hiszem hogy egy sima asztali dvd nincs vagy nem telik rá. de kitudja...

The real legends never die... =[RZ]= @p3hOC P0w4

(#10) Nimrod válasza ftc (#8) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De aki ért a PC-hez az amúgyis célgépet épít magának. :U

(#11) orbano válasza Nimrod (#10) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

igen, és kiforrasztja belőle mondjuk a firewire csatlakozót és eladja a bolhapiacon :D csak hogy ne költsön a felesleges extrákra.

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) oettinger01 válasza liquidmoon (#4) üzenetére

oettinger01
(őstag)

azért nem tud mindent róla, mert amire megvette neki azt teljesíti az amit megvett. nem érdekli, hogy tud e még ezen kivül mást is vagy milyen a belseje stb... ebben semmi meglepő nincs ha kinti szemléleted van ott ez abszolút normális... sok amber életében nem látta még pl az autója motorját, sőt azt sem tudja hogyan kell kinyitni a gépháztetőt és mi milyen része a motornak stb... egyszerűen megvette arra amire neki kellett és nem érdekli tovább csak azt teljesítse jól.

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#13) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de basszus, annyire hulyek ne legyenek mar...
en ha veszek vmit - legyen az egy 5k-s pendrive - akkor is elolvasom a dobozt, utmutatot, rakeresek a neten stb...
meg apam, az egyszeru ember is vegigbogarassza a leirasokat, barmit is vesz...
ezek meg kiadnak tobb szazezret egy konzolert, es nem torodnek vele? hat no comment...

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#14) Nimrod válasza orbano (#11) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az enyémben nincs is firewire. :P

(#15) Nimrod válasza oettinger01 (#12) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az autó nem jó példa, mert ha ezeket nem tudná akkor hogy lehet jogsija? :U

(#16) akosf válasza monstre (#13) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért kellene hogy minden embert érdekeljen hogy mennyivel tud többet a konzolja annál amire szánja? Ezzel a tudatlansággal még nem követ el szabály vagy törvénysértést...

(#17) biga válasza monstre (#13) üzenetére

biga
(senior tag)

El vagy tévedve. (főleg a honi viszonyok között). Tapasztalatok szerint pont, hogy alig akad ember, aki a használati útmutató vagy a leírás átböngészésével kezdené egy eszköz beüzemelésénél. (Erre szoktuk azt mondani, hogy ha minden kötél szakad, már mindent kipróbáltunk, szétszedtünk-összeraktunk hatszor, akkor nincs más hátra, mint elővenni a leírást és megnézni mit hogy kellett volna :) )

''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

(#18) Nimrod válasza biga (#17) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez igazából azért is van így, mert a leírások zöme egyszerűen használhatatlan.

(#19) rup1u5 válasza akosf (#16) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Azért mert ha már van szánja, akkor ismernie kéne a konzolját is! :DDD

Akkoris mindegyiket szemérmetlenűl fel kell pofozni és földredobni! Hát ezért volt a többmillió éves evolúció?? Hogy visszafejlődjünk amőbákká???

(#20) Kriza

Kriza
(őstag)

Sokan négymagos processzorral pasziánszoznak meg 600W-os táptot vesznek a 100W-ot fogyasztó géphez, szóval nem meglepő ez sem. Egyszerűen van pénzük rá, és az új játékokkal akarnak játszani. Érdekes lenne azt is tudni pl. hogy hányan vesznek blu-ray lejátszót a PS3 mellé, mert nem tudják, hogy a PS3 tudja azt is.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#21) orbano válasza rup1u5 (#19) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Visszafejlődtünk, még azt sem tudják sokan közülünk, hogy a szemérmetlenül-t nem hosszú ű-vel írják ;)
Egyébként szerintem továbbra sincs kivetnivaló abban hogy valaki nincs tisztában egy készülék összes funkciójával. Minek? Ha feláras lenne és lenne ugyanabból atermékből egy olyan verzió amiben ezek nincsenek benne, akkor aszondom, hogy oké. Szerintem sok embernek van MMS képes telefonja és közben azt sem tudja mi az az MMS. Ez nem az emberek hibája, egyszerűen gyorrsabb fejlődési ütemet diktálnak a gyártók, mint amit az átlagos fogyasztók követni tudnának. Nem végezhet el mindenki műszaki/informatikai iskolát, hogy tisztában legyen a fél-másfél éves ciklusban frissülő technológiákkal. :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#22) Male válasza liquidmoon (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A végével együtt már OK :)
(beírtam volna, hogy van egy Siemens C35-ös telefonom, és nem tudom miket tud a telefonáláson meg az SMS-en kívül, mert nem is érdekel... de én nyilván nem vettem meg a leg drágábbat, bár akkoriban azért olcsó sem volt annyira :U )

''a siker érdekében továbbra is elsősorban a játékprogramok minőségére és az úgynevezett „szórakoztató faktorra” kell koncentrálniuk”''
Ez ám a meglepő eredmény... eddig erre nem is gondoltak :F
ÁÁÁÁÁÁÁ!!! Vajon hány kutatás után fogják ezt valóban így gondolni :U (mert szerintem megint csak mondják, de továbbra is a 2 milliárd x 1 milliárdos felbontásra, meg az 512 bites színmélységre, és az emberi szem által már láthatatlan effektekre fognak koncentrálni)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#23) Ribi válasza Nimrod (#15) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Szerinted ugyanazok a feltetelek amcsiban a jogsihoz mint itt ?

(#24) Nimrod válasza orbano (#21) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az MMS-t én például használtam volna, de nagyon sok barátomnak nem MMS-képes készüléke volt, vagy le volt tiltva vagy valami más oka volt. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. :U

(#25) Nimrod válasza Ribi (#23) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, ott sokkal könnyebb, de hogy jön ide az USA? :F

(#26) monstre válasza biga (#17) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hat, akkor az emberek tobbsege nem olyan mint en... :D

akosf: nem is errol van szo :)

(#27) rup1u5 válasza orbano (#21) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

áu
ez az alattomoss szurkálodó megjegyzés a hejesirásomra fályt!
kénytelenek leszünk téged is felpofozni! :DDD

(#28) bwoay

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aki azt írja, hogy a box minden további nélkül használható DVD-lejátszásra,
annak kívánom, hogy élete végéig azon nézze a filmeket ;]
de azért ez tetszik, hogy ami a PS3-nál a BD meghajtó,
az a boxnál a DVD-ROM :D Mert DVD lejátszó azért már a legtöbb háztartásban van,
nomeg az előző generációs konzolok is megbírkóztak a formátummal,
ellenben BluRay lejátszója nemigen van a népeknek.
A Sony konzolja pedig javarészt emiatt kerül többe,
miközben BD playerként meg kimondottan olcsó.
Csak ilyen célra nemigen veszi senki (ezek szerint).

Egyébként én a boxomat még játékon kívül semmi másra nem használtam,
bár egyszer begrabeltem vele egy CD-t, meg rákötöttem az mp3 lejátszóm,
mindezt csak próbaképpen.
Az, hogy a gyártók multimedia centerként szeretnék látni a konzoljaikat,
nem jelenti azt, hogy az fogyasztóknak is ugyanezek az elképzeléseik.

Az még különösképpen tetszik, hogy az emberek zömét nem érintette meg
a gépek HD képminősége. Szvsz azokat nem ''érintette meg'',
akik nem rendelkeznek HD jelet kezelni képes TV-vel.
Azok, akik igen, feltehetőleg LÁTJÁK a nagyfelbontású,
részletgazdagabb képet, valszeg élvezik is és nem értem,
itt mi jelentősége van annak, hogy tisztában vannak-e a technikai háttérrel.
Ellenben ha arról van szó, hogy valaki a ''true'' HD TV-re RCA kompozit kábellel
köti rá a gépét, akkor jogos az észrevétel :D

[ Szeretkezve ]

(#29) orbano válasza Nimrod (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nyilván nem is rólad szól a cikk, meg a téma...

A vér nem válik VAZZE!™

(#30) Nimrod válasza orbano (#29) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nem vagyok user? :F
Csak nekem nincs nextgen konzolom mert drága, de én sem használnám ki nagyon sok tulajdonságát (filmet legalábbis biztos, hogy nem néznék rajta, zenehallgatás már valószínűbb).

(#31) orbano válasza bwoay (#28) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

kihúzza a PS2-t, a helyére odadugja a PS3-at. szerintem az emberek 99%-a így csinál. és teljesen meg is tudom érteni :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#32) orbano válasza Nimrod (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

tekintve hogy egy szakmai fórumot olvasol, nemigazán vagy tekinthető átlag usernek. a felmérés pedig róluk szólt.

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) Nimrod válasza orbano (#32) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezen lehetne vitatkozni, mivel PH! userek többsége nem l33t, de mindegy. :U
A saját vélemény és tapasztalat meg sokkal reálisabb mint az azt hallottam barátom barátjának az anyósától hogy és ezért...

(#34) szasza_xp

szasza_xp
(senior tag)

Könyörgőm, legalább tudna mosogatni, akkor biztos ki lenne használva. Ezen funkciója biztosan :)

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#35) kvp777

kvp777
(kvázi-tag)

Azok akik konzolt vesznek mar eleve kevesbe ertenek a technikahoz, ugyanis a vasarlok jo resze nem az exkluziv jatekokert veszi, hanem mint itt is sokan mondjak, azert hogy ne kelljen erteni hozza, csak berakni a jatekot es kesz. Ezek utan ha valaki kompozit kabellel koti ossze a hd konzolt a hd tv-vel az nem meglepo. Sot sokuknak fel sem tunik, hogy roszabb a felbontas, ugyanis akit ez erdekel, az hajlando pc-n is allitgatni a programokat hogy egy picit szebbek legyenek. A konzolosok hozzaallasat legjobban a wii fogta meg, hiszen semmi olyat nem tud amirol a felhasznalok tobbsege meg nem is hallott. Az europai valtozat meg dvd-t sem jatszik le. (pedig kepes lenne ra) Ehhez kepest a ket masik konzol szep, de draga es aki tenyleg ert a technikahoz az ugy is pc-t vesz. Csak a fanatikus technika es jatek kedvelok tudjak mi az a true hd es csak ok kepesek osszekotni a konzolt a tv-vel a megfelelo modon. Ez a reteg meglehetosen kicsi, tehat igaz az az osi igazsag, hogy konzolt az vesz aki tul hulye vagy tul lusta a pc-hez.

(#36) bwoay válasza orbano (#31) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:DD jaja!
bár miután a japánokon kívül másnak nemigen jutott
a PS2 hw-t (EE) is tartalmazó PS3-ból,
így egyelőre az jár jobban, aki még nem húzza ki a PS2-t,
csak félretolja egy kicsit, hogy odaférjen mellé a másik.

[ Szeretkezve ]

(#37) dabadab válasza bwoay (#28) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Aki azt írja, hogy a box minden további nélkül használható DVD-lejátszásra annak kívánom, hogy élete végéig azon nézze a filmeket''

Igazabol az a gond, hogy a gyari medialejatszo cuccok egyszeruen botranyosan rosszak. Az X360 beepitett izeje egy rossz vicc az XBMC mellett. A problema valoszinuleg onnan ered, hogy a konzolgyartok a mediafunckiok kialakitasanal nem a vevok, hanem a kiadok igenyeit veszik elore. Pedig ha tisztessegesen megcsinalnak ezt a funkciot, akkor tenyleg mukodne a dolog, a konzol-alapu HTPC-ben rettenetesen nagy potencial van.
(Az meg mondjuk csak hab a tortan, hogy a konzolok ODD-i hagyomanyosan szarok :) )

Egyebkent engem azert az meglepett, hogy a PS3 tulajok 20% rendszeresen nez BD filmeket, szerintem ez eleg magas szam.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#38) PPeter válasza bwoay (#28) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom mi a problémád a DVD-Video lejátszással. A komponens kábellel a 42 colos plazmára kötött Xbox 360-nak nagyon szép képe van PAL DVD-Video lemezekkel (576p-ben küldi ki a képet). Egyetlen baja van: zúg.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#39) monstre válasza dabadab (#37) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen [link] ezek utan telleg meglepo :D

(#40) PPeter válasza dabadab (#37) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most hogy már a nagy felbontású Quicktime fájlokat is lejátsssza, kezd alakulni az X360... mondjuk hiú ábránd, hogy teljes értékű médiacenter legyen belőle valaha.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#41) dabadab válasza kvp777 (#35) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''konzolt az vesz aki tul hulye vagy tul lusta a pc-hez''

Orvos latott mar? :) A konzoloknak nem csak hatranyai, hanem elonyei is vannak a PC-hez kepest (gyors boot, stabil HW, nappaliban is remekul hasznalhato, stb), szoval eleg sok faktoron mulik, hogy ki melyiket valasztja, sot - most kapaszkodj meg - az is elkepzelheto, hogy valakinek PC-je es konzolja is van. Durva, mi?

Egyebkent meg nem kell ennyire beszolni az egyszeri konzol-felhasznalora, ugyanis itt a PH! forumon (ahol elvileg az uberokos PC-userek gyulekeznek :) ) szinten eleg sokan lepodnek meg azon, hogy az s-video/kompozit kabelen csak es kizarolag PAL (ill NTSC) felbontas megy at :)

Mindezeken tul a ''konzolos'' meg ''PC-s'', mint halmazok, egyreszt nem diszjunktak, masreszt meg az elemeik annyira heterogenek, hogy eszerint besorolni az embereket eleg nagy marhasag.

(#42) macilaci78 válasza Nimrod (#15) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Jó példa az, mert pl egy nem next gen Skodában nem egyértelmű, hol keresd a motort. :P

Mellesleg meg mondjuk azért hülyeség, hogy nem tudja, mire jó, mert szerencsétlen láma júzer megveszi a PS3-at, ott van neki BR lejátszó HDMI-vel, de ő erről nem tud, nem vesz akciós filmet, mert úgysem tud arról, hogy meg tudná nézni, külön költ a HD-s lejátszóra, pedig már van, stb. Ezért szomorú ez a történet.

Az, hogy nem tudja szegény egységnyi sugaró felhasználó, hogy DVD-t is tud nézni a TV-jén? Istenkém, akkor be megy a kék vonalkódosba és vesz akciósan 7k-ért egy lejátszót, ez filléres tétel még egy PS3/XBox játékszofvter árához is jóformán. :(

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#43) macilaci78 válasza orbano (#21) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Nálunk a melóhelyen a teakonyhában a mikró tud grillezni. Csórikám berakja a kávét a műanyag pohárral és odarántja maxra a teljesítményt fél percre. Kiveszi, visszarakja egy percre, mert még hideg. És mi úgy szólunk rá, hogy bammeg, úszik a mikró a kávéban, mert elolvadt a pohár! :Y :W

A történet tanulsága nem az, hogy köteles-e ismernie az eszköz funcióit, hanem hogy felelősség tartozik értül. Szerencsére a PS3 esetében nincs gond, de az XBox360 esetében már történtek haszonlók, mint a kitört ablaküvegek, levert vázák esete is mutatta. :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#44) PPeter válasza kvp777 (#35) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a reteg meglehetosen kicsi, tehat igaz az az osi igazsag, hogy konzolt az vesz aki tul hulye vagy tul lusta a pc-hez.

Ha csöndben maradsz, akkor felmerülhet a gyanú, hogy esetleg hülye vagy. Ha viszont megszólalsz, akkor minden kétséget el tudsz oszlatni.

(#45) X@b3e válasza liquidmoon (#7) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Kiskereskedelemben dolgozol és a 90%-a a drágább terméket választja? Ráadásul ez fel is háborít? :C Merre van ez a kisker? Amúgy ti nem a haszonból éltek mellesleg?
Bocs, de ha az én alkalmazottam lennél, már el is küdtelek volna ezek után :W

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#46) Nimrod válasza PPeter (#40) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd talán az X720 :))

(#47) X@b3e válasza dabadab (#37) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

''konzol-alapu HTPC'' - jajj :DDD

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#48) dr faustus válasza PPeter (#44) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Nem mondott ám olyan nagy hülyeséget. Szerintem teljesen jól látja a helyzetet, csak kissé sarkított a konklúziónál.

Warning: Explicit Content

(#49) dabadab válasza macilaci78 (#43) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem a tortenetben az a tanulsag, hogy ha be lehet kapcsolni a grillt ugy is, ha nem figyel az ember, akkor nagyon rosszul van megtervezve a felhasznaloi felulete.
A X360 meg nem tudom, hogy jon az ablakuveghez, valoszinuleg a Wiire gondolsz, ill. az sem teljesen vilagos, hogy ez az egesz hogy jon ide (a Wiinel a hadonaszas alapfunkcio, mindenki tisztaban van vele).

(#50) dabadab válasza X@b3e (#47) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

???

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.