Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

az ellenségből puszipajtás lesz? szép lassan ébredeznek az kiadók? de jó! azonban azt figyelembe kell venni, hogy a Sony rootkit ''akciója'' után azoknak, akik egy kicsit legalább értenek a dologhoz, vagy olvasnak újságot (mert ott is eléggé nagybetűkkel voltak a cikkek írva) megrendült a bizalmuk a DRM-ben.

részemről nem fogok egy x+1-ik formátumot csak azért megszokni (a hozzá tartozó lejátszóval együtt), mert abban van DRM kezelés. WinAMP zenéhez, mPlayer filmekhez, PowerDVD DVD-hez. ennyi. a Media Player lehet, h tudni fogja ezeket, de ki az a mazochista, aki önszántából azt használja? összesen a P2P TV-nek kell, de azt is megpróbálom majd vhogy rávenni, hogy használja az mPlayer-t :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#2) jeges

jeges
(senior tag)

''Szakértők azt állítják, hogy a fizikai hanglemezek ideje hamar le fog járni, többek között annak köszönhetően, hogy a letölthető tartalmak esetében lehetőség van egy-egy dal megvásárlására, így nem kell fizetni az albumra esetlegesen felkerülő töltelékszámokért''

tudom, régimódi vagyok, de ez az 1-1 dal mi lesz? az egyébként is a csapból is folyó ál-sztárok ál-slágerei? hol marad a zene, az alkotás megismerésének öröme? no ez az igazán sötét jövő.

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#3) jamez

jamez
(fanatikus tag)

Ez nem lesz túl jó az olyan bandáknak akik csinálnak egy nagy slágert, aztán még valamit felnyikorognak a lemezre és mehet a boltokba...

http://minihelik.blogspot.com/

(#4) zLegolas válasza anulu (#1) üzenetére

zLegolas
(őstag)

megpróbálom majd vhogy rávenni, hogy használja az mPlayer-t

Az MPlayer kezeli a stream-eket, szal semmi akadálya.

Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!

(#5) zLegolas válasza jeges (#2) üzenetére

zLegolas
(őstag)

Na de viszont ahhoz, hogy a hiénáék is megéljenek kell sok-sok eladott szám...
Két út lehetséges:

1. - Sokkal több sikerzene, sláger fog megjelenni, így kiszorítva a csimbumm tölteléket

2. - A kevés eladhatót fogják drágábban árulni.

Szerinted melyik a valószínű? :D

Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!

(#6) cucka válasza jeges (#2) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

továbbgondolva:
mi szükség lemezekre, ha az emberek úgyis csak a slágerszámok miatt vásárolnák meg azokat? nem kell a töltelék számokat elkészíteni. nincs többé gond a borítóval, cd-gyártással, csomagolással és disztribúcióval. elérhetővé tenni egy dalt online zeneboltban gyakorlatilag nulla költség, utána pedig már termeli is a bevételt.

tényleg nem értem, miért nem állnak/álltak a kiadók teljes mellszélességel a fizetős letöltések mellett.

(#7) L3zl13 válasza zLegolas (#5) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

3. Szerintem mivel szinte ingyen tudják neten terjeszteni a tölteléksz@rt, ezért még több tölteléksz@rt fognak árulni, hátha egy-két ember megveszi. + A jó számok továbbra is drágák lesznek.
4. Maxi CD-k, vagy akár új albumok esetén is megtehetik, hogy kezdetben kizárólag egyben lehet megvásárolni az albumot, nagyobb összegért. Aztán később már elérhetővé teszi számonként is.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#8) nofreenick válasza jeges (#2) üzenetére

nofreenick
(senior tag)

ezt az ellentmondást csak én látom?
- ''Szakértők azt állítják, hogy a fizikai hanglemezek ideje hamar le fog járni''
- ''Nicoli ... úgy látja, ... hogy a fizikai adathordozók is tovább élnek majd.''

tudom, h 2 vélemény, de akkor most mégis melyik?

Ha nem sikerül felrobbantani az atomerőművet akkor itt vannak a másodlagos célpontok: egy szájharmonika-gyár és egy pantomim akadémia...

(#9) anulu válasza L3zl13 (#7) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

a felsoroltak közül szerintem a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad eset a 4.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#10) anulu válasza nofreenick (#8) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

középút. egy ideig még él, majd meghal :DDD

(#11) nofreenick válasza anulu (#10) üzenetére

nofreenick
(senior tag)

a borító, lemez, design, etc előállítását is 1 külön ''iparág'' végzi, ami sztem nem szeretne feleslegessé válni... kérdés, h mekkora nyomást tudnak gyakorolni a fennmaradásuk érdekében...

Ha nem sikerül felrobbantani az atomerőművet akkor itt vannak a másodlagos célpontok: egy szájharmonika-gyár és egy pantomim akadémia...

(#12) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

és akinek nincs internetje? és nem is lesz? az le van sz@rva?

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#13) cucka válasza sbazsi (#12) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, jól látod a helyzetet :)

(#14) sbazsi válasza cucka (#13) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

én ennek azért annyira nem örülnék.
még nagyobb lesz a társadalmi szakadék...

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#15) Maranello

Maranello
(tag)

Muhaha.
Rájöttek, hogy az Internet csak akkor ellenség, ha nem kapnak az ott letöltött dolgokért jattot.

(#16) vtechun válasza sbazsi (#14) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor majd te megirod neki jópénzér

(#17) L3zl13 válasza sbazsi (#14) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Társadalmi szakadék ugyan.

Olyat el tudok képzelni, hogy valakinek nincs otthon internetje, de olyat nem igen, hogy nem is tud hozzáférni valahol, ha nagyon akar.

Aki hülye, haljon meg!

(#18) cucka válasza sbazsi (#14) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a lemezkiadókat bizony igen csekély mértékben érdekli a kis, fejlődő országokban tapasztalható társadalmi szakadék. igazából magasról leszarnak egy olyan kis piacot, mint pl. magyarország. fő piacaik fejlett országok. olyan országok, ahol gyakorlatilag bárkinek lehet otthon netkapcsolata, ha szeretné.

(#19) L3zl13 válasza cucka (#18) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Magyarországon is lehet bárkinek netkapcsolata, ha szeretné. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#20) Szabesz válasza cucka (#18) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Na ne marháskodj :D Igaz hogy 150Gb (sicc!) korlátos, lehet szar, de magyar és mindenkinek lehet :DDD

(#21) sbazsi válasza L3zl13 (#19) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

sőt, szerintem nem csak magyarországon.
:D
kérdés, hogy meg tudja-e fizetni.

mod: kivéve ahol államilag tiltják, és nem lehet.

[Szerkesztve]

(#22) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

persze, mindenkinek lehet netkapcsolata
kivéve ha nem tudja megfizetni
vagy ha olyan helyen él, ahol nem elérhető a szélessáv (modemes betárcsázós net nem játszik, ugye alaptéma a zeneletöltés, ez feltételezi a szélessávot)

feltételezem fejlettebb országokban a lefedettség is jobb, az átlagfizetés/internet havidíj arányról pedig nem érdemes beszélni. ergo sokkal több ember engedheti meg magának otthonra a szélessávú internetet.

[Szerkesztve]

(#23) L3zl13 válasza cucka (#22) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

mp3 letöltés szvsz nem feltételez szélessávot. Pár óra alatt még gagyi modemmel is letölthető egy album. Percdíj éjszaka szintén nem egy eszméletlen költség.
De kb annyiból áll bemenni a tanyáról a városba, és ott egy internet cafe-ba, mint egy hanglemezboltba.
Azt meg hagyjuk, hogy nincs pénze internetre, de százával szeretné szegény vásárolni a zene cd-ket... :U

Azt meg ne felejtsük el, hogy a megvásárolható műsoros lemezek kifutása még évekbe telik (ha be következik egyátalán), addigra pedig az internet még inkább elérhető, és azonos sávszélességet tekintve mindenképpen olcsóbb lesz.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#24) jeges válasza nofreenick (#11) üzenetére

jeges
(senior tag)

hasonló hangokat akkor hallottam, mikor az első cd-ket kezdték árulni, és a bakelitekkel kapcsolatban ''ríttunk'', h ''mi lesz a szép nagy festményekkel a bakelit elején?''

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#25) SEK3

SEK3
(tag)

hmm... amikor meglett az adsl, kaptunk egy ajándék utalványt asszem 20 számot lehetett letölteni az origo zeneáruházbóL. Kb. 15-t töltöttem le, olyan bonyolult volt a használata, hogy még ingyen se kellet. elunditottam a winampal, regisztráltam minden számot, de utána a mplayer megin nemtudta elinditani, a discman be sem olvasta.
Hát nekem ez nem kell -csak panaszkodni tudok

nemsokára a Mátrix valóság lesz

(#26) kopasz.

kopasz.
(újonc)

h6454h6

(#27) Archer válasza kopasz. (#26) üzenetére

Archer
(őstag)

Rendkívül tartalmasra sikeredett az első hozzászólásod.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#28) válasza cucka (#6) üzenetére

(PH! addikt)

''mi szükség lemezekre, ha az emberek úgyis csak a slágerszámok miatt vásárolnák meg azokat? nem kell a töltelék számokat elkészíteni. nincs többé gond a borítóval, cd-gyártással, csomagolással és disztribúcióval. elérhetővé tenni egy dalt online zeneboltban gyakorlatilag nulla költség, utána pedig már termeli is a bevételt.

tényleg nem értem, miért nem állnak/álltak a kiadók teljes mellszélességel a fizetős letöltések mellett.''

Pontasan azért amit leírtál. Netes terjesztéssel gyakorlatilag nem lesz szükség semmire amit a kiadó csinál, ergo rájuk sem lesz többet szükség...

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#29) _Gudella

_Gudella
(őstag)

ez a digitális vásárlás tiszta hányinger.

Hol marad az öröm mikor az ember kézbevesz egy jó albumot?

Egyébként meg gondolom nem PCM-ben lehet letölteni, ami meg vesztésegesen van tömörítve arra hogy lehet pénzt áldozni? Ezzel a minőségben nem előre lépünk hanem hatalmasat vissza, éljen a technikai fejlődés....:O

(#30) faster válasza _Gudella (#29) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Jajj, hagyjuk már ezt az audiofil fanyalgást. Vedd úgy, hogy ez a hír nem neked szól.

[Szerkesztve]

(#31) tomcs válasza _Gudella (#29) üzenetére

tomcs
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk vehetnel ertekesebb tartalomkent vesztesegmentesen tomoritett zeneket. raadasul az tenyleg vesztesegmentes lenne, nem ugy mint az amugy mai szemmel alapjaiban elbaltazott, esetleg masolasvedelemmel tovabb rontott audio cd

Négy éve két új autónk volt. Most csak egy van, meg egy négy éves. Rosszabbul élünk, mint négy éve.

(#32) _Gudella válasza tomcs (#31) üzenetére

_Gudella
(őstag)

jó, tény hogy elvileg így cd-nél jobb minőségű hanganyag vásárlására is lenne elvi lehetőség, de elég valószínű hogy itt nem erről lesz szó, mert azt pistike nem fogja tudni egyből rátölteni a nyakában lógó mp3 lejátszóra...

(#33) cucka válasza (#28) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy. kicsi irónia is volt abban, amit írtam
kettő. kiadókra promóció, marketing miatt is szükség van. tudod, az aktuális slágereket sem véletlenül adják le óránként a tévék/rádiók.

(#34) erdoke válasza anulu (#1) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

WinAmp és PowerDVD? Régi idők mozija...:))

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.