Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) afterburner_

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

Sis szepen visszaszorult...lassan a low end szegmens sem lesz az ove a viaval?:) azert a viat kicsit sajnalom...anno az amd-vel (mikor nem fejlesztett chipseteket nv az amd ala) aranylag jó osszehangolt dolgok keszultek:)

[Szerkesztve]

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#2) Papabear195 válasza afterburner_ (#1) üzenetére

Papabear195
(tag)

Nekem is volt néhány jó kis VIA alaplapom, szerintem is kár a VIA-ért. Remélem az AMD nemsokára, előrukkol valami normális lapkészlettel, jó lenne, ha az Nvidia uralma megtörne AMD-s vonalon.

"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, miért lennél hát ép te szomorú"

(#3) Oliverda válasza Papabear195 (#2) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A K8L vonalhoz biztos csinálnak majd valami újat. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#4) Kriza

Kriza
(őstag)

Nekem egyszer volt VIA chipsetes alaplapom. Nem véletlenül csak egyszer... ;]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#5) afterburner_ válasza Papabear195 (#2) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

jaja jo lenne egy kis harc a chipsetek teren mert így az intel es az nv diktal...hatha merseklodnenek az arak... :DDD es lenne egy kis verseny:)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#6) afterburner_ válasza Kriza (#4) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

nem egy intel ez teny:) nekem is csak egyszer volt de azert meg anno ott volt a kozepmezonyben , manapsag meg szinte nem is hallani feloluk :(

(#7) ngabor2 válasza Kriza (#4) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

én k8 vonalon is a via mellett szerettem volna maradni. de mivel az első 939-es lapok nem támogatták (csak bios-frissítés után) a 90nm-es procikat, ezért vF3-as lapom lett. nem bántam meg, de a viát akkor is szeretem. nem tuningbajnok, de stabil, és nem melegszik. igaz, a wd vinyókkal eddig problémák voltak vele... most nem tudom, mi a helyzet.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#8) AMD ehog válasza Papabear195 (#2) üzenetére

AMD ehog
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez szerintem hamar megtörténik.

..és én is támogatom :)

Viszlát symbian, üdv Android. HTC Desire S-OFF, CM7r2

(#9) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Viva Intel, viva nVidia :D :R

All Black...

(#10) Papabear195 válasza ngabor2 (#7) üzenetére

Papabear195
(tag)

Vinyókkal azért szívnak az Nvidiás lapok is. Többen panaszkodnak itt a fórumon is, hogy az nf4-es lapok Maxtorokat nem kezelik rendesen.

[Szerkesztve]

(#11) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tapasztalat

Volt Via-s lapom 3db..... az utolsónál telt be a pohár...Linux nem ment rajta.....nem adtak ki linux alá chipset drvert...

Sis lapom volt 2 db stabil és még tuning is volt.....Socket A idők

NV lapom.....hogy ezzel menyit is szivtam..intVGA

Ati lap.. 2db most is nyuzom RD480....stabil nem melegszik...

(#12) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

hát nekem is egyszer volt viás lapom. kettő hétig, utána mondtam, hogy vigyék a búsba ezt a szart... a pci buszt hallottam a hangkártyán, instabil volt, szar volt a chipset driver, stb...

nforce4-em van most, szép, jó ,megy, ügyes, fasza... de sírva emlékezem a bx133-raid-re, a z IS7-re és a kőszikla IC7-G -re. Na EZEK CHIPSETEK.

Lehet, hogy flame lesz belőle, de én akkor is azon a párton állok, hogy az intel tud chipsetet gyártani, a többiek utánozzák.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#13) munky

munky
(őstag)

egyszer régen sis-es lapom volt, többet nem lesz.

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#14) afterburner_ válasza ftc (#11) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

linuxot nem hasznalok szoval nekem a bh6 mellett ami ugye a jo oreg 440bx volt a vh6-os vias abit lehetett benne huzni a prockot mint a szemet, az teny hogy memoriateljesitmenyben lassabb volt a bxnel, de akkoriban piacra kerulo 810-es intel chipkeszlet, nahmeg a 820-as sem volt meg az rd rammal sem a 440-es kozeleben:)

KG7-es lapomnal az eszaki híd 761-es AMD, a deli pedig via volt:) nem volt nekem azzal a vilagon semmi gond nalam, az 1000 tbird ugy szaladt 1500-on mint a szel:)szoval az AMD is tudott alkotni:)varom oket az Atival.

(#15) Papabear195 válasza ftc (#11) üzenetére

Papabear195
(tag)

Hát remélem az AMD-s lapok is folytatják, az ATI-s hagyományokat (stabil, nem meleg), és akkor a következő konfigom is AMD lap+proci kombó lesz.
Most Nvidia lapot használok, sok bajom nincs vele, de azért vicces, hogy az alaplaphoz adott driverek felét nem érdemes feltenni, mert csak instabilabb lesz a gép. Lett volna már idejük rendeset kiadni, de sz*rnak rá, úgy is az ő lapjukat veszed, mert ez van... Az NB bordát meg grillezésre használom, bár lehet, hogy ez plussz szolgáltatás.

(#16) ngabor2 válasza Cerebellum (#12) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a 8235-höz valóban elég sokáig vártam én is normális driverre, aztán végre elkészült. onnantól kezdve nem igazán volt vele gond.

(#17) ftc válasza Papabear195 (#15) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a gond,hogy az Ati chipsetes lapok már AMD

beszerezhetetlen... kb 3 gyártó termék beszerezhető aból 2 arany áron
nincs CF nélküli verzió csak intVGA-al

a SIS-el ugyanez a helyzet,de azt annyira sem látni mint Ati chipsetes lapot....pedig kib jó chipsetjeik vannak

NV chipset

mivel mindenhol azt nyomják még a sarki hentesnek is biztos van a pult alatt...pedig annyire nem jó...

(#18) ngabor2 válasza ftc (#17) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mivel az amd egyre inkább próbálja az igp-t nyomni, ezért nem csoda, hogy csak int. vga-s lapot fogsz találni. talán az asrock kihoz nélküle is valamit :D

(#19) ftc válasza ngabor2 (#18) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az Asrock csak CF-s fajtát készitett....
Talán az Epoxnak van egy ilyen darabja de az uj AMD chipsettel...
egész jó kis lap:DDD

(#20) Calibos válasza Kriza (#4) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Bizonyára jogos a véleményed, volt is pár dolog ami Via alatt nem akart rendesen működni, de azért Nforce2 alatt se volt minden tőléletes :(

(#21) ngabor2 válasza ftc (#19) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ízlések és kredencajtók... én speciel szeretem az int. vga-s lapokat, ha kultúrált kivezetés van rajtuk (tehát van rajtuk dvi is). nem vagyok gamer, tehát túl nagy 3d-igényem nincs, viszont ha nem kell bele egyéb kártya, akkor lapos házba is bele lehet tenni. nomeg könnyebb hűteni.

(#22) Polesz válasza ftc (#11) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Amióta eszem tudom szinte mindig VIA-s lapom volt és soha sem volt gondom vele Linux alatt, pedig nem ma kezdtem :P

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#23) ftc válasza Polesz (#22) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

via K8M890-es chipset....VT8237A déli híd....

nem tudta lekezelni a mandriva 2007 a hdd-t akármit tettem hiányolta a hdd-t...
Via 2006 augusztusára igérte,de azóta sem adtak ozzá semmit sem...és nem csak nekem volt vele gondom
MSI K9VGM alaplap volt.....

(#24) Papabear195 válasza ftc (#23) üzenetére

Papabear195
(tag)

Azért nem véletlenül szorul vissza a VIA az utóbbi időben a piacról, ha jó lenne a chipset, biztos több lapot gyártanának rá, és többen is vennék. A kt400-as volt az utolsó normális lapkészletük, azóta haldokolnak. Nekem kt 600 volt az utolsó VIA lapom, de az már semmiben nem volt jobb, mint az elődje, és az nf2-től lassabb volt, tuningolni nem nagyon lehetett.

(#25) ngabor2 válasza Polesz (#22) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

még egy érdekes adalék, ami sajnos nem vet jó fényt a viára: epia sp13000g: az ubuntu kernel panic-kal elszáll boot során. nem igazán volt eddig lehetőségem mélyebben utánaolvasni, hogy van-e rá gyógymód, mindenesetre debiannal megy szépen. de én akkor is jobban örültem volna egy ubunak azon a gépen.

(#26) Kriza válasza ngabor2 (#7) üzenetére

Kriza
(őstag)

Én a hangkártyámmal szívtam hatalmasakat, ugyanis nem szerette egymást a déli híd meg az MX300. Túl gyors sem volt (legalább is a 815-höz képest) aztán egyszer bekapcsolásnál elfüstölt egy IC. (utóbbi persze valószinüleg nem a chipset hibája)
Most nv chipsetem van, ezen az integrált hang soxor recseg, ezt leszámítva stabil.
Amikor volt inteles lapom (BX meg 815) soha semmi baj nem volt velük, szóval hajrá intel.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#27) Kriza válasza Calibos (#20) üzenetére

Kriza
(őstag)

Akkor a #26 akár Neked is mehetett volna. :)

(#28) Renegade88 válasza ftc (#19) üzenetére

Renegade88
(tag)

Nekem Asrock deszkám van, SiS chipsettel, nagyon megvok elégedve vele. Tuningot abszolút jöl birja, pedig irodába tervezték... már 1 hónapja a beépített vid karit használom: winfos megy + 1-2 jaték(pölö:Gothic 2).... :DD

"Egyensúly kell amíg állsz"

(#29) Polesz válasza ftc (#23) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Az hogy a mandriva agyonpatchelt kernele nem megy még semmit sem jelent. Ugyanígy az ubuntué sem.

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#30) daa-raa válasza Cerebellum (#12) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez inkább laptervezési hiba, intel chipsetes lapok közt is van nem egy ilyen.

Mint ahogy a BIOS frissítés sem a chipset miatt kellett, ugyanúgy frissíteni kellett nF3/4-es lapoknál is. Ami már komolyabb probléma volt az a K8T890 rev1 X2 inkompatibilitása.

A Via ott bukja a dolgot, hogy 2-3 éve csak nagyon takarékon fejleszt. Ennek ellenére csak most szorult vissza a harmadik helyre, ami azért nem semmi pozíciótartás.

Egyébként meg hiába van nyeregben az nV, a következő lapom biztosan nem nForce-os lesz. Ahhoz még sok babot kell enniük, hogy érdemesnek tartsam a vezérlőiket a használatra.

[Szerkesztve]

Si vis pacem, para bellum.

(#31) Cerebellum válasza daa-raa (#30) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

hát én is ezen a véleményen vagyok. szóval jól megy ez az nforce4 is nálam, de nem az igazi.

A 680i is mekkora állat, fúdejó, de azért inkább P965 vagy 975.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#32) Archer

Archer
(őstag)

Hát nálam:
Sis: egyszer volt ilyen chipsettel szerelt rendszerem, annyi bőven elég is volt
Intel 815EP(Abit ST6): imádtam, nagyon jól összerakott kis lap volt, elég sokáig megvolt csak sajna elavult
NF2(Abit NF7-S): első amd-s rendszerem, nagyon megbízható volt, bár az alaplapi hangcucc elég gagyira sikeredett de azt leszámítva tökéletesen kielégítette az igényeimet
NF4(Abit KN8 Ultra): most ezt nyúzom, nincsenek nagy igényeim úgyhogy nekem teljesen megfelel

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#33) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Szép is lenne, ha az Intel nem tudna alaplapot gyartani procijaihoz...
En is kivancsian varom az Amd-Ati kombot.
:R

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#34) szélerőmű

szélerőmű
(tag)

Nincs ebben semmi meglepő. C2D eladás szárnyal, a legjobb chipseteket Intel kínálja hozzá plusz kőkeményen védi a piacát.
AMD fronton VIA ott nézte el a dolgot, hogy képtelen volt fixálni a PCI és AGP busz órajelét hosszú időn keresztül. Mire észbe kapott G€nnyvídia behozhatatlan előnyre tett szert a problémás driverek ellenére is. A maga idejében jól muzsikált a KT133A, KT266A (mindkettőt használtam anno).
SIS-hez nem volt szerencsém.
ATI-t most kóstolgatom (Abit AT8 32x).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.