Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] A játékok jövője: DirectX 10 (kiemelt téma)

(#1) Kazi king

Kazi king
(kvázi-tag)

érdekesnek tűnik két különböző kártyát összekötni, aztán majd kiderül hogy müködik e dolog. jó lenne mert akkor nem kéne a jelenlegi kártyát lecserélni csak berakni mellé a másikat (vagy nem :F )

Eladó:A64 3200+ E3 2600Mhz , Asus A8N-E, Inno Geforce 6600 GT, 2 x 512/400 kingmax Superram, 450 W coolink táp x2(hibás),

(#2) Detonator

Detonator
(senior tag)

''DirectX 9-es videokártyával gyakorlatilag nem lehet emulálni a DirectX 10-et'' -> X1900XTX mehet a kukába? Azért ez egy picit erős.... :Y

Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.

(#3) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pl vegyünk egy olyat hogy van egy X1600-as karim amit nem szeretnék eladni s mondjuk mellé beujjitok egy DX10 középkategoriás karit.Akkor léynegében a DX10-es kari visszafogná magát X1600 szintre? avagy ahogy irják is fizikát számoltatnák a gyengébbikkel...nem rossz megoldás az Ati-tól

(#4) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

minden DX elmondják ezt hogy ez úristen forradalmat csinál..amúgy DX9 is szinte mindent meg lehet csinálni csak a vas bírja

(#5) Gregorius válasza Detonator (#2) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Legközelebb majd ár/érték arányban veszik az emberek a kártyát ;)

#4: szoftverből is renderelhetsz, csak a vas bírja :P

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#6) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amúgy az NV én úgy tudom nem erőlteti a USM vajon miért?

(#7) (Kolombusz) válasza Detonator (#2) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sejteni lehetett, hogy ezeket nem éri meg megvenni. Jól taktikáztam én, amikor nem vettem 150k-ért 7800gtx-et. Majd egy geforce 8800gtx-et veszek. :DDD

(#8) Robaj válasza (Kolombusz) (#7) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

300-ért? ;]

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#9) mikk2000 válasza Detonator (#2) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Ne keseregj, aki megveszi a DX10 csúcskártyát, ugyanúgy fog keseregni hogy a DX11-et nem tudja :)

(#10) (Kolombusz) válasza Robaj (#8) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Majd meglátjuk mennyi lesz. :)

(#11) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Hmm tetszik.:) Meglátjuk milyen lesz, de az, hogy a régebbi vga is foglalkozna a fizikával nem nagyon tetszik.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#12) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

...driver, driver, driver. Vajon hányadik driver csomag fogja majd jól kezelni az ilyen hibrid megoldásokat? Jelenleg az nvidia a quad cuccához sem tud aránylag hibamantes drivert irni, és az ati sem a vérprofi driverekröl hires. Arról nem is beszélve, hogy a programozók mikor fogják optimalizálni az endzsineket?

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#13) L3zl13 válasza mikk2000 (#9) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Azért a DX9 kihúzta pár évet. Ha a DX10 is kihúz ennyit, akkor jó pár GPU generáción leszünk túl a DX11-ig...

Aki hülye, haljon meg!

(#14) (Kolombusz) válasza L3zl13 (#13) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah és teljes szépségében még ma is csak kevés kártya tudja elfogadható sebességgel futtatni.

(#15) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Kiváncsi vagyok, hogy pontosan mit is akarnak újítani a dx10-ben, mert pl. egy stratégiai játék vagy egy fps játék sincs ami kihasználná a dx9-et.

Érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy miért a Windows akarja megmondani a fejlesztőknek, hogy mit csináljanak. Na nehogymár a nyúl vigye a puskát és a lekvár főzze a nagymamát...

Ez meg, hogy a régi karinkkal számoltassuk az újnak a cuccot... Hát elég érdekes ötlet.
Nem vagyok híve ennek az új fizika gyorsító kártyának, de tuti jobban végzi a dolgát, mint ez az ATi által felkínált megoldás.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#16) L3zl13 válasza D.Orion (#15) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

''Kiváncsi vagyok, hogy pontosan mit is akarnak újítani a dx10-ben,''

Öööö, nem erről szólt a cikk? :F

''Érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy miért a Windows akarja megmondani a fejlesztőknek, hogy mit csináljanak.''

Nem a Windows, hanem a MS. És azért ők, mert ők fejlesztik az DX-et. Ami olyan mint egy szabvány, amihez a hardvergyártók, és a szoftverfejlesztők is egyformán tudnak igazodni. Hogy elvileg mind DX kompatibilis hardveren fusson minden DX kompatibilis játék.

OpenGL-nél ugyanez van, csak ott kevésbé hirdetik.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#17) (Kolombusz) válasza D.Orion (#15) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy miért a Windows akarja megmondani a fejlesztőknek, hogy mit csináljanak.

Talán azért, mert a piacon magasan piacvezető, a legszéleskörübben használható oprendszer .

(#18) L3zl13 válasza (Kolombusz) (#14) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nekem a DX9 futott eddig minden kártyán. Max a DX9-es játékok nem. De ez meg nem a DX9 hibája.
Sőt a játékok gépigényének/grafikai minőségének nem sok köze van a DX9-hez közvetlenül.

Aki hülye, haljon meg!

(#19) lolee

lolee
(fanatikus tag)

Rudi!
Milyen vpu van az xbox360ban?Úgy tudtam eddig hogy az x1900-hoz hasonló,és dx9es :F

Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

(#20) (Kolombusz) válasza L3zl13 (#18) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nyilván attól függ, hogy hogyan programmozák a játék motorját, meg mennyi felesleges dolgot hagynak benne az optimalizáció során.
Én az effektjeire gondoltam, hogy szerintem azt a legjobb programozás mellett is csak kevés kártya tudja teljes szépségében futtatni.

(#21) elitgamer

elitgamer
(tag)

Nem értem minek váltani DX10-re,hisz manapság is,a 7800GT alatti VGA-k nem tudak normálisan fuutatni DX9-es game-kat...

konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/

(#22) elitgamer válasza lolee (#19) üzenetére

elitgamer
(tag)

Én meg úgy tudtam hogy X1800XL szerü,és DX9-es...

konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/

(#23) (Kolombusz) válasza elitgamer (#21) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Látszik, hogy x600asod van. Az tuti nem birja.
De azért a 7800gt és az x600 van egy pici különbség.

Megint kezded a hülye floodolásodat.

[Szerkesztve]

(#24) D.Orion válasza L3zl13 (#16) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Én nem az elméleti részére gondoltam, hanem pl arra, hogy mit fog ez jelenteni játékok alatt.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#25) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Hmm ha jól veszem ki a jelenlegi technológiai szintet hozzáigazítják dx10-hez már sokkal gyorsabban fognak futni a programok? Mert akkor ez könnyen azt jelentheti, hogy jövőre az alsó-középkategória verni fogja a 7900gtx/x1900xt-ket ami vicces lenne

(#26) (Kolombusz) válasza Peat;) (#25) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hallod, a mostani középkategóriás 7600gt is veri az előző generációs csúcskártyákat (6800 ultra, gt), szóval nem lesz az olyan vicces.

(#27) Robaj válasza elitgamer (#21) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Mindig kell fejlődni, és x800xtpe nem 7800GT és mégis szépen futogat rajta minden...

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#28) elitgamer válasza (Kolombusz) (#23) üzenetére

elitgamer
(tag)

Ne mond már hogy a VGA-don a FEAR megy a Full graffal...pedig az DX9-es ;)

(#29) LittleG válasza elitgamer (#22) üzenetére

LittleG
(tag)

Maradjunk annyiban, hogy r500 szerű és se nem Dx9, se nem dx10-es. :D

(#30) (Kolombusz) válasza elitgamer (#28) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De, képzeld, 1024*768ban fullon megy a fear. Élsimitás nélkül. Meg soft shadows nélkül, de azt tudjuk, hogy bugos.

(#31) Ősember válasza (Kolombusz) (#30) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

az elsimitáson és a soft shadow-n van a hangsuly :DDD akkor mégis mit állitottál ''fullra''?

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#32) (Kolombusz) válasza Ősember (#31) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mindent. De már letöröltem és csak a demo volt fent. :)

Toltam 10 percet, miután rájöttem, hogy totál scriptelt az egész.

(#33) avman válasza (Kolombusz) (#26) üzenetére

avman
(őstag)

erre azért sokak szerint nem kell bevenni a ciánt.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#34) Ősember válasza (Kolombusz) (#32) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

és ez nálad ok arra, hogy ne játsz vele? :DDD te tudod....

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#35) Boglya

Boglya
(senior tag)

Tudtam én, hogy várni kéne még a gépvásárlással. Nekem már ez az x1800xt marad 1-1,5 évig. A 9800proval teljes pompájában élvezhettem a játékokat, legfeljebb lassan mentek, de most kijön a dx10 én meg kénytelen leszek rondább graffal megelégedni :( .
Az Ati azon ötlete viszont tetszik, hogy a régi vga-t be lehet tenni társkártyának, bár akkor ugye sli-s lapot kell venni hozzá, no meg kérdés h mennyit fog számítani ezen kártya teljesítménye (gáz lenne ha a fizikát számoló vga miatt szaggatna egy játék egy csúcskonfigon:) )..

(#36) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Tetszik, de az a regiszter tömbös újra próbálkozás nem tetszik, nem tudom mi oknál fogva kapaszkodnak ''vissza'' ebbe a cuccba. De az hogy régebbi vga t (dx9+sm3 as) megtarthatod és faraghatsz belőle PPU t, az jól hangzik.

Jah és az offolást plz Kikapcs :)

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#37) Snail válasza elitgamer (#22) üzenetére

Snail
(újonc)

Egységesített shader architektúrás, minden tekintetben túltelejsíti a DX9-et. Tehát vagy másfél - 2 évvel megelőzi ezeket a PC-s fosokat. Mondjuk ez az MS hibája is mert csak csúsztatja a vistát.

[Szerkesztve]

Sony

(#38) Gregorius válasza L3zl13 (#16) üzenetére

Gregorius
(őstag)

És még az MS sem, mert rendszerint az iparág jelentős képviselői (az MS-sel karöltve) összeülnek, és közösen tárgyalják ki, hogy hova tovább.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#39) Mackósajt válasza Boglya (#35) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Az Ati azon ötlete viszont tetszik, hogy a régi vga-t be lehet tenni társkártyának, bár akkor ugye sli-s lapot kell venni hozzá,

Hát, megnézném, hogy két ATI kártya hogy viszi az SLI-t az SLI-s alaplapban. :D (Maradjunk talán a Crossfire-nél...)

(#40) kretenallat válasza Mackósajt (#39) üzenetére

kretenallat
(senior tag)

hey! ebbe en akartam belekotni :D

:: Ω :: Born Dead Buried Alive :: Ω :: Topic Killer :: Ω :: Techno is Techno there, but they call it Le Techno. - And how do they call House? -I dont know.. i dont listen to that shit... :: Ω ::

(#41) kovsol válasza lolee (#19) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

inkább privátban küldöm el ezt neked

[Szerkesztve]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#42) DeSanto válasza kovsol (#41) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Én is kérem privátban :)

(#43) LittleG válasza Snail (#37) üzenetére

LittleG
(tag)

1 évvel előzzi meg a ''pc-s fosokat'', a unified shader architektúra nem feltétele a dx10-nek, az Ati pedig ha minden igaz még ebben az évben piacra dobja az r600-at.

(#44) Dare2Live válasza elitgamer (#28) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

7800GT rántva a64@2700mhz ram 540en 1280*1024 AA/AF kivételéve minden fulon azok vhol középtályt és nincs akadás. Egyébként én nemlátom 1280ban a különbséget az extra nagy aa esetén.....

btw DX9/DX8 nál is emlékszem volt a nagy izélés, hogy minek meglepődtem volna most nemez lenne. Nemteccik. ne vegyél olyan vgat, ne haszáld.... ennyi.

[Szerkesztve]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#45) Rover623 válasza kretenallat (#40) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hey!
Akkor kössél...;]
Na mondjad: mi is a különbség az SLI-s és a CF-s alaplap között...?;)

primus inter pares

(#46) orbano

orbano
(PH! félisten)

Először is egy elgépelés: Korábbam a CPU építette fel az animációhoz szükséges

Másodszor: kár, hogy a cikk most kihagyta, azt a már sokszor hangoztatott tényt, hogy a DX10 megszűnteti azokat a capabilitys flageket, vagy miket és rákényszeríti a hardvergyártókat egységes képességű hardver készítésére. Ezáltal a programozóknak sokkal több idejük marad optimalizálni a kódot.
Másrészt: amint a cikk is említi, ha egységes shadereket használnak, egyszerűbb lesz programozni a videokártyát, ráadásul megszűnik az a hatalmas probléma, ami sokszor a kártyák vesztét okozza jónéhány játékban (túl kevés vertex/pixel shader, stb). Ezen felül általános célra is sokkal könnyebben lehet majd felhasználni a GPUkat. Ez jól fog jönni a CAD/CAM, CG társadalomnak, mert sokkal támogatottabb lesz ez a megoldás, mint most (és hatékonyabb is).

Egyébként hiányolom, hogy nem esett szó a GPUk többszálúsításáról. Eddig ugye az volt, hogy a GPUkba be kell építeni egy virtualizációt, hogy több rendering context-et lehessen virtuálisan párhuzamosan futtatni. Vagy ezt átdolgozták?

A vér nem válik VAZZE!™

(#47) orbano válasza Rover623 (#45) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Gyakorlatilag semmi, csak másik gpu gyártó drivere támogatja őket, a másikat pedig nem :D

Egyébként nem értem miért baj az, hogy a régebbi karik számoljanak fizikát. a 70 ezres physx az jobb nem? de látom mindenkinek fikázhatnéka van :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#48) Rover623 válasza orbano (#47) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kapsz egy piros hangszórót...:C

primus inter pares

(#49) orbano válasza Rover623 (#48) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez jó :C :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#50) kretenallat válasza Rover623 (#48) üzenetére

kretenallat
(senior tag)

miert nem valaszthat o szint? nem ugy volt a radiobanh nyert egy szines hangszorot? (kene egy szineshang-szoro de nincs hozza szineshangkartyam)

:: Ω :: Born Dead Buried Alive :: Ω :: Topic Killer :: Ω :: Techno is Techno there, but they call it Le Techno. - And how do they call House? -I dont know.. i dont listen to that shit... :: Ω ::

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] A játékok jövője: DirectX 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.