Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) orbano

orbano
(PH! félisten)

Jó lett a cím. A rizsa a technológiai fejlettségről viszont nem annyira. Ahogy kivettem, semmit nem tud az új memória felmutatni, csak amit a fejlettebb gyártástechnológia hoz, és a nagyobb áteresztőképesség a késleltetés rovására... :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) Renwick válasza orbano (#1) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Elég sok konkrétan meghatározott újdonságot hoz a DDR3 a DDR2-höz képest, de a nagy részükre egyelőre semmi rálátásom nincs, ezeknek jóformán még magyar elnevezésük sincs. Majd talán fLeSs kifejti őket a tesztben, és akkor mindenki okosabb lehet. :)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#3) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

64Gb biztos elég lesz! :C 1Gb/100K-ért biztos jó választás! ;]

(#4) polip válasza [CS]Blade2 (#3) üzenetére

polip
(PH! addikt)

egyszer már hallottam pár évtizeddel ezelőtt egy hasonló mondást :) az nem jött be :D

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#5) orbano válasza Renwick (#2) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

na pedig pont azok érdekelnének. remélem az összehasonlító cikkben alaposan ki lesz vesézve a téma :R

A vér nem válik VAZZE!™

(#6) orbano válasza [CS]Blade2 (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

''64gb ddr3 memória eladó. kisebb ingatlant beszámítok...''

A vér nem válik VAZZE!™

(#7) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

2x32GB DDR3 Ram eladó ! Mennek duálba ! :DDD :DDD :DDD

(#8) Balinov válasza orbano (#6) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egy megyére gondolsz, mint kisebb ingataln? :DDD

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#9) hcl

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez tök jó. Most akarok gépet venni (AMD-st). Most várjak még? Várok, lesz majd 2008-ra új AMD 4 magos DDR3-as proc, amit megvehetek majd - mire emberi áron lesz - 2009-ben... Ha viszont most veszek gépet, akkor az 2008 végére ''elavult'' lesz a 2 magjával meg a DDR2-vel. Persze az AMD ígérgeti hogy a 4 magos procijaik belemennek majd a régebbi lapokba is, de ezt el nem hiszem, mert akkor ki venné meg az új chipsetes lapokat?

Hogy azt a mesterségesen gerjesztett igényeket, azt...!!!!

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#10) shteer válasza spirit007 (#7) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

feljebb 16GB-os modulok ;]

de 4*16GB érdekel :) mennyi? :))

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#11) Armando_19 válasza polip (#4) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Igen igen. Bill Gates nagy beszólás: ''512Kbit ram mindenkinek bőven elég lesz''.
Ma meg mennyi is? 2giga?:D

(#12) [CS]Blade2 válasza shteer (#10) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

A komlett gépeim bedobom (2DB), abból kijön 2x2Gb DDR3. :R
És 10-es CAS-el fogok zuzni. :C

(#13) shteer válasza hcl (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a 2 mag és a DDR2 jó ideig nem lesz elavultnak mondható...

amíg a programok és játékok sem használják ki optimalizáltan a 2 magot + a DDR2-vel is el lehet érni az 1200+ sebességet (ráadásul egyre jobb időzítésekkel) addig semmiképp

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#14) [CS]Blade2 válasza Armando_19 (#11) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Billi már sztem rég a 64Gb DDR3-at használja! :Y

(#15) shteer válasza Armando_19 (#11) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jaja, az volt az a 64kB :) ma mennyi is? 8(!) giga ;] vistához

amúgy rulz a cím :DDD

(#16) Elrood válasza Armando_19 (#11) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Az nem 640kbyte volt? :P

[Szerkesztve]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#17) Armando_19 válasza shteer (#15) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Végülis akkor csak 1 miliószor annyit lehet már egy gépbe pakolni! :C :C :C

(#18) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

64Gb nem hiném hogy elég lesz!

[kép]
Nekem ilyesmi lapom lesz, és minden foglalatába lesz 16Gb-so modul!

(#19) Thomas1 válasza Elrood (#16) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Én is 640-re emlékszem...

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#20) Armando_19 válasza Elrood (#16) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Nem nem.
Megtaláltam, ezért is találó a cím:''Bill Gates once said ''64k should be enough for anyone''

(#21) detroitrw

detroitrw
(őstag)

ugyebár ha a vga mem-ója elfogy /vagy ha nem is fogy el/ az alkalmazás a rendszer memóját ''eszi'' tovább /pl. game/
szal egy ddr2 800 4-4-4-12
vagy a ddr3 1600 9-9-9-**
''jobb''?

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#22) polip válasza Elrood (#16) üzenetére

polip
(PH! addikt)

de ez volt a nagy előd mondata, amire gondoltam:

640K mindenre elég lesz... :D

(#23) orbano válasza Armando_19 (#11) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

tessék legalább helyesen idézni, ha már idézünk :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#24) polip válasza Armando_19 (#20) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ahol ezt olvastad, az elírás...

(#25) venember83 válasza [CS]Blade2 (#18) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mar csak az a kerdes, h hany ev mulva ;]

Nagyon jo otlet, h 512MB a minimalis memoria, XP-nek is kell annyi csak officehoz, Vistat meg most inkabb nem vonom bele a mondatba...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#26) polip

polip
(PH! addikt)

pár apróság a nagy öreg éleslátásáről:

''640kb ought to be enough for anyone.'' -Bill Gates

''We will never make a 32 bit operating system.'' -Bill Gates, Said at the launch of MSX.

''The Internet? We are not interested in it.'' -Bill Gates

(#27) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

[link][kép] :))

Szerk.:
You could easily double the memory capacity of 2U and bigger servers with these modules and even a server with only four memory slots could house 32GB.

[Szerkesztve]

Szerk 2.: Csak nehogy kilogjon a majd a a DDR3 a gépházamból... :DD

[Szerkesztve]

(#28) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A címnek abban igaza van, hogy DDR3-ból nem kell majd 64GB-nál több... mire odajut az ipar, h ez kevés, addigra már rég ddr5-6-nál járunk majd:))

(SD-korszakban 256MB, DDR-1 ben 512MB-1GB, DDR2 korban 2-4GB jellemző. sztem a DDR3-at kb 8GB-nál fogjuk búcsúztatni...)

#27 szép, szerverbe való apróság:)) Tény, h a szerver/szuperszámítógép - üzemeltetők nagyon örülni fognak a nagy és keveset fogyasztó RAM-oknak, ők már most is van, h használnak 64gigát...

Vizualizáltam egy 3év múlva beüzemelt tanszéki kis szupergépet: 4db csúcs VGA megy benne, számításokra befogva szumma 16GB VRAM-mal + 2db 8mag+HT-s proci kergeti őket 64GB rendszerrammal:)) sztem az OMSZ kicserélhetné a clusterjét 2db ilyenre:DDD

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#29) munky

munky
(őstag)

''A DDR3 memóriamodulok a DDR2-es típusokhoz hasonlóan 240 érintkezővel csatlakoznak az alaplapokhoz, ezek kiosztása azonban a két modultípusnál eltérő, így az új modulok nem kompatibilisek a régi foglalattal rendelkező alaplapokkal''

ezen már meg sem lepődöm... biztos megoldható lenne de minek nemigaz? így lehe nagyot kaszálni mindenki vagyen új alaplapot! tudom fejlődni kell de kezd elegem lenni . erősen gondolkodom egy Xbox-on.

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#30) [CS]Blade2 válasza munky (#29) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Csak azt a szart kellet volna oda tenni ahol a DDR2-nek is van :P

(#31) venember83 válasza munky (#29) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hat akkor enyhen nagyobb feszultseget kapnanak mint kene, plusz fel kene kesziteni a regebbi chipseteket is a 16GB-os modulokra, nem tudom, h ez szoftveresen megoldhato-e, ha igen, akkor is tobb a melo vele... Nem latod, h nyomorult Vista driverekkel mennyit b@szakodtak, szerinted most majd uj drivert esetleg BIOS-okat fognak irni, h esetleg kompatibilis legyen a ddr3-al az alaplapjuk, amit mar eladtak, ergo tobb penzt nem szednek be vele? Inkabb uj alaplap s kesz, ez igy mukodik, ha nem tetszik, akkor xbox vagy wii.

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#32) Male válasza [CS]Blade2 (#30) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két perc alatt át tudod alakítani egy fűrésszel :DDD

(ahogy megoldották a PCIe->AGP-t is ;] )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#33) antikomcsi válasza polip (#24) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Én is úgy emlékszem, hogy 64-et mondott, a 640 akkoriban még a star trekbe is erőssen hangzott. :DDD

(#34) [CS]Blade2 válasza Male (#32) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Oké. Akkor van DDR2-ön, és kicsit hosszú a bartonos configomba nem fér be. Hol vágjam el? :DD

(#35) [CS]Blade2 válasza antikomcsi (#33) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Mé az 100000000 megatonnás robanás mellé elfér! :R

(#36) spirit007 válasza [CS]Blade2 (#27) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

milka csoki vazz' :D

(#37) Foglalt név válasza antikomcsi (#33) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Aki még nem látott dos-t bootolni és nem tudja mire jó egy ems vagy xms, légyszíves ne terjessze már a baromságot. Köszi. ;]
640k rulz.

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#38) djtoomi válasza antikomcsi (#33) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erre még én is emlékszek.Nem tom hány éve volt.De kb. annyi év mulva azt fogjuk mondani hogy 64Tbyte ram midnenkinek elég kell legyen! :DDD

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#39) Genius007

Genius007
(őstag)

64GB , és ebbböl a VISTA mennyit fog felismerni ? :DDD

===> Komplett számítógép sürgősen, és olcsón eladó mindennel együtt!!! <===

(#40) antikomcsi válasza Foglalt név (#37) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ööööö, izé?

Ezt most úgy dekódoljam, hogy szerinted én baromságot terjesztek?

(#41) Armando_19 válasza polip (#24) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Google! :F

(#42) Geli válasza Genius007 (#39) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

16777216 Terabyteot ;]

(#43) kicsitomi88 válasza antikomcsi (#40) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként biztosan 640 volt, PC Guru is azt írta. :C

Összehasonlításképpen találatokban:
[link]
[link]

[Szerkesztve]

90 87.5 87.8 87.5

(#44) Kakumix válasza antikomcsi (#40) üzenetére

Kakumix
(senior tag)

Én így értelmeztem és egyet is értek vele :)
Bár nem voltam ott mikor elhangzott, de szintén a DOS memóriakezeléséből kiindulva gondolom így.

Legyen szép napod!

(#45) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

In 1981, Bill Gates said that ''640 k ought to be enough for anyone''

(#46) Kakumix válasza kicsitomi88 (#43) üzenetére

Kakumix
(senior tag)

Ezek a találatok nem pont az ellenkezőjét akarják valószínűsíteni? Legalábbis a találatok száma.

[Szerkesztve]

Legyen szép napod!

(#47) Geli válasza antikomcsi (#33) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

64*10 az testvérek között is 640 :D

(#48) kicsitomi88 válasza Kakumix (#46) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Én általában a minőségre utazom, ha érted mire gondolok...

értsd: a 64esnél az első tízben egy idézet sincs.

90 87.5 87.8 87.5

(#49) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Telepakolva a rendszer jelenleg 800Mb fizikai memot eszik. Játéknál 2040Mb-t. Vista+Stalker.

64Gb-nál ma: Fizikai memoria kihasználtsága: ? :))

64Gb-ra ráférne a komplett vista+4-5 játék a teljes pakjával, és lapozó file sem kéne, még hdd- re sem lesz sükség. :C :C :C

Esetleg ugy lehet kihasználni, hogy kisablakba lenn lesz az aktuális 10-15 játék a tálcán, és alt+tab- azt már mehet is. A 8Gb-s DDR8-as VGA- meg biztosan elégnek kell lennie

[Szerkesztve]

(#50) antikomcsi válasza Kakumix (#44) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Tehát, ha azt mondom, hogy én így emlékszem valamire, akkor az egyenlő a baromság terjesztésével! :DDD

Akkor majd igyekszem megválogatni, hogy mire, hogy emlékszem! :B

Nekem nem rémlik, hogy a 80-as években ilyen ''nagy'' méret állt volna rendelkezésre, sokkal inkább emlékszem 16-32-64Kbyte-os gépekre. Igaz nem is dos volt akkoriban, hanem főleg BASIC-ben ütöttem a billentyűket.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.