Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Pipó

Pipó
(senior tag)

''Az energiatakarékosabb működést''....
Ez csak adott (változatlan) MHz-re igaz, mert egyébként a számítógépek energiafogyasztása -érdekes módon a technológiai fejlődéssel, csíkszélesség csökkenéssel párhuzamosan- növekszik.

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#2) Korcsii válasza Pipó (#1) üzenetére

Korcsii
(őstag)

merthogy? core 2 Duo-nál (asszem 20%-ot) csökkent nem?

(#3) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel mind az IBM, mind a Chartered jelentős bérgyártási kapacitásokkal rendelkezik... - AMD :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#4) Jim Tonic válasza Pipó (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért ez nem igaz. Jó ideje csökkenő tendencia van, leszámítva a grafikus kártyákat.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#5) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mekkora is az elméleti legkisebb csíkszélesség, ami létezhet?
A 45nm is csak néhány tucat atomnyi távolság.

[Szerkesztve]

(#6) Pipó válasza Korcsii (#2) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Csakhogy lényegesen alacsonyabb órajelen. Ha az is 3,7 GHz-en menne azért többet fogyasztana. Most ne a számítási teljesítményre gondolj, hanem a csíkszélesség, az órajel és a fogyasztás összefüggésére.

(#7) Pipó válasza Jim Tonic (#4) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Kezdetben voltak a 240 W körüli tápok, és az ehhez párosuló kb. 5* csíkszélességű chipek. Mi van ma? Kiegészítő tápok.

(#8) ftc válasza syn7h37ic (#5) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ebben a hírben 29,9 nm-t említenek ahol jelenleg járnak:

[link]

én ha emlékezetem nem csal akkor 16nm körülire emlékszem de az már nagyon a határ..

(#9) orbano válasza Pipó (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

senki nem mondta, hogy másképp van. a csíkszélesség csökkenése javítja a fogyasztást, az órajel növelése pedig növeli. ennek semmi köze ahhoz, hogy a technológiában rejlő két fejlődési lehetőséget egy adott implementációban hogyan valósítják meg. Erre nagyon jó példa a Yonah és a Conroe...

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''felgyorsíthatja az új CMOS technológiára való átállás tempóját''- milyen CMOS technologia? Elmeselne nekem valaki roviden s erthetoen... pliiiz :U :B

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11) Jim Tonic válasza Pipó (#7) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ha nem akarod megérteni, amit írok, akkor feleleges írkálnom.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.