Racecam:
Örömmel olvasnám a szakmai véleményedet, hozzászólásodat. Főleg mert a cikk sajnos vajmi kevés szakmai információval szolgál, bár ez nem baj, nem is ez volt a célja.
Hogy érdemben is szóljak valamit: Azt hiszem, nem kell félni semmiféle sugárzástól, hiszen itt - a CRT-vel ellentétben - nem 15...20,000 V-os feszültséggel gyorsulnak az elektronok. Mivel egy-egy képpontot folyamatosan ér az ''elektronsugár'', elég jóval kisebb energiát közölni az elektronokkal. Ez azt eredményezi, hogy a sugárzás spektruma lényegesen lejjebb tolódik, így abban jóval kisebb részt tesznek ki a kemény (vagy akár a lágy) röntgensugarak.
A hatásfok dolgában is optimista vagyok, én elhiszem, hogy összemérhető lesz az LCD vagy a OLED kijelzőkével. Miért? Csak azért, mert ezek is megdöbbentően kis hatásfokkal működnek. Az LCD mindenképpen, hiszen a háttérvilágítás állandóan teljes fényerővel üzemel, még teljesen sötét képnél is, na meg teljesen világos kép esetén is csak a fény töredéke jut át. Az OLED hatásfokát így kapásból nem tudom, de ha a normál LED-ekével azonos nagyságrendben van, akkor ez sem túl jó. Vagyis aléc nincs túl magasra helyezve.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)