Most ez még úgy lenne tökéletes, hogy a régebbi szabványokkal is kompatibilis legyen, bár az optikai kábel miatt nem látok rá esélyt.
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
Most ez még úgy lenne tökéletes, hogy a régebbi szabványokkal is kompatibilis legyen, bár az optikai kábel miatt nem látok rá esélyt.
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

Halokari specifikacioknal: 10Mbps-100Gbps ig. 
''A szakember ugyanakkor máris rámutatott arra, hogy aligha ez lesz az Ethernet gyorsulásának utolsó fokozata.''
Nem lesz sukseg nagyobb savszel vagy vmi uj szabvany fog kovetkezni?

az ethernet nem arról szól, hogy UTP-n használod-e vagy sem, az a MAC alatti réteg, az ethernet pedig a MAC-ot definiálja. az UTP-s változatok valószínüsíthetően kompatibilisek lesznek, túl nagy a meglévő infrastruktúra ahhoz, hogy másképp legyen
A vér nem válik VAZZE!™

(A cikket még nem olvastam)
''hogy aligha ez lesz''
Ebből nekem az jön le, hogy lesz, majd, előbb-utóbb.
mod.: Elolvasva is a fentieket gondolom.
[Szerkesztve]
Nem lesz kompántibilis a jelenlegivel. Rézderóton az 1 Gigabit még elszaladgászik Cat5-ön (~100Mhz), de az már feszegeti a sávszélesség határokat (~85Mhz), ugyhogy meg is csinálták a Cat5E-t (~125Mhz), hogy lehetőleg biztonságos is legyen. Erre a madzagra a 100x-osát nem valószínű, hogy rá tudják tolni. Persze a Cat6-7 még ottvan bőven nagyobb sávval 
100%, hogy kompatibilis lesz.
Létezik 100Base-Fx és 1000Base-Fx is.
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

A Lucentnek voltak már gyakorlati eredményei is 100 GE-tel. Tavaly szeptemberben prezentálták az első 100 GE átvitelt de még kis 100km körüli távolságra. Aztán idén márciusban egy újabb demonstráció során már DWDM 10 csatornán fogtak össze 100GE így érve el 1 Tbps kapacitást 400km-re. Aztán idén szeptemberben ugyanezt megismételték 2000km-es távolságra is. És más hálózati fejlesztő cégeknek is voltak hasonló demonstrációi. Pl. a NTT-nek szintén idén szeptember volt egy 140 csatornás 100GE bemutatója ami 14 Tbps összkapacitást képviselt.
Lucent Technologies' Bell Labs Demonstrates First Transmission of 100 Gb/s Ethernet-over-optical [link]
Lucent Technologies Bell Labs Announces Further Breakthrough in 100 Gigabit per Second Ethernet-Over-Optical [link]
Lucent Technologies Bell Labs Takes Another Step Towards Making 100 Gigabit Per Second Ethernet-Over-Optical A Reality [link]
14 Tbps over a Single Optical Fiber: Successful Demonstration of World's Largest Capacity [link]

Nyáron fogadták el a 10GBASE-T ami 10GE UTP-n. Ahhoz Cat6a vagy Cat7-es kábelt ajánlanak. Ezek már 500-600Mhz tartományban járnak. Mire a 100GE T-s változata terítékre kerülne addigra már rég 2015-20-at fogunk írni, addigra meg szerintem a rézkábel használat egyre inkább leáldozóban lesz, az optika térnyerése meg tovább nő.
Rövidesen jönnek 10GE-nél az SFP+os olcsóbb csatolók, ezek az ára már tizede lesz a 10GE elstartolásakor kapható termékekhez képest. Ha meg 2010-ig összejön az Intel szilícium lézer terve, még olcsóbb megoldásokat lehet majd optikai kábelre építeni. Szerintem 10-15 év múlva már fogják olyan nagyon feszegetni a rézalapú szabvány szükségességét.
Gondolom itt is, mint az összes eddiginél, qrva intelligens módon a 10 Mbites Ethernettel teljesen azonos keretszerkezet lesz, azaz csak azon, hogy ezt nem változtatják, veszítenek ~10% adatsebességet, ha nem többet
100 Gbit/sec = 12,5 Gbyte/sec = 12800Mbyte/sec... Először a memóriáknak is illene sebességben fejlődni, min. 1 nagyságrendet, nem?
Jelenleg otthoni (nem szerver, ipari, nagyüzemi, stb.) számítógépekben én személy szerint a 10 Gbit/sec-et is irreálisnak tartom...
Jelenleg az 1 Gbitesnek a sebessége kb. megegyezik a HDD-k lineáris olvasási sebességével... Nagyobb sebességű hálózatok optikai kábelen meg eddig is voltak.
HGyu
[Szerkesztve]
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Nyilvánvaló, hogy ez a sebesség gerinckábelezésnél igen reális lehet, hiszen a korábbi szabvány már igen csak kevéskének bizonyul.
"Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."

Szerintem senki nem is mondta és a cikkben sem szerepel hogy ez home user kategóriába lenne szánva. És azért gondolj bele 2010 még odébb van 4 évvel, akkor is csak a nemzetközi gerinckábeleken és szerverparkokban lesz használva ahol ténylegesen szükség is van rá. Gondolj arra a 10 Gbps-et már milyen régen vették be és milyen sok időbe telt mire elérhetőbbé vált alacsonyabb szegmensekben is, városi hálózatokban vagy akár felhordóhálózatokban is majd rövidesen. A gigabit sem azonnal kerül onboard hálózati vezérlőként az alaplapokra, hosszú evolúciója volt annak mire eljutott odáig.

arról nem is beszélve, hogy a 100 gigabites hálózati forgalmat valószínűleg nem egy PC fogja vezérelni 
A vér nem válik VAZZE!™

Jaja, nekem is ez ugrott be először. Az egy dolog, hogy a gépet mennyire terhelné le, de kellene egy vinyó is, ami ilyen sebességgel (12.5Gb/s) le is tudja menteni az adatot.
www.theskynet.org - Hungary alliance
És 40 másodperc alatt betelne egy 500 gigás vinyó...
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

hát ez nem nyert. nem endpontra gondolták most még, hanem útválasztókba (router, switch) szerintem , ott pedig nem kell sokat tárolni. Már ma is van terrabites útválasztó, de azt persze ne a suffniban keresd. A memóriasávszél problémáját orvosolja a memóriák adatszélességének növelése. Az általad számolt 12800MByte/sec ragyogóan orvosolható pl. 8x16 bit szélességű rammal, és akkor már túl is méreteztük (kb 800MByte /sec 8 bites csíkra leosztva persze).
üdv.
Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/

Nekem is leginkább a winyó, mint korlátozó tényező ugrott be legelőször, még egy Raptornak, de még egy SCSI-s winyónak is sok lenne az a 12,5 Gb/s. Ekkora sávnál tényleg nem végpontokra gondolhattak. 
[Szerkesztve]
...
Persze, gerichálózatra tényleg jogos ekkora, sőt, nagyobb sebesség. Este félálomban olvastam csak a cikket, nem tudom, honnan szedtem ki belőle, hogy otthonra is lesz.
Mindegy. Tényleg semmi utalás. 
Amúgy kevesen tudják, hogy a MÁV fővonalak mellett, ha felnéznek a vonaton utazva az oszlopokra, az egyik oldalon általában húzódik egy kábel, mely nem porcelánszigetelőkön, hanem csigákon fekszik. Na az egy 120 szálas klímaálló változatban szerelt optikai kábel, szálanként max. kb. 2-3 Gbit/sec áteresztőképességgel. Mondjuk a sebessége erősen vissza van véve... Jóformán kihasználatlanul hever ott. Sok hasznos dologra lehetne azt fordítani szerintem... 
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

hmmm akkor pontatlanul tudod... a vasút mellett a 20 szálas optika az általános. 120 szálasat max a Pantel használ, de ő se azért, mert akkora sávszélre lenne igénye, hanem mert olcsóbb mint a réz, és relatíve igénytelenebb.
A Pantel meghajtja STM16-okkal a maga szálait, a vasút meg általában max STM4-ekkel. van ahol STM 1 megy, vagy 2MBit/sec (ez utóbbi állomásközökön PCM rendszerre van telepítve, ahol nincs STM nyaláb hozzáférés). Persze ezen kívül még lehetne sorolni a 10BaseFX-et, vagy a 34MBit/sec-et is... 100BaseFX ritka mint a fehér holló, persze ott sem így oldják meg, hanem médiakonverterekkel....
üdv.
Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/