e-bookokhoz: jelenleg a 6"-os kindle g3-nál nincs jobb választás, kizárólag az ára miatt, 32k ups futárral cakkpakk amazonról és 1 hét alatt ideér. no comment
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
lujó55
(őstag)
Entourage Pocket Edge:

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

Peat;)
(PH! addikt)
A kindlénél valahol már kérdeztem de választ nem kaptam. Pc-vel összeköthető minden korlát nélkül kábellel (tartozék?) vagy wifivel és tökmindegy honnan veszem, töltöm le, kreálom meg az anyagot, fel lehet rá simán tolni?
A kínai drága cucc meg már kapható odaát, ahogy színes "e-book" is jó ideje kapható kínaiaknál, bár az nem tudom mire jó. Bár fejlesztenek jó színes kijelzőket könyvolvasókba, csak azok még odébb vannak gondolom.
[ Szerkesztve ]
Ez engem is érdekelne. Létezik a Kindle-ről valamiféle magyarul olvasható teszt, lerás? A 3G nélküli verzió viszont csak 139$.
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Tuib
(fanatikus tag)
Igen, a Kindle mellé adnak usb-micro usb kábelt. Sima külső drive-nak látszik, oda kell feltolni a könyveket. Wifivel az internetről lehet leszedni könyveket, vagy a username@kindle.com-ra küldött doksiat automatikusan leszedi.
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
És csak 140$... Mi a buktatója a dolognak, mert ez így túl szép 
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
Ha már itt tartunk: Magyarországról rendelve költségileg hol állnak meg egy Kindle DX? Rendelt már valaki ilyet közületek?
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Tuib
(fanatikus tag)
Nem támogatja az epub formátumot, amit a magyar e-book kereskedők használnak. Továbbá a pdf-eket képként kezeli. Szerencsére ezeket megoldja a Mobipocket Creator nevű progi 
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

Xaels
(PH! kedvence)
Ezek nem kellenének. Egy új Kindle engem is érdekelne, ha valaki tömegesen akar rendelni szóljon szívesen beszállok.
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

Polemius
(tag)
(És másoknak is)
Kindle-ra rá lehet rakni mindenféle saját cuccot, csak konvertálni kell előtte. Ezt vagy saját kezűleg, vagy az Amazonon keresztül lehet megtenni.
Ami nem fog menni: DRM védett ePub-ot rátenni. (Azért lehet érdekes, mert egyelőre úgy néz ki, a magyar ekönyves piacon az ePub lesz a formátum.)
Valamint weboldalak böngészésére korlátozottan alkalmas (alapvetően azért tették bele, hogy lehessen vásárolgatni meg wikipediát olvasni).
A fizetéskor rátesznek szállítási (és egyéb) költségeket, ez tudtommal az olcsóbbik verziónál 20$ körül van. Ezen felül már nem kell fizetni semmit. Ha plusz költség van (vám, miegymás), azt az Amazon átvállalja.
De minden kérdésre (mit, hogy, mennyiért, meg egyáltalán) találtok infót ezen a blogon.
"ha valaki tömegesen akar rendelni"
Azért talán nem olyan nagy összeg az a 20$. 
[ Szerkesztve ]

Xaels
(PH! kedvence)
Nem erröl van szó, hanem egyszerüen "félek" a külföldről rendelèstől. Amúgy meg ha így is spórolni tud az ember akkor miért ne...
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

Polemius
(tag)
Pedig senki nem fog megverni érte, ha külföldről rendelsz. 
A fizetés biztonságos csatornán zajlik, a csomag futárral jön (nem tudja a posta "elhagyni").
Ráadásul több készülék rendelése esetén már túllépi azt az összeget, míg nem piszkálnak áfával meg ilyenekkel, így valószínűleg nem hogy olcsóbb lenne a szállítás, de jóval többre jönne ki fejenként.
De kipróbálhatod, 2-3-4 készülékre végignyomkodod a fizetési procedúrát egészen addig, hogy fizetni kellene, addigra már látod, hogy mennyi lenne a szállítási költség.

Xaels
(PH! kedvence)
Tudom, csak volt már negatív tapasztalatom webshop-al és mindig nehezen veszem rá magam a webshopban való vásárlásra, ha nincs személyes átvétel. Még gondolkozom rajta, ha elmegy az X360-am abból kijön simán, olvasni szeretek csak a túlméretezett kódexméretű gyűjteményeket nem lehet kényelmesen olvasni és egy ilyen kütyü tökéletes társam lenne a mindennapokban.
Na igen webshopnál ki kell tapasztalni, ki mennyire megbízható. Azért az Amazon nem ma kezdte a szakmát, tőlük én nyugodtan rendelnék. A futáros küldés is igen biztonságos, még neten követni is lehet, hogy mikor hol van a csomag. Én is elgondolkodtam rajta, remélem jövő hónapban is ennyiért lesz, akkor lehet meglepem vele magam. Pont annyit tud, amit egy ebook olvasónak kell.
Laci
Azért ez a Toshiba tablet elég kellemes darab lesz. A tegra 2 biztos nagyon odavág, az ára is korrektnek tűnik. A Samsung Galaxy Tab-et biztos odavágja. Már csak azt nem tudom, hogy ez az egész tablet dolog mire jó.
Laci
Ha jól tudom ennek a gyári böngészője az Opera Mobile.
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Peat;)
(PH! addikt)
Köszi a választ, akkor kivárok egyelőre, mert magyar könyvek is érdekelnének a jövőben, most csak angolozni, tanulgatni, meg szakkönyvekre nézegettem, de így kérdéses a jövője.
A vámhoz hozzáraknám, hogy ha Amerikából(és más nem EU tagtól) jön akkor elvileg áfa+vám van ezekre a kütyükre, ha át is vállalja a vámot (számomra tök meglepő de akkor még vannak normális cégek) akkor esélyes hogy az áfát még le kell nyelni ha fennakad itthon a vámolási osztályon (szerintem). Az angliai amazonon sem véletlenül drágább a kindle mint az amcsiknál, EU áldásos hatása. Viszont angliai amazonnál már nincs vám+áfa, meg ha van más EU tagos amazon áruház, azoknál sincs persze.

Polemius
(tag)
Nem. Direkt azért írtam le, mert sokan ezt hiszik. MINDENT az amazon fizet, ha bármi költség felmerül a vámhatóságnál. Ők már tőled a fizetéskor elkérték előre az általuk kalkulált szállítási meg vám stb. költséget.
Hogy miért éri meg nekik? Azért amiért megéri 149$-ért adni a készüléket: piacszerzés.
Ha magyar könyveket akarsz majd vásárolni, akkor viszont más készüléket érdemes választani. Van több, itthon is kapható ePub képes könyvolvasó, bár magasabb áron.
Esetleg külföldről a Sony kifutó modelljeit érdemes megnézni, mert bár még az előző kijelzővel készültek (az új Kindle és Sony kijelzői jobb kontraszttal rendelkeznek), de olcsón megcsíphető (akár 100$ körül). Csak persze nem árt egy külföldi ismerős vagy rokon akin keresztül eljut hozzád.
De szerintem ahhoz, hogy igazán felfusson a magyar e-könyv piac, kellhet még vagy 2 év minimum. Ha addig nem akarsz várni a vásárlással, akkor vegyél nyugodtan Kindle-t olcsón, és a szabadon hozzáférhető magyar tartalmakat tudod rajta olvasni. Na meg persze ha valahonnan hozzájutsz nem teljesen hivatalos kiadványokhoz.
2-3 év múlva meg ki tudja még, milyen készülékeket lehet majd kapni és mennyiért?

Ren Hoek
(őstag)
Toshi cucca nagyon kellemes darab!
Egy olcsóbb okostelefon áráért kap az ember egy sokkal kényelmesebben használható cuccot.
Nem írom alá!

Peat;)
(PH! addikt)
Tényleg jó tudni, kösz. Én tableteket meg ezeket nézegettem, mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, szerintem kivárok. Van egy új színes kijelzőfajta ami jövő év elejétől kezd bemutatkozni a termékekben és ugyanannyira látható napfényben mint mostani e-könyv readerek, csak sötétben be lehet nyomni még háttérvilágítást is. Tehát ott teljesülne a tablet+e-reader jelentős hátrányok nélküli keresztezése(akksi idő lesz csak a hátrány, de manapság konnektor már sok helyen van és mai lcd-khez képest 20%-ot fog enni ez a színes cucc). (pixelqi a neve egyébként, szerintem hamar megismerjük majd [link] )

SentryGun
(tag)
Ritka, mint a fehér holló... Se teszt, se felhasználói vélemény. Személy szerint engem is inkább a DX érdekelne, mert az olvasnivalóim nagy része .pdf, de gyári specifikációkon és külföldi YouTube review-kon kívül más adat nincs róla - idehaza.
Itt egy PH! topic, ami ezzel foglalkozik, de igen inaktív a fenti okok miatt: [Kindle DX]
Ezért is vagyok úgy vele, hogy várok jövő év közepéig. Addigra lassan, rettentő lassan csak beindul az e-book piac, több olvasóval. Plusz állítólag jön majd a színes e-Ink is. Vagy előbb lehúzzák az összes bőrt a fekete-fehérről, hogy behozza az árát?!
Erről hallott valaki valamit?
MOD - #20: Ez a pixelqi lenne? Legalább akkor már tudom mit kövessek figyelemmel...
Vagy ez egy alternatíva, és lesz külön (majd) színes e-Ink is?
A legfelkészültebb e-book oldal viszont mindenképpen az ekonyvolvaso.blog.hu/.
[ Szerkesztve ]

Arena87
(fanatikus tag)
Remélhetőleg karácsonykor egy 100$-ra leesik az ára, mert akkor én is veszek egyet. 
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires

Boxi88
(őstag)
Ez a Entourage Pocket Edge nagyon tetszetős darab, ügyesen ki lett találva!

Alchemist
(senior tag)
Nálam szempont lenne valamilyen opensource rendszer, amiben nemcsak a gyártó kegyén múlnak a támogatott formátumok. Pl. a djvu fontos lenne.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Polemius
(tag)
Momentán a legtöbb könyvolvasón linux van. A népszerűbbekhez készülnek is módosított firmware-k.
Szóval semmi akadálya, hogy beépítsd a djvu támogatást valamelyikbe. 

waverider
(senior tag)
ez a 3G wireless, hogyan működik a kindle-nél? fizetős? ha fizetős is, hogyan műxik? pl.: van benne egy amazonos korlátlan teszt sim és a haszálati idő vagy a letöltött tartalom után fizetsz? egyáltalán itthon melyik szolgátató engedélyezi ezt a hálózatán? köszi!!! 
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

Polemius
(tag)
Önmagában tudtommal nem fizetős.
Egyrészt a külföldre (USA-n kívülre) eladott könyvek kicsit drágábbak.
Másrészt, ha úgy konvertáltatsz az Amazonnal, hogy nem mailban kéred a szöveget, hanem egyből a készülékre, akkor azért felszámolnak valamekkora összeget.
És igen, működik nálunk is.