Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

Egész jól haladnak. Azt viszont kétlem, a szoftver átkódolná a stream-et. Amiben jön, abban ment, vagyis egy kicsit furcsán van megfogalmazva a hírek.

(#2) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egész jó árban van. Vajon az analóg adás minősége milyen minőségű egy ilyen kis tuner esetén? (vagy ez ezeknél a modern tuner -eknél már nem befolyásol? :F) Amit nem értek: T-DAB vételére miért nem alkalmas egyetlen ilyen tuner sem? :(

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#3) bzoley válasza DarkByte (#2) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Az analóg rész szerintem olyan, amilyen. Vagy jó, vagy elfogadható. Aki komoly tunert akar, az úgy sem ilyenekkel fog kezdeni. A digit. részhez meg csak egy dekóder chip kell, a többi a szoftvertől függ.

(#4) Ariadne

Ariadne
(őstag)

Nicsak, ez egész jó. Ezer éve van egy Pinnacle PCTV Pro az egyik gépben, arra tökéletes volt, hogy albérletről albérletre váltva ne kelljen tévét cipelni, nagy monitor, távirányító és kész. :) Egy-egy filmet felvenni, ha lemaradt róla az ember, teljesen jó volt, többre meg nem hiszem, hogy ezek egyáltalán alkalmasak lennének. De ez azért már nyilván jóval jobb minőséget tud, lehet itt az ideje lecserélni az öreget. :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#5) bzoley válasza Ariadne (#4) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Igen, hasonló célokra megfelelhetnek. És a pestiek Aug.1-től tesztelhetik vele(is) az m1 HD-t, és az m2 HD-t.

(#6) Ginbo

Ginbo
(újonc)

Ha már itt tartunk, én már nagyon várom és izgatott vagyok.
Esetleg itt össze lehetne gyűjteni az mpeg-4 es dvb-t tunereket, hogy melyek tudják ezt a funkciót? Esetleg új topikot nyissak?

El sem hiszem, hogy kishazánkban HDTV adás lesz!

(#7) Ginbo

Ginbo
(újonc)

Ja és még valami, hol lehet kapni??

Most néztem rengeteg helyen, de a hd-s verziót nem láttam!!
Ugyanis ugyanezen a néven már régóta kapható az mpeg-4 et nem támogató modell.

[ Szerkesztve ]

(#8) DarkByte válasza bzoley (#5) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem sokkal kellett volna nagyobb adóteljesítmény és egy tető antennával megtámogatva lehet nézhettem volna én is egy DVB tuner-rel Kiskunfélegyháza és Kecskemét között félúton. :(

[ Szerkesztve ]

(#9) szab.tam válasza bzoley (#5) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mivan??? :Y
ezt kicsit bővebben léccci!

ehhez a hd-hez pontosan milyen tuner is kell?
dvbt-n hd fog jönni? milyen kódolással. nekem pihizik a fiókban egy fostalicska pinaccle (dazzle) pctv pro stick usb. ezzel lehet kezdeni valamit ez ügyben?

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#10) bzoley válasza Ginbo (#6) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Fölösleges új topicot nyitni, nem létezik ilyen kategória, nincs mpeg4-es tuner, DVB-T tuner van csak. Aki meg olyan cégtől akar tunert vásárolni, aki szoftverből tiltja, és regisztrációhoz köti a H.264 dekódolást, az meg is érdemli csakúgy, mint a félgigás telepítőt. Ez legalább olyan tisztességes húzás, mint Creative-nál a letiltott DTS Connect. A Pinnacle-nél amúgy sem idegen az ilyen dolog, nem rég még az mpeg2 encoder is fizetős extra volt(ha nem az még ma is).

szab.tam:
Kísérleti HD-sugárzás az Antenna Hungáriával közösen - 2008.07.16.(MTV zrt.)
DVB-T tuner kell, és ha más nincs, akkor egy ProgDVB

[ Szerkesztve ]

(#11) szab.tam válasza bzoley (#10) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C :DD :)) apa kezdödik.

csak ehhez már nem sima dvbt pc tuner kell, henem ami a hd-t is tudja? vagy az már mindegy neki?

huhhh. utána kék olvasnom....

közben már válaszoltál. thx. :R

de úgy utálom a pinaccle szoftvereket. kéne valami normálisabb dvb-t.
a winfast pvr2 vajon a dazzle dvb-t usb-met is lekezeli? azzal is tudok hd-t felvenni?

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#12) wwenigma válasza bzoley (#10) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyszeru dvb-t usb tunert mar tudok 16-20$ körül, az is megteszi?

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#13) szab.tam válasza bzoley (#10) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

itt valamit mégsem értek. a régebbi, pl usb-s, dvb-t, vagy hibrid tunerek nemcsak az mpeg2 kódolású adásokat tudják venni? mert a link, amit küldtél, azt írja, hgoy mpeg4-ben fog jönni a m1, m2....

most akkor mi van?

(#14) wwenigma válasza szab.tam (#13) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ugy gondolom, hardveresen tudjak dekodolni az mpeg2 streamet, de mpeg4 avc-t csak szoftveresen és ehhez kellenek 3rd party programok.

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#15) DarkByte válasza szab.tam (#13) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jól értem a régi DVB-T tuner -eddel is tudod nézni, csak a gyári néző programot kell elfelejteni, mert azt még nem készítették fel AVC dekódolásra, ellentétben pl. a ProgDVB -vel amit itt már emlegettek. :) A tiszta mpeg videó stream dekódolását ugyanis nem a tuner végzi.

(#16) szab.tam válasza wwenigma (#14) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az a baj, hogy ez még ennyira új, (legalábbis itt nálunk), hogy még mi is, hardver-médiabuzik is sokszor sötétben tapogatózunk, (kivéve bzoley és daa-raa :D ).
már a 74 éves édesanyám is vágja, hogy hd-redy, fullhd, digit tuner.... -> ki is nézte egyedül a tv-jét. :) - ragadt rólam valami rá.
na de bakker: vazulnéni eldobja az agyát már ettől is, nemhogy attól, milyen kódolás?! már a bolsihíradót sem fogja megnézni, inkább tovább kapálja a csirkéket.

(#17) DarkByte válasza szab.tam (#16) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Apropó, pár érdekesebb dolog amit találtam Magyar Televízió HD témakörben:
[A pekingi olimpiát HD-ben közvetíti az MTV]
[Miért jó a digitális tévézés?]

(#18) szab.tam válasza DarkByte (#17) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vacsora után átnézem.... :) :R

(#19) bzoley válasza wwenigma (#14) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Hardveres dekódolást akkor lehet elérni, ha sikerül összekapcsolni a stream-et a vga dekóderével, és az gyorsítja hardveresen.
Ez a szoftvertől függ. Egy kis érdekesség két évvel ezelőttről:

[I]Version: 2.0.1.88 ~ June 9, 2006
1. WinFast DTV supports H.264 decoding

Q: How to enable the H.264 hardware accelerator for CyberLink H.264 decoder ?
A: ...
Update the latest PureVideo HD driver if you enable the NVIDIA's hardware acceleration of H.264 and MPEG-2 HD.[/I]

Akkoriban még nem léteztek az új tunerek.

(#20) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ez a HD-s m1 engem is érdekel. Önök kérték HD-ben. :DDD

PH semleges

(#21) LordX válasza stevve (#20) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az m1 max az olimpiát fogja HD-ben adni, mivel úgy kapja a kínai adótól, de HD eszköze nem sok van...

(#22) Lala6 válasza LordX (#21) üzenetére

Lala6
(őstag)

Most költözi az MTV, az új székházban már HD technológiát építenek. A saját gyártású műsorai is HD-k lesznek(nem mind).

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#23) daa-raa válasza bzoley (#10) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Pinnacle ugyan azt a hw-t adja el legalább két néven. Az egyikhez jár MPEG2 encoder, a másik, olcsóbb verzióhoz nem (PCTV 100e és USB2 ilyen páros pl, előbbi a komolyabb). Ha az ember tudja, hogy melyik olcsó tunernek mi a drágább verziója, akkor egyenesben van. A lemezen levő telepítőkóddal a komolyabb verzió sw-e is letölthető, és mindjárt több szolgáltatáshoz jut (de még mindig jóval kevesebbhez, mint amit a Leadtek PVR2 ingyenesen, szabadon letölthetően). Ritka cinikus és gyökér hozzáállás egy gyártótól.

szab.tam: Kép lesz, hang nem.

Egyébként az EPG szép és jó, csak éppen nincs hozzá magyar szolgáltató. Ergo nem létezik Mo-on.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#24) bzoley válasza daa-raa (#23) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Szerintem a digitális adásokhoz járó EPG-re gondolt, mást valószínűleg nem is tud, nem jellemző feature.

(#25) daa-raa válasza bzoley (#24) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Mediacenter elméletileg tud EPG-t az analog adásokhoz, csak közben meg nem.

(#26) Hege

Hege
(tag)

Én ezt néztem ki magamnak. 14e HUF.

[link]

(#27) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És ha HD-ben sugároznak, az milyen adatfolyamként jelenik meg a gépen? Mert ugye csak szoftveresen lehet majd felvenni. Tehát ekkor hw felvételnél mit mond majd a kártya? Kiírja, hogy menjek kapálni vagy egyszerűen csak hangot vesz fel kép nélkül?

PH semleges

(#28) DarkByte válasza stevve (#27) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyan nekem még DVB tuner -em nem volt, de úgy tartanám logikusnak, hogy magát a stream-et attól függetlenül is mentheted le, hogy a géped sem lejátszani nem tudja kodek hiányában, esetleg nem is elég erős a géped hozzá hogy azt folyamatosan tegye. Magát a stream-et amit kap írhatja közvetlenül a merevlemezre, többnyire .ts kiterjesztésű fájlokkal találkozom a neten (MPEG Program Stream?) szóval gondolom ilyenbe (ebben aztán persze lehet többfajta kodekkel kódolt al-stream) Persze erre lehet hogy a gyári programok nem képesek, de pl. VLC player is tud egy rakás forrásból közvetlen fájlba streamelni, szóval gondolom nem lehetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#29) stevve válasza DarkByte (#28) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, persze, az mpeg2-vel semmi baj. Hardveresen simán mpg lesz, de a HD-s adások nem mpeg2-ben jönnek vagy rosszul tudom és igen? :F

PH semleges

(#30) DarkByte válasza stevve (#29) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HD adások is jöhetnek MPEG2 -ben (1080i -ben egy ilyen elfoglal egy teljes DVB-T mux -ot, - 25-26Mbit/s sebességűek körülbelül - szóval nem éppen gazdaságos, ezért is kerül előtérbe a H.264), de most itt jogos, az MTV HD esetén H.264/AVC ről van szó. Mindezek ellenére szerintem ugyanúgy mpg -et (vagy inkább .ts -t) fogsz kapni, ugyanis mind a H.264/AVC, mind a VC-1 (ami ugye a WMV9 szabványosított változata) video stream bele mux -olható MPEG vivőbe. (ugyanúgy ahogyan az AC3, AAC, vagy AAC+ hang is és még valószínűleg egyéb mások csak annyira még nem merültem el ebben én sem) Mivel az MTV linkelt oldalán azt írják hogy 12 Mbit/s sebességű lesz az adás, látható hogy egy mux -on így akár két 1080i adás is mehet, de ha megelégszenek 720p -vel akkor gondolom ez a szám feltornázható 4-5 -re is (SDTV és H.264 együttes alkalmazása esetén pedig körülbelül 2.5 Mbps lesz szerintem az irányadó az egy adóra jutó adatsebességben, bár ez csak tipp, de úgy akár 10 adás is mehet egy mux -on ami azért elég sok adást fog lehetővé tenni)

[ Szerkesztve ]

(#31) stevve válasza DarkByte (#30) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Értem. Akkor tehát esélyes a dolog. Na, ez jó hír. Mondjuk kérdéses, hogy pont az m1 és m2 adásaiból mi az, ami ennyire érdekelni fog, de csak találok valamit majd, ha mást nem, az olimpiát. :P
Köszi

PH semleges

(#32) bzoley válasza DarkByte (#28) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A ts(transport stream) minden elemet ment, ami a programhoz tartozik, akár az összes programot is. A program stream csak az adott programot, ami értelemszerűen mpg lesz, minden sallang nélkül. A lehetőségek választása szoftver-függő.

(#33) DarkByte válasza bzoley (#32) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem :R, ezek szerint valószínűleg azért találkoztam .ts fájlokkal mert én még MPEG2 1080i HD klippeket töltöttem le korábban, és az lényegében az egész mux -ot elfoglalja így gondolom logikus volt lementeni az egész transport stream -et.

(#34) Komplikato válasza LordX (#21) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

"de HD eszköze nem sok van..."
Ez érdekes, mert állítólag vagy 1,5 éve felszerelték őket ilyesmikkel, ráadásul volt cikk, hogy sportközvetítéseket, a híradót és egyes filmeket is fognak adni HD-ban ...

Close the World ..... Open the Next!

(#35) Ginbo

Ginbo
(újonc)

Akkor most bármilyen dvb-t vevővel lehet valamely szoftver használatával nézni az mpeg4-be kódolt m2-t?

(#36) bzoley válasza Ginbo (#35) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Igen, a video, és az audio dekódolásáát a szoftver végzi. Pl;)rogDVB, a megfelelő codec-ek telepítésével DVBviewer, VLC Media Player, ArcSoft TotalMedia 3.5.43.245, vagy újabb, CyberLink PowerCinema 5.1, vagy újabb stb.

(#37) Ginbo

Ginbo
(újonc)

Akkor nekem érdemesebb egy olcsó dvb-t tunert vennem, ezzel később úgy is csak a szabadon fogható adások fognak jönni ugye?
Ha antenna hungária valamikor elindítja a teljes csomagot ott ugye kódolva lesznek a csomagok és ezekhez a vevőkhöz nem lehet majd dekódert csatlakoztatni.
Jól tudom?

(#38) waverider válasza bzoley (#5) üzenetére

waverider
(senior tag)

ezt nem egészen értem: mi az hogy aug. 1.-től?
akkor én eddig mit néztem a DVB-T -s Sony Bravia-mon?
idestova 1 éve...vagy az kísérleti volt?
:R

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#39) daa-raa válasza waverider (#38) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

SDTV kísérleti adást.

(#40) bzoley válasza waverider (#38) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Két különböző dologról van szó. Amit eddig néztél, az a z UHF51-en ment, a két új adás az UHF38-on lesz elérhető, de ez le is van írva.

Ginbo:
Úgy valahogy.

(#41) Digitalis válasza bzoley (#40) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

TV-m ben mpeg4 tuner van. BP-en lakom, akkor esetleg DVB-T-s adásra sima szobaantennával is lenne esélyem? Nem tudom milyen hullámhosszon működik a dolog, illetve mennyire szükséges az optikai ráláthatóság. Panel, tégla nem árnyékolja le? Mennyire hadrafogható egy szobaantenna itt Pesten? Van-e értelme egyáltalán ott ahol tetőantenna nem megoldható?

(#42) bzoley válasza Digitalis (#41) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Egyszerű, próbáld ki azzal, amid van, aztán vagy összejön valami, vagy nem. Én teljesen takarásban vagyok, de egy darab coax-szal az ablakban 100%-os jelem van. Az SD adás most 714MHz-en, a HD 610MHz-en fog menni.

(#43) Digitalis válasza bzoley (#42) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Hát ezaz, hogy egyelőre semmilyen antennám sincs. Illetve digitv van, de az más tészta. Szal, vegyek-é ilyen feltételek mellett egy DVB-T szoba antennát vagy ne vegyek. Ez itt a kérdés. Próbára meg egy kicsit drága lenne.

(#44) bzoley válasza Digitalis (#43) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Elég pár méter kábelt összeszedni valahonnan, kicsit visszabontani az árnyékolást, és kirakni az ablakba. Ha nincs, 60ft/fm, nem egy nagy kiadás. Ha azzal nem lesz adás, szobaantennával sem.

[ Szerkesztve ]

(#45) Digitalis válasza bzoley (#44) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Sima koax ablakba? Na ezt kipróbálom. Kösz az infót! :R

(#46) bzoley válasza Digitalis (#45) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

El is olvasod, amit írok? Korábban említettem, hogy úgy használom.

(#47) Digitalis válasza bzoley (#46) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Persze, elolvasom, csak félreértettem valamit. Amúgy kipróbáltam, analóg adók m1,tv2,rtl fixtv, sz@rul de bejönnek, de a dvb-t nem. Árnyékolhatnak a házak, pedig a Gellérthegy magasságában lakom lőrincen.

(#48) bzoley válasza Digitalis (#47) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Tévéből hülye vagyok, de nem kell valamit kapcsolni, hogy ne az analóg tunert használja? Mert ha csak azzal keres, akkor semmit nem fog találni.
Ha nem akkor nagyjából ennyi. De Aug1 után érdemes lehet újra keresni, további két adót be fognak kapcsolni, hátha azokkal több sikered lesz.

[ Szerkesztve ]

(#49) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tök jó. De azt nem értem, közszolgálati adások miért szűnnének meg később FTA lenni.

(#50) bzoley válasza dezz (#49) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A "közszolgálati adások" valószínűleg szabadon foghatóak maradnak, viszont a közszolgálati HD adások már egy másik kategória. Ne felejtsd el, hogy egy HD csatorna helyén 2-3 SD is elfér, valami alapján dönteni kell, mi milyen feltételekkel marad. Mivel a végleges szolgáltatás csomagról még semmi infó, fölösleges találgatni. Vagy maradnak, vagy nem, vagy FTA lesz, vagy fizetős, majd kiderül. Egyelőre kísérletezünk :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.