Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Siera

Siera
(senior tag)

Nem újdonság egyik sem,de tény,hogy hasznos.Bár ezek valamiért a hazánkba sosem jutnak el ... :(

Ha valamilyen áru miatt keresel PM-ben akkor írd oda ,hogy mi az, mert anélkül nem tudom,hogy mire gondolsz!

(#2) donjohnson válasza Siera (#1) üzenetére

donjohnson
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

akinek nagyon kell, az megrendeli webshopból ;)

http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM

(#3) haris

haris
(senior tag)

Hasznos dolgok??

Szerintem pénzkidobás. Nálam a wii komponens kábellel van osszekötve a full hd lcd-vel, az ára kb 3000 ft volt ami mondjuk 15 dollár nem 50 (pláne nem 70)
A jel felkonvertálása pedig nem tudom szebbé teszi -e a képet, a gyanúm az hogy nem, de mivel nem láttam, nem akarom leszólni.

"Az élet szép, csak drága. Persze lehet olcsóbb is, de akkor nem lesz olyan szép."

(#4) Himym válasza haris (#3) üzenetére

Himym
(senior tag)

Na nálunk minden ilyennel van össze kötve a WII a Fantec minden és sokkal de sokkal szebb a kép mint egy HDMI kábellel. Legalábbis mi ezt figyeltük meg. :R

(#5) zsiga_667

zsiga_667
(kvázi-tag)

"További érdekesség, hogy a kézikonzol hagyományos 480p-s felbontását 720p-re konvertálja az eszköz, ami természetesen jobb képminőséget eredményez."
Szerintem a gyakorlatban inkább ront egy kicsit. A lapos TV-k fix fizikai pixelszámmal rendelkeznek, ezért ha 1080p TV-re kötöd, akkor az még felkonvertálja a 720p jelet 1080p-re. A "720p" TV-k felbontása meg nem kerek 720p hanem általában 1366*768, amire ugye szintén fel kell konvertálnia a TV-nek, és egy átméretezésnél biztos rosszabb minőségű lesz a kettő. Persze jelentős minőségromlásról valószínűleg nincs szó, de azért hogy jobb lenne tőle az szerintem túlzás.

(#6) CyberDragon válasza Himym (#4) üzenetére

CyberDragon
(újonc)

És mégis hogyan sikerült egy Wii-re HDMI kábelt csatlakoztatni? :D

Egy digitális-analóg-digitális átalakítás után a kép biztos nem lesz szebb, legfeljebb egy kevés elmosódás miatt kevésbé látszik, hogy eredetileg mennyire ronda volt :)

Üdv! CyberDragon

(#7) Z0mbi

Z0mbi
(fanatikus tag)

Ezek a felkonvertalos dolgok nekem soha nem tetszettek... (fuggetlenul az algoritmustol ami oda-hazudja a pixeleket nekem)
Szoval nem sok ertelmet latom :(

(#8) Himym válasza CyberDragon (#6) üzenetére

Himym
(senior tag)

WII-re sehogy...

Nem ronda azokkal a kábelekkel kipróbáltak minnél drágább HDMI kábellel is alap tescossal és a nem tudom már hányszorosan borkolt drága kábelig és mindig azokkal volt szebb a kép.

(#9) CyberDragon válasza Himym (#8) üzenetére

CyberDragon
(újonc)

Mivel a HDMI digitális, ezért egy darab rozsdás vasdróton is ugyanazt fogod látni, mint egy hiperszuper aranyozott csodakábelen.

Üdv! CyberDragon

(#10) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Wiihez felesleges :)

(#11) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a hdmi-hdmi konverter meg ránagyít a képre?
psp nem a teljes képet tölti ki? talán alapból van underscan rajta, hogy az overscan-t használó tv-ken (ez gondolom ki/be kapcsolható) is teljes legyen a kép és ne lógjon ki.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#12) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Lesz azért ennek piaca, még ha kicsit el is késtek a dologgal.

Abu:

Nem akarok grammar nazi lenni, de pár hiba belecsúszott:

"főleg kábelek és átalakítők"
"teljes skáláját támogató eszköz,"
"azt is megoldotta, hogy a megjelenő két a teljes képernyőt lefedje"

Nem zavarja annyira a szemet, jó ez így is, csak szólok, hátha javítani akarod.

(#13) Abu85 válasza Hani (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem-nem ... ez nem grammar naziság. Ezek súlyos hibák, még félálomban is. :O

Köszönöm, hogy szóltál. :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) Himym válasza Abu85 (#13) üzenetére

Himym
(senior tag)

Csak egy kérdés: MInden cikkedben megszoktad nézni, hogy találnak e a kollágák hibát vagy az egyes moderátor látogatok szólnak, hogy üzenetett kapott a cikkírója? :B

(#15) Egzee válasza CyberDragon (#9) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

``Mivel a HDMI digitális, ezért egy darab rozsdás vasdróton is ugyanazt fogod látni, mint egy hiperszuper aranyozott csodakábelen.``

Jolvan fiam, ulj le egyes... Facepalm...
Azert szivesen megneznem, hogy mit csinalnak ezek a kepbol egy normalis kabellel... Mondjuk engem szerintem az zavarna a PSP-nel, hogy azert azt is kirakod egy nagyobb kepernyore akkor megjobban latszik a grafika elavultsaga... Mondjuk en mar ha ulve jatszok valahol akkor inkabb massal jatszok, PSP-vel otthon jatszast csak fetrengve talalom ertelmesnek.

[ Szerkesztve ]

(#16) kicsimo18

kicsimo18
(újonc)

Szép estét!Én az ügyben érdeklődnék ,hogy olyan TV-t amin jelenleg szabadon csak SCART-csati van azt HDMI vel összelehet e kapcsolni a videokarival illetve ha igen hol vásárolható ilyen kábel? Üdv.

Chuck Norris egyszer olyan korán kelt, hogy látta aludni saját magát!! :D

(#17) kicsimo18

kicsimo18
(újonc)

illetve az a módszer is érdekelne,hogy SCART-VGA! Nem fontos nekem a hdmi-re csatalakoztatnom a tv-t! ha nem igényel túl sok tapasztalatot ez efféle kábel összekötése akkor az a módszer érdekelne,ha vmkinek persze sikerült valaha ilyen kábelt készítenie házilag :))

(#18) kicsimo18

kicsimo18
(újonc)

illetve az a módszer is érdekelne,hogy SCART-VGA! Nem fontos nekem a hdmi-re csatalakoztatnom a tv-t! ha nem igényel túl sok tapasztalatot ez efféle kábel összekötése akkor az a módszer érdekelne,ha vmkinek persze sikerült valaha ilyen kábelt készítenie házilag :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.