Kérdezem én.
Nem lenne egyszerűbb egy beépített merevlemez és arra tudná tölteni a videókat és nem kell a géphez kötögetni, a vezérlést meg ugyan úgy távirányítóval meg lehetne oldani.
Sztem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Ijk
(PH! kedvence)
Számomra inkább az a kérdés, hogy kinek szánták ezt. Ez tulajdonképpen egy digitalizáló, viszont nemhinném hogy bárkinek is van otthon olyan analóg anyaga, amit feltétlenül 1080-ba kéne digitalizálni.
Beginning is easy - Continuing is hard.
Szerintem a terjedő hd tv-csatornák adását tudja elsősorban lenyúlni. Egy beébített vinyót én is kerestem a hírben, de nem szólt róla. 
jancsiga

detroitrw
(őstag)
mindenesetre szerintem jobb ez mint egy asztali dvd felvevő, az más kérdés hogy nem tudnád érdembe kihasználni 
(#1) jasohn: írják a cikkbe hogy usb-n keresztül tud PC-re másolni, az nem derült ki hogy a PC mint adattár szerepel vagy mint ahogy a scenner hogy felismeri a készüléket és PC-n döntöd el az adattárolás helyét ... 
..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)
Jó-jó. De milyen nevetséges már, hogy hozzá kell kötnöm a PC-hez, amikor egy beépített vinyóval minden hercehurcát, kompatibilitási gondot, driver problémákat, vezeték kötegeket és persze helyhiányt meg lehetne spórólni.
Az oké, hogy nem kell a PC-n tárolnom de egy külső vinyóval már 3 tagú lesz a társaság amivel fel tudom venni, míg beépített merevlemezzel csak maga a konverter lenne 
[ Szerkesztve ]

GIJoe
(fanatikus tag)
USB 2.0 interfész ?
Olyan drága lenne a Firewire v. eSata?

detroitrw
(őstag)
értem én a problémád
meg szerintem is egy kicsit furi ...
biztos lesz olyan verzió /vagy gyártó/ belőle ami orvosolja ezt ...
bár személy szerint jobbnak látnám ha rack funkciós vinyó lenne hozzá
mert a kiírásához vagy átdolgozásához úgyis csatizni kéne a PC-hez /de legalább nem lenne PC only
/
vagy akár Ki-fli /wifi/ is lehetne rajta ha már mindenféleképpen kell a PC jelenlét
s ahoz meg csak egy sync progi kéne ...
(#6) GIJoe: de lehet hogy a készülék ismeri fel a PC-t hogy: nesze ilyen particiók vannak hova másolja?
vagy akár külső usb vinyót /pendrive/ is felismerhet /mivel kijelzője is "van", TV/
[ Szerkesztve ]
..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

Ijk
(PH! kedvence)
A HD csatornák műsora eleve digitális formátumban jön, azt nem kell már digitalizálni.
A régi szalagos videokamera felvételeit pedig enyhén túlzás hd-be rakni.

arty
(senior tag)
komponens bemenet? 2008-ban ugyanmár kategoria ...

komako
(lelkes újonc)
Szerintem ez egy apróbb elírás - Mivel mindegyik videobemenete analóg, ezért nem használata nem ütközik a digitális másolásvédelmi eljárások megkerülését tiltó jogszabályokba.
Komako 

Gregorius
(őstag)
Mivel mindegyik videobemenete analóg, ezért nem használata nem ütközik a digitális másolásvédelmi eljárások megkerülését tiltó jogszabályokba.
Hát a nem használata tényleg nem ütközik semmibe.
Szerk: pardon, látom már megelőztek.
[ Szerkesztve ]
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007
Ez már tiszta:
A nem használat, az nem használat!
Most már csak arra kéne rájönni hogy van-e értelme ennek az eszköznek ebben a formájában!
Viszont arra kiváncsi lennék hogy ez most digitalizál csak vagy működik min tuner is??? 
[ Szerkesztve ]
Family Guy Online - Closed Beta
Igen, csak ez úgy rögzít, hogy jön a digitális adás, amit átkonvertálnak analóggá, majd ez digitalizálja, és tömöríti... hülye egy megoldás 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Ijk
(PH! kedvence)
ÁÁÁ... Annak semmi értelme. Olyan digitális beltérit veszel amelyikben van egy vinyó oszt kész, veszi fel azt a műsort, akkor amelyiket akarod, mindenféle D-A-D konvertálás nélkül.

virkir
(PH! addikt)
Így van és "gyönyörű" lehet a kétszer konvertált HD anyag visszanézve.
Ennek kb. annyi értelme van mint a villanyfűtéses gőzmozdonynak.
A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

denes242
(fanatikus tag)
Most nem azert de kabeltevebol/bluray lejatszobol hogy vennel fel HD musort ha nem analog kimenetbol?
Kozvetlenul a falbol - kabel eseten - bajos dolog, mert minden szolgaltato valami sajat specit (ketiranyu ) protokolt hasznal. HDMI kimenetbol nem vehetsz fel, hiszen azt tiltjak. Akkor honnan?
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
Ja ja.
Kár, hogy a két legnagyobb szolgáltató (UPC és T-Kábel) által behozott STB-ken nincs komponens kimenet, csak HDMI (a jobbakon).
Kíváncsi lennék, hogy milyen felbontásokat kezel konkrétan, ugyanis a "legfeljebb 1080i" igazából nem mond semmit, hiszen az 1080p50/60 amúgy sincs sehol a világon, ha meg tud ugye 1080i50/60-at, akkor simán tudhat 1080p25/30-at is akár.
[ Szerkesztve ]
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Twinsen2
(tag)
valami trükközést kitalálhatnának hogy HDMI-ről is lehessen felvenni anyagot, mert ennek igy nemsok értelme van.
A HDCP-t (ami benne van a HDMI-ben is és a most terjedésnek induló DisplayPortban is - legalábbis filmlejátszásnál feltétel) azért vezették be, mert a filmkiadók nem járulnak hozzá a filmek eredeti digitális minőségben való másolásához. Ha tárolni akarod, PVR-es (vinyós) set-top-box kell. Illetve van néhány HDTV is beépített vinyóval, talán azok tudnak felvenni HDMI bemenetről is (nem csak a beépített DVB-C v. -T tunerjükről).
De biztos lesz majd valami okosított megoldás, csak éppen az illegális. (Ez persze sokakat nem fog zavarni.
)

Ijk
(PH! kedvence)
Szerintem a szolgáltatók kínálnak olyan boxokat is amelyikben van vinyó, így lehetséges a rögzítés. De egyenlőre nehéz arról beszélni ami még nincs.
[ Szerkesztve ]

Komplikato
(PH! addikt)
Na és akkor megint újra kell tömöríteni ... Legjobb lenne közvetlenül menteni az Mpeg2/4 vagy H264 bejövőt, nem? Na de azt nem lehet, lásd kiadók és jogok fentebb.
Close the World ..... Open the Next!

Komplikato
(PH! addikt)
Igen. És meg van oldva az is, hogy olyan formában mentse el, hogy átlag embernek esélye se legyen azt valamilyen médiára átírni és/vagy számítógépben elhasználható formába hozni. 
Close the World ..... Open the Next!

Ijk
(PH! kedvence)
Gondolom, majd lesznek blue-ray írók is beépítve. Számítógépen, hogy le tudd olvasni arról a vinyóról a felvett műsorokat az már csak szoftver kérdés. Egyenlőre viszont semmi miatt nem kell aggódni, mert mire itthon 1080p-ben akarod felvenni a Barátok köztet lesz vagy 2020.
1080p-hez (*) máshol is még jópár év kell, mivel ilyen műsorszórás most nincs, csak 1080i.
Abban viszont talán már jövőre lesz Barátok közt. 
* Már ami az 1080p50/60-at illeti; az 1080p24/25/30 átvihető logikailag 1080i50/60-ként, majd egy inverz telecine után visszakapjuk a 24/25/30p-t -- azonban ez csak mozifilmekhez megfelelő.
Attól, hogy le tudod másolni róla, még nem biztos, hogy le is tudod majd játszani... valami titkosítást gondolom bevetnek, mert különben nagyon gyenge lenne a védelem. (Persze, ezt is megodlják majd elöbb-utobb.)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

siraly84
(újonc)
Sziasztok !
Keresek 1 komplett MULTIMEDIÁS szórakoztató kütyükkel felszerelt asztali gépet.
Nem olyan könnyü dolog ez számomra mert nem vagyok infoguru.
A valamelyik rádióban hallotam hogy egy számítógép gyártó kijött egy luxus géppel.
Ami játékra is használható de lényegébe egy komplett multimédia center.
2db Tv állomásról előre beprogramozva folyamatosan tud a HDD re rögzíteni, rádió vevő, dvd író olvasó 5.1 es hangfalakkat is rá lehet csatlakoztatni.
Projektoros kivetítőre küldhető a felvett képek
, és még így tovább folytatták az okos összehangolások sokaságát és mindez 1db gépbe bele integrálva.
Nem akarok az alkatrészek tunerkártya hifitorony, hangkártya, hangfalak, erősítő stb össze hangolásával és dugogatásával szenvedni.
A célom hogy kábel tvről vennék fel műsorokat sorozatokat, amíg nem vagyok othon. Ami tetszene megvágnám (ki belőle a reklámmal).Mind ezt tökéletes térhattás mellet
Családi fotok szerkeztgetése prezentációk készítésére is használgatnám.
A cégnevét nem árulták el mert nem reklám volt a cél. 
Hallott valki valamit erről a gépről?
1 évvel ezelőtt 300 ezer Magyar forintnak megfelelő euróért árulták.
Nagyon háláslennék ha egy linket tudna valaki küldeni a
siraly84@citromail.hu ra
Tehát ha vagy valaki várom válaszod 
Üdv Dávid
[ Szerkesztve ]
Törd le a rendszert: http://docler.hu/video/13722 http://www.zeitgeistfilm.hu/the-movie/ http://www.titokfilm.hu/ http://www.zeitgeisthungary.com/