Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) t72killer válasza rumkola (#50) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A PH! lakónak, aki jó eséllyel tuningos is, számít a jó lap:)) de ez nem feltétlen jelent drága lapot. AMD rendszerben vagyok járatos, ott pl egy jobb hűtéssel ellátott 785G-s lap a maga max 25kHUF árával kényelmesen elég egy x4 965 alá is, tuningra. szval nem az ár, hanem a minőség a fontos.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#52) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez mind szép és jó lenne ha valami végre az "átlag" szoftver is kihasználná a több magot.
Sajna 2 magnál nagyon megakadt a fejlesztés... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#53) t72killer válasza Devid_81 (#52) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tömörítőprogik? Office+egyéb ilyesmi felesleges, hogy 2+magot használjon.
A játékokon a sor igazából, hogy párhuzamosítsák, amit lehet.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#54) stevve válasza t72killer (#53) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:K Meg renderelésnél, videó és képfeldolgozásnál jöhet jól, ha a szoftverek is felkészülnek a még több magra.

PH semleges

(#55) oPalRx7

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

955BE-t használok giga 790Xds4 lapban. (régi, ddr2 am2+ lap)

most mindenféle gond nélkül megy FSBemelten is 3.6-ot, meg szorzóemeléssel is, alapfeszen. nem publikáltam, occt-vel néztem stabilitást, de könnyedén vitte ezt az értéket.
ez fölött (legalábbis az én lapomnál) már kért volna feszt, mert nem volt stabil, de 3.9en is elindult alapfeszültségen, tehát 4.ghz is sima ügy lehetne.

még nem kellett. 3.2 bőven elég volt mindenre. inkább egy SSD-re próbálok pénzt gyűjteni :)

Szóval nem félek attól, hogy ez a 6magos proci
-rosszul tuningolható
-extrém sokat fogyasztó
prociként vonulna be.
Bár a magok száma idővel gátolja az óra továbbemelését, de ennek az időnek még csak a határán vagyunk :)

(#56) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Emberek, hogy micsoda parázs vitát vált ki az hogy most már az AMD is tud versenyképes terméket piacra dobni ebben a kategóriában is! Nem értem az okát. Egyébként meg az Intel fanboy-okban idővel lecsillapodik az hogy AMD=hulladék ahogy lezajlott ugyanez cirka 1 év alatt az nVidia istenítő tulajok személyben. Ma a többségnek már AMD kártya van a gépében és magyarázatként azt harsogják hogy "...most ez volt jó áron jó teljesítménnyel..." persze, persze :) . Egyébként tavaly tavasszal még köpködtek a HD3xxx széria hallatán és VGA kártya=GeForce volt a definíció.
Ugyan ez lesz véleményem szerint proci vonalon is hamarosan. Aki ésszel él az végül belátja majd hogy az AMD ugyanazon az áron jobb teljesítményt vagy ugyanolyan teljesítményt de jobb árod ad.
No offence!!!

Tomcat

(#57) rovtiv válasza D4rkAv3ng3r (#39) üzenetére

rovtiv
(tag)

Igazad van.
" ...de azt azért ne írjuk, hogy csak AMD Phenom II-t lehet kapni jó áron, mert marhára nem igaz!"
Nem írtunk ilyet, mert nem is gondoljuk így. :)

...már bocsánat...

(#58) Tomcat válasza oPalRx7 (#55) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Az enyém is 3,6-on megy alapfeszen. Efölött sokmindent kell állítgatni a BIOS-ban és fűt is rendesen de viszi a 4GHz-et minden tesztben stabilan. Csak 1 gondom van vele: Csupán néhány ponttal kapok többet a tesztekben 4GHz-en (ki vivéve CPU score) mint 3,6-on és a RAM időzítéseket is agresszívabbra lehet venni 3,6-on mint 4,0-n. Akkor meg mi értelme fölöslegesen izzasztani?

Tomcat

(#59) Gyuri27 válasza D4rkAv3ng3r (#41) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem csak az alaplap árát spórolom meg. Hanem a ramét, a proci hűtőjét, a tápét stb.

Amig te a komplett konfigot cseréled nekem elég lesz procit vga-t. Most vagy pénzt spórolok. Vagy erősebb procit és vga-t veszek. De neked egészségedre az x konfig. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#60) Lacc88 válasza Gyuri27 (#59) üzenetére

Lacc88
(senior tag)

Ezért is vettem AMD-t most is , már csak össze kell raknom !
Gyuri27 jogos !
Mikor cserélsz procit ?!

üdv.

Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

(#61) Lacc88

Lacc88
(senior tag)

Ezt találtam !

A Thuban névre keresztelt hatmagosok a következő év harmadik negyedévében kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, ezek az újdonságok gond nélkül használhatóak lesznek a jelenlegi Socket AM3-as alaplapokkal is, ám egy BIOS frissítésre azért mindenképpen szükség lesz. A termékek DDR3-1333 MHz-es memória modulok fogadására lesznek képesek és a Phenom II-es termékcsaládban kapnak helyet (Phenom II X6?).

AM3ba is jó lesz ! :C ! ;] :P !

[ Szerkesztve ]

Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

(#62) dKes válasza rumkola (#50) üzenetére

dKes
(kvázi-tag)

Igazad van (főleg ugyanolyan chipset esetén), de az AM2+ kontra AM3 esete picit már árnyaltabb lesz eme 6 magos CPU esetén.

Szerintem arra próbáltak meg finoman utalni, hogy eme 6 magos "szörny" alatt már el fog fogyni itt-ott a HT link ill. esetleg a mem. sávszél. Ne felejtsük el pl. hogy Intel esetén (s775) egy erősebb 4 magos CPU a full terhelés közelében már nem skálázódik olyan jól hasonló okokból kifolyólag (igaz ott még FSB van). Itt is úgy gondolták, hogy aki a 6 magos "csúcsot" veszi az ne szórakozzon az AM2+ al ...

Gondoljunk bele: lényegében ua. a HT szolgálná ki pl. az Athlon 3000+ (egy mag) és ezt a P II-es hatmagos CPU-t? A lehetőség persze adott lehet, de szerintem nem véletlenül jön majd a még újabb HT az AMD alá ...

(#63) Oliverda válasza dKes (#62) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha valami biztosan nem fog elfogyni egy ilyen egy foglalatos rendszer esetében akkor az a HT link. A jelenlegi HT 3.0 (5,200 MT/s/10,400 MB/s) bőven elég lenne még akár egy 24 magos CPU-nak is. A HT csak és kizárólag a chipsettel való kommunikációhoz nyújt utat és semmi köze nincs a CPU számítási teljesítményéhez. Esetleg valami vadabb 4 GPU-s CF esetén jelenthet szűk keresztmetszetet de ez sem biztos. Máskülönben pedig az AM2+ és az AM3 ugyanakkora HT sávszélre képes, ebben nincs semmi különbség a két renszer között. A mem sávszél már talán de a DDR2-1066 2 dual channel esetén ~17GB/s sávszélt is képes biztosítani akár ami még mindig nem éppen kevés (DDR3-1333 = ~21GB/s).

"fe felejtsük el pl. hogy Intel esetén (s775) egy erősebb 4 magos CPU a full terhelés közelében már nem skálázódik olyan jól hasonló okokból kifolyólag (igaz ott még FSB van). Itt is úgy gondolták, hogy aki a 6 magos "csúcsot" veszi az ne szórakozzon az AM2+ al"

Pont azért nem lehet párhuzamot vonni a kettő között mert ott még FSB van itt meg már gyakorlatilag nincs klasszikus értelemben vett FSB.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#64) dKes válasza Oliverda (#63) üzenetére

dKes
(kvázi-tag)

Végülis jogos, amit írsz - igazad van. Nekem nForce1 óta csak HT-s lapom volt/van és sose fogyott el ... :)

Az megvan, hogy a HT "mire jó" ill. a többutas rendszerek felépítését is kapizsgálom valamennyire. Egyébként csak gondoltam, hogy az előttem szólok valami ilyesmire gondoltak, de hát a HT a szerverek világában is megállta/megállja a helyét - igaz ott egy picit más (lehet) az elrendezés ill. a HT link-ek száma. Egyébként a CF/SLI-k mellé oda képzeltem pár raid tömböt gigabit LAN-t egyebeket ... )

(#65) Oliverda válasza dKes (#64) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nFroce 1 esetében csak az északi és a déli híd között volt HT, a CPU és az északi híd között még normál FSB volt.

A többútas rendszerek esetében már teljesen más a képlet mert ott a CPUk is HT-n keresztül kommunikálnak egymással.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#66) benedekco válasza dezz (#45) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Kössz az oktatást, szeretem olvasni a hsz-eidet!
:R

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#67) dezz válasza Oliverda (#65) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegyük hozzá: pl. egy adott proci a többi procihoz kapcsolt memóriabankokat. Így aztán itt tényleg életbevágó a minnél nagyobb HT sávszél.

Desktopon a későbbiekben az OpenCL (GPGPU alkalmazások) terjedésével válhat majd igazán fontossá.

benedekco: Szívesen! Igyekszem. :B :D

(#68) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

It's Official: AMD Confirms Hexa-Core Thuban CPU

(#70) Gyuri27 válasza Cadal (#69) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ha tényleg menni fog am3+-ban az fantasztikus lesz. :K

(#71) Cadal válasza Gyuri27 (#70) üzenetére

Cadal
(őstag)

Gondolom AM2+ akartál írni :) . Csak jelenjen meg mihamarább, nehogy kikopjanak közben azok a lapok...

[ Szerkesztve ]

(#72) Gyuri27 válasza Cadal (#71) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Igen valóban. Kikopni? Lol. Hidd el sokunknál marad a válság miatt am2+-s lap és 2x2 giga ddr2. Meg olcsóért amúgy sem adnám el. Jó vétel ez ha az x4 athlon árából indulok ki.

(#73) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

nagyon jól csinálja az amd, nem kell minden proci cserével lapot venni.
intelnek is, ezen az elgondolás alapján kéne tervezni...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.