Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A ventik zsírok, főleg az excalibur, kiváncsi leszek itthon mennyi lesz majd.

Family Guy Online - Closed Beta

(#2) orbano válasza Enton (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

jól néz ki, de ez a névválasztás... rendkívül fantáziadús.

A vér nem válik VAZZE!™

(#3) Arnold2

Arnold2
(őstag)
LOGOUT blog

Az Excalibur-ról lehet tudni, hogy lesz e 80 mm-es testvére?
Sajnos az én házamban még 80-asok férnek be, s ha a tesztek is indokolják szívesen tennék ilyeneket bele, már ha lesz 80-as belőlük.

WoW játékosok figyelem! Keresek WotLK CE-t megvételre. Bővebben az apróhirdetésben: http://bit.ly/HhzMRx

(#4) nuke7

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

az excalibur nyilván drága lesz itthon...

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#5) kételkedem

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről a Barometric Ball Bearing (BBB) Technologyról lehet tudni valami konkrétumot, vagy csak a marketing szagú sose volt még ilyen jó szöveg ismert?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#6) darkarthur válasza Arnold2 (#3) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Én 92mm-es tesóban reménykedem. Tetszik, h kilehet szedni a lapátkereket tisztításhoz, de mégis mi tartja akkor rajta?- mágnes vagy valami patent?

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#7) darkarthur válasza nuke7 (#4) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Itthon mi nem drága manapság? Az élet!? :( :O

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#8) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes ez az Excalibur. Bár ha ilyen könnyen le lehet szedni a lapátokat, menet közben nem szállnak el? :D
Az árára kíváncsi lennék, meg hogy mennyire jó is a venti.
A procihűtőnél sokallom a 3 ventilátort, bár lehet, hogy az alkatrészeket is átpréseli a nyomás a bordák között...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#9) kozmate válasza darkarthur (#6) üzenetére

kozmate
(tag)

Mostanában én sem rakom vissza a hagyományos ventikre a műanyag gyűrűt ami bent tartja fixen. A mágnes elég jól tartja magában is.

(#10) IreN!CuS

IreN!CuS
(senior tag)

mivel az lapátokat le lehet szedni a keretről.

Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

(#11) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

az excaliburnál hogyan csökkentik a méhsejt szerű lyukak a szélzajt? úgy őszintén? látott már valaki olyan rácsot ami csökkentette a szélzajt?? (én nem. a 2 napos tápomból kiszedtem a lapátvédő rácsot, mert amiatt is volt hangja) ez az egyik. a ventilátor köré a azért kell a gallér, hogy úgymond szívása legyen a lapátoknak, ezért is tervezik olyan közel a lapátokat a ventik házához. szerintem ennek nagy sebességnél nagy hangja is van, szimplán mert oldalra kinyomja a lyukakon a levegőt. de ne legyen igazam.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#12) Yany válasza waterman_ (#11) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem éppenhogy beszív a lyukakon. A lapátok által megmozgatott levegő nyomása kisebb, mint a méhsejtrácson kívül álló levegőé, ezért a lyukakon befelé áramlik a kisebb nyomás felé a levegő. Én így gondolom, de lehet, hogy orbitálisat tévedek... :DDD

jancsiga

(#13) waterman_ válasza Yany (#12) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

ha lenne egy kis szakáll a lapátok végén akkor esetleg. de gondolj bele, megpörgetsz egy búgócsigát, nem pörög olyan veszettül, a benne lévő levegő viszont pont annyira tehetetlen, hogy a centrifugális erő kipréseli a levegőt a bugócsiga oldalán. akkora légmennyiségről van szó, hogy a csiga harmonikája még hangot is ad. a radiál ventilátorok is kifelé kényszerítik a levegőt, mert befelé nem lenne hatékony. ezért gondolom, hogy ha nem gátoljuk meg a levegő sugárirányú leszaladását a lapátokról a ventilátor oldalával, akkor pont hogy átnyom némi levegőt a méhsejt-rácson, újabb hangokat keltve. ezt szokták kiküszöbölni erősen előrenyilalt lapátkialakítással, mint pl a gentle typhoon.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#14) pmheros válasza Yany (#12) üzenetére

pmheros
(senior tag)

ha a lapátot mint szárnyat vizsgáljuk akkor a felső részen valóban lehetne egy kis nyomásesés, de mivel szemből nyitott a venti így az annyira nem érvényesül. Viszont a lapát alsó(vagy a szárny alsó) részén nagyobb a nyomás, tehát azokon a réseken inkább kifelé fog távozni a levegő. Ráadásul azokat a lukakat pont oda tették ahol egyébként a lapátok végein a legnagyobb a (kerületi)szélsebesség, én nem hiszem hogy ez a megoldás a csendet szolgálná. Ettől akkor százszor jobbak az AC feles megoldásai, mert ott körben semmi nincs ami vibrációt elősegíthetné.
Ezeket a ventiket megint a marketingesek tervezték.

hideg pizza, meleg sör

(#15) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez az Excalibur nekem nagyon nem nyerte el tetszésemet,érdekes ez a megoldás,hogy oldalt van néhány lyuk

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#16) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a Cogage hűtő elég jó. Máshol már volt róla teszt is... a CM ventije nem jön be :U

(#19) orbano válasza 14adam (#15) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nekem csak azért furcsa, mert ha pl. szívú házventinek akarod használni, akkor ezeken keresztül a házon belülről is fogja szívni a levegőt, nem csak a külvilágból

A vér nem válik VAZZE!™

(#20) spln válasza kételkedem (#5) üzenetére

spln
(fanatikus tag)

Biztos ők is itt találták ezt a technológiát: made-in-china.com
:D

[ Szerkesztve ]

"Danger! Avoid death!"

(#21) oPalRx7

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

a Tt SilentCat is ilyen mint ez a CM venti. a lapátok "oldalán" vannak rések.

minden volt csak halk nem, pedig rá merték írni hogy 16dB..

lehet 150 méterről mérték.

Excalibur sztem nem a halksága, hanem a design miatt kapott lyukakat.

(#22) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy látom egyedül én olvastam colgatenek. :B

Egyébként az arrow még jó is lehet egy venticserével.

Milyennapvan?

(#23) daa-raa válasza D1Rect (#22) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Talán tudsz valami konkrétat az adott ventilátorról? Vagy már csak izomból mindenképpen cserélni kell?

Egyébként kérdés mit értenek "elérhető áron" alatt. Szerintem nincs olyan processzorhűtő, ami megérne 5k-nál többet.

Si vis pacem, para bellum.

(#24) Traxx válasza Arnold2 (#3) üzenetére

Traxx
(őstag)

Van megoldás ;)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#25) Geönczy válasza oPalRx7 (#21) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Sőt, mivel lyukas így még kevesebb anyag is kell hozzá. Tehát olcsóbb előállítani.
Ennél nagyobb poén már csak a Boci Aero...vegyél levegőt... :O

CSS (Hun)Bloodkiller

(#26) Arnold2 válasza Traxx (#24) üzenetére

Arnold2
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos nekem ez nem megoldás. Venti keretbe kell rakni a ventiket így nem férnének el ezek az átalakítók.

[ Szerkesztve ]

WoW játékosok figyelem! Keresek WotLK CE-t megvételre. Bővebben az apróhirdetésben: http://bit.ly/HhzMRx

(#27) daa-raa válasza Traxx (#24) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez inkább pótcselekvés, mint megoldás.

(#28) orbano válasza daa-raa (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miért is? mertn em kell házat cserélnie, és halkabb ventije lesz mint ha egy 8 centiset venne? borzalom.

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) daa-raa válasza orbano (#28) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mondjuk nem igazán fér el egy ilyen tölcsér egy házban sem, aminek 80-as ventilátorai vannak.

Plusz nem bitzos, hogy érezhetően halkabb lesz, lévén a levegő jócskán felgyorsul, majd mikor kitágul megint zajol.

(#30) Arnold2 válasza orbano (#28) üzenetére

Arnold2
(őstag)
LOGOUT blog

Mert nem férne be: [link], [link], [link]

(#31) D1Rect válasza daa-raa (#23) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, de eddigi tapasztalatok alapján nagyon kevés jó és egyben halk venti van.
Mivel a fő cél az "elérhető ár" ez általában nem kivételes minőséget takar.

Szerintem van olyan hűtő ami több mint 5K-t ér, vettem is.

Milyennapvan?

(#32) daa-raa válasza D1Rect (#31) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyszer adtam >5k-t coolerért (Cool 122+), de később rájöttem, hogy feleslegesen. 3-4k körül már lehet kifejezetten jó coolereket venni, amik tökéletesen megfelelnek nemcsak az átlag embernek, de még a tuningosoknak is. Hogy 2-3°C-kal melegebb alattuk a proci, mint a 3-4x annyiba kerülők alatt, az meg nem tényező.

(#33) D1Rect válasza daa-raa (#32) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól függ mik az igényeid ami szerint választasz.
Nekem fontos, hogy nagyon csendben tegye a dolgát.
Hűtőt én ritkán veszek, és elég sokáig szolgál.
Nekem megér +6-8K-t 2-3 évre egy csendes hűtő.

ui.:A felhasználók 90% szerintem nem is foglalkozik a procihűtővel.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#34) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Cogage Arrow ventilátora kegyetlen szép. :K

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.