Az jó ha nagy, az jó, ha dundi !! 
Alakulnak szépen ezek a NASik is !

Az jó ha nagy, az jó, ha dundi !! 
Alakulnak szépen ezek a NASik is !

Valaki vesz 1-et és tesz bele 4db 80gb hdd-t. 
A torrent kíváló rajta!
[ Szerkesztve ]
"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

A 410J teljesítménye is elegendő már a HD filmek, Blu-Ray rippek továbbítására gbites hálózaton (PCH C200 részére), vagy inkább a 419-től felfelé érdemes válogatni?
[ Szerkesztve ]
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►
elméletileg elég a 410j
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

a 409 a best buy, nem kell lejjebb adni, és is veszek egyet ebben a hónapban.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

Egy sima MyBook World is eleg...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

az utolsó előtti mondatnak szerintem fussatok neki még1x 
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

Azért ez a 210j 2 db 1,5 TB-os lemezzel, nagyon jó.
kétlemezes World árban van, megfontolandó...

Ár-érték arányban sztem jobban járok egy kétlemezes NASsal, lévén, hogy a 4TBos WD bőven 100 felett van. A négy lemezes viszont elég masszív árban van, de legalább bővíthető a jövőben.
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

lég teccetős és profi cuccok ...
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

Nagyon jól néznek ki és mindent tudnak, éppen nézem hogy 210j-t nem nagyon találok hiába keresem 209j van és 64 megás csak és 266mhz es procit tartalmaz. Karácsonyra ideérnek talán.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh

hát azt hiszem meg is lesz a karácsonyi ajándékom

[link], azert ezt arban nem veri
! (Mondjuk, ha lesz is nekik, es tenyleg ennyiert.)
De teny, hogy azert jobb egy Synology.
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
De jó is lenne egy ilyen... Most nézegetem, hogy milyen NAS-t is kellene venni (nem akarok építeni), de még nem nagyon vagyok képben. 10-től 30-ig találtam (vinyó nélkül)...
"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."
Nem rossz kis masinák ezek!
Karácsonyra én is elfogadnék egyet a fa alá...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Basszus! Még mindig erőltetik a RAID5-öt! Egyszerű NAS-ban és hasonló kis kapacitású server-ek esetén a tükrözés sokkal jobb megoldás. A RAID5 és 6 rendszerek létjogosultsága mára már az SCSI (SAS) alapú rendszerekben nagy server-ek esetén maradt csak meg. Ugyanis a RAID5 állapotát folyamatosan figyelni kell. Ha ott egy drive meghibásodik, nagyon gyorsan cserélni kell, ugyanis a megnövekedett terhelés miatt (pótolni kell a kiesett drive-ot) hamar ki fog esni a következő is. Az egyszerű és kis rendszerek esetén a RAID állapotának lekérdezése legtöbbször csak kézi módszerrel történhet. Vagyis, ki az a rendszergazda vagy otthoni felhasználó aki naponta leellenőrzi a rendszer hibamentességét?
A tükrözés esetén viszont a drive-ok külön-külön is teljes értékűek, így meghibásodás esetén az adatok mentése sokkal egyszerűbb!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

Fogsz egy jóféle alaplapot, sok SATA-val, leviszed a pincébe, telepakolod Samu vagy WD Green zöld vinyókkal, ráhúzol egy Debilt, softraid, iscsi target, csókolom. 
Om mani peme hung

Hatha kuld a NAS egy e-mail-t, hogy valami gondja van...
.
Otthonra meg gondolom a gazdasagi szempontok alapjan valasztjak sokan ezt a megoldast. Valamivel biztonsagosabbnak tunik, mint az 1 lemezes megoldas, es gazdasagosabbnak, mint a tükrözes.

Ami ennyibe kerul lehet elfelejteni...

"A DS210j eredménye 59 MB/s lett olvasáskor és 27 MB/s íráskor"
A honlapon 75 MB/s szerepel olvasáskor, ami érdekes módon nagyobb, mint a 209-esé, pedig abban jobb proci van. Hogy lehet ez?

Amit ajánlottál boltot megnéztem, de 1 hét mire beszerzik hmmm, nagyon hozzá vagyok szokva az azonnali vagy pár napos vásárlásokhoz. Egy másik helyet találtam viszont ott bitang drágán mérik hozzájuk képest, marad az 1 hét vagy ha tudsz másik helyet szívesen fogadom azt is.

Mashol nem fogsz nagyon kapni itthon
. QNAP-ot tudok esetleg kicsit olcsobban mashol, de ott is varni kell...
[ Szerkesztve ]

Há ne legyél má ennyire türelmetlen 
addig vedd meg hozzá a HDD-ket,,,
Sanszos, hogy én is ilyet veszek, még az is lehet elhozom előled az utolsó darabot, aztán várhatsz még egy hónapot 

a hdd-k már megvannak ne légy gonosz
tessék rám is gondolni. Bár most a vga biznic elviszi a pénzem de azért marad erre még. Csak nyugodtan vásárolj,
de ezek szerint ezek igencsak prémium kategóriás termékek, amit én alapból szeretek, inkább kerüljön többe a kommersznél de legyen tartós. Mivel nem nagyon forgalmazzák a sarki fűszeresnél 

Fujitsu-Siemens Celvin NAS Server, eleg jo arban van, es nekem egy QNAP klonnak tunik...
Van 2 lemezes verzio is!

nem tetszik a neve...

Melyik neve 
Jobb, mint a QNAP hardverileg, es ahogy elneztem szoftveresen meg kb. ugyanaz.

a fusi.

Miert, ilyen notit vettel? 

Te miről beszélsz? Láttál már NAS-t?
"Az egyszerű és kis rendszerek esetén a RAID állapotának lekérdezése legtöbbször csak kézi módszerrel történhet. Vagyis, ki az a rendszergazda vagy otthoni felhasználó aki naponta leellenőrzi a rendszer hibamentességét?"
Bármelyik lemez meghibásodása esetén villog, sípol, emailt is küld, sőt SMS-t is, ha beállítottál SMTP szervert, ill, SMS centert. Azonnal tudni fogod ha elhalt valamelyik diszk, és cserélheted is.

Akkor mégiscsak maradok a négylemezesnél...

De latom meg mindig a kedvezo alkalomra varsz... 

Pl arra, hogy raktáron legyen, ami kedden lesz, a HDD-k már megjöttek, szóval közeledik az elkerülhetetlen...
Már csak két buktató lehet, ha szériahibás a WD Green, vagy hogy fogalmam sincs hogy kell beállítani, használni a NAS-t 

na, már meg is van az első szopás, a WD Green ezen szériája nem kompatibilis, lehet van két eladó bontatlan winyóm 

hát akkor marad helyette a Samsung F2-Ecogreen

Ugye, ugye, a kapkodas
!

hiába, nem lehet az ember elég alapos... 

na a 409-es már el is fogyott, egy nap alatt, ez rekord...
de az egyik az enyém 

Na, es milyen? 

Nehéz 
Személyesen vettem fel a szegedi központból, vagy fél óra volt mire megtaláltam őket, mivel a házszámot nem jegyeztem meg, mondom majdcsak ki lesz írva. Hát ki is volt, nagy táblák hirdették, hogy kipufogószervíz 
Az egyik ajtón volt egy A5-ös papír-on a nevük, jóhogy nem láttam az útról...
Gondolom nem sokan veszik át ott...
Nem tudom kipróbálni, még ki se bontottam magát a gépet, mert a csereHDD-k kedden jönnek meg, nade addig se unatkozok, mert megjött viszont az AsRock Ion 330 HT (fehér) gépem, azt mire kompletten beüzemelem a gyereknek, el is jön a kedd...
A használatit olvasgattam, nem részletezik túl, majd apró lépésekben fogok haladni vele, még majd a helyét is ki kell alakítani, aztán rámásolni az adatokat, úgyhogy ebben a hónapban elleszek vele 

viszont ha minden jól fog működni, lehet hogy kéne hozzá egy szünetmentes

Egy ilyen lesz:

Beüzemeltem, Raid 1 kötet létrehozás, firmware fissítés megvolt, ma rákerülhetnek az adatok, eddig minden ok, viszonylag símán mentek a dolgok, nem meleg, csöndes, hibernál, és sokkal jobban néz ki, mint a képeken, valamint jó hogy magyarul van minden...

Eddig bogarásztam a funkciókkal, a könyvtárlétrehozásokkal, és a hozzáférési módozatok egy részével. Még lesz munka bőven. De megkezdődött az adatok átmásolása. Számomra meglepetés, hogy közvetlenül rácsatlakoztatott külső HDD-ről eSATA-n keresztül max 13 Mbyte a RAID 1 írási sebesség, ugyanez hálózaton 30 fölött van.

Adatokkal feltöltve, APC UPS bekötve, minden működik, vagy 2 napig indexelte a feltöltött fotókat, de azután leállt, és rendben hibernált.

D-Link DNS-323 vagy Synology DS110j?
Melyiket vennétek?
Árban hasonlók, csupán 1 vs. 2 lemez, meg persze az erősebb hw a DS110j javára...
A DNS-323 már legalább 4 éves modell, míg a DS110j pedig 2010-es.
[ Szerkesztve ]
''Love the life that you livin', ..., get another slice of the rhythm.''

synology vagy qnap vegyek ha engem a webserver része érdekel föként?
Amire használni szeretném
-file server
-webserver/kb 3 oldalnak/
torrentezni nem akarok vele
Vagy meik az a nas ami még jo lehet?

Na kb 1 honapja használom és nem rossz ,de webservernek elég lassu /joomla oldalt bazi lassan tölt be/ !!
Qnap elönye ,hogy van rajta elméletileg vpn hez hasonlo támodatás./na ezen nincs /

Milyen Synology?