Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) akom

akom
(senior tag)

Az jó ha nagy, az jó, ha dundi !! :C

Alakulnak szépen ezek a NASik is !

(#2) Trava

Trava
(tag)

Valaki vesz 1-et és tesz bele 4db 80gb hdd-t. :D
A torrent kíváló rajta!

[ Szerkesztve ]

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

(#3) dni

dni
(őstag)

A 410J teljesítménye is elegendő már a HD filmek, Blu-Ray rippek továbbítására gbites hálózaton (PCH C200 részére), vagy inkább a 419-től felfelé érdemes válogatni?

[ Szerkesztve ]

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#4) aram01 válasza dni (#3) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

elméletileg elég a 410j

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#5) Cyrin válasza dni (#3) üzenetére

Cyrin
(őstag)

a 409 a best buy, nem kell lejjebb adni, és is veszek egyet ebben a hónapban.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#6) Alex91 válasza dni (#3) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Egy sima MyBook World is eleg...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#7) boba6

boba6
(senior tag)

az utolsó előtti mondatnak szerintem fussatok neki még1x :))

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#8) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Azért ez a 210j 2 db 1,5 TB-os lemezzel, nagyon jó.
kétlemezes World árban van, megfontolandó...

(#9) dni válasza Alex91 (#6) üzenetére

dni
(őstag)

Ár-érték arányban sztem jobban járok egy kétlemezes NASsal, lévén, hogy a 4TBos WD bőven 100 felett van. A négy lemezes viszont elég masszív árban van, de legalább bővíthető a jövőben.

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#10) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

lég teccetős és profi cuccok ...

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#11) Razermazer

Razermazer
(senior tag)

Nagyon jól néznek ki és mindent tudnak, éppen nézem hogy 210j-t nem nagyon találok hiába keresem 209j van és 64 megás csak és 266mhz es procit tartalmaz. Karácsonyra ideérnek talán.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh

(#12) Cyrin válasza Razermazer (#11) üzenetére

Cyrin
(őstag)

tessék

(#13) Razermazer válasza Cyrin (#12) üzenetére

Razermazer
(senior tag)

:R hát azt hiszem meg is lesz a karácsonyi ajándékom

(#14) Alex91 válasza dni (#9) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

[link], azert ezt arban nem veri :)! (Mondjuk, ha lesz is nekik, es tenyleg ennyiert.)

De teny, hogy azert jobb egy Synology.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#15) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

De jó is lenne egy ilyen... Most nézegetem, hogy milyen NAS-t is kellene venni (nem akarok építeni), de még nem nagyon vagyok képben. 10-től 30-ig találtam (vinyó nélkül)...

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#16) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem rossz kis masinák ezek! :K Karácsonyra én is elfogadnék egyet a fa alá...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#17) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Basszus! Még mindig erőltetik a RAID5-öt! Egyszerű NAS-ban és hasonló kis kapacitású server-ek esetén a tükrözés sokkal jobb megoldás. A RAID5 és 6 rendszerek létjogosultsága mára már az SCSI (SAS) alapú rendszerekben nagy server-ek esetén maradt csak meg. Ugyanis a RAID5 állapotát folyamatosan figyelni kell. Ha ott egy drive meghibásodik, nagyon gyorsan cserélni kell, ugyanis a megnövekedett terhelés miatt (pótolni kell a kiesett drive-ot) hamar ki fog esni a következő is. Az egyszerű és kis rendszerek esetén a RAID állapotának lekérdezése legtöbbször csak kézi módszerrel történhet. Vagyis, ki az a rendszergazda vagy otthoni felhasználó aki naponta leellenőrzi a rendszer hibamentességét? :F A tükrözés esetén viszont a drive-ok külön-külön is teljes értékűek, így meghibásodás esetén az adatok mentése sokkal egyszerűbb!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#18) Eperkutyus válasza atike (#15) üzenetére

Eperkutyus
(fanatikus tag)

Fogsz egy jóféle alaplapot, sok SATA-val, leviszed a pincébe, telepakolod Samu vagy WD Green zöld vinyókkal, ráhúzol egy Debilt, softraid, iscsi target, csókolom. :D

Om mani peme hung

(#19) Alex91 válasza liksoft (#17) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hatha kuld a NAS egy e-mail-t, hogy valami gondja van... :).

Otthonra meg gondolom a gazdasagi szempontok alapjan valasztjak sokan ezt a megoldast. Valamivel biztonsagosabbnak tunik, mint az 1 lemezes megoldas, es gazdasagosabbnak, mint a tükrözes.

(#20) Alex91 válasza atike (#15) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ami ennyibe kerul lehet elfelejteni...

(#21) Cyrin

Cyrin
(őstag)

"A DS210j eredménye 59 MB/s lett olvasáskor és 27 MB/s íráskor"

A honlapon 75 MB/s szerepel olvasáskor, ami érdekes módon nagyobb, mint a 209-esé, pedig abban jobb proci van. Hogy lehet ez?

(#22) Razermazer válasza Cyrin (#12) üzenetére

Razermazer
(senior tag)

Amit ajánlottál boltot megnéztem, de 1 hét mire beszerzik hmmm, nagyon hozzá vagyok szokva az azonnali vagy pár napos vásárlásokhoz. Egy másik helyet találtam viszont ott bitang drágán mérik hozzájuk képest, marad az 1 hét vagy ha tudsz másik helyet szívesen fogadom azt is.

(#23) Alex91 válasza Razermazer (#22) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mashol nem fogsz nagyon kapni itthon :). QNAP-ot tudok esetleg kicsit olcsobban mashol, de ott is varni kell...

[ Szerkesztve ]

(#24) Cyrin válasza Razermazer (#22) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Há ne legyél má ennyire türelmetlen :D

addig vedd meg hozzá a HDD-ket,,,

Sanszos, hogy én is ilyet veszek, még az is lehet elhozom előled az utolsó darabot, aztán várhatsz még egy hónapot :D

(#25) Razermazer válasza Cyrin (#24) üzenetére

Razermazer
(senior tag)

:P a hdd-k már megvannak ne légy gonosz :DDD tessék rám is gondolni. Bár most a vga biznic elviszi a pénzem de azért marad erre még. Csak nyugodtan vásárolj, :K de ezek szerint ezek igencsak prémium kategóriás termékek, amit én alapból szeretek, inkább kerüljön többe a kommersznél de legyen tartós. Mivel nem nagyon forgalmazzák a sarki fűszeresnél :)

(#26) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Fujitsu-Siemens Celvin NAS Server, eleg jo arban van, es nekem egy QNAP klonnak tunik...

Van 2 lemezes verzio is!

(#27) Cyrin válasza Alex91 (#26) üzenetére

Cyrin
(őstag)

nem tetszik a neve...

(#28) Alex91 válasza Cyrin (#27) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Melyik neve :F

Jobb, mint a QNAP hardverileg, es ahogy elneztem szoftveresen meg kb. ugyanaz.

(#29) Cyrin válasza Alex91 (#28) üzenetére

Cyrin
(őstag)

a fusi.

(#30) Alex91 válasza Cyrin (#29) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Miert, ilyen notit vettel? :DD

(#31) HDmaniac válasza liksoft (#17) üzenetére

HDmaniac
(újonc)

Te miről beszélsz? Láttál már NAS-t?

"Az egyszerű és kis rendszerek esetén a RAID állapotának lekérdezése legtöbbször csak kézi módszerrel történhet. Vagyis, ki az a rendszergazda vagy otthoni felhasználó aki naponta leellenőrzi a rendszer hibamentességét?"

Bármelyik lemez meghibásodása esetén villog, sípol, emailt is küld, sőt SMS-t is, ha beállítottál SMTP szervert, ill, SMS centert. Azonnal tudni fogod ha elhalt valamelyik diszk, és cserélheted is.

(#32) Cyrin válasza HDmaniac (#31) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Akkor mégiscsak maradok a négylemezesnél...

(#33) Alex91 válasza Cyrin (#32) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

De latom meg mindig a kedvezo alkalomra varsz... :DD

(#34) Cyrin válasza Alex91 (#33) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Pl arra, hogy raktáron legyen, ami kedden lesz, a HDD-k már megjöttek, szóval közeledik az elkerülhetetlen...

Már csak két buktató lehet, ha szériahibás a WD Green, vagy hogy fogalmam sincs hogy kell beállítani, használni a NAS-t :D

(#35) Cyrin

Cyrin
(őstag)

na, már meg is van az első szopás, a WD Green ezen szériája nem kompatibilis, lehet van két eladó bontatlan winyóm :D

(#36) Cyrin

Cyrin
(őstag)

hát akkor marad helyette a Samsung F2-Ecogreen

(#37) Alex91 válasza Cyrin (#35) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ugye, ugye, a kapkodas :C !

(#38) Cyrin válasza Alex91 (#37) üzenetére

Cyrin
(őstag)

hiába, nem lehet az ember elég alapos... :DD

(#39) Cyrin

Cyrin
(őstag)

na a 409-es már el is fogyott, egy nap alatt, ez rekord...

de az egyik az enyém :D

(#40) Alex91 válasza Cyrin (#39) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Na, es milyen? :)

(#41) Cyrin válasza Alex91 (#40) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Nehéz :D

Személyesen vettem fel a szegedi központból, vagy fél óra volt mire megtaláltam őket, mivel a házszámot nem jegyeztem meg, mondom majdcsak ki lesz írva. Hát ki is volt, nagy táblák hirdették, hogy kipufogószervíz :D
Az egyik ajtón volt egy A5-ös papír-on a nevük, jóhogy nem láttam az útról...
Gondolom nem sokan veszik át ott...

Nem tudom kipróbálni, még ki se bontottam magát a gépet, mert a csereHDD-k kedden jönnek meg, nade addig se unatkozok, mert megjött viszont az AsRock Ion 330 HT (fehér) gépem, azt mire kompletten beüzemelem a gyereknek, el is jön a kedd...

A használatit olvasgattam, nem részletezik túl, majd apró lépésekben fogok haladni vele, még majd a helyét is ki kell alakítani, aztán rámásolni az adatokat, úgyhogy ebben a hónapban elleszek vele :D

(#42) Cyrin

Cyrin
(őstag)

viszont ha minden jól fog működni, lehet hogy kéne hozzá egy szünetmentes

(#43) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Egy ilyen lesz:

APC Back-UPS ES 550VA

(#44) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Beüzemeltem, Raid 1 kötet létrehozás, firmware fissítés megvolt, ma rákerülhetnek az adatok, eddig minden ok, viszonylag símán mentek a dolgok, nem meleg, csöndes, hibernál, és sokkal jobban néz ki, mint a képeken, valamint jó hogy magyarul van minden...

(#45) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Eddig bogarásztam a funkciókkal, a könyvtárlétrehozásokkal, és a hozzáférési módozatok egy részével. Még lesz munka bőven. De megkezdődött az adatok átmásolása. Számomra meglepetés, hogy közvetlenül rácsatlakoztatott külső HDD-ről eSATA-n keresztül max 13 Mbyte a RAID 1 írási sebesség, ugyanez hálózaton 30 fölött van.

(#46) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Adatokkal feltöltve, APC UPS bekötve, minden működik, vagy 2 napig indexelte a feltöltött fotókat, de azután leállt, és rendben hibernált.

(#47) NoX1

NoX1
(fanatikus tag)

D-Link DNS-323 vagy Synology DS110j?
Melyiket vennétek?

Árban hasonlók, csupán 1 vs. 2 lemez, meg persze az erősebb hw a DS110j javára...

A DNS-323 már legalább 4 éves modell, míg a DS110j pedig 2010-es.

[ Szerkesztve ]

''Love the life that you livin', ..., get another slice of the rhythm.''

(#48) maci25

maci25
(tag)

synology vagy qnap vegyek ha engem a webserver része érdekel föként?
Amire használni szeretném
-file server
-webserver/kb 3 oldalnak/

torrentezni nem akarok vele

Vagy meik az a nas ami még jo lehet?

(#49) maci25 válasza maci25 (#48) üzenetére

maci25
(tag)

Na kb 1 honapja használom és nem rossz ,de webservernek elég lassu /joomla oldalt bazi lassan tölt be/ !!
Qnap elönye ,hogy van rajta elméletileg vpn hez hasonlo támodatás./na ezen nincs /

(#50) Alex91 válasza maci25 (#49) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Milyen Synology?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.