Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

" az új, olcsóbban gyártható négymagos modellek megjelenésével párhuzamosan, a Q6600 el fog tűnni "

olcsóbban gyártható, de jóval drágábban polcra kerülő...

(#2) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az E5300 2,6ghz [link]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#3) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

...A jó hírek mellé a vállalat egy rosszat is becsempészet...

Kettő db t-t kívánna :R

[ Szerkesztve ]

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#4) adalbert1 válasza g@bo (#1) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolom az i7 csak lenyomja majd valamennyire azok árát is... Legalábbis jó lenne jövő év első negyedév végén max. 30k körül valami értelmes 4 magost venni. Persze ez még nagyon a jövő zenéje és rengeteg tényező van ami alakíthat az áron.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#5) H.O.D. válasza adalbert1 (#4) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Phenom biztosan lesz annyiért :))

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#6) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Dolgok javítva ... köszi.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) grabber válasza g@bo (#1) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek szerint olcsóbbak lesznek a 4 magos procik.Szerencsére én a válság előtt vettem újonnan így került 30k-ba :)

[ Szerkesztve ]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#8) g@bo válasza Bluegene (#2) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

nagyon kellett az 5300-as, + 100mhz... amit egy számítógépes antitalentum is röhögve összehoz...

dollár árfolyama nagyon odavágott, 25k+fa volt egy 8400-as, most 30 felett, q9550 ami szimpatikus volt, 50 helyett 65+fa. :F

amd ennyire nem emelkedett....

(#9) Oliverda válasza g@bo (#8) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

...pedig azokat is dollárban mérik.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#10) leviske válasza H.O.D. (#5) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Phenom I biztos lesz, de Phenom II még egy darabig nem hiszem. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#11) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, hogy kivonják a Q6600-at a forgalomból, mert az túl jól sikerült. Nagyrésze alapon viszi a 3GHz-cet, és még allítani sem kell szinte semmit. A Q8200 lett volna a váltása, de az jóval gyengébbre sikerült, és még drágább is.
A Dollár 25-30%-ot emelkedett, az árak meg össze-viszza, az alaplapom most 70%-kal drágább, mint amikor beszereztem.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#12) tzsolesz válasza leviske (#10) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az AMD úgy áll a processzor piacához, ahogyan a VGA részleghez, és elkezdi a már 45nm-em gyártott prociait occsó pézért adni, akkor az intelnek is muszály lesz csökkentenie az árait.

Egyébként az E1200 érte meg anak idején a legjobban. Még játékra is alkalmas lehet extra tuninggal. Én tudom, mert van itt egy itthon. Nagyon bírja a kis rohadék az 512Kb cache ellenére is. De hát ez ilyen, nem minden játék követel 6Mb, meg 12Mb L2-őt. :Y

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#13) leviske válasza tzsolesz (#12) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miután úgy tűnik, hogy az Ati-s skacok átvették az uralmat az AMD-n belül, ezért nem lehetetlen egy agresszív árpolitika, de biztos számolnak azzal, hogy azért egyelőre még RV770 vs. GT200 helyzet távol nem áll fenn. Jobban járnak, míg ők is nagy haszonnal adhatják a CPU-ikat...

Egyébként [link] :P

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#14) Gyusz

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Egy jelentősebb árcsökkentés kéne már, mert nem igazán látok jó árban utódot az itthoni E2160-nak. E5200-ra nem akarok cserélni, több cache és 45 nm lenne számomra az alapkritérium, és nem 30k-s árakon, a 4 magos procikat meg nem is említem...

(#15) Khan13 válasza Depression (#11) üzenetére

Khan13
(fanatikus tag)

Tény hogy a Q6600 jól sikerült, de kellett is néhány stepping mire a mai formáját elérte. A Q8200 meg nem csak kisebb gyártástechnológiára lett átültetve, hanem csökkent a cache mérete is, ami ezeknél az Intel prociknál még nagyon is számít.

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#16) llax válasza Gyusz (#14) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

2 hónappal ezelőtt kellett volna cserélned :) Akkor volt Wolfdale nagyon jó áron.

Én 32-ért vettem számlával egy E8400-at :)

(#17) speedyx86 válasza tzsolesz (#12) üzenetére

speedyx86
(kvázi-tag)

muszáj... ugye...
bocs ;)

"Das Wichtig ist nicht der Fall, sondern die Landung."

(#18) ígyvanferi válasza Gyusz (#14) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Arra még várhatsz bőven. Én is hasonló cipőben járok, E2140-em van. Alkalom adtán valami jó kis 4 magos jöhetne a helyébe. Majd... Egy év múlva. Talán... :U

speedyx86: leviske már helyre igazította. Nyílván nehéz 16 HSZ-t alaposan átolvasni...

[ Szerkesztve ]

(#19) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg jó kis proci lett a Q6600-as, nekem is az van, és semmi problémám sincsen vele. A jövő évet még biztosan ki fogja húzni, év végén tervezek egy komplett cserét, addigra kiderül, mit érdemes venni helyette. :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#20) orbano válasza ígyvanferi (#18) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ehh én már nagyon gondolkodom hogy az asztaliba lecserélem a T2300-at a notebookom T7200-esére, kéne már az a plusz teljesítmény :)
aztán meg valamikor, ha lejjebb mennek az árak, egy év múlva talán, már valami 4 magos szörmedvényt is lehet megengedek magamnak.

A vér nem válik VAZZE!™

(#21) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] lehet lesz E7500 is, 2,93 ghz-en, ha belegondolunk az anno csúcsmodell EX6800 extreme edition teljesítménye

Gyusz: Egy jelentősebb árcsökkentés kéne már, mert nem igazán látok jó árban utódot az itthoni E2160-nak. E5200-ra nem akarok cserélni, több cache és 45 nm lenne számomra az alapkritérium, és nem 30k-s árakon, a 4 magos procikat meg nem is említem...[link] egy tizesből megúsznád, énnekem is E2160-om volt és 7500Ft-ot fizettem rá az E5200-re

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#22) ígyvanferi válasza orbano (#20) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Én mi lesz a notebookodban? :) Vagy megcseréled őket?

(#23) Gyusz válasza Bluegene (#21) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Igaz, az E5200-as már 45 nanós, de a magas FSB-t nem nagyon bírja. Mondjuk kapnék plusz 1 mega cache-t, meg értelmes feszültségen plusz 300-400 MHz-et (a mostani 3GHz-hez képest), viszont ez 10k-t nekem nem ér meg. Ha cserélek, akkor valami komolyabbra akarok, de nem horror árakon. Tudom, tudom, jót akarok olcsón, ráadásul rosszkor, de ez legyen az én problémám...

(#24) Bluegene válasza Gyusz (#23) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jól látod, nekem az E2160-as 3-3.2ghz-en ment, a mostani 3,62-n stabil, igaz 4ghz-et is viszi nemstabilan

azért megéri lecserélni hidd el ;), jobb érezhetően és hűvösebb

[ Szerkesztve ]

(#25) einstein válasza Bluegene (#24) üzenetére

einstein
(senior tag)

És mire jó az a plusz 400 Mhz? Mert szerintem sem éri meg + 10k-t kiadni ezért, amikor a játékokban mindegy, a többihez meg már ez a 3-3.2Ghz is sok...
Én is gondolkodtam a "régi" E6300-asom lecserélésén, de teljesen felesleges, mert emberi áron csak ugyanilyen 2 magosat kapnék esetleg egy kicsivel nagyobb tuninggal. Akkor már kivárom amire a 4 magos yorkok bejönnek 30 alá...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#26) Bluegene válasza einstein (#25) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát a +400-600mhz illetve 1mb helyett 2mb cache dob rajta egy +25%-ot ráadásul kevéssé melegszik, mind1 nekem 7500FT-ot megért, meg hogy wolfdale magos emelkedett az IPC csökkent a fogyasztás+melegedés

[ Szerkesztve ]

(#27) einstein válasza Bluegene (#26) üzenetére

einstein
(senior tag)

Min dob +25%-ot?
Kevésbé melegszik, ezt aláírom.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#28) orbano válasza einstein (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mégis min, a kontraszton :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) Bluegene válasza einstein (#27) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az E2160ashoz teljesítményen, a 4850-esemet visszafogta az E2160-as, ehhez tökéletesen passzol, az E6300-hoz képest tényleg nem sokkal erősebb, de elegánsan viszi a 3,6ghzet lazán, kis fesszel és nagyon hűvős nem úgy mint a 65nm-esek

egyébként: [link] szerencse kérdése szvsz, ezekből is ki lehet fogni a tutit, ha azt vesszük van olyan E8200/E8400 ami a 4 gigát se viszi, sőt 3,8-nál megáll a tudományuk nagyon jó proci

E8500/E8600 azok a tutik azok mennek 4,5 gigát de szvsz horror áron, ár/értékben E5200

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.