Végre kezd kikopni a TN a vállalható áru monitorok közül is. Van isten. 
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
Végre kezd kikopni a TN a vállalható áru monitorok közül is. Van isten. 
Az áruk ténylegesen kezd alakulni, kérdés, hogy a tn-panelesek mennyire mennek le idővel 
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

Egy TN paneles és egy IPS között mekkora különbség van? Hallottam már a dologról, de látszatra még nem láttam soha. Csak érdekelne, mert elég sokat emlegetik, de mivel most újítottam egy 20"-as Samu monitort és tévét is külön-külön, egy darabig szerintem nagy csere nem lesz... gondolom annyira még nem is olcsóak. 
Ha egyszer privátot kapsz, akkor illene is rá valamit reagálni. ;)
kb: 20 - 25e ft
ha legolcsóbbakat nézzük
[ Szerkesztve ]

Ég és a föld!
Különbségek: Betekintési szög, ezáltal nem csak egy emberes még egy 22-es sem, a fekete színe (nem szürke), a színhűség, és egyáltalán jobb a szemnek egy IPS, mint egy TN ledes izé, aminek a fényereje még jóval gyengébb is. Nekem 3 éve van IPS, de nem vennék semmi mást. 
Többet ér, mint az árkülönbség!
Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
Nekem egy lassan 5 éves S-PVA monitor szolgáltatja a néznivalót, de azt is csak akkor cserélem le, ha lerohad az asztalomról, vagy rámszakad a bank. 

Én pont azt olvastam, hogy az IPS monitorokat azért nem javasolják szokszor filmekre, mert a fekete színük szar.
A fényerő ugyancsak NT panelesnél jobb általában. Persze emberek általában fele fényerőn sem hajtják, szóval az részletkérdés.

Tényleg jó, hogy csökkennek az árak. Megérte várni a cserével
Ha még bírja a meglévő két hónapig, akkor szuper, utána meg felteszem hirdetésbe és váltok.
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!
Lehet, karácsonyra meglepem magam egy IPS moncsival. Egyik munkatársam egy Dell IPS-es monitorra cserélte le a TN panelest, azt mondja, ég és föld a kettő között a különbség. Mondanom sem kell, az IPS-t dícsérte.
"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."
Plasztikusabbak a színek, és szórtabb fényt ad, így jobban kíméli a szemet. Nekem pl. TN-tól nagyon fárad a szemem, IPS-ses Dellt meg nézhetem egész nap.
I did nothing, the pavement was his enemy!

Fekete színük szar, az kb. azt jelenti, hogy olyan, vagy nem jelentősen jobb mint a TN-eké (PVA-hoz képest), de ez csak a fekete mélységére vonatkozik, a jobban kivehető fekete árnyalatok, vmint a jobb betekintési szögek miatt a gyakorlatban jobban élvezhetőek a sötét jelenetek is.
Fényerő lehet jobb a TN panelek esetében, de ez a paraméter szerintem csak azoknak számíthat, akik szikrázó napsütésben szeretnék használni, mert egyébként nem szokás 30-40% fölé vinni IPS esetében sem.
Ez konkrétan nem igaz. Az olcsóbb IPS-nél elég erős az oldali felfénylés, ami zavaróbb mint a TN feketéje.
Jok lesznek, csak az aruk kerdeses. 

Dolgozni 24-es PVA-n dolgozom, de TN vagy sem, betekintési szög ide vagy oda, mióta 40"-os TV-t használok otthon monitornak, nincs kedvem kisebbhez. :-) Igaz, talán a 37-es lett volna ideális, de kifejezetten jó egy kicsit távolabbra bámulni. Ráadásul annak a panelnak is kifejezetten szépek a színei a jó sötét feketéjével együtt.
(#12) weiss: Valóban zavaró inkább csak "érdekes" szögekből lesz. A környezeti megvilágításhoz igazított háttérvilágítás sem árt. (Egyes korábbi modelleknél lehetne alacsonyabb a minimum beállítás.)
[ Szerkesztve ]
Mikor megvettem a 2209WA-mat pár hónapig a háttérképben levő sötét részek is zavartak, mert láttam benne a csillogást. Szóval vagy nekem jó a szemem, vagy valami elfuserált darabot kaptam.