Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) h-yle

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Végre kezd kikopni a TN a vállalható áru monitorok közül is. Van isten. :R

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#2) Isee válasza h-yle (#1) üzenetére

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Az áruk ténylegesen kezd alakulni, kérdés, hogy a tn-panelesek mennyire mennek le idővel :U

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#3) HUNPSP válasza h-yle (#1) üzenetére

HUNPSP
(tag)

Egy TN paneles és egy IPS között mekkora különbség van? Hallottam már a dologról, de látszatra még nem láttam soha. Csak érdekelne, mert elég sokat emlegetik, de mivel most újítottam egy 20"-as Samu monitort és tévét is külön-külön, egy darabig szerintem nagy csere nem lesz... gondolom annyira még nem is olcsóak. :U

Ha egyszer privátot kapsz, akkor illene is rá valamit reagálni. ;)

(#4) fricz19 válasza HUNPSP (#3) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

kb: 20 - 25e ft
ha legolcsóbbakat nézzük

[ Szerkesztve ]

(#5) zapok válasza HUNPSP (#3) üzenetére

zapok
(tag)

Ég és a föld!
Különbségek: Betekintési szög, ezáltal nem csak egy emberes még egy 22-es sem, a fekete színe (nem szürke), a színhűség, és egyáltalán jobb a szemnek egy IPS, mint egy TN ledes izé, aminek a fényereje még jóval gyengébb is. Nekem 3 éve van IPS, de nem vennék semmi mást. :K
Többet ér, mint az árkülönbség!

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

(#6) h-yle válasza zapok (#5) üzenetére

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem egy lassan 5 éves S-PVA monitor szolgáltatja a néznivalót, de azt is csak akkor cserélem le, ha lerohad az asztalomról, vagy rámszakad a bank. :)

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#7) Ribi válasza zapok (#5) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Én pont azt olvastam, hogy az IPS monitorokat azért nem javasolják szokszor filmekre, mert a fekete színük szar.
A fényerő ugyancsak NT panelesnél jobb általában. Persze emberek általában fele fényerőn sem hajtják, szóval az részletkérdés.

(#8) lujó55

lujó55
(őstag)

Tényleg jó, hogy csökkennek az árak. Megérte várni a cserével :C Ha még bírja a meglévő két hónapig, akkor szuper, utána meg felteszem hirdetésbe és váltok.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#9) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet, karácsonyra meglepem magam egy IPS moncsival. Egyik munkatársam egy Dell IPS-es monitorra cserélte le a TN panelest, azt mondja, ég és föld a kettő között a különbség. Mondanom sem kell, az IPS-t dícsérte.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#10) weiss válasza HUNPSP (#3) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Plasztikusabbak a színek, és szórtabb fényt ad, így jobban kíméli a szemet. Nekem pl. TN-tól nagyon fárad a szemem, IPS-ses Dellt meg nézhetem egész nap.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#11) Loha válasza Ribi (#7) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Fekete színük szar, az kb. azt jelenti, hogy olyan, vagy nem jelentősen jobb mint a TN-eké (PVA-hoz képest), de ez csak a fekete mélységére vonatkozik, a jobban kivehető fekete árnyalatok, vmint a jobb betekintési szögek miatt a gyakorlatban jobban élvezhetőek a sötét jelenetek is.
Fényerő lehet jobb a TN panelek esetében, de ez a paraméter szerintem csak azoknak számíthat, akik szikrázó napsütésben szeretnék használni, mert egyébként nem szokás 30-40% fölé vinni IPS esetében sem.

(#12) weiss válasza Loha (#11) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez konkrétan nem igaz. Az olcsóbb IPS-nél elég erős az oldali felfénylés, ami zavaróbb mint a TN feketéje.

(#13) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jok lesznek, csak az aruk kerdeses. :)

(#14) ha3flt

ha3flt
(lelkes újonc)

Dolgozni 24-es PVA-n dolgozom, de TN vagy sem, betekintési szög ide vagy oda, mióta 40"-os TV-t használok otthon monitornak, nincs kedvem kisebbhez. :-) Igaz, talán a 37-es lett volna ideális, de kifejezetten jó egy kicsit távolabbra bámulni. Ráadásul annak a panelnak is kifejezetten szépek a színei a jó sötét feketéjével együtt.

(#15) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#12) weiss: Valóban zavaró inkább csak "érdekes" szögekből lesz. A környezeti megvilágításhoz igazított háttérvilágítás sem árt. (Egyes korábbi modelleknél lehetne alacsonyabb a minimum beállítás.)

[ Szerkesztve ]

(#16) weiss válasza dezz (#15) üzenetére

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mikor megvettem a 2209WA-mat pár hónapig a háttérképben levő sötét részek is zavartak, mert láttam benne a csillogást. Szóval vagy nekem jó a szemem, vagy valami elfuserált darabot kaptam.

(#17) dezz válasza weiss (#16) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 2209WA pont az, aminek egyrészt nem valami magas a kontrasztaránya (igazi e-IPS), másrészt nem lehet nagyon visszavenni a háttérvilágítást... :) (Ezeket leszámítva azért nem olyan rossz.)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.