Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ZewaDeluxe

ZewaDeluxe
(tag)

Na végre valami mozgolódás a megjelenítők terén... :C

Reméljük mihamarabb olvashatunk ezekről konkrét tapasztalatokat is... :K

(#2) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

samsung super pls ilyen jellemzőkkel, ennyiért? asszem ez jó lesz...

(#3) Tonyius777

Tonyius777
(tag)

végre 27"-es és 2560x1440 de egy jó teszt kéne még a S27A850-ról.
:R

Üdv:Tony

(#4) Muerte75

Muerte75
(senior tag)

Nagyon várósak ezek a monitorok :K

TMUF timeless

(#5) El Kebir válasza ZewaDeluxe (#1) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

na valamit csak csinál már a samsung is (a vérszegény cPVA után)... kellene már egy kis lg (ips) -samsung panelminőségi verseny, a tn panelek mehetnének a süllyesztőbe...

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#6) fatallerror

fatallerror
(őstag)

végre 1 igazi nagy, populáris is beindítja a gépezetet, erre majd reagálni fog a többi is és elindulhat a tn megölése :))

(#7) atti_2010 válasza fatallerror (#6) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Miért az LG nem populáris?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#8) ledgeri

ledgeri
(senior tag)

Wonról miért nem forintra egyből?

-Egyébként merre haladunk??

(#9) ElEvEn11

ElEvEn11
(tag)

sRGB? Nálam nem játszik ez sem. Nekem az biza kevés. :K

szerk.: A változás szele érződik a gyártóknál és Én is csatlakozom a többiekhez, abbéli reményben, hogy tényleg vége a tn-korszaknak. :K

[ Szerkesztve ]

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#10) fatallerror válasza atti_2010 (#7) üzenetére

fatallerror
(őstag)

miért van 277 dolláros 24" ips-e az lg-nek? ha van akkor ők kezdték előbb de nem ez a lényeg, hanem h rendes áron és méretben is elkezdődik 1 jobb panel korszak, én még 1 tn panelosat biztos nem veszek (bár totál szemből, beállítva azért nem katasztrófa)

(#11) atti_2010 válasza fatallerror (#10) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

22LV5500, 26LV5500, 32LV5500 37LV5500 Ezek mind IPS panellel vannak de lehet több is van és már lehet kapni a 26LV5500 100k, A 277 usd-t nem venném komolyan.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#12) El Kebir válasza atti_2010 (#11) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

vagy ezek is

szerk.: 2. oldal... :)

[ Szerkesztve ]

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#13) fatallerror válasza atti_2010 (#11) üzenetére

fatallerror
(őstag)

ja akkor csak levagyok maradva :O :B

(#14) atti_2010 válasza El Kebir (#12) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Monitorokkal már Dunát lehetne rekeszteni, pár monitor TV-t azért csinálhatnának IPS panellel de még véletlenül sem találtam, sem LG-t sem bármilyet, mindenesetre ez lesz az az év amikor az IPS erőből átüti a TN+Film paneleket.

fatallerror Én is csak azért tudom mert vásárlásra adom a fejem, és 1 hete túrom a nettet.

[ Szerkesztve ]

(#15) fatallerror válasza atti_2010 (#14) üzenetére

fatallerror
(őstag)

jaja én nem igazán figyelem most ezeket :]
de 1 27es dell olyan drága h annyiért már inkább 1 40es lcd tv, azokból is akad jó, 20-30 ms körüli lagos ami talán elég gyors fps-re is...
de azért most én is megnéztem pár monitor tesztet, ahogy elnézem már a monitorok is kb ennyi laggal "büszkélkednek" szóval 1kutya, akinek nem kell full hd feletti felbontás valóban megoldás lehet 1 tv is akár

(#16) dkekesi

dkekesi
(kvázi-tag)

sRGB 100%.... aztaaa. Ez kb 10 évvel ezelőtt lett volna hír.

(#17) atti_2010 válasza fatallerror (#15) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az LG nél azt írja hogy válaszidő (G to G) 3ms, ez nekem nagyon kevésnek tűnik valami turpisság van benne?

(#18) .mf válasza Tonyius777 (#3) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"végre 27"-es és 2560x1440"

Dell 2711 is ennyi, IPS, s már egy éve kapható is, úgy látom most 152k legolcsóbban.

---

Inkább a lézer-projektorosokat várnám végre...

(#19) fatallerror válasza atti_2010 (#17) üzenetére

fatallerror
(őstag)

az a szürkéből szürkébe menő idő, az input lag az más, de a monitoros topikokban mindenre választ találsz :))

(#20) Petike1007

Petike1007
(tag)

Monitorvásárlás előtt ilyen hírt? :C :C :C
Akkor még várunk :)

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#21) Valdez

Valdez
(senior tag)

Itt egy teszt a 27-esről: [link]

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#22) D.Orion válasza Petike1007 (#20) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Ez konkrétan majd karácsonyra ha ideér hozzánk(hazánkba). Bazi drágán...

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#23) atti_2010 válasza D.Orion (#22) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Meg egy új technológiát nem jó elsőnek próbálgatni.

(#24) sampe

sampe
(fanatikus tag)

Még az idén be akartam újítani egy Dell U2311H-ra, de akkor várok mit hoz a Jézuska :) Persze csak akkor ha tényleg valós ez a 277 $.

"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac BF3 nick: SampeHUN // http://nyanit.com/prohardver.hu

(#25) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm, nem lesznek ezek rosszak...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#26) atti_2010 válasza sampe (#24) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Biztos hogy nem valós.

(#27) II-Adi

II-Adi
(tag)

Csak nehogy betiltassa az Alma... :W

(#28) Z86

Z86
(őstag)

Remélhetőleg jó kis árverseny lesz a két technológia közt. :)
szerk: Mármint az IPS és a Super PLS közt

[ Szerkesztve ]

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#29) KTTech válasza Valdez (#21) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Nagyon gyenge, többet vártam volna...

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#30) Petike1007 válasza D.Orion (#22) üzenetére

Petike1007
(tag)

Akkor karácsonyra lesz :)
De ha tavasszal,akkor meg tavasszal...úgy tűnik megéri várni...

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#31) bulbaa válasza ElEvEn11 (#9) üzenetére

bulbaa
(lelkes újonc)

Már az "IPS és társai korszaknak" kéne hogy vége legyen!!
Több mint 5 éve jelen van az AMOLED a telefonok kijelzőjében. Ha akarták volna a gyártók, már megcsinálhatták volna monitorméretben is.
Dehát mennyivel jobb az ha TN paneles monitor után nem egyből OLED-re vált a nép, hanem közbeiktat egy IPS-t is mer' az mennyivel jobb a TN-nél, az OLED meg még sehol :C :C

(#32) TESCO-Zsömle válasza bulbaa (#31) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

15"-est már most is kapni. ;)

Ha lehet hinni a híreknek az LG idén piacra dob egy 31"-est is. A pletykák szerint 9-10e dollár lesz, ami itthon olyan 300-400k lenne.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#33) atti_2010 válasza bulbaa (#31) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A legnagyobb gond hogy beindult a 3D-s őrület, így a gyártók arra fókuszálnak, most vagy azért mert az AMOLED nagy méretben nem gazdaságos vagy azért mert 2x akarják tejeltetni a népet, de lehet mindkettő a lényeg hogy valóban az AMOLED-nél kellene tartani.

TESCO-Zsömle Nem valami baráti árazása van.

[ Szerkesztve ]

(#34) Jester01 válasza TESCO-Zsömle (#32) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Nagyon nem megy neked ez az árfolyam átváltás dolog :N

Jester

(#35) Poetro válasza atti_2010 (#14) üzenetére

Poetro
(újonc)

Miért kell neked monitor TV? A kábel / műholdas tv szolgáltatód settopboxát HDMI-n kötöd rá a monitorra, és mehet a tévézés.

(#36) atti_2010 válasza TESCO-Zsömle (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

10000 $ az =1868421 forint de hogy is gondoltad hogy ha egy 15 TV 400k akkor a 31 ugyanannyiba kerül?

(#37) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól hangzik, nagyon kíváncsi leszek, hogy fest a valóságban... Többek között, hogy itt is csak 3x8 bites a feldolgozás és az effektív megjelenítés, mint eddig az összes Samsung monitornál, amit láttam, vagy végre követik a többi, minőségi monitorgyártót (3x10+ bit).

BTW, ha valakinek van regje az xbitlabson, nyomjon már 1-1 thumbs-upot a Valdez által a #21-esben linkelt cikk alatti két kommentemnél, egy nagyokos idióta lepontozott... :P

(#38) parkr

parkr
(fanatikus tag)

várjuk őket szeretettel :)

app=epp tab=teb pad=ped defy=difáj - csak, hogy ragozni tudjál...

(#39) killerjohn

killerjohn
(őstag)

na, megvan mire cserélem az LP2475w-ket :) 3 ilyen 27 colos mekkora lenne már ;]

SC2: KillerJohn#634, D3: KillerJohn#2359

(#40) killerjohn válasza bulbaa (#31) üzenetére

killerjohn
(őstag)

szerintem teljesen jól csinálják így. Most hagyták volna abba a TN után, mondván hogy itt van az AMOLED 27"-on 2.000.000 forintért, mert annyiba kerül ezzel a technológiával ilyet csinálni? Még túl drága ilyen nagy méretekben - gondolom te sem 4.5"-on szeretnél a PC-den dolgozni, hanem 24"-on, ami kb 25*akkora felület... namármost tegyükfelhogy egy 4.5"-os AMOLED kijelző elektronikástul 60$ (szerintem több, de hasraütésre mondjuk ennyi), akkor nézzükcsak 25*60+X (ahol X az, hogy minél nagyobb annál nehezebb gyártani, több a veszteség, nehezebb szállítani, stb stb) = 1560+X. Nos, ha egy tökéletes univerzumban X = 0, akkor ez 300.000 ft 24"-on. Köszi. Ja és ehhez kell káva, meg sok-sok segédelektronika, meg talpazat, meg dekóder. És simán el tudom képzelni, hogy 2-3x ennyibe fájna ha kiszámolnám rendesen.

SC2: KillerJohn#634, D3: KillerJohn#2359

(#41) DEJVID válasza atti_2010 (#33) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Kár, hogy az amoled egy szar. Legalábbis ami a telefonokban van.

Én vagyok a PH! királya.

(#42) atti_2010 válasza Poetro (#35) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De állítólag a TV elektronikája kifejezetten mozgó képekre lett kifejlesztve addig a monitoroké nem, de ehhez elég keveset értek ha valaki többet tud világosítson fel, kérem.

(#43) TESCO-Zsömle válasza atti_2010 (#33) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennyibe fáj most a gyártás + a fejlesztési költség.

Jah, egy nullával elnéztem a dolgot...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#44) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Akkor kicsit várok még a monitor cserével :U ,de van egy olyan rossz érzésem,hogy mire boltba kerül nem jön ki a fentebb leírt matekozás ;]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#45) atti_2010 válasza TESCO-Zsömle (#43) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

1 millio 800 ezer forint te 400.000 írtál, ez még mindig nem egy nulla tévedés, remélem nem bérszámfejtő vagy.

(#46) TESCO-Zsömle válasza atti_2010 (#45) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem egy nulla?

Én 1.000$-ra számoltam a 300-400e-es magyar árat. Márpedig az pont egy nullával kevesebb, mint a 10.000$. ;)

sz: Egyébként az 1 millió 800 ezer se állja meg a helyét, mert egyrészt ez az EU, másrészt ott az áfa. Szóval minimum 2,5-3M.

[ Szerkesztve ]

(#47) orbano válasza Tonyius777 (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezt a dell U2711 is tudja 150ért... majd ha ennek is enyire, vagy még jobban alá esik az ára, akkor ok...

A vér nem válik VAZZE!™

(#48) orbano válasza TESCO-Zsömle (#32) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a suttyó p@rasztok odaírják, hogy LCD televízió LED háttérvilágítással? gratulálok nekik :C

A vér nem válik VAZZE!™

(#49) atti_2010 válasza orbano (#47) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Viszont itt TV-ről van szó nem csak egy monitorról, másrészt az a Dell elég kifutós dolog 130W a fogyasztása ami 2011-ben vicc kategóriába tartozik nálam, akkor inkább LG 26 az legalább 60W fogyaszt és a válaszideje is jobb 3ms valamint szintén teljes értékű TV.

[ Szerkesztve ]

(#50) orbano válasza atti_2010 (#49) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

A cikk tudtommal monitorokról szól. A címébe is az van írva.

LG 26-os meg 1920-as felbontással van. Nekem meg az a vicc kategória...

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.