Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) einstein

einstein
(senior tag)

Köszönjük a tesztet. :R
A Lenovo most már akkor hivatalosan is bizonyított. :)
Nem semmi, hogy mindezt kb. fele áron.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#2) Eagl3 válasza einstein (#1) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, engem is megerősített a döntésemben, h. ezt a monitort válasszam a közeljövőben.

Köszönjük a tesztet. :)

(#3) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

Én meg benevezek egy DELL-re. Már régebben eldöntötem, de azért 150HuF elég jelentős pénzkiadás. Addig is marad a 22"-es Samsung 226BW.

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#4) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

A Dell nagyon tetszik, nemgyengén televan csatikkal, a Lenevo is tetszik, főleg a kis gombjai ^^ ,de a samunak brutál a kinézete..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#5) wmarci válasza Chrys_ (#3) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Mostmár 15K-t megtudsz spórolni, ha ez számít. :)

(#6) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a DELL monitora A00 revision, nem A01. Márpedig ez utóbbinál jelentős mértékben javítottak az input lagon, mivel az A00 borzalmasan lassú még az átlagos tft-khez képest is. Kérdés, hogy idehaza mikor jelennek meg az A01-esek...

(#7) Chrys_ válasza wmarci (#5) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Most néztem az árát €-ban (németben veszem meg), 550 szállítással együtt. Az kb. 130E Ft. Nem rossz :)

(#9) Uchimata

Uchimata
(kvázi-tag)

Köszi a cikket.

Kimaradt, hogy a Lenovo kicsit sem tetszetős külseje milyen ergonómiai megfontolásokat rejt:
o A hátsó kinyúlás stabilabb felvekvést biztosít
o Az eklektikus gombsor a sötétben való tájékozódásban segít (tapasztalat)
o A halványabb power led nem világítja be az éjszakát (sokakat zavar, ha erős a fénye)
o A matt káva elnyeli a háttérfényt
o A monitorüveg kicsit sem tükröződős, talán a létező egyik leghatékonyabb ilyen megoldás

Megemlíteném még, hogy a Lenovo kijelzőjének van egy sajátos "kristályos" érzete, ami miatt a személyes tapasztalatszerzés minden leendő vásárlónak indokolt. Akit érdekel még a Lenovo (és az LG) monitor, az ide is skubizzon:
22" Lenovo L220X TFT - a kakukktojás.

A Lenovo-nak van itt a PH-n egy kiváló topikja, ajánlom minden érdeklődőnek, mert ott kiderül pl., hogy a cikkben említett sorozatszám-kavarás a TN/xVA panelekkel nem igaz, csak VA panellal gyártják a cuccost!

Nekem ilyen moncsim van, és 120%-ig bevált (sw fejlesztés, web, játék).

[ Szerkesztve ]

(#11) Chrys_ válasza Uchimata (#9) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

És azért van e mögött egy jó adag elfogultság is :)
Egyébként már régebben olvastam a tesztet.

(#12) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Az utanhuzos kis autot hianyoltam, azon kivul jo cikk...

(#13) xuldar

xuldar
(őstag)

Hiánypótló teszt, köszönjük.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#14) noncsika

noncsika
(kvázi-tag)

koszi a tesztet, épp jókör jött :)

(#15) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[szőrszálhasogatás]
a Dellnél a hátoldalt mutató képre kattintva nem a nagy kép, hanem a thumbnail jön be :U
[/szőrszálhasogatás]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#16) CabalX

CabalX
(tag)

Végre van egy újabb monitor teszt. :))
Az utánhúzás teszteléséhez használt "kis kocsis" képeket én is hiányolom.
Meg az Input Lag-ot kicsit bővebben kifejthettétek volna mert a neten elég vegyes értékek keringenek a monitorokról - és hátha valakit ez is érdekelne részletesebben... :U

Amúgy jó és hiánypótló teszt ! :R
Mégha az én monitorom egy kissé el is "marasztaltátok" :(((
- de kinek a pap, kinek a papné - nekem az LG jobban tetszett mint a Dell amikor vásárlás elött megnéztem mind a kettőt. :)

[ Szerkesztve ]

(#17) Uchimata válasza Chrys_ (#11) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

Nincs. Ha beleolvasol az elmített fórumba, akkor látod, hogy nem ezt szerettem volna megvenni, és ha lenne elég pénzem, akkor nem is ezt venném még most sem, hanem inkább a Dell 2408-at. Ám az elvárásaimhoz mérten a moncsi télleg 120%, vagyis óriási kellemes meglepetés volt, és szuper választás a mai vacak TN-es kínálathoz képest. Nem vagyok elfogult, csak lassan fél év után is úgy örülök neki, mint majom a farkának :DD

Nem vagyok rajongó típus, sem fanatikus, sem márkahű, csak józan paraszt :P

(#18) SteeWe

SteeWe
(fanatikus tag)

Nagyon tetszik a Dell, kb. most annyi, mint amennyi volt a VS VP191S-em anno...
Sajna most nincs kavics rá, hogy váltsak, meg nekem még mindíg mefelelő.

Az adott kontrasztarány eléréhez azonban a gyártók különböző fényerőt adtak meg, ebből

(#19) waterman_ válasza Chrys_ (#3) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

nem hiszem, hogy megbánnád hogy a dell-t választod! szerintem megéri a ráfordított pénzt.

amikor én vettem a 20 colos hasonló dell moncsimat (2007wfp) nekem a design tetszett meg nagyon, utánaolvastam s-ips paneles. ezen nincs hdmi meg display port, de van rajta svideo és nagyon jó, hogy nem kell tv kártya a videózáshoz:):) a 20 colos iszonyat masszívan áll a lábán, még magas állásban is stabil.
egyetlen hibát találtam rajta másfél év alatt, mivel az alsó káva legszélén van a kikapcsoló gomb, így érdemes a panel háta mögé nyúlni mikor kikapcsolja az ember, mert különben a panel kicsit recseg a feszüléstől, mikor kellő erővel megnyomom a gombot (ekkora méretnél melyik nem..). igazából a 3. kapcsolásnál már fel sem tűnt, és ez az apróság a legnagyobb ami felmerült, egyáltalán nem zavaró. :)

tök off: újabb amcsi filmekben vagy mac-en, vagy ilyen dell moncsikon nyomulnak, biztos nem lehet rossz választás, ha ennyiszer látni:):)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#20) vfeco

vfeco
(tag)

Most már biztos, hogy T220-at veszek! :DDD
Ezek mind gyönyörűek, de ennyit nekem nem érnek. Filmet pedig TV-n nézek. A Lenovo lenne számomra is a befutó nagyon kedvező ár/érték arányával.

xfire: vfeco | mail: vfeco@vipmail.hu | BFBC2/BF3: vfeco

(#21) wmarci válasza Chrys_ (#7) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Honnan veszed, ennyiért? Link pls. ;)

(#22) weihe válasza einstein (#1) üzenetére

weihe
(kvázi-tag)

Fain teszt, köszi ! :R

Én is 1.5 hete vettem meg a Lenovomat, marhára jó a 17-es TN-es panel után :)

(#23) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

"Az LG esetében valamiféle problémára lettünk figyelmesek, a színek az Y tengely mentén elcsúsztak, mintha túl magas lenne a fényerő (tapasztaltunk már hasonlót korábban). Hogy mi lehet a jelenség oka, azt nem tudjuk, a méréseket többször is megismételtük, de a végeredmény nem változott."

Skacok, fLess, ismert jelenségről van szó. Mind az L220X, mind az L245-ös monitor tesztelésekor kitértem rá: míg az L220X a háttérvilágítás intenzitásának állításával éri el a különböző mértékű brightness-t, addig az LG sajnos magát a képalkotásért felelős pixelrács elektronikáját vezérli a különböző fényerő eléréséhez. Sajnos ez magával vonja azt, hogy az alsó és felső tartományban egyaránt eltorzulnak a színek (túl lefojtott fényerővel bebukik a sötét, túlságosan megemelve beégnek a világos színek - az LG cikk OSD oldalcíménél tessék keresgélni). De szerencsére azért van olyan tartomány, amin belül állíthatjuk. Ebbe egyébként szépen belefutott az X-bit Labs is - elég alaposan le is mérték. Idézem:

"Moreover, the L245WP has serious problems with the reproduction of both darks and lights. Its brightness is regulated with the matrix and very sloppily so. When it is set below 60%, dark halftones merge into one. When it is above 65%, lights do the same. Thus, the brightness adjustment range that does not affect color reproduction is only from 60% to 65% on the L245WP. At the above-mentioned settings of 32% brightness and 34% contrast the monitor doesn’t reproduce about one third of the dynamic range – darks are displayed as pure black."

jancsiga

(#24) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Tetszik ez a Dell nekem is, de én egy Eizo-ra utazom hosszútávon, ideiglenesen viszont egy olyan monitor kellene, ami nem TN paneles, 1920 helyett 1200 körüli W felbontású, de nem látszanak túl nagynak a pixelek. Előny a wide képernyőarány. A 22-esek közt van egyáltalán ilyen? Vagy colban lejjebb kellene mennem? A segítséget előre is megköszönöm.

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#26) Recon

Recon
(őstag)

Azért érdekes a bevezető, miszerint jó alternatíva a 24"-os monitor. Általánosságban elmondható, hogy kétszer annyiba kerülnek, mint a 22"-osak, ezt nevezitek ti jó alternatívának? :F Na persze sokan vannak, akiknek megér 50-60 ezer Ft pluszt az a plusz 2 coll, de szerintem ez egy szűk réteg. Miért nem lehet pl. 22"-os monitorokat tesztelni? Egyre inkább úgy érzem, hogy itt a teszek nagy része azoknak szól, akik: 1. elég gazdagok az ilyesmihez; 2. nem elég gazdagok, de inkább élnek 2 hónapig zsíroskenyéren azért, hogy megvehessék a 22"-os monitor helyett a 24"-est. Mivel úgy gondolom, hogy a többség nem ebbe a kategóriába tartozik, ezért nem értem, hogy miért nem csináltok olyan teszteket, ami az "átlagembert" is érdekli. :U

(#27) Eagl3 válasza Recon (#26) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazából nem a 24"-on volt a hangsúly szerintem hanem a fullHD felbontáson.

(#28) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Ha tehát egy LCD TFT átlagosan 30–50 ms-ot késik a CRT-hez képest, az annyit jelent, hogy átlagosan kb. 2–3 képkockányit késik a megjelenítő – egyeseknek fontos lehet, ellenben a többség majd valahogyan megbirkózik vele.

:DD :)) :DD

Jó teszt lett, alapos, ahogy kell.

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#29) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Azt hiszem azt a rettentő csúnya Lenovo-t bevállalnám. :)
Pár évig valószínüleg kiszolgálna.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#30) Eagl3 válasza Bordoi (#29) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért csúnya? Nekem nagyon bejön ez a forma :)
Egyszerű mint a faáék. Olyan minimál... :D

(#31) skylaner

skylaner
(fanatikus tag)

A múltkori samsung XL24 tesztnél én is megemlítettem h jó lenne 22"-s TN-seket is tesztelni, de jöttek az okosok h minek, nem fejlődtek semmit. Nem mintha az 1 évvel ezelőtti S-PVA panelos monitorok olyan hű de sokat fejlődtek volna.
Csak h nem mindenki engedheti meg magának h 150ezer Ft körül vegyen monitort.

na mind1.

Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

(#32) Bordoi válasza Eagl3 (#30) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Félre értettél. :) Nekem minden tetszik ami IBM/Lenovo, de a cikkben is említették, hogy nem a legszebb.
Megaztán úgyis feltűnik egy-két user aki lefikázza. :)
Sose legyen rosszabb és csúnyább cuccom ezeknél. :R

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#33) tupacamaru

tupacamaru
(PH! addikt)

A videókari melyik kimenetén volt a CRT és a TFT? Megcserélve is ugyanez lett volna a helyzet? Egyébként a Dell mind dizájnban mind tudásban nagyon tetszik, már csak egy 32"-os FullHD LCD TV van vele versenyben nálam. :B :K

THX a tesztet, jókor jött. :R

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#34) LonGleY válasza debug (#25) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

Te elolvastad a kérdésem? :] Részben olvastam a tesztet, de a kérdésem nem a fullhd felbontású kijelzőket célozta. Épp ez a lényeg, hogy a natív felbontása kisebb legyen, de ne tűnjenek nagynak a pixelek és ne TN panellal legyenek szerelve.

(#35) tupacamaru válasza tupacamaru (#33) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Ja, input lag-ról van szó. Ezt elfelejtettem :B :W

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#36) LonGleY válasza debug (#25) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

Közben megoldódni látszik: Samsung 971P Ennyi, más nincs, ami hasonló paraméterekkel bírna (1280*1024 és jobb panel). A következő úgyis Eizo fullHD 24" lesz. :]

(#37) HookR

HookR
(senior tag)

Két apróság:

"Érdekesség, hogy míg a 2407WFP-n a kontrasztot csak analóg módban állíthattuk be, addig a 2408WFP esetében ezt a korlátozást eltörölték."

Már a 2407WFP-HC esetén is.

"A szokásos menüpontokon felül kijelölhető a PIP vagy PBP (splitscreen) forrása, és ha már használjuk ezek valamelyikét, akkor beállíthatjuk a másodlagos kép megjelenített méretét, illetve pozícióját is."

A méret és pozicíó állíthatósága nem inkább csak a PIP-re vonatkozik?

[ Szerkesztve ]

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#38) envagyok

envagyok
(lelkes újonc)

Sziasztok !

Nekem az LG 245wp monitorom van egy ideje.
Olvastam a tesztet, nagyon tetszett, de lenne egy kérdésem:
Ha az ICC profilt betöltöm a képernyő tulajdonságainál, a monitort milyen színhőmérsékletre állítsam (srgb,6500k,9300k) vagy ha user módban használom, akkor milyen kontraszt fényerő, illetve red green blue értékeket kell beállítani, és hogyan tudom belőni a gammát 2.2-re?

Előre is köszönök minden választ !

(#39) adm

adm
(őstag)

most jelent meg egy másik érdekes versenyző. a 8bites s-ips paneles hp lp2475w.

felszereltségben a dellhez van közel(kártyaolvasója nincs), míg árban kicsit drágább (160-170e). tesztet még nem találtam. vajon mit tudhat??

pecs2100.hu

(#40) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

csak az a fenntartásom ezekkel a monitorokkal hogy 1920x1200 ban ultra high beállitással megnézném milyen konfig vinné el mondjuk majd a far cry2 -öt

gondolni kell a jövöre is végül is egy monitort több évre vesz az ember és akkor még keményebb játékok jönnek majd ki
tehát ezek a monitorok csak gazdag embereknek valók akiknek van pénzük követni a fejlődést

(#41) HookR válasza Findzs (#40) üzenetére

HookR
(senior tag)

Nem kötelező ám egy monitoron natív felbontásban játszani.

(#42) Gabesz84 válasza Findzs (#40) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

vagy lejjebb veszed a felbontást és úgy játszol....

(#43) i are robot válasza Findzs (#40) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ford Transitot is csak gazdagok vesznek, mert többe kerül mint a „mi autónk”. :((( :W

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#44) old_artist válasza envagyok (#38) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A cikkben a "Specifikációk és színhelyesség" oldal alján közlik a beállításokat, ahonnan az icc profilt is (gondolom letöltötted), és ott a (a tesztelt monitorok) táblázat bal felső sarkán olvashatod, hogy 6500 K és 2.2 gamma értékek mellett lettek kalibrálva a monitorok, és ott találhatók a fényerő, kontraszt RGB %-os értékei is, tehát Neked is ezekre az értékekre kell beállítani a monitorodat! :K
Egyébként ahány monitor, annyi féle kalibrálási eredmény, ezért ezek csak tájékoztatás/alternatívaként szerepelnek, egy adott monitor kalibrálásáról - és nem a Te monitorod (konkrétan) értékei! :F
Ha megbízható színhelyességet akarsz elérni a saját monitorodon, akkor csak is a saját monitorodon elvégzett kalibrálással érhetsz el olyan eredmény, ami a legjobban tükrözi a kijelződ tulajdonságait/tudását! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#45) geresics

geresics
(tag)

Minden valószínűség szerint NEM én ihlettem a szerzőt, de pár napja írtam Fless-nek egy mailt, hogy menyire hiányoznak a monitor-tesztek.
Itt kitértem többek között pl az ésszerűségre is ("...ésszerűnek gondolom én a 19" és a 22"-os Wide monitorokat, hiszen ezek még megfizethetőek (a közöttük levők felbontása megegyezik a 22"-oséval, tehát a VGA ugyanannyira izzad, és akkor már a nagyobb), és normális VGA-val kihajthatóak.").
De könyörgöm! 150.000.Ft feletti monitor kinek ésszerű? Lehet, hogy 24"-os, de körülnéztem kicsit más hasonló oldalakon is, ahol pl a Samsung 2253LW lett a tesztgyőztes (4 monitor közül), és ennek az ára jelen pillanatban 46.526.Ft + 2400 Ft postaköltség! Minimum kettő, de inkább három (3!) ilyen monitort tudok venni az itt felsorolt 24"-ok árából! :W
És ha az ember le akarja cserélni a monitorát miért vegyen új VGA-t, meg új processzort hozzá? nem elég kiadás a monitor? Lehet kisebb felbontást használni, de az csúnya! Nem kicsit, nagyon! Nincs rosz configom, de a Crysis igencsak megfingatna...
Remélem rövidesen lesz átlagembernek való monitorteszt is, ahol valóban az ár/érték lesz a fontos... :O

Szerinted?

(#46) CabalX

CabalX
(tag)

Kicsit részletesebben megnéztem a képeket, 1 fucsaságot vettem észre, a képen mutatott LG 245WP kezelőszervei az ellenkező oldalon vannak mint az én monitoromon, persze lehet hogy más Rev, de azért érdekes hogy így áthelyezték... :F
Ki tudja hogy még milyen különbség lehet. :U

(#47) einstein válasza geresics (#45) üzenetére

einstein
(senior tag)

Erre szerintem az lenne a válasz:
Egyrészt ezek az érdekességek. Másrészt, az elérhető TN-esek között gyak nem sok különbség van. A marketingfogások (2ms vs. 5ms, input lag, 1250000:1 kontraszt) kérdése meg már párszor ki lett vesézve..

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#48) HookR válasza geresics (#45) üzenetére

HookR
(senior tag)

"Lehet kisebb felbontást használni, de az csúnya! Nem kicsit, nagyon!"

Aham, tehát ha jól értem a TN panel képe nem gond, de a WUXGA felbontású monitoron kisebb felbontásban játszani az már egyenesen "csúnya". Mondok néhány példát a lehetőségek közül, a többi kombináción gondolkozz el magad:
- 1600x1200, aránytartó mód (két szélen fekete oszlop)
- 1680x1050, teljes képernyő (Játék közben nem apróbetűs szöveget olvas az ember, de rendben, ez szubjektív, szerinted csúnya)
- 1680x1050, pixelhelyes mód (fekete keret a kép körül; A látható kép átmérője 21")
- 1280x1024, pixelhelyes mód (fekete keret a kép körül; A látható kép átmérője 17,4")
- 800x600, aránytartó mód (két szélen fekete oszlop, mint 1600x1200-nál, A megjelenített kép minden pixele a monitor 4db egész képpontjára esik)

Ezek után még mindíg úgy véled, hogy a 24"-os 1920x1200-as felbontású monitor nem több lehetőséget kínál fel, hanem egyenesen hátrány a játékok szempontjából?

Azt sem tudom elfogadni érvként, hogy nem minden monitor támogatja az 1:1 / aspect / fill módokat, mert a videókártyák driverében is beállíthatóak.

[ Szerkesztve ]

(#49) geresics válasza HookR (#48) üzenetére

geresics
(tag)

Lehet, hogy velem van a baj, de már pár monitoron próbáltam kisebb felbontást használni (ezek közül a számomra eddig legtetszetősebb/legújabb monitor a Samsung 225BW, a többi minőségében elmarad attól), és a játékok homályosabbak lettek. Nem is beszélve a szöveges részekről, hiszen ma a legtöbb játék lényege nem az, mint a quake3-nál, hanem igenis (többek között) olvasni kell benne (RPG - olvasás a "lényege"; FPS - küldetések vannak, amit elolvasol, valamint multiban esélytelen vagy, ha nem látsz "rendesen"; RTS - ha nem látod az egységeid rendesen, vesztettél, stb.).
Amit nekem már többen mondtak, és erre magam is rájöttem: minden TFT, LCD, stb monitornak megvan a felbontása, és ettől eltérni nem ajánlatos. - ez az Ő, és az én tapasztalatom, de az elmúlt egy évben lehet, hogy már kifejlesztették ennek az ellenszerét.
Ha pedig fekete csíkokat akarsz kirakni a monitorra keretként, annak mi értelme? Akkor már inkább egy kisebb monitor harmad annyiért.

Szerinted?

(#50) HookR válasza geresics (#49) üzenetére

HookR
(senior tag)

Tehát neked nincs szükséged nagyobb felbontásra, de legalábbis nem tartod ár/érték arányosnak. Ez így rendben van. De fogadd el, hogy másnak van, és esetleg annak tartja, s ha épp játékra kerülne a sor, a nagyobb felbontás koránt sem jelent hátrányt, sőt... Erre próbáltam rávilágítani.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.