Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Az Intel Turbo Boost technológia természetesen mindhárom modell aktívan alkalmazni fogja, ..." technológiát :F :)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#2) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az 562$-os, 2,93GHz-es Core i5 szerintem már most halott. Bár korábban is olvastam már erről, hogy lesz egy 500$ feletti i5 is, aztán azt mondták, hogy lehetetlen, de mégis így lesz... el nem tudom képzelni i7 920 helyett ki venné meg azt... :F

[ Szerkesztve ]

(#3) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek is mind négymagosak lesznek? :W

Hm... azt hittem lesz valami butított/olcsóbb változat is... :((
( és nem a HT & TXT nuku megoldásra gondoltam )

Viszont Lynnfield-re sem kell spórolnom. :))

[ Szerkesztve ]

(#4) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Az októberben debütáló processzorok – órajelről függően – várhatóan 196, 284 és 562 dollárba fognak kerülni." :U Megérteném, ha 10 oldalas cikkben lenne ennyi hiba, de ebben a kis szösszenetben? Komolyan mondom jópézé' - válság van sajnos, nem megy occsóé'- ellenőrzöm az írkákat, azért van egy szint, ami alá nem kellene süllyedni...

New world...old thinking...IBM T60;)

(#5) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

hmm lemaradtam róla de mi az oka a külön socketnek?:S
valaki felvilágosítana?:Dmert így gyak. saját maguk alatt vágják a fát picit nekem teljesen úgytünik.

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#6) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Ezek nem normálisak. A 5%-kal gyorsabb 2x annyiba kerül. Ha gyorsabb rendszer kell, akkor azt a közel 300 dolcsit elcseszem egy 2. vidkarira meg és egy kis rendszer SSD-re... De így? Ennek SEMMI értelme. Főleg mert szinte tuti, hogy tuninggal ugyan ott vagyok. :(

[ Szerkesztve ]

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#7) FRENK1988 válasza bolvar (#5) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyanaz mint a Creative-nál csak ők megtehetik hogy új socket-ot csináljanak a Creative pedig meg nem gyárt hozzá drivert :D

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#8) Keldor papa válasza bolvar (#5) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

- QPI helyett DMI
- Tri-channel helyett Dual-channel
- Itt már a PCI-E vezérlő is a CPU-ban van, míg 1366-nál még az NB-ben

(#9) Sweet Lou 6 válasza Keldor papa (#2) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Én is sokallom az árukat az i7-hez meg a phII-höz képest.

Jupííí: fanatikus tag lettem :))

[ Szerkesztve ]

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#10) tome.jr válasza Keldor papa (#2) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az egész i5-nek semmi értelme :(

(#11) Bluegene válasza Cs_Laci (#6) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem szabad leszólni, sok mindent nem tudunk róla(pl teljesítmény tunningpotenciál) és az ára is változhat

ez pont a phenom2 ellen lett kitalálva, nyílván úgy lövik be h annál ár/értékben jobb legyen

sztem inkább a core i7-hez lesz hasonló a teljesítmény attól minimálisan gyengébb(-5%) azonos órajelen, azonkívűl h a PCI-E vezérlő a prociban van ki tudja, lehet pont a gamereknek lesz faxa

azért 32nm-en talán elmennek ezek 4,5-5ghz-ig is léghűtéssel, akkor megváltozik a véleményed

a P55 lap se feltétlenül pénzkidobás, hisz 45 és 32nm-est is rakhatsz bele

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#12) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Boldogok lesznek az alaplapgyártók, mi meg nem fogunk olyan könnyen procit cserélni. :D Rossz irányba megy az egész, behatárolják a tuningot, még a végén csak arra lehet használni a szgépet, amire bárki más. Milyen jó, hogy pár dolog kimaradt a belépő típusnál, így legalább ennek a családnak is megvan a maga Celeron-ja. :DDD

(#13) VaniliásRönk válasza Cs_Laci (#6) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Dehogy nincs értelme, növelheted a vezetők év végi prémiumát. :DDD

#12 fagy53: Az E5200 is ugyanilyen "Celeron"... ;]

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#14) Keldor papa válasza tome.jr (#10) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért a 196$-osnak (2,66GHz) lesz értelme, a 2,8GHz-es már túl közel van az i7-ez, a 2,93-as meg vicc kategória.

(#15) T.Peter válasza Cs_Laci (#6) üzenetére

T.Peter
(senior tag)

Egyetértek. Pofátlanság, amit művelnek.

#11 Bluegene: ár/értékben az utolsó (a 2,93-mas) sehol nem lesz.

Sok értelme volt megcsinálni ezt a külön foglalatot, csak azért, hogy az olcsóbb processzorok ebbe jöhessenek, a memóriavezérlő három helyett csak kétcsatornás legyen, QPI helyett DMI legyen, és hogy a PCI-E vezérlő a CPU-ba kerüljön (plusz még azok a változások, amiket hír nem foglal magába, ha van ilyen.).

[ Szerkesztve ]

(#16) tome.jr válasza Bluegene (#11) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogy raksz te bele 32 nm-es CPU-t? :F

(#17) akosf válasza tome.jr (#16) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Türelem kell hozzá... :DDD

(#18) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A számok után nem szoktatok vesszőt rakni? Abu, neked ez nem az erősséged ;]
Jee, 266MHz FSB :F
MOD: mégse, 133 bclk.

[ Szerkesztve ]

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#19) schwartz

schwartz
(őstag)

562 dolcsiert ki a szar fogja venni a Lynnfieldet? (vagy hogyishijjak)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#20) Bluegene válasza T.Peter (#15) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sok értelme volt megcsinálni ezt a külön foglalatot, csak azért, hogy az olcsóbb processzorok ebbe jöhessenek, a memóriavezérlő három helyett csak kétcsatornás legyen, QPI helyett DMI legyen, és hogy a PCI-E vezérlő a CPU-ba kerüljön (plusz még azok a változások, amiket hír nem foglal magába, ha van ilyen.). nézd tovább kell látni az embernek az orránál sztem. a core i7 esetében h 3 vagy csak 2 csatornás a memória elhanyagolható különbséget eredményezett(-2% kábé emlékeim szerint), QPI helyett DMI legyen: ettől se kell betojni, minimálisan ez is lassítja, ezek kellenek h olcsóbb legyen és el lehessen különíteni az i7-től, az h a PCI-e vezérlő a cpuban van sztem pozitívum(gyorsabb lesz)

tehát nem ismerjük a teljesítményét(sztem nem sokkal marad el az i7-től, a quadokat viszont lealázza natív négymagos felépítése miatt), nem ismerjük az árát(változhat az még), és a tunningpotenciálját(elképzelhető h az i7-nél is tunningosabbak lesznek, tehát végeredménybe gyorsabbak is lehetnek tunningba, pláne a 32nm-esek), sztem igazi phenom gyilkos lesz majd meglátjátok(pedig igen jól fogy a ph2)

lényeg: amit nem ismerek arról nem mondok itéletet, lehet még csalódás(+,-)

tomejr: ezt komolyan mondod? egy P35-ös lapba lehet tenni 90nm-es P4-est, 65nm-es c2d-t és 45nm-es E8400-ast ;) (stb...stb...)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#21) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Ezek a legkisebb típusok mind az i5 és az i7 esetén. Az i5-ből lesz olyan, ami veri a jelenlegi i7-es procikat, csak addigra az i7 még nagyobb teljesítményt fog kínálni. Ezért drágábbak most, majd 3/4 év, és csak 10-20dollár lesz a 3 típus között...

(#22) schwartz válasza Bluegene (#20) üzenetére

schwartz
(őstag)

tehát nem ismerjük a teljesítményét(sztem nem sokkal marad el az i7-től, a quadokat viszont lealázza natív négymagos felépítése miatt)

Meg az I7 sem nagyon alaz sehol nemhogy ez...

(#14) Keldor papa
Azért a 196$-osnak (2,66GHz) lesz értelme

HT nelkul? Yorkfieldrol ki fog erre valtani?

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#23) fagy53 válasza VaniliásRönk (#13) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Hoppá, ez nem igaz, az E 45nm sorozat celeronja az E3000 lesz. Az 1MB megosztott L2 cache teszi azzá. ;]

(#24) CHIPman válasza schwartz (#22) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD :C

(#25) tome.jr válasza Bluegene (#20) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Menet közben rájöttem, hogy a Clarkdale-re gondoltál :B

Még mielőtt megszavazod az i5-nek az aranyérmet tuning szempontból, azt se felejtsd el, hogy i7-ből is ugyanúgy kijön a 32 nm Gulftown :K

[ Szerkesztve ]

(#26) Bluegene válasza schwartz (#22) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dehogynem, a quad az 2db kétmagos, a i7 pedig rendes négymagos

majd meglátod h azok a játékoknál ahol több mint 1-2 mag használódik ott elhúznak az újabb procik(i5,i7)

tessék, jelenleg talán az egyetlen gta4 látható h a nativ négymagos i7-es sokkal jobb pedig még az órajele is alacsonyabb(ráadásul nem akármilyen 12mb cache-s quad)

hidd el az i5 inkább az i7-re fog hasonlítani és nem a quadra, innentől ez a jövő bezony :K ;)

[ Szerkesztve ]

(#27) VaniliásRönk válasza fagy53 (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, mert az E5200 mindent tud amit az E8200. :)) Nem vagy kicsit elfogult? ;]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#28) CHIPman válasza VaniliásRönk (#27) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kivéve az SSE4-et és a grafikus gyorsítást vagymit.

(#29) schwartz válasza Bluegene (#26) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ne gyere itt nekem azzal a nyomorult konzol port-al mert irrelevans... A Rockstar kulonben is bekaphatja. Nekik egy centet sem soha tobbet a budos eletben. ;]
A linkelt benchben a HT on vagy off? (mert azt nem latom)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#30) Bluegene válasza schwartz (#29) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó a lényeg h a jövő a natív négymagos, nem két összerakott 2 magos

sok ilyen példa lesz még, az a trend h négymagot használó játékok jönnek ki ebben pedig az i5 hasonló módon le fogja alázni a quadokat(sztem tunningban is főleg a 32nm-esek), a régi játékok meg így is úgy is jól mennek

mindenképp lesz az i5-nek létjogosultsága :K , új gépet összerakóknak

arról nem is beszélve h lehet h a yorkfieldek is ritkaságok lesznek mint az s939 X2(mivel lehet beszüntetik a gyártását), tehát használtba irreálisan drága lesz tehát akkor már megéri a i5

A linkelt benchben a HT on vagy off? (mert azt nem latom) én se

[ Szerkesztve ]

(#31) fagy53 válasza VaniliásRönk (#27) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem, nem vagyok elfogult, de a 45nm-esek között a 3000-es a legszegényebb, kisemmizett típus, azaz celeron. ;]

[ Szerkesztve ]

(#32) akosf válasza fagy53 (#31) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ATOM-ok is 45nm-en készülnek...

szerk.: Intel® Atom™ Processor

[ Szerkesztve ]

(#33) Bluegene válasza VaniliásRönk (#27) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bizonyos szempontokból jobb is ;)

mielőtt megkérdezed:

E5200 vs E8200

pro: sokkal olcsóbb(félár), magasabb szorzó, alaconyabb fogyasztás(üresjáratba 1,2ghz a 2 ghz helyett majd feleakkora fogyi c1e), jobb ár/érték, tunningolásnál nem kell drága alaplap

con: lassabb kicsivel mint E8200, sse4 hiánya(amit az életbe nem használsz)

5:2 arányba nyert az E5200 :D nem csoda h népszerűbb :))

[ Szerkesztve ]

(#34) VaniliásRönk válasza Bluegene (#33) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, olcsóbb. :DDD

(#35) Vitus válasza tome.jr (#10) üzenetére

Vitus
(őstag)

Az lesz az értelme, hogy a köztudatban ez a butított Intel rendszer lesz és a konkurencia még ezzel sem fogja tudni tartani a lépést. Így az i7 egy jól fogyó elit cucc lesz konkurencia nélkül. Bár az áron nyilván csiszolnak kicsit majd.

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#36) Bluegene válasza Vitus (#35) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és mi van akkor ha a mostani i7 helyére lép a 32nm i7(ami gyorsabb lesz mentes a tlb hibától is tehát még clkclk is gyorsabb), a westmere olyan lesz mint a yorkfield egy javított frissítés :)

és az i5 pedig majdnem a 45nm i7 teljesítményén lesz, szal túlzás h gagyi lesz

(#37) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Semmi értelme?
Nézzetek meg egy képet Chewbaccáról! Chewbacca egy Wooky a Kashyyk bolygóról!
De akkor mit keres az Endoron? Miért akar egy 2.10m magas Wooky, az Endoron élni a 0.8m magas Evockokkal? Ennek semmi értelme!
És kérem tisztelt uraim, amikor arról döntenek, hogy a core i5nek van-e létjogosultsága, akkor gondoljanak Chewbaccára!!! Hiszen ennek semmi értelme!
És amikor döntenek, akkor döntsenek eszerint, vagyis a létezése jogos! Értik? NEm, hiszen ennek semmi értelme! Tehát jogos a létezése!

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#38) Vitus válasza Joachim21 (#37) üzenetére

Vitus
(őstag)

Hát az agyadra ment a sószpark. :) De igaz! Engem meggyőztél. Értem? :)

[ Szerkesztve ]

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#39) Joachim21 válasza Vitus (#38) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

:D Állítólag a Chewbacca védelem ellen nincs épeszű ellenérv! És mivel érveim nem voltak az i5 mellett, gondoltam hát bevetem a titkos fegyvert ! :)) :DD

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#40) akosf válasza Joachim21 (#37) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem értek egyet. Illetve a többit sem... :))

(#41) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért kell már megint új foglalat? :F :W

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#42) akosf válasza Killing (#41) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Beépített memóriavezérlő, beépített PCI-E buszvezérlő...

Egyébként nem új, csak másik... :DDD

(#43) Killing válasza akosf (#42) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor másik...(habár ezt én is sejtettem)
Az AMD már ezeken rég túl van és nem is variál a foglalatokkal.(Habár régen pont ők csinálták ezt).

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#44) T.Peter válasza Bluegene (#20) üzenetére

T.Peter
(senior tag)

A PCI-E vezérlő cpu-ba való költöztetés az egyedüli előny. Ezzel nincs is gond. Azzal van, hogy új foglalat, és a 2,93 GHz-es processzor drága. Nem jönnek be az Intel húzásai nekem.

[ Szerkesztve ]

(#45) akosf válasza Killing (#43) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

AMD is fog még variálni, meg az Intel is. Ha mindig minden olyan maradna mint régen, akkor most is 10MHz-es XT turbókat nyúznánk... :DDD

(#46) akosf válasza T.Peter (#44) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az a probléma hogy drága az újdonság, akkor régit kell venni...
Nem csak "új" processzorokat gyárt az Intel...

(#47) Bluegene válasza T.Peter (#44) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

várjuk ki az első tesztet, kár leírni az i5-öt

szerintem nem lesz rossz ár/értékben, sőt a phenom2-t le fogja nyomni, nyílván nem a legdrágább változata hanem a legolcsóbb vagy a második legolcsóbb

azonkívűl lehet h lesz P53 lap (olcsóbb, 1 pci-e-vel, a P43 utódja), és ezenkívűl a ddr3 se olyan bitang drága már nézz körül

szal mikor megjelenik az újdonság akkor kell nyilatkozni, maga a p55 chipset olyan funciókkal lesz szegényebb ami az átlagusernek felesleges

(#48) schwartz válasza akosf (#40) üzenetére

schwartz
(őstag)

En kettot nem ertek. A tobbi vilagos... :))

Fuck yourself Jay Wilson

(#49) leviske válasza Joachim21 (#37) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Derégláttukerrekendet...hovateccetttűnni? :DDD

(#22) schwartz: Felesleges vele vitázni. Míg megvan a saját elmélete, addig tartja magát hozzá... Utána hirtelen megváltoztatja. Olyan ez, mint az időjárás. Nem befolyásolhatod, de alakul magától... :DDD

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#50) Bluegene válasza leviske (#49) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mi én csak azt mondtam h amíg nem ismerjük pontosan addig ne írjuk le, most ez nem logikus? inkább megfontolt :) és talán bölcs :B

meg azt h a natív négymagos felépítésének köszönhetően pl GTA4-ben gyorsabb lesz az extrém quadoknál is, tehát a jövő az i5-é a yorkfielddel szembe(#26)

de látom én védem egyedül, sztem igazam lesz :) és kellemesen csalódtok

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.