Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

És mivel lesz nekünk jobb a szendvics? Erősen kétlem, hogy olyan nagy áttörést jelentene majd.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#2) ZIL válasza Sárpac (#1) üzenetére

ZIL
(tag)

Hát azért valószínű csak csináltak valamait...
Bár én a Bulldozer/Liano kettőst jobban várom.

¤ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm¤¤¤

(#3) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na akkor remélem a 975-nek lemegy az ára :C :DDD
Valamelyik nap néztem h már a teccsós gépekben is E5xxx procc van ;]

[ Szerkesztve ]

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#4) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja jobb lesz,no tuning vagy fizetsz mint a katonatiszt egy extreme prociért .Lesz itt még felháborodás:)

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#5) Keldor papa válasza Sárpac (#1) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem mindegy, te úgyis váltasz ahogy ismerlek.:)

ZIL: Szintén.

(#6) menalcas

menalcas
(őstag)

Sztem nagyon korai a váltás a 775 jóval régebb óta volt a pályán mikor megjött az i7.

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#7) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ZIL: Dettó.

djculture: Ez így erős. Eddig egyedül a mainstream chipsetet leplezték le, abban lesz az egyesített klokgen. A felső házban, az X-es chipben biztos maradnak a tuningbarát megoldásnál. Ezen felül, az alaplapgyártók is biztos megpróbálnak trükközni. Ott talán még nagyobb érdek a jó tuningképesség, mint máshol.

Valamint, ha minden kötél szakad, még mindíg ott lesz az AMD...
Ha Llano-val meg tudják oldani, hogy igény hiányában a teljes diszkrét grafikus rendszer lekapcsol...

Ráadásul az AVP-s bemutató alapján a Llano egymaga se elveszett gyerek... Egy mITX lapba beledobva 200W-os minitáppal gyak tökéletes Lan-Party-gépet kapunk, ami elfér az LCD hátuljára csavarozva... :))

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#8) Keldor papa válasza TESCO-Zsömle (#7) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ugyanilyen lesz az X68 is Abu szerint.

(#9) Manbal válasza djculture (#4) üzenetére

Manbal
(fanatikus tag)

Először várjuk meg szépen hogy kijöjjenek a procik, és ha tényleg no tuning majd utána sírunk inkább... :D

(#10) Srodney válasza ZIL (#2) üzenetére

Srodney
(senior tag)

én is inkább azt várom az új 990es csipsettel....

(#11) leviske válasza TESCO-Zsömle (#7) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Intel most akarja kialakítani azt a képet, amit az AMD-nek már sikerült elérnie a Black Edition processzorokkal. (Ha valaki tuningolni akar, akkor is BE-t vesz, ha drágább. Ellenben a "K" processzorok körül nem csinált az Intel ekkora marketinget.) Semmi értelme nem volna így az X chipset esetében máshogy eljárni, mint a mainstream részen.

A gyártók maximum azzal játszhatnak majd, hogy magasabb Turbo Boost értékeket adnak meg a gyárinál. Ezzel is lehet vevőket csalogatni...

(#10) Srodney: A 990 létezése már bizonyított, vagy még fuad? Azt lehet sejteni, hogy az RD890 mellé hozzácsapják a Hudson. Abban csak reménykedni lehet, hogy 2011-ben az AMD már előáll egy USB3.0-t és PCIE3.0-t támogató felső kategóriás chipsettel.

Jó lenne, ha egy - a témában jártasabb - kifejtené, hogy ezekért érdemes-e külön RD990-et fejleszteni. (És, ha igen, akkor miért nem csúsztatták még inkább a RD890 debütálását és adták ki az SB850-et a RD790 mellé.)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#12) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Xbiten volt ma egy cikk, ahol azt fejtegették, hogy az AMD egyik embere tett egy olyan kijelentést, hogy a 16 magos Bulldozer proci 50%-kal lesz erősebb a 12 magos jelenlegi opteronoknál, és hogy mi következik ebből az 50/33%-os arányból a Bulldozer számítási kapacitását nézve. Jó lenne ha erős lenne, meg olcsóbb mint a konkurencia, de olyan nagy durranást sem a bulldozertől, sem a sandytől nem érdemes várni, ahogy érkeznek a hírek, egyre inkább úgy tűnik, hogy nem lesz most nagy ugrás a közeljövőben.

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#13) leviske válasza Joachim21 (#12) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne feledjük, hogy a Nehalem-mel 30%-ot ugrott az Intel és ez igen jelentős mértékűnek bizonyult. 50% teljesítménytöbblet a egyáltalán nem rossz, főképp annak fényében, hogy végül is 8 modulról van szó elvileg az Interlagos esetén...

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#14) Joachim21 válasza leviske (#13) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

Éppen ez az , hogy +50% teljesítmény +33% magtól, ha már 8 magos asztali processzorokat vízionált az AMD, akkor nyugodtan számolhatjuk 16 magosnak azt a 8 modult, már csak azért is mert az AMD maga hivatkozik így rá.

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#15) TESCO-Zsömle válasza leviske (#11) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na jó, de az AMD-nél sem CSAK a szorzókkal lehet (még?) játszani. Ha valakinek megéri a zármentesség, mehet BE-re és csinálhatja úgy, de az tuning szempontjából nem kizáró ok, ha nem BE procid van. Ha ez így igaz, akkor Intelnél az lesz.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#16) leviske válasza Joachim21 (#14) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennyi erővel a Nehalem meg +20% mag és úgy hoz +30%-ot. Vitatkozzunk még ezen? :DDD A lényeg a teljesítmény, ezért is írtam a másik topikban, hogy már nincs értelme kiírni, hogy hány "mag" van az adott processzorban.

(#15) TESCO-Zsömle: Igen, de mint írtam, az Intel egy marketing lemaradást hoz be. Olcsóbb megoldás a K processzorokra így rávezetni a felhasználókat, mint milliókat költeni a reklámra.

(#17) Gyuri27 válasza TESCO-Zsömle (#15) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Alig várom már. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#18) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Külön hír, hogy 3 proc (a kb. 23-ból) nyugdíjba megy? :U

(#19) boeing

boeing
(senior tag)

Ámen. :DDD

(#20) P00By válasza Sárpac (#1) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Mert kell és kész! :U :P

(#21) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz ez a Szandi híd :U
Meg arra is kíváncsi leszek, hogy mik lesznek a következő procik amiket kivonnak a forgalomból.

Kezd iPon szint lenni...

(#22) zazahoho válasza P00By (#20) üzenetére

zazahoho
(őstag)

jaja megmondták az lesz nekünk a jó és kész :DDD

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#23) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért vicces, hogy igazából még az i3/i5 sem terjedt el azok körében, akiknél az S775 volt előtte. Nem sokan váltottak. Akik akartak, váltottak i7-re még az 1366-os deszkáknál. Akinek most S775 rendszere van, az valszeg nem is fog (kis számban max.) egyből szandira pattanni. Sokkal előbb fognak (talán az ár miatt is) i3, később i5, esetleg 1156-os i7 rendszerre ápdételni, mint az ismeretlen és drágább, részben olcsó, de tuningmentes, vagy tuningos, de drága szandira. Tuning szempontjából pont azok tuningolnak, akiknek nincs pénzük (nem csak hogy nincs, hanem nem hagyják magukat esetleg hülyének nézni!) nagyobbra, és a kisebb testvérrel simán elérik a drágább társ kaliberét. Én kivárok. Azért egy i7-920 tulajnak szerintem nincs miért kapkodnia egy jó ideig.

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#24) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Lemehetne már a 4 magvas 775-ösök ár.
Én azt várom legjobban :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#25) Geller_1972 válasza Devid_81 (#24) üzenetére

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem értelek. 20 ezerért lehet Q6600-at venni. Ennél jobbat nem kapsz ezen az áron. :D.

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#26) ZIL válasza Joachim21 (#14) üzenetére

ZIL
(tag)

Az bizony csak nyolc mag, hiába hogy az AMD marketingosztálya ráizgult a számháborúra. Már csak azért is, mert egy modul hiába, hogy bizonyos funkciós egységeket duplázva tartalmaz, egyben alkot egy működési egységet. A cache hierarchia is ezt támasztja alá, és az is, hogy a tranzisztorszám is messze elmarad 16 valós (önnállóan funkcionáló) magnak szükséges értéktől. Ez lényegében az AMD-féle űber-Hyper Treading.
Ezt és a valós magméret/tranzisztorszám/(várható fogysztás) értékeket is figyelembevéve, igenis nagyon nagy ugrás lesz ez a teljesítményben, ha tényleg annyira lelépi a 12 magos opteront. (ráadásul ez asztali!!!!)

(#27) ZIL válasza Geller_1972 (#25) üzenetére

ZIL
(tag)

Na igen, egy jól tuningolható Q6600 igenis nagyon időtálló megoldásnak számított. Bár hozzá tartozik, hogy a másik oldalon meg ott vannak az unlock-olható X2 BE Phenomok.

(#28) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok arra, hogy az intel be tartja-e a szavát, és a jövőben kijön majd az ultra olcsó celeron/pentium dual core-okkal. Bár nem tudom mi lesz majd a nevük. :)

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#29) BalaNce87

BalaNce87
(PH! addikt)

És akkor ezek a Sandy procik ugyanazokba a foglalatokba fognak illeszkedni, mint a mostani i3/5/7? :U

(#30) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Istenem most mi lesz? :DDD

OFF:
I7-920@4Ghz és nincs több kérdés, ha gamer/átlag user-nek ennél több kell az vessen magára!
OFF:

A sokmagos Opteronokat keblemre ölelném :C

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#31) CoDWaW07 válasza Duracellm... (#30) üzenetére

CoDWaW07
(senior tag)

hát egy I7 még egy ideig elég lesz...:D
De belegondolni h milyen játékok lesznek azok amilyenek megfogják az I7et majd...:D(3D-n kívül)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.