Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Dare2Live válasza gfefe (#48) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

usernek elég mindegy.... a fontos inkább az lenne, hogy minden, minnél több játékkal menjen. Ugye szép, hogy sok játékban +90% 2db 3870 vagy 3870X2 de jópár játékban meg mindha ott se lenne.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#52) rudi válasza gfefe (#48) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez kissé téves felfogás. A GPU-k már régen jó sok magosak. Ha húgy vesszük, akkor egy GeForce 8800 GTS egy négymagos GeForce 8500. Azért nyomják minden irányból a több magot, mert az egyetlen mag lényegesen tovább gyorsítása civilizált költségek, energiaigény miegymás mellet már nem oldható meg. Sokkal egyszerűbb pl. négy 2,66 GHz-es Core 2 processzormagot csinálni mint egyetlen 10 GHz-es magot. Persze, ezek a sok magos dolgok a komplexebb programozás és köztük lévő extra kommunikáció miatt lassabbak mint az egyetlen szupergyors mag, csak hát azt meg nem lehet megcsinálni. Így marad a sok mag és a köré épített marketing duma. Duálkór-dú-mór :)

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#53) Neck válasza r-chee (#16) üzenetére

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül. Az 1000Wos tápokat félig, vagy addig se használják ki a jelenlegi konfigok, mehet akár a nap 24 órájában egy éven kereszül, akkor se lesz baja.

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#54) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Amikor először olvastam erről a kártyáról, azt hittem, hogy áprilisi tréfa! :DDD (ugyanis pont április 1-én volt) De nem! ;]

Alléz Olympique de Marseille!

(#55) spirit007 válasza yakuza.tora (#54) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is azt hittem vicc :)
Viszont a méretei eléggé brutálisak . Hány centi lehet a hossza , 30-35 :F

(#56) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Majd meglátjátok az árcédulát és elfeledtek minden előnyt. :)

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#57) Male válasza Speed(R) (#41) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, full-duplex a kapcsolat.

Az lehet, hogy elvan 8X-el, de a 32-es chippel az egyiknek csak 4X jut... bár jelentősen ez se valószínű, hogy visszafogja.

Hiába dugod 2.0-ásba, ha egyszer a PLXchip csak 1.1-et tud.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#58) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Ez mi pofátlan már, 3dmark 06: 24909 pont... :DD :DD

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#59) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Kíváncsi lennék, h mit tud a 98gx2-höz képest. Lehet megint új kiráy lesz.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#60) Twinsen2

Twinsen2
(tag)

Jól néz ki ez a kari. remélem majd egyszer gyüjteményembe tudhatom.
úgy 10 év mulva olcsóért :)

(#61) 04ahgy válasza Twinsen2 (#60) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, ne tedd rá a nyakad. Lehet, hogy 10 év múlva drágább lesz, mint most. Egy 4GPU-s Voodoo sem olcsó, pedig gyenge és régi. :D És az ára nem leszállóágban van, hanem felszállóban!

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#62) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Árat!!! :U bár úgyse lesz sose ilyenem, csak annyira bele lehet szeretni látvány alapján.. A logoutos írás is csak azért szüeltett, nem másért. :U

[ Szerkesztve ]

(#63) [CS]Blade2 válasza djtoomi (#19) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Mondjuk nem teljesen.
Pl egy darab 2900xt, meg egy húzott q6600 a 620w-os tápomat kivégezte, jól jött volna egy erősebb. :U

Az biztos, hogy nem arért halt ki. A q6600+2900XT mellé kell még 4 ODD, 6 HDD, 1 FDD, 7 FAN, 4 NEON, és már talán eléri a 620W-ot, de csak 100% terhelésnél szénné huzva peszre, és csak 1-2 sec-ig.

(#64) azbest válasza Male (#57) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

48as az, nem?
16 az alaplap fele, és még maradt 32, szal akár 4 mxm modult is rárakhatnának

3870x2:
"A PLX Technologytól származó PEX 8547-es PCIe switch 48 darab PCIe 1.1-es szabványú sávot képes vezérelni"

Van 2.0-ás változat is, lehet az van rajta.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#65) Twinsen2 válasza 04ahgy (#61) üzenetére

Twinsen2
(tag)

Ez így igaz, de az nemis egy sorozatgyártott kártya.
Azért ebböl néhány ezret tuti kinyomnak. úgyhogy ha nemis fillérekért, de majd normális áron meglehet venni pár év mulva.
legalábbis remélem :)

(#66) Male válasza azbest (#64) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy 48-as... nem néztem utána, csak itt említették a 32-est, abból (is) számolgattam...

Persze, de a chipset és a 3/4 GPU között azért ott az az egy darab 16X PCIe... szóval a szűk keresztmetszet megmarad (ha 1.1-es).

Hm... a felsorolásnál csak az 1.1-et írják, de ez már tényleg 2.0-ás: Katt.
Ez viszont már tényleg elég.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#67) azbest válasza Male (#66) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, de a chipset és a 3/4 GPU között azért ott az az egy darab 16X PCIe... szóval a szűk keresztmetszet megmarad (ha 1.1-es).

Nem ismerem a PCIe protokollját, de ha van broadcast küldés amit minden csatornán ülő megkap, akkor nem fogja meg az sem. Gondolom ugyanazokkal a textúrákkal dolgozik mindegyik kártya, ha egyszerre tudják fogadni az adatokat akkor nem szűk keresztmetszet, hogy osztozni kell.
Feltételezem, hogy a textúrák feltöltése a legsávszélesség igényesebb. A proci fele vissza nem tudom kell-e mennie adatnak a kártyától.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#68) Noi88

Noi88
(tag)

Nem csak az ár meg a fogyasztás a kétes dolog a sikert illetően, hanem az is h megfelelő driver nélkül azért kíváncsi leszek néhány játékban a teljesíményére... :U

(#69) dezz válasza xuldar (#4) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért itt (+ köv. old.) helyenként elég jól teljesített a CrossFireX. Igaz, 3870-esekből állt.

(#19) djtoomi: 2900xt (R600) a jóval nagyobb csíkszélességével sokkal többet fogyasztott, mint az RV670 alapú kártyák.

(#26) Janoska26: Jó esetben akár duplázhat a 2. GPU, és triplázhat a 3.

(#47) Dare2Live Hát ja. Nézzük pl. fent linkelt PH!-s tesztet Az újabb játékokat egy méretesebb megjelenítőn egy GPU már nem is viszi akadásmentesen (60+ fps).

(#70) rauschie

rauschie
(őstag)

Naaaa, kinek a f@sza nagyobb? ;]

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#71) Keldor papa válasza rauschie (#70) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az enyém :D

(#72) xuldar válasza dezz (#69) üzenetére

xuldar
(őstag)

Valóban nem rossz, de az egy GPU-s kártyák ár/teljesítmény mutatójától még messze van mind a Crossfire, mind az SLI. És minl több GPU- kötünk egymáshoz, ez a mutató annál rosszabb lesz. Ha tartósan (értsd: tetszőleges programmal) 70-80% fölött van a gyorsulás a plusz GPU miatt, akkor már érdemes elgondolkodni rajta, addig viszont fesleges pénzkidobás szerintem.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#73) Male válasza azbest (#67) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Háááát... ehhez jobban ismernem kéne, hogy hogyan is zajlki ez (A VGA kér bizonyos adatokat, vagy a driver kérés nélkül tudja mit kell neki küldeni?), illetve a PCIe-ben hogy van e ilyen lehetőség, az jó kérdés...

(#74) Kopi31415 válasza [CS]Blade2 (#63) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azert ez igy nem biztos, ha egy agat tul tudsz terhelni akkor kisebb teljesitmeny eseten is hazavaghato a cucc. Szerintem.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#75) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

ez most outsourcingolt cooling megoldás? :DDD

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#76) Noi88

Noi88
(tag)

Persze a legjobb az lenne, ha végre kézzelfogható eredményeket közölnének, nem pedig háromdémárkos értelmetlenségeket...

(#77) LALA_kiraly válasza Noi88 (#76) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Viszonyításnak jó. Persze senki sem azt nézegeti...
Egy vs 98gx2-őt megnéznék ;]

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#78) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most komolyan, csak 1 valamit nem értek: miért álltak meg 3-nál? :DDD

True Success is Blonde

(#79) Cerebellum válasza Ste (#78) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Azér', mer' elfogyott a pálinka!

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#80) v.tom

v.tom
(őstag)

ilyen és hasonló karik mindig is voltak. Azoknak készülnek, akiknek egyszerűen a leglegleg kell. A leggyorsabb, a legegyedibb, minden tekintetben a legbrutálisabb. Mutatok pár példát: x1950 pro dual (ilyet pár hónapja itt ph-n is árult valaki), 2600xt x2. Ezek a karik mind ritkaságszámba mennek. Én mindenesetre örülök hogy vannak. Szívesen látnék belőlük a gyűjteményemben.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#81) Youri

Youri
(PH! addikt)

ezt a sok halva született technikai szörnyszülöttet..... ahelyett hogy elkezdenének gondolkozni a CPU-knál használt többmagos megoldásokon, illetve az egyre extrémebb fogyasztások redukálásán.

bár hozzá teszem én vagyok olyan őrült hogy vettem egy 3870 x2-t :D

[ Szerkesztve ]

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#82) Noi88 válasza LALA_kiraly (#77) üzenetére

Noi88
(tag)

Én is valami hasonlóra gondoltam, vagy pl mennyivel jobb/rosszabb egy X2-esnél.

(#83) J03Y

J03Y
(tag)

Amennyire bejött a cpu-on (gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, nem melegszik) a vga-k terén legalább annyira nem. Külön 2-3 chip pluszba és többet fogyaszt a géped mit egy villanytűzhely...
Hab a trotára, hogy 2 chipet sem tudnak rendesen összehangolni, mit akarnak többel?
Ez annyira pofátlanság, így reklám úgy reklám, hogy mennyire a legjobb, meg az enyémet vedd ne az övét (itt duplamagos vga-ra gondolok, ATI<--->Nvidia), csomó teszt, hogy üt mindent. Erre bizonytalan működés, nem a kártya hanem a szoftverek miatt...

Tel: 0630 / 447 1223

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.