Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

(#1) Fecogame

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

Gigabyte lap jól néz ki :K

Vennék belőle, nem dob meg vele valaki? :DD

Ingyenblog.hu - Nyiss Te is egy Blogot! ----------------------------------------------------- Ingyenes programletöltés: http://programletoltes.ingyenblog.hu/

(#2) Oliverda

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Lemértük a fogyasztást, és mint látható, beigazolódott egyes fórumozók sejtése, miszerint az Asus alaplapjai többet fogyasztanak a kelleténél."

Na igen. :D Az M4A79T Deluxe is legalább ennyit zabál ha nem többet.

Remélem hogy legközelebb AMD procik (fogyasztásának) tesztelésénél már az MA790XT-UD4P lapot fogjátok használni. :D 30 watt ide vagy oda azért szerintem nem mindegy...

[ Szerkesztve ]

minden napra egy hülye... legalább...

(#3) total90

total90
(őstag)
LOGOUT blog

Az ASUS megy az MSI kula színű lapjai... :W Egyébként a Giga tetszetős :K

●pcinfogb.wordpress.com●http://twitter.com/_pcinfo● isharemypictures.wordpress.com●

(#4) Bici válasza Oliverda (#2) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Egyetértek.
Kérdés, hogy mit szólna hozzá az ASUS... :U

Gigabyte GA-EP45-DS3L lapot, és Sony w350 digi fényképezőt keresek

(#5) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az MSI-nél az okozhatta a problémát az alacsony FSB-ben, ha a RAM feszültségét alacsonyan tartottátok, avagy túlzottan visszaosztottátok azt. Ugyanez a jelenség volt nálam is a DKA790GX Platinumnál. Ott ha rossz volt a beállítás, akkor 258MHz volt a maximum, ha pedig nem osztogattam vissza és megemeltem a DDR feszültséget, akkor fel tudtam menni stabilan 280MHz fölé is.

A másik pedig a CPU-VDD-t kiemelhettétek volna, mert annak a használatával teljesen vissza tudja venni a CPU a feszültséget CnQ használata mellett is, amennyiben ezzel a CPU-VDD-vel emeltük azt. Ez szintén a DKA790GX óta így van és nagyon baráti funkció.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#6) caprine

caprine
(tag)

Az értékelés tetszett, nekem is az a véleményem, hogy 30 ropis deszkáknál az integrált VGA-nak nincs sok jelentősége. Arra jó esetleg, ha valaki sokat cserélgeti a VGA kártyákat akkor az átmeneti időszakban is tudja használni amíg a régit már eladta de az új még nem jött meg. A Gigabyte az alsó szegmensben (10-15eft) elég sok microATX-es lapot gyárt AMD-hez integrált VGA-val, én is összeraktam néhányat az ismerősöknek, meglepően jól mennek.

Nekem elég furcsák ezek a barna NYÁK lapok, nagyon elszoktam tőlük, pedig régen csak ilyen volt.

Az ASUS-on a chip hütőbordája eszméletlenül pofás, színre is meg formára is.

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a földön sehol. (SCKG)

(#7) Oliverda

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amúgy nálam GD70-nel teljesen jól üzemel az M-Flash. Már legalább 10x alkalommal flasheltem vele. Lehet hogy valami modell specifikus problémába futottatok.

(#8) Duree

Duree
(őstag)

Remek kis lapok ezek.
A Gigabyte a legszebb,ha számít ez valamit

Notebook javítás,Notebook alaplapjavítás smd szinten akár chipkészlet cserével.Vga kártya javítás csere,Kijelzö csere javítás.Akku beszerzés eredeti és utángyártott is,tartozékok,alkatrészek beszerzése.Új készülékek árusítása

(#9) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Ilyen MSI lapot néztem ki és a tesztkonfigban látom hogy CSX ramokat használtatok.
Ezek szerint akkor rendesen megy a lapban bár én az 1333-asat veszem meg.

Király, ja és a teszt is pont jókor jött :)

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#10) laci666 válasza caprine (#6) üzenetére

laci666
(senior tag)

Szerintem van értelme a integrált VGA-knak.
Nekem is Gigam van és 850MHz-en szaladgál az integrált cuc.
És 1680*1050 ben vígan elszaladgál a wow némi kompromisszummal( nem vészes)
De fogyasztásba jelentős a különbség így 100W-ott zabál a rendszerem játék alatt, 4850-el meg 180-220W is fogyaszt
Persze Hard gamekhez már kevés,de nekem pont ideális. :)

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#11) LackoMester

LackoMester
(őstag)
LOGOUT blog

köszi a tesztet :C
legjobb ár/teljesitmény/felszereltség akkor Gigabyte :K

Vistaboy-nekem 1 X48TDQ6 és P43D3SL deszkáim vannak-elégedett vagyok velük...igaz az X48-as az egy fura fajzat-de csak meg kellett ismerni(OCZ memókat nemszereti)-,de sokat bir a kicsike :DDD

[ Szerkesztve ]

COD4, MW2 <> Steam, Xfire : LackoMester < Cpt. Price & Hattori Hanzo forever >

(#12) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem véletlenül tetszik majdnem mindenkinek a Gigabyte. Nekem is bejönnek az alaplapjaik, nem csak minőségileg, de kinézetileg is "dögösek", igazi futurisztikus érzés költözik az emberbe, ha meglátja őket.

Ezért vettem én is EX58-UD5-öt. Cool. :DDD

"Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. Áldott az az ember, aki szenved. Azért, mert egyszer megpróbálta, az élet koronáját érdemli. Istenem, mennyei tûz, légy könyörületes." Elfen Lied.

(#13) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ebbe a kategóriába integrált VGA :F

Látom másnak is feltünt már..

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#14) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Mivel elég öregecske a konfigom, jó ideje gondolkodom egy új rendszeren. Mivel AMD-s rendszerben elmélkedem (ár-érték arány miatt) ezek a lapok is megfordultak a képzeletbeli géplistámon. A Gigabyte nekem is igen tetszik, és az integrált videokártya hiányát meg fel kell tudnom "dolgozni". A 790GX valszeg kevés lenne a Starcraft2 teljes fényű futtatásához. :B Még szerintem győzködöm magam egy darabig...

Megvan bennem a három fő erény, okos vagyok, szép, és szerény!!

(#15) AMD_ok

AMD_ok
(senior tag)

Azért a tuningot megnéztem volna, melyik lapban mit bír a proci... :U

Core i5-750,Zalman CNPS 10X Flex,Gigabyte P55M-UD2,Sap.Radeon HD5850,2x2 Gb Kingmax 1600 MHz DDR3,Intel X25-M G2 80 Gb SSD,Logitech G25 kormány,Logitech G5 Laser,LG W2442 24'' TFT,Chieftec ház,XBOX360

(#16) Tomate

Tomate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy kis elírás:

"Ismerkedjünk meg az Asus M4A78T-E-vel, a Gigabyte MA790FX-UD4P-vel"

Jó lesz az XT-nek is.

Amúgy jó kis deszka a giga. Tudom mert ilyenem van. :)

♦♣♠♦♣♦♣♠♦♣♦http://www.flickr.com/photos/tomate8511 ♦♣♠♦♣♦♣♠♦♣♠♦♣♠

(#17) PH-User

PH-User
(őstag)
LOGOUT blog

A Gigabyte azért még mindig szárnyal. ;)

★PH-User-nak 65 pozitív értékelése van és nincsen negatív értékelése a fórumon!★

(#18) Vico87

Vico87
(tag)

Szintén egy elírást jeleznék. A második oldalon az összefoglaló táblázatban az van, hogy háromcsatornás DDR3 memória, holott, ha jól tudom, az AMD procikban csak kétcsatornás van.

Amúgy én is kicsit feleslegesnek tartom az integrált video + 2 hosszú slot elképzelést. Aki ilyen árú alaplapot vesz, az már videokártyát is vesz bele.

[ Szerkesztve ]

(#19) CsendesMark válasza Vistaboy (#12) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

"Ezért vettem én is EX58-UD5-öt. Cool :DDD "

:C
LOL

A sajnálatos hogy minőségben is kb annyival marad el a többi gyártó, mint kinézetben
(és itt a minőség miatt fáj a szívem :( )

[ Szerkesztve ]

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#20) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Kifejtené valaki, milyen célt szolgálnak azok a kétségtelenül tetszetős lemezek a bordákon?
Talán a rosszabb szellőzést?Vagy az ott a reklám helye?Netán ha leveszem, darabjaira hullik?

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#21) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

"Hozzá kell tennünk, hogy az AM2+-os processzorok nem kompatibilisak az AM3-as lapokkal, ami szerintünk igen nagy baklövés az AMD részéről, szerencsére ezek a központi egységek (Phenom 920-940) gyorsan kifutottak. Már csak az a kérdés, hogy akkor egyáltalán minek jelentek meg?"

Mert nem készültek még el a DDR3-as vezérlővel, amikor végre valahára sikerült kiadniuk a PII-ket, ami már nagyon sürgős volt..

Gigabyte MA790XT-UD4P letisztult, olcsó és jó. KB ennyit kell tudnia egy alaplapnak :D

[ Szerkesztve ]

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#22) VaniliásRönk válasza Oliverda (#2) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ne reménykedj, akkor mivel lehetne lehúzni a procikat? :D Vajh milyen eredmények születtek volna eddig, ha nem pakol rá az AMD-s rendszerek fogyasztására az ANUS 20-30W-ot? :))

"...videokártyájuk pedig az NVIDIA-tól érkező GTS 250M, amely 1 GB DDR3-as memóriából gazdálkodik, tehát igencsak erős, a legkomolyabb igényeket is kielégítő konfigurációnak tűnnek..." by ndavid

(#23) Solten válasza TomLion (#21) üzenetére

Solten
(senior tag)
LOGOUT blog

Gigabyte 4 ever

Nemo me impune lacessit

(#24) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Jól átgondolt, tetszetős írás! Lehetne akár több lapbemutató is a PH!-n..

A tápcsatik és az IDE foglalat elhelyezésének kisebb házakban van csak jelentősége.
A 2x8 PCI X kiosztás CF-ben olyan hátránya a chipsetnek, amit azért hagytak benne, hogy a következő generációban (880) legyen csak támogatva a 2x16 sáv.
Komoly több magos Evergreen kártyák esetében nem jöhetnek számításba az ilyen chipsettekkel szerelt lapok, kb fél éves termékekről van szó... :DDD
Kérdés, hogy az időhiány, vagy a piacpolitika diktálja ezeket a lépéseket?

A 2 fázis a memóriáknál, főleg egy UD3-as lapnál, elég sokat nyom a latban... :DD , nem csoda, hogy 6 fázis FET-jeit jobban kell hűteni..., azonos hőmérséklet nagyobb bordával.

GX chipsetes tuningos alaplap azoknak jöhet jól, akik gyakran cserélnek VGA-t.. :))

[ Szerkesztve ]

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#25) Oliverda válasza VaniliásRönk (#22) üzenetére

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt nem nehéz kiszámolni. Annyi biztos hogy jóval kevesebben nyavalyogtak volna azon hogy "desokat zabál a Phenom II".

(#26) EarL 007 válasza bakosgabor57 (#20) üzenetére

EarL 007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából csak dekoráció.

TomLion: A 2x8 PCIE sáv a kategóriában nem hátrány, mert ugyanabban a kategóriában van, mint az Intel P45 és az is 2x8 PCIE sávos, igaz, van X48-DS5 olcsón, de ez nem a megszokott, "csúcslap bagóért".

És igen, a Gigabyte megint bizonyított, hogy a legjobb lapjaik az övék, szerintem. :K Nekem mindössze egy EP43-DS3L van, de jó, mert egyszerű és modern.

"Ha találkozunk egyszer, kapsz egy tortát tetején 20darab púpos kondival, egy alaplapon fölszolgálva." - pckownz

(#27) kts88 válasza TomLion (#24) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért ha 2x16 kell amd fronton akkor ott a 790fx ráadásul ha kell tud 16+2x8 illetve 4x8-as felállást is ;) .
Azért megnézném, hogy valójában hány fázis található ezeken a laponkon, mert egyedül az msi nem csinált parasztvakítást, ott rendes 4+1-nek tűnik. Nem hiszem, hogy az asus és giga lapon is több lenne, mert a csúcslapokon is csak 4+1 van.
pl.: asus m3a79-t deluxe
asus m4a79/t deluxe
gigabyte 790fxt-ud5p

Eladó vga pot!!!! http://hardverapro.hu/apro/extrem_dry_ice_ln2_tuninghoz_vga_hutes/hsz_1-50.html

(#28) Oliverda válasza kts88 (#27) üzenetére

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

4+1 az összes csak az Asus és Giga lapokon egy fázisra két tekercs kerül.

(#29) kts88 válasza Oliverda (#28) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ezt elég jól tudom, sőt nincs is jobb vezérlő ic. Legalábbis az ON, TI, ST, Analog devices, illetve a Richtek oldalnán nem lelni 4+1-nél jobbat.

jó lenne tudni, hogy néhány p55-ös csodán mekkora szorzóval dolgoznak a tekercsek és valódi fázisok között :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó vga pot!!!! http://hardverapro.hu/apro/extrem_dry_ice_ln2_tuninghoz_vga_hutes/hsz_1-50.html

(#30) DeadMeat válasza Vistaboy (#12) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem értem én ezt az alaplap jól nézzen ki dolgot... legyen könnyen szerelhető,jól hűtött és megfelelő teljesítményű (tuning,ect)Aztán itt kb vége is.Láttam eddig a mostanit vagy 3x a dobozon kívül.Ízlések és pofonyok ugyebár :B

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#31) aram01

aram01
(PH! addikt)

A giga frankó

(#32) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mind a mai napig áldom az eszét annak a kedves fórumtársamnak, aki több mint 1 éve Giga deszkára beszélte rá, akkor még tudatlan fejemet... :R
Biztos vagyok benne, ha netán tán (de nagyvalószínűséggel nem egyhamar!) cserélem az AM2+ -os rendszeremet, maradok a Gigabyte-nál. (és AMD vonalon:P)
Köszönöm a tesztet.

CSI: Las Vegas.... (L)

(#33) benedekco

benedekco
(senior tag)

Jó teszt, sokmindenre választ kaptam köszi!
:R

amúgy manapság egyre több felé terjed a 48KHz lehet a hangkarikat érdemesebb lenne 48/16-ban is (vagy csak úgy) tesztelni... meg lehet rosszul tudom, de a 44.1-et nem konvertálják általában a hangeszközök 48-ról?

Mos mé, hánem? - !Eladó czuccaim! -> http://tinyurl.hu/eL2X/

(#34) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Kövezzetek meg az msi tetszik :B

A-A Fanatic (:-) http://s10.gladiatus.hu/game/c.php?uid=16411

(#35) aram01 válasza Gyuri27 (#34) üzenetére

aram01
(PH! addikt)

megkövezünk,giga :DDD

(#36) g@bo válasza Oliverda (#28) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

:Y

ezmiért...

(#37) Oliverda válasza g@bo (#36) üzenetére

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mert ennyit tud kezelni a CPU. Az Intel sem tud 26 fázist csak egy fázisra több tekercset pakolnak és így a tekercsek számát reklámozzák fázis gyanánt.

(#38) Tibicsucsu

Tibicsucsu
(lelkes újonc)

Van vmi tipp arra, hogy az ASUS miért fogyaszt ennyivel többet? Megnézném szívesen, hogy az M4A79XTD EVO mit produkálna egy ugyanilyen tesztben.

(#39) Oliverda válasza Tibicsucsu (#38) üzenetére

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Túl jól működik az EPU. :D

(#40) D4rkAv3ng3r válasza DeadMeat (#30) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Eddig nekem sem számított de már engem is érdekel és nagyon tetszik a Gigabyte hőcsöves Ultra Durable hűtése. Az igényes alaplaphoz szerintem ez is hozzátartozik a tudatos (forma)tervezés, ha nem megy a praktikusság és a könnyű szerelhetőség rovására. Egyébként is akinek meg plexi oldallapos háza van annak is számít. Másrészt álalában a szebben kinéző chipset hűtések jobb hatásfokúak is. Tehát nem jön rosszul az a hőcső nagymértű borda, persze van pár kivétel.

[ Szerkesztve ]

(#41) marcias válasza Tibicsucsu (#38) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Ha ez lesz az ASUS-nál a tendencia, akkor tuti inkább veszek GB lapot... azért +20-30W a teljes gép fogyasztásához... amikor egy egész alaplapnak lenne szabad max. annyit fogyasztania... hahó ASUSTek. :P

(#42) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

A Giga lapnál a zöld IDE foglalat mellett az a 3 kék baszás lenne a SATA mert 6 satát ir de csak 2-öt látok a képen az a 3 baszás meg nemtom mi??

AsusP5K,E6750,GEIL 4GB DDR 2800Mhz,Xpertvision 8800GT 512MB

(#43) TomBoy1986 válasza X@b3e (#13) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jól tud szolgálni az az integrált VGA, amikor hirtelen eladja az ember a VGA-t, mert jó áron elmegy és nincsen tartalék. Nekem is nagyon hiányzik a gépből, mert egy 790GX kategóriás int. VGA-val még Oblivionozni is simán lehet élvezhető minőségben.

Ja igen: az én lapom is 40K volt anno (és most is), s igazából nem is értem, hogy miért nem elvárás ez. Ugyanúgy mint a hangkártya (normális) és a LAN is elvárás - nálam már - ez is az.

Elv: Igenis ha már ennyit kiadok (~35-40K), akkor komplett gépet kapjak és ne kelljen lemondani arról a "luxusról", amit a 10K-s alaplapok is tudnak...

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#44) Calogero válasza Crytek (#42) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Igen az a 3 kék lenne az elforgatott SATA csatlakozó

astrah.rulz.hu

(#45) geza12

geza12
(fanatikus tag)

A Gigabyte lapok nagyon ott vannak, manapság. :P
Mármint az AMD-s fronton, mert az inteleseket nem ismerem. :U

ATI-AMD FANATIC | A mesterséges inteligencia jobb, mint a természetes butaság!

(#46) Tomate válasza Crytek (#42) üzenetére

Tomate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a 3 baszás megsúgom 2 sorban 6 sata ;)
Csak ez pont egyik képen sincs rajta a cikkben.

A 2 lila meg raidhez kell.

[ Szerkesztve ]

♦♣♠♦♣♦♣♠♦♣♦http://www.flickr.com/photos/tomate8511 ♦♣♠♦♣♦♣♠♦♣♠♦♣♠

(#47) N-vidi-A

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Gigabyte most is hozta a formáját, jó teszt lett! :R

Lavjaman!!! kolbaszosrajaspizza....... 漢字 Sétálunk, sétálunk egy kocsmába becsücsülünk, fröccs.

(#48) aleister

aleister
(tag)
LOGOUT blog

Ez a "...PCIe x16-os foglalat várja a videokártyákat, de CrossFire módban ezek csak 8 sávon továbbítják az adatokat (a chipset limitációja)." dolog az egész 790-es chipsetre érvényes? Mert őszintén megvallva, így nem alkalmasra a CF-re semelyik sem. Volt a PH egy teszt, ami pont a PCIe x8 vs x16-ot vesézte ki, és elég szép különbségek születtek.

Én most adtam el a konfigom, és szeptember vége felé tervezem az új vételét. Milyen deszát vegyek, ha a CF-et, mint lehetőséget nyitva szeretném hagyni a jövőben (tehát 2db PCIe x16 kéne).

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!

(#49) Oliverda válasza aleister (#48) üzenetére

Oliverda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont az általad említett tesztben van a táblázat amiben le van írva hogy melyik chipset mire képes. [link]

Mondjuk ebben a tesztben nem csak pusztán a PCI-E sávszél volt a különbség hanem maga a chipset és ezért értelemszerűen az egész alaplap is eltért.

(#50) aleister válasza Oliverda (#49) üzenetére

aleister
(tag)
LOGOUT blog

Valóban. Erre a táblázatra nem is emlékeztem. Ezek szerint a 790FX chipsetes mbo-kból kell majd szemezgetnem.
Mondjuk most meglepődtem, mert az eddigi Giga lapom (MA 790X DS4) meg voltam győződve, hogy bírja a 2x16-ot. Eléggé megtévesztő ez így.

Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.