Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Cikkben, táblázat, USB 2.0/1.1 a Gigabyte lapjánál: 6 port a hátlapon, 2 az alaplapon (kettőhöz kivezetés). Ez elég nagy elírás, mert én akárhogy számolom, nyolcat találok a képeken is, és a saját alaplapomon is hátra kivezetve, és két dugaszt (azaz 2*2 = 4) portot az alaplapon. Összesen 12 USB! Viszont az eSATA dupla kivezetést ne keverjétek az USB-vel, mert a Giga csak eSATA hátlapot (ráadásul tápcsatlakozó kivezetésest!) ad, USB-t viszont NEM.

"A Gigabyte és az MSI a már jól "bevált" Realtek chipeket választotta..." Ezt biztos csak én érzem az idézőjelek miatt kissé szarkasztikusnak / szkeptikusnak, de én inkább örülök neki. Nincs a Realtek cuccaival semmi probléma, és korrekt a support, van normális drivertámogatás régebbi és a legújabb Win rendszerekhez, és Open Source-hoz is. Manapság ez minimum orrhossz előny. Aki használt már Linuxot Atherossal, az mondhatja: Az Atheros chipjeitől ments meg Uram minket!

A hálózati vezérlő terén pedig sajnos van kavarás. Korábban a Gigabyte csak a 8111D-t tüntette fel, mellékesen a saját lapomon is ez van, míg jelenleg az oldaluk 8111C/DL-t ír. Gondolom azt teszik rá, amiből épp kapnak szállítmányt. [link]

Ez a fogyasztásos dolog nem meglepő. Végre kinyílt a PH! szerkesztőség szeme is. Viszont most, hogy ezt így leírtátok, minimum egy update kellene a PHenom II teszteknél a fogyasztáshoz. Azt a 30+ lehetséges wattot kivonva igencsak megzilálódik a korábban igen egyértelműen foglalt PH! álláspont és rangsor is. Ha ez nem történik meg, biztosan sokan, és jómagam is nagyot csalódunk a PH! objektív hozzáállásában.

A következő észrevétel, hogy két-három hónapja használok ilyen lapot, jó hogy végre teszt is készült... :D Így már tudom, jó választás volt megvennem.

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#52) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"a Gigabyte MA790XT-UD4P a 790X chipsettel majdhogynem tökéletes lett..."
Akkor miért a szerény, ajánlott jelző?

Látom közben, ti is megszenvedtetek a VIA hanggal. :)

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#53) aleister válasza 04ahgy (#52) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Őszintén? Én GB fan vagyok. Se az Abit, se az Asus nem tudta közelről sem azt nyújtani, mint az exdeszkám. Ettől függetlenül a tesztet nézve nem ájultam el. Több sebesség eredménnyel sem vagyok elégedett, ehhez még hozzájön a HT feszemelés hiánya és a léptékek nagysága (a másik 2 lapon kisebb lépésenkénti emeléssel finomabb tuningra van lehetőség).
Az MSI kb egy árban van vele, de kapott iVGA-t, amivel ráadásul megy normálisan a hybrid CF. Igaz kis szutyok 3300-as, de az is valami.
Szóval a teszt alapján én is csak "ajánlott" minősítést adnék neki.

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#54) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Most néztem, hogy a két kedvenc webboltomból eltűnt a listáról a Gigabyte MA790XT-UD4P. :( Viszont az i.onnál látom a 790GX-es GIGABYTE GA-MA790GPT-UD3H-t :)

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#55) jambiyya válasza Oliverda (#2) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

30W plusz tényleg meredek. Egy korábbi tesztben fordulna a kocka.

(#56) Oliverda válasza jambiyya (#55) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tisztában vagyok vele. Pont ezért reklamáltam az utóbbi pár AMD CPU tesztnél. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#57) jambiyya válasza Oliverda (#56) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Jó-jó, de bennem most tudatosult csak. :)
Nyilván nem váltok gyorsan intelre, csak mert kevesebbet fogyaszt, de ha ráadásul nincs is így?!

(#58) MaSzKa válasza PH-User (#17) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nekem is a gigabyte a szimpi kinézetre
de ahogy én átolvastam elvette a kedvemet

ezek az alaplapok tele vannak bosszantó hibákkal

szeretnék visszatérni AMD-re de úgy vettem le egyenlőre még várni érdemes, mert ezek a lapok nem ütik meg az általam elvárt színvonalat

régen nekem ABIT KN9-Ultra volt és nem vettem észre ilyen apró bosszantó hibákat

kiváncsi lennék pl Biostar vagy DFI értelmesebb alaplapokkal mi a helyzet

(#59) audi100td válasza MaSzKa (#58) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Én most vettem egy Biostar TA790GX A3+ -t, szerintem elég jó deszka, bár csak 2 napja van meg, így még sok tapasztalatom nincs vele, mindenestre eddig nem ütköztem problémába. Előtte 790GX-es Sapphire lapom volt, szerintem nagyon korrekt cucc. Gigabyte meg szvsz nem akkora eresztés, mint amennyire hypeolják, AMD-nél jelenleg a 3 nagy gyártó közül talán az MSI lapjai közül érdemes válogatni.

[ Szerkesztve ]

(#60) kts88 válasza audi100td (#59) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem egy A2+-is volt egy ideig és nagyon jó kis lap, ráadásul remek ár társul mellé. Csak sajna méltatlanul mellózik.

(#61) audi100td válasza kts88 (#60) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát igen, itthoni kiskerekben leragadtak az Asus, MSI, Giga és egyre feltörekvő Asrocknál. :( ...pedig van még alaplapgyártó bőven.

(#62) Parci válasza 04ahgy (#51) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

először is, biztosan nem tudunk lépést tartani több tízezer, százezer userrel, úgy értem, törvényszerű, hogy csillió dologra az olvasók jönnek rá hamarabb, mint mi.

"Azt a 30+ lehetséges wattot kivonva igencsak megzilálódik a korábban igen egyértelműen foglalt PH! álláspont és rangsor is. Ha ez nem történik meg, biztosan sokan, és jómagam is nagyot csalódunk a PH! objektív hozzáállásában."

másodszor, a kérésnek álcázott fenyegetéstől leginkább csak a bicska nyílik ki a zsebünkben. némileg fárasztó, hogy folyamatosan az objektivitásunkat bombázzák az arra fogékonyak. ha 9 évnyi ph! fennállás után te, itt és most ezen teszt alapján akarod eldönteni, hogy a ph! elfogult, lop, csal és hazudik, lelked rajta.

ha olyan rettentő mód csalni akarnánk bármivel, nem lenne például fórum. ott ugyanis (visszakanyaroda a hsz elejére) úgy is minden kiderül.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#63) Bici válasza Parci (#62) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Én nem vonom kétségbe a PH szavahihetőségét, de annak én is örülnék, ha a jövőben nem az ASUS lapjával tesztelnétek, mármit, ha lehetséges.

A másik oldalról viszont, az inteles tesztlapot is meg kellene vizsgálni ugyanilyan szempontból, és abból a mezőnyből választani mindkét oldalon, amibe a vásárló leginkább belefut.
Ez csak egy ötlet.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#64) aleister

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel a teszttel nincs komoly gond, mindössze a tesztalanyok száma. Egy 5 mbo-s minta szerintem még belefért volna.

Ne értsétek félre, nem elégtelenkedni akarok, mert tudom, hogy mennyi munka van vele. Hanem sokkal jobban megnő a használhatósági szintje, ha majdnem az egész szóba jöhető termékpaletta le van fedve. A "milyen autót vegyünk?" tesztben sem mennék sokra egy Mazda, Opel, Bömbi trióval.

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#65) 04ahgy válasza Parci (#62) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Senki nem mondta, hogy a PH! lop, csal, hazudik... Szerintem ezt túlreagálod. Itt csak arról van szó, hogy az AMD vs. Intel fogyasztásos tesztben már akkor is sokan külföldi teszteket linkeltek, és kéréseket fogalmaztak meg, állítva, hogy az akkori eredmény nem feltétlenül a valódi adatokat tükrözi.

Lám, most ti magatok kimértétek, leírtátok azt, ami akkor elhangzott. Olyan nagy fáradság lenne egy két mondatos *UPDATE* címkével beszúrt szöveget a végére odatenni, linkelve ezt a tesztet, és leírni, hogy a fogyasztási viszonyok bizony változhattak, ennek meg annak a figyelembe vételével? Máskor is szoktatok ilyet csinálni.

A fenyegetést pedig inkább erősen noszogatott kérésnek nevezném. Fenyegetés, ha Rátok nézve lenne negatív kimenetele. Azonban csak csalódást írtam, ami az Olvasóban lejátszódó dolog, annak pedig a PH!-ra nézve legfeljebb erősen közvetett hatása lehet. De ha még ezek után is fenyegetésnek érzed, akkor elnézést.

Az a 30+ watt pedig még 125W-os TDP-t alapul véve is bizony a processzor abszolút maximum fogyasztásának 25%-a az AMD esetén. Negyede. VGA teszteknél 1-2%-ra szoktátok azt mondani, hogy mérési hibahatáron belül. No de nekem oly mindegy. Mégegyszer csak bocsánatot kérni tudok.

HGyu

(#66) 04ahgy válasza Bici (#63) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Külön hozzászólásba tenném, mert ez már /ON topik, ráadásul építő jellegű javaslat is lenne.

Új procik megjelenésekor, mikor a fogyasztásos teszteket végzitek, célszerű lenne mindkét oldalról a korábbi alaplapos tesztben legkisebb fogyastásúnak bizonyult lappal, vagy ahhoz legjobban hasonlítóval tesztelni. Csak a fogyasztást. Minden mást felőlem USB rezsó, lámpa, csellentyű, über tuning chipsetfeszemelt, VGA feszemelt, nagyfogyasztású lapban is végezhetitek.

Int. VGA (ha épp van) letiltva, és valami gagyi külső használatával, pl.: X1050, vagy 6200. Így az fix fogyasztás, és nem szól bele az sem a tesztbe. Mindamellett kellően kis teljesítményfelvételű ahhoz, hogy a CPU-k közti különbségek százalékosan kellő mértékű különbségeket érjenek el.

HGyu

(#67) legenda007

legenda007
(tag)

Ez mit jelent pontosan?
"Active Phase Switching"

(#68) daa-raa válasza legenda007 (#67) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Amikor a proci alacsony áramfelvételű állapotban van, a lap VRM vezérlője a VRM fázisainak egy részét le tudja kapcsolni.

Si vis pacem, para bellum.

(#69) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Gigabyte lapot választanám...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.