Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) 30z.Samu

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez már vinyó! :Y

Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!

(#2) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi van? Hiszen a 140 MB/s még a SATA 1-nek sem jelent elméletben akadályt. Itt max a PATA 133-a lenne a szűkös. Micsoda marketing duma. :C

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#3) FRENK1988 válasza Kendek (#2) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:DDD

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#4) Spectrum válasza Kendek (#2) üzenetére

Spectrum
(tag)

Na ezaz. Aki azt mondja, hogy eddig csak az a szemét sata2 volt ami visszafogta a sebességét, az szerintem várja meg a sata6XL-t...

(#5) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aha 140mbyte-os tempót tud cache-ből olvasásben, amúgy meg csak álmaikban.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#6) BaLee

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Remek ez az új Seagate 7200.12-es széria.

Az 1TB-os változat már vásárlás után bad sectoros volt utána csak romlott, az 500GB-os változat 1 hónap után kezdte ugyanezt.

Biztos ez is jó. :)

(#7) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Jó vicc volt ez a SATA-600 csatlakozó általi sebesség növekedés... :U

(#8) 7Heads Drago válasza Sanyix (#5) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

110-120 Mb eddig voltak vinyók amik tudtak.
Nagyméretű fájloknál lehet hogy képes rá. Várjuk meg a teszteket.
Különben az új csati majd az SSD-nek tesz majd jót. Azok már feszegették a felső határt.
Én igazából azt sajnálom hogy maga a Sata csati ilyen gyengére sikeredett. (mechanikailag) Gondos tervezés után csináltak egy rakás sz@....t.

[ Szerkesztve ]

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#9) audi100td válasza 7Heads Drago (#8) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A Samsung F3 145-148MB/s-re is képes.

(#10) 7Heads Drago válasza audi100td (#9) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Az szép!
Sajnos még nem láttam róla tesztet.
Szóval nem kizárt a 140.
Tudja valaki hogy itthon mikortól kapható?

(#11) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

A gyártó szerint 750 000 óra működés után hibásodhat csak meg, ami több mint 85 év. Tehát megbízhatósága és sebessége miatt ideális választás lehet szerverekhez vagy játékhoz összeállított PC-khez.

ahhha.....

(#12) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemrossz,de egyenlöre 1TB Samu SP F1 van tervben :K

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#13) Male válasza Dyno (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ezt jó lenne javítani a cikkben, mert az MTBF nem ezt jelenti... így sokakat átverhet...
(nagyon PR szagú egy hír lett... mintha egy marketinganyagot fordított volna a cikk szerzője)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#14) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

2,9 bel (29 decibel)
megint újabb marketingfogás, a 2,9 első olvasatra kevesebbnek tűnik, mint a 29, ugyebár...

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#15) smkb

smkb
(senior tag)

Hát tapasztalataim szerint eddig sem az átviteli sávszélesség volt, hanem a hdd-k mechanikája miatti írás olvasás a szűk keresztmetszet...

(#16) WebM válasza smkb (#15) üzenetére

WebM
(lelkes újonc)

Ha cache-bol/be tortenik az adatatvitel, akkor lehet letjogosultsaga a SATA3-nak.

(#17) P00By válasza Dyno (#11) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Persze bs :)

(#18) rankesz válasza DeltaPower (#14) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

29 decibel!
Az k.... hangos...
Vízhűtéses gépbe nem tenném az is biztos! Biztos jó gyors, de éjjel futtatsz egy torrentet és nem tudsz aludni a winyó hangjától.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#19) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engem az élettartam fogott meg, én ezért adok neki egy pirospontot.

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#20) ne_nezze válasza SymbianOS (#19) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

1.5 milliót tudnak (papíron) az ssdk, azok hány pirospontot érdemelnek?

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#21) Loha válasza SymbianOS (#19) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Milyen élettartam? Bekajáltad a 85 éves MTFB-t? :) Ennek a vinyónak is ugyan úgy 5év a tervezett élettartama mint az összes többinek. Egy Raptorra meg 137 évet írnak, annyi idő alatt, ha nem használod is tönkremegy :)

kiemelkedő gyorsaságának igazi oka a csatlakozójánál keresendő.
Ezt a marketing hülyeséget mindig eljátszák... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22) SymbianOS válasza Loha (#21) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dehogy kajáltam be, de ha ezt írják akkor bízom benne, hogy mire kinövöm még nem lesz élete végén. Én anno azon nagyon felakadtam h a maxtor HDD-k élettartama xx ezer óra volt, de feltétel volt mellé, hogy napi max 7 óri megszakítás nélküli üzemmel értendő ez a szám.

(#23) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Ha 85 évig nem lehet vele hiba, miért csak 5 év a garancia? :P

(#24) Loha válasza SymbianOS (#22) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Dehogy kajáltam be, de ha ezt írják akkor bízom benne, hogy mire kinövöm még nem lesz élete végén. De bekajáltad, mert semmi köze ezeknek az MTFB értékeknek bármilyen valós élettartamhoz. Valódi megbízhatósága csak késöbbi tapasztalatok alapján fog kiderülni. Seagate sztem megint az alapos tesztelés helyett inkább az elsőségre gyúrt, szóval nagy valószínüséggel lesz ezekkel a vinyókkal még firmware gond, meg biztosan lesz szívás a nem natív alaplapi SATA3 vezérlőkkel is.

(#25) viszta99

viszta99
(fanatikus tag)

jó lenne egy ilyen 2TB-os :U

Telefon : 70-403-8474

(#26) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A SATA3 miatt 140MB/s? A SATA2-n is simán átfér, de még a legelső verzión is. Amikor meg kifogyott a cache, bezuhan 100 alá. Marketing bullshit, büntetni kellene.

Tessék kiírni, hogy AD.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#27) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha nem halt le volna egy 7200.11es 5 hónap után úgy, hogy a SMART _semmit_ nem jelzett előtte (pedig három héttel előtte már leállogatott, kábelekre gyanakodtam), akkor nem szólnék. decemberben vett terás flagship modell volt...

a samsung f1 még jobb volt (rev0ás 640), az három hét után lett 0%os SMARTban, de legalább jelzett.

megbízhatóságban mindkét széria a béka feneke alatt van (azért a Seagate mérföldekkel lejjebb), csak a Seagate egyéb tekintetben (hang, melegedés) is.

az ára meg vicces. lehet arra játszanak, hogy kiadják hamar, az ára és a támogatottság hiánya (külső vezérlő kell) miatt úgyse veszik (marketingnek jók!), az early adopterek felének vinyóit pedig egy-két hónapon belül cserélik az immáron kitesztelt revízióra (viszont, a teszteken az első verzió gyorsabb és halkab eredményei maradnak fent, ld samsung f1 decemberben). az elsőség marketingértéke ugyanis ennyit ér...;] ez a bekezdés természetesen légbőlkapott, kinek is érné meg...

SymbianOS: vagy annak, akinek karácsonykor szüksége van egy új vinyóra, és mivel alapból tele van a gépháza, így inkább kis plussz ráfizetéssel megveszi legnagyobbat a régi technikából. ne legyél már szemellenzős, vinyóknál sokaknak áldás a nagyobb tárterület mert konstans helyhiánnyal küszködnek, a dvdt meg nem szeretik a lassú elérés (szekrényből kikeres, driveba berak) miatt. a seagatet meg felejtsd el, a 11 és 12 nem sikerült jól (ld még mások észrevételei is).

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#28) SymbianOS válasza Loha (#24) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát lehet benne valami, de nekem soha nem volt és nem is lesz pénzem arra, hogy a piacrakerüléskor megvegyek akár egy VGA-t akár egy HDD-t stb. Ez csak a gazdag, rossz értékrenddel megáldott, de inkább nem részletezem mert még tiltanak emberek kiváltsága, ergo mire nekem ilyenem lesz addigra a SATA 3 már minden alaplapban benne lesz és ez a HDD nem fog semmiféle betegségtől szenvedni.
Mindenesetre ha lenne X db HDD a nagy gyártóktól, mind zsír új széria, akkor fix h csak seagate és WD lenne az amit meg mernék venni mert ezeket tartom olyan cégnek ahol nem a gar után döglik meg valamilyen cuccuk.

(#29) Duree

Duree
(PH! addikt)

Azért ha belegondolok még egy picit drágák a 2"TB winyók.
Viszont ennek a Seagate-nak remek paraméterei vannak.
Azért várni kell a vásárlással

(#30) Kendek válasza WebM (#16) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A gyorsítótárnak aztán nem mindegy ám, hogy 213 ezred másodperc alatt vagy 107 ezred másodperc alatt íródik tele, tényleg. Sokat dob a sebességen. :P

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#31) Woid válasza rankesz (#18) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Na akkor nekem jöhet... TV megy 24/7, vasút itt van ~100 méter, zaj jöhet dögivel :D

Amúgy meg, ha valakit ennyire zavar az a pici vinyó kerregés, miért tartja ott a gépet ahol alszik... Öcsém is kivágja a gépet a szobából... Pár méter kábel megoldja.

(#32) Ste válasza Dave™ (#23) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan, tényleg el van kicsit "írva" a hír maga.

True Success is Blonde

(#33) WebM válasza Kendek (#30) üzenetére

WebM
(lelkes újonc)

Amig belefersz 64MB-ba, addig pontosan 100%-ot. :D

(#34) 7Heads Drago válasza Loha (#21) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Bla-bla. Ezt tudják csak.
Nekem már a második WD re2 vinyó ment tönkre 2,5 év alatt úgy hogy a kutya nem nyúlt hozzá. És pedig ha jól emlékszem arra is 1millió óra MTFB-adtak meg. Még szerencse hogy 5 év garis.

(#35) Gabesz84 válasza 7Heads Drago (#34) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

az MTBF :)
csak h kötözködjek is valamit.

(#36) Woid válasza 7Heads Drago (#34) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Érdekes kérdés ez egyébként...

Nekem általában 3-4 vinyó van a gépben, mindenféle márka.
Az elmúlt 4~5 évben kb 12~14, márkafüggetlen, vettem amit kaptam.
A samuk amik nálam legtöbbet, 12 hó alatt-előtt haltak.
Nem is szeretnék többet ilyet. Képes úgy meghalni, hogy bár üzemben van, de terhelés nincs. Csak ott van hátúl, mint R vagy T meghajtó, 3 havonta ha olvasok róla valamit, de eldobálják magukat... Seagate, WD már jobb azért.
Legjobbak nálam a Hitachi-k voltak.

Volt egy eset mikor a komplett gépemet felkapták, teli erőből földhöz
vágták, aztán jól meg is taposták. (Ugráltak a fekvő gépházon) Utánna repült a 6.-ról...

Asrock alaplap szélén megrepedt, integrált hang elhalt (ott repedt az alaplap), de üzemképes;

2 Samu HDD (210 és 300 giga körüliek voltak) full meghalt, csak kattog (igazság szerint egyik már 10 hónaposan x*r volt); De mindegyik beállt dead-ra végleg.

3 Hitachi, egyik tökéletes, másikat szétszedve még adatot tudtam menteni;
Harmadik pont láb alá került. Meg belefeszült a széttaposott házba, végülis ő vitte a balhét,
repedt panel csere után annyit kibírt hogy kattogva, de adataim ~85%-át mentsem.
Ezt mondjuk laborban carriage-kar csere után.

LG DVD író behorpadva, előlap nincs mert széttört, de megy; Pio 112D (pedig erre esküdtem volna) nem sérült annyira, de hibázik. Olvasni, tud még.

FSP táp ripityomban, ma is használom :D Bár már nem PC-ben, de a műhelyben (is) remekel.

Mindez egy kölcsönadott gép volt, betörés közben/alatt/után.

Szóval vannak cuccok, amik fura dolgokat is elviselnek...

[ Szerkesztve ]

(#37) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Valahol olvastam már régebben, hogy egy vinyó valós sebessége 7200 rpm mellett kb. max ATA100-at igényel. A többi olyan mint a piaci magnók 1500 Watt-ja ( pmpo-hxgzvyctq :) ), egy frekin egy ezredmásodperc tört részéig.
De tök jól mutat, hogy milyen gyors ez a vinyó.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#38) 5h4rK válasza Woid (#36) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Te beteg vagy :)) :)) :DDD

http://www.hermesit.ro

(#39) Male válasza Picturemaker (#37) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért az az érték folyamatosan nő, ahogy nővelik az adatsűrűséget a lemezen ;)

Ma már többet olvasnak, mint amennyit az ATA100 tud. ( 140MB/s körül mozognak a leggyorsabb részen az 500GB-ot tányérokkal szerelt 7200rpm-es vinyók )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#40) jerry311 válasza Picturemaker (#37) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Régebben. ma már stabilan hozzák az ATA100 feletti tempót. Néhol az ATA133 is visszafogná őket, de az még ritka.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#41) devast

devast
(őstag)

Kicsit off de:

Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : SAMSUNG HD753LJ
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 323 nap, 3 óra

Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : SAMSUNG SP1614C
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1182 nap, 12 óra, 42 perc

Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : SAMSUNG SP2504C
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1053 nap, 16 óra

Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : SAMSUNG HD501LJ
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 284 nap, 3 óra

Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : ST3120022A <= Barracuda 7200.7
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1671 nap, 22 óra

Egyik-másik hdd-n van 1-2 hibás szektor (volt azért szállítva az elmúlt 6-7 évben).
Ezek közül egyedül a 750-es samsung lett gariztatva, az is azért mert én nyírtam ki :DDD .
Volt egy 80-as maxtorom, illetve nem egy volt hanem négy, de csak egyet vettem amit háromszor cseréltek ki újra(a 4-et már nem mertem használni).

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#42) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én egy 500GB-os Samsung F3-ban gondolkodok egyelőre, ráér még az a SATA3. :K

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#43) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

"A gyártó szerint 750 000 óra működés után hibásodhat csak meg, ami több mint 85 év"
Szeretem az ilyet, amugy ha csak a tizedet tudja is mar igen jo :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#44) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 85 ev megis hogy jott ki?
hogy volt ez tesztelve?

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#45) Picturemaker válasza Male (#39) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Male, jerry311: Ez rendben van, de ezzel még mindig nem értük el a SATA(1) sebességet sem. Kvázi értelmetlen a SATA2 is HDD-vel.
Talán ha az SSD-k normális áron lesznek.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#46) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Yeah! :U

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#47) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

:W :W :W

[ Szerkesztve ]

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#48) Sanyix válasza Male (#39) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"mozognak a leggyorsabb részen az 500GB-ot tányérokkal szerelt 7200rpm-es vinyók )"

Mióta van a vinyóknak "leggyorsabb" része?

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#49) Male válasza Picturemaker (#45) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SATA1 határának nagyon a közelében van... ennyit nem biztos, hogy hoz a gyakorlatban, ugyhogy a 2-es azért kell.
Viszont időben kell elkezdeni az áttérést, hogy mire szűk keresztmetszet lenne, addigra felkészüljünk/felkészüljenek.

Sanyix: Ezt most komolyan kérdezed :F
Mióta a szektorok száma nem álandó minden sávon.

[ Szerkesztve ]

(#50) igi válasza Sanyix (#48) üzenetére

igi
(fanatikus tag)

Amióta kör alakú tányérok vannak a vinyókban.
A széltől a közepe felé haladva csökken a kerületi sebesség. Tehát a külső széléhez közelebb eső területeken nagyobb az írási/olvasási
sebesség, mint a tengelyhez közeli részeken.

üdv:igi

this is the beginning of a beautiful friendship

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.