Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A 785GTM-E45-n nem látok memóriamodult, csak foglalatot, nem erre gondoltatok?:)
Ami érdekesebb, egyik webshopban néztem és ott piros, ott a kép is, a típus is a lapra írva, full ugyanúgy néz ki mint ami itt van feketében. Több verzióban dobják ki vagy mi?

New world...old thinking...IBM T60;)

(#2) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A zárszóhoz annyit mondanék, hogy nekem meg leginkább a notebook a szimpatikus megoldás: 110-120eFt manapság egy diáknak sem lehetetlen összeg - 2hónap diákmunkából simán félretesz ennyit az ember, és végeredményként lesz egy HASZNÁLHATÓ és hordozható gépe. A netbookok, főleg a 7"-os egyszerűen már vicc kategória, a kijelző netezéshez is kevés, a proci meg egy húsosabb flash-től kiakad. A vásárló szintén, aztán eladja féláron és vesz egy rendes notit :U

Ár/teljesítmény arányban a 80+ezres netbookot kb duplán lekörözi a dual athlonos megoldás.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

MegaFlow 200 az jo lenne...kicsit meg lejjebb mennek az arak akkor vagy ketto kavarhatna a port a gepben :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#4) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

MegaFlow 200 nagyon tetszik hogy ilyen alacsony fordulaton forog igy szabályzoval hangtalanná lehet tenni és igy is szellőzteti a gépet .

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#5) KicsiUbul

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a Genius Slimstar erősen emlékeztet a Logitech Illuminatedre

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#6) Nikitan válasza KicsiUbul (#5) üzenetére

Nikitan
(lelkes újonc)

leszámítva, hogy nem tud világítani :DDD

(#7) VaniliásRönk válasza KicsiUbul (#5) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha ugyanolyan a minősége mint az előzőnek, akkor kiváló snowboard vagy freesbee lehet belőle, csak gépelésre ne próbálja használni senki.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#8) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Jó, hogy bekerültek a Genius billentyűzetek, én is egy ilyet nyúzok, meg vagyok vele elégedve, megéri az árát.

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#9) eszterencs válasza Chaser (#1) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na jó, javítva. :)

(#10) nuke7

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

hm.. most gyorsan rákerestem a MegaFlow-ra, és hát kb. egy ezressel drágább kiskerben. 4500 körül, a cikkben meg 3700 volt... hol 3700?
t72killer: az a flash hibája, nem a procié :)

[ Szerkesztve ]

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#11) VaniliásRönk válasza nuke7 (#10) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Maradjunk annyiban, hogy mindkettő szemétre való. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#12) dansun

dansun
(lelkes újonc)

...1terabájtos Passport Essential SE 31 000 forint? Hol? Már szaladok is!

...majdnem 9 év és még mindig újonc! :) ui.: most már lelkes

(#13) stevve válasza t72killer (#2) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"a notebook a szimpatikus megoldás: 110-120eFt "

Azért sok diák szerintem nem engedheti meg magának, de nem is erre szerettem volna reagálni, hanem ebben az árkategóriában nem nagyon lehet olyanokat találni, amikben egy értelmes C2D vagy Turion X2 lenne. Inkább alacsonyabb órajelű procik vannak ezekben általában egy gyenge integrált grafikus chip-pel. Ha notebook-ból valóban használható kell (nem csak net + Office), akkor az már leginkább 140-150 felett van.

"A netbookok, főleg a 7"-os egyszerűen már vicc kategória, a kijelző netezéshez is kevés, a proci meg egy húsosabb flash-től kiakad."

Az ION-os gépeket a flash nem nagyon fogja meg már.

rudi:
Nagyon jó ötlet ez az összehasonlítós sorozat. Hasznos és érdekes. :K

Jó látni, hogy a 785Gennyire terjed, de ezek a fekete alaplapok nekem nagyon snassznak tűnnek - vagy csak már megszoktam a Giga lapok színvilágát? :DDD

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#14) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A trükk abban van, hogy az NVIDIA lapkával szerelt olcsó modellek rendszerint szerényebb energiaellátó részt kapnak, így a processzorokat csak 65 wattos TDP értékig támogatják."

Ezt mire alapozzátok? Ahogy látom a különféle lapok cpu support listj-ét, az a jellemzőbb, hogy 125W -os procik is szerepelnek rajtuk... ritka eset, hogy 95W-os a legnagyobb proci a listán. Olyat nem sikerült találnom, ami csak 65W-ig támogatná őket. Tudtok példát mondani?

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#15) Latency

Latency
(senior tag)

Első oldal első alaplapnál elírás: "...grafikus magnak nincs saját memóriája, de tartozik hozzá S-Dub, DVI és HDMI monitorkimenet." Szerintem ez D-Sub akart lenni.

[ Szerkesztve ]

(#16) rudi válasza azbest (#14) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt egy, ami AM3-at csk 65 W-ig tud. És ebből elég sok van a nagykerekben. Viszont abban igazad van, hogy régebbi foglalatokat ez is 95 W-ig bír. Mindjárt módosítok kicsit a szövegen.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) Surfym@n válasza rudi (#16) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

érdekességképp:
Olcsó laptop, nincs oprendszer, viszont van HDMI
126.100 Ft-ért A4Tím-nél

[ Szerkesztve ]

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#18) azbest válasza rudi (#16) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Phenom II X3 z715 95W :)

AM3 CPU Ready Y (Support up to 65W only)
Ahha, megtaláltam a specifikációnál... gondolom valamit nagyon elcseszhettek a tápellátásnál. Vagy talán kifejezetten marketing okokból nem támogatják az erősebbeket :U

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#19) nyunyu válasza Silentfrog (#4) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

MegaFlow 200 nagyon tetszik hogy ilyen alacsony fordulaton forog igy szabályzoval hangtalanná lehet tenni és igy is szellőzteti a gépet.

Csuszocsapagyas, ki tudja mi az a legkisebb feszultseg, amirol mar elindul.
Golyosok jobban halkithatoak: 22 centis golyos YL 3.3V-rol mar felporog, ott forog 285-ot, 4.1V-n meg 325-ot a gyari 750 helyett.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#20) t72killer válasza stevve (#13) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tény, hogy krízist játszani, komolyabban erőforrást igénylő dolgokra nem fogod használni, de amit linkeltem például (2.1GHz-es dual athlon, radeon 3200 grafikával) megbízhatóan kiszolgál például egy jegyzőkönyvet officeban író, néha warcraftozó/HD filmet néző egyetemistát. Azért a HD3200 annyira nem láma, a GMA4500-at, ami az intel legjobb grafikája, simán lekörözi, ráadásul normálisabban van megoldva a hardveres videogyorsítás is.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#21) szabi__memo válasza dansun (#12) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Ez nagyon el lett irva. még a linken is 250 dollár.

(#22) radírfej válasza t72killer (#20) üzenetére

radírfej
(senior tag)

egyértelmű, hogy 110 alatt nem nagyon van jobb megoldás, mint az általad említett HP-k. kidolgozásuk, beltartalom szempontjából.

viszont méret és tömeg szempontból, bár hordozható, de azért már picit nagy. 13-asok szerintem az arany középút, de 135alatt már ott is elég jó gépek vannak (HP, acer)

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#23) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jók azok a ventik csak a led nem kéne

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#24) t72killer válasza radírfej (#22) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen, ha pl (egyetemre járó) lánynak kellene notit ajánlanom, bajban lennék, mert ez nehéz. hasonló teljesítményű, de könnyű notik (pl 13.3"-os kijelzővel) meg jóval drágábbak.

(#25) VaniliásRönk válasza stevve (#13) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez hülyeség. :) Kapni 120-130-ért "értelmes" notit, attól, hogy a CPU-t nem Turion Ultrának hívják, még gyk. semmivel sem gyengébb, az RM/QL CPU-k is tök ugyanarra a lapkára épülnek, csak le van tiltva egy-két dolog, kis cache, stb., viszont ettől nem lassulnak számottevően az AMD CPU-k, egy 780G-vel (HD3200) pedig ugyanúgy el lehet játszogatni, mint egy HD3400/4300-zal vagy egy belépőszintű GeForce-szal, csak legalább nem eszik idle-ben is 5-10W-ot.

(#26) stevve válasza VaniliásRönk (#25) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Turion X2 csak példa volt, de megnézve a kínálatot 120-ig, a legtöbb notiban Celeron van vagy egymagos vagy alacsony órajelű CPU. Főleg Intel vonalon (nyilván). Nem azt írtam, hogy nincs, csak nem az a jellemző. :)

Meg persze kérdés, mire kell.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#27) Balage76 válasza dansun (#12) üzenetére

Balage76
(fanatikus tag)

A 640-es sem elérhető, nemhogy az 1TB-os... Valószinűleg elírás a 31 bruttó is, mert jelenleg az 500-ast lehet bruttó 25 körül megvenni... csodálkoznék, ha végül 40 alatt lenne az igazi ára

[ Szerkesztve ]

www.xbox360szerviz.hu

(#28) todie válasza nyunyu (#19) üzenetére

todie
(tag)

miyen venti ez a 22 centis YL pontosan? hol lehet hozzajutni es mennyiert?

(#29) DasH_001

DasH_001
(tag)

Acerekből is ki lehet fogni akciósan pár olcsóbbat, HD4570-nel, 2,1-es QL-el, 2 vagy 3 giga memóriával, oprendszer nélkül max. 140-ért. Egész jónak tűnnek.

Netbookot meg max használtan, 10" felett, két maggal, ION-nal, 40-ért. :)

[ Szerkesztve ]

(#30) Vassili

Vassili
(tag)
LOGOUT blog

Az uccsó notinak mi a márkája?? Ismerős az a fura jel de nem vágom!

"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

(#31) Csabee. válasza Vassili (#30) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Compaq!

Nekem a legjobban a WD 1tb-os külső hdd-je tetszik :)

Üdv: Csabee.

(#32) Prof01 válasza Vassili (#30) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

HP Compaq Mini 110c

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#33) nyunyu válasza todie (#28) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

miyen venti ez a 22 centis YL pontosan?

YL 22 centi

SL: csuszocsapagy, nem vilagit
BL: golyoscsapagy, 4x kek led. (Szerencsere 4.1V-rol jaratva alig dereng, de igy is zavar.)

Ezeknek csak az egyik oldalon van fuluk a felfogatashoz, csak fujo uzemben tudod felszerelni.

hol lehet hozzajutni es mennyiert?

Tody56 arulja.

[ Szerkesztve ]

(#34) nuke7 válasza nyunyu (#19) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

hol tudsz 4k alatt 20-as ventit..? (nem 22-est, hanem 20ast... az már nem fér el :DDD ) :F
DasH_001:
"Netbookot meg max használtan, 10" felett, két maggal, ION-nal, 40-ért. :)"
:((( aha, miért nem mindjárt ingyen?

[ Szerkesztve ]

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#35) Tikakukac

Tikakukac
(őstag)

Az a e-papír hatalmas, már csak kicsit menjen lentebb az ára nálam tuti favorit lesz :DD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#36) Laci_a_Paci válasza Tikakukac (#35) üzenetére

Laci_a_Paci
(kvázi-tag)

Igen nekem is az jön be a legjobban... Bár még messze vagyok attól h legyen is...

(#37) brd

brd
(PH! kedvence)

Ugyanis az új modellek többségén a kurzormozgatók fölötti hatost szétbombázzák. Kilencven fokkal elforgatják, gyakran a Delete megnövelése miatt öttagúra redukálják, és az Insertet valami lehetetlen helyre száműzik

Van valakinek valami infója, hogy ezt a baromságot ki találta ki elsőként? Szívesen elbeszélgetnék vele pár szót. :( (Én Logitech-en láttam először, de nem vagyok benne biztos, hogy az ő találmányuk.)

One trend a day keeps the doctor away

(#38) KicsiUbul válasza VaniliásRönk (#7) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Na igen, azzal én is találkoztam. Nem győzött meg, hogy jóbill lenne :(

Snowboardbak túl kicsi, freesbeenek meg túl szögletes

Nikitan: Meg egy-két mást is :)

brd: Emlékeim szerint a logitech találta ki. Volt olyan billentyűzetem, amin egyáltalán nem volt insert. VMwarehoz ideális volt, mert az ctrl+alt+insert el adja be a ctrl+alt+del -t a virtual gépnek. :(((

[ Szerkesztve ]

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#39) nyunyu válasza brd (#37) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Van valakinek valami infója, hogy ezt a baromságot ki találta ki elsőként?

Dupla Del-t a Microsoft kovette el 2002-ben kiadott MultiMedia Keyboard-on, illetve a Natural MMK-n. (de azokon legalabb az F-Lock-kal lehetett valtani, hogy a PrtScr helyett Insert legyen.)

Logitech csak 5 eve kezdte majmolni, 2004 masodik feleben valtotta le a hagyomanyos kiosztasu (Black) Internet Keyboard-jukat az Insert nelkuli Internet Pro.

Elforgatott hatos viszont nagyon regi tortenet, en a 2001-ben kiadott L Cordless Desktop Pro-n lattam eloszor, de ahogy elnezem a 98-ban megjelent MS Natural Keyboard Elite-en is el van forgatva. (azon raadasul a 4 kurzorgomb sem all jol :W )

Szerencsere a 2005-ben kiadott 5. generacios Natural billzetnel semmi extremet nem huzott a Microsoft, visszatertek az oldschool, Insert-tel ellatott hatoshoz, sot az F-Lock ON lett az alapertelmezes, igy az F1-F12 gombok alapbol ismet az eredeti funkcioikat latjak el. (Ruhelltem emiatt az MMK-t, Total Commander billparancsai addig nem elnek, amig gep bekapcs utan meg nem nyomtam az F-Lock-ot)

Logitech persze megint nem birta ki ihlet merites nelkul: lasd 2 evvel kesobb megjelent Wave Keyboard ivelt gombfelszinet, vagy a parnazott mubor csuklotamaszt, persze az idiota dupladeles, elforgatott hatosrol azota sem birtak leszokni :DDD

BTW, mikor jon mar a 6. Natural generacio?
Lassan ideje lenne uj billzetet venni, mostani Ergo4000 mar 4 eves, messze nem olyan puha&halk, mint uj koraban, meg a kabele megint megtort a toresgatlonal :(

[ Szerkesztve ]

(#40) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

"japánban készült" Azért ez jobb lenne nagybetűvel! :K

Ez a SlimStar Genius billentyű tetszik, és a 2db USB is praktikus. Érdekelne, hogy 2.0, vagy 1.1-es verziójúak?

[ Szerkesztve ]

(#41) Zenty válasza nuke7 (#34) üzenetére

Zenty
(őstag)

pedig ennyi lenne a reális áruk, és nem használtam hanem újonnan :)

Guild Wars - Zenty a survivor

(#42) sephi

sephi
(őstag)

Aki négy hűtőbordás memóriamodult szeretne beletenni ezekbe az alaplapokba, vajon mivel fogják hűteni azokat, mert hogy azok befűtik egymást az tuti. Ebből a szempontból nem értem a gyártókat, kicsit nagyobb helyet is hagyhatnának a slotok között.

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#43) brd válasza nyunyu (#39) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Köszi' az összefoglalót. ;)

One trend a day keeps the doctor away

(#44) Tif

Tif
(kvázi-tag)

Ez milyen ház?

(#45) nyunyu válasza Tif (#44) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Asus TA-D3

(#46) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Fontos tudni, hogy az 1 TB-os Passport Essential SE az nem szabvány laptop méretű HDD, hanem egy kicsit vastagabb! Szóval így külső tárnak jó egyenlőre, de nemsokéra jön az USB 3.0, és nem hiszem, hogy lesznek olyan házak usb 3-al, amik ezeket a kövér vinyókat is megeszik. Akkor viszont marad a lassú usb 2.0, és azért 1 TB-ot megtölteni 30 MB/s-al, az barátok közt is sok perc (számold csak ki).

(#47) Prof01 válasza Tif (#44) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Ronda. :DDD

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#48) nyunyu válasza Prof01 (#47) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Az egy dolog, hogy kinek mi jon be/mi a ronda.

De az Asus hazai semmivel sem jobbak, mint a Codegenek.
Elso ranezesre gorbulo biliacel, igenytelenul megmunkalva.
Instant elverzesveszely.

Ennyi penzert mar lehet kapni normalis hazat is, elolap dizajntol fuggoen CM Elite-nek, vagy Gigabyte GZ-X-nek cimkezve.

(#49) orbano válasza nyunyu (#48) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezek szerint csak egyszer néztél rájuk. nekem még nem vágta el egyik sem a kezem, és gond sem volt a szerelésükkel. Viszont anno gyárilag FSP tápokkal jöttek, ami miatt nálam favorit volt.

A vér nem válik VAZZE!™

(#50) nyunyu válasza orbano (#49) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Harom kulonbozo Asus hazat szereltem.

Mind a harom sorjas volt :O

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.