Szerintem neked személyes érdeked a 4 eth portos lapok piacát fellendíteni. Ezek nem észérvek amiket írtál, és semmi személyeskedés részemről.
Csak arról feledkezel meg, hogy a router is fogyaszt áramot... nem is olyan keveset, és jóeséllyel az 24 órában megy, mert senki nem húzkodja ki.
Csatlakozom a fentebb szóló kollegához: Egy átlagos Draft-N-es netgear router 15w-ot fogyaszt, és ebben már benne van a gyenge hatásfok. Egy irodai konfig átlagban bedarál min 100watt-ot (+perifériák) - nettopok most nem számítanak. Én pl. mindig kikapcsolom a routert meg az adsl modemet (amíg volt), ha elmegyek akár egy fél napra is otthonról. Nem a fogyasztás miatt. Sokszor láttam gyártósorrol frissen lejött, tesztelés alatt lévő routereket elfüstölni, esetleg kigyulladni.
Az olcsóbb routerek fagynak néha ugyan úgy, mint egy gép. Sőt, egyéb gondok is vannak... pl némelyiknél erősen korlátozott az egyidejű kapcsolatok száma, és ha túlléped, akkor behülyül, amit csak egy ki-be kapcsolás old meg.
Egy sima b/g-s router a márkásabbik fajta 8-10k, és nekem még nem fagyott le, csak ha sokat buzeráltam... Ez a sok kapcsolattól behülyül dolog megint nem klappol: 4 eszközt még egy kínai Tenda router is elvisel röhögvem, többet meg a 79k-s alaplapod sem tud, megint ellenmondásba kerültünk. Mellesleg router ki-be kapcsolása 5, 10, 20mp-ket vesz igénybe, kérdezem PC-t meddig tart?
Simán előfordulhat, hogy egy lakásban az egyik gép amúgy is sokat megy, míg a másikat csak néha kapcsolják be, de oda is kell net... ezzel ingyen meg tudja oldani.
Szerintem a két gépes példádra legjellemzőbb az asztali pc+noti párosítás. Ismerőseim, barátaim között általában az a jellemző, hogy a notit többet használják, mert fotel pwr, meg ágyból net, meg stb
, itt megint csak router kell a wifi miatt. Jó tom van pci-os wifi adapter és le lehet rá osztani a netet, de 100w, min. 40dB zaj... áh nem jó ez. Szerinted a 79000 Ft-os alaplappal való net megosztás ingyen van?
Tessék számolgatni ^^
Vagy éppen az egyiken a netet kapja, a másikra meg rá akar kötni egy gépet pluszban, mert helyi háló kell szimplán. (nálam is így volt régebben) Esetleg a notit dugja rá, amíg átmásolja a fileokat...
Ehhez nem elég 2 eth? 
Vagy két különböző hálózathoz akar kapcsolódni bármilyen okból.
----||----
És a legnagyobb hülyeség: Nem tudom miért zavar ennyire a több integrált hálókártya, mert a lapgyártónak ez kb 200Ft pluszköltség.
Az egy dolog, hogy a lapgyártónak 200Ft- többletköltség, de a 79000Ft-ot Te fizeted ki, akkor, ha jól sejtem nekem több mint 200Ft, a többlet költségem.
Átlaggép terheletlenül 70W körül... Mondjuk a második gépet 5 órában használják, és legrosszabb esetben ez pont az a 5 óra, amikor a netosztó gépet épp nem használnák, tehát vegyük mindet plusz fogyasztásnak:
5x70W = 350Wh
routerrel:
24x15W = 360Wh
Ebben a számolgatásban vmi sántít:
Tehát van egy gépem: amiben van egy 79k alaplap (elég soxor említettem már?
), ami valszeg fogyaszt vagy 150W-ot terheletlenül (mert nem hiszem, hogy kis fogyasztású procit, és low profile-os 7300gt-t tuszkolnak bele), és van mondjuk egy noti amin neteznek napi 5 órát. Az egyenlet mindkét oldalán fog szerepelni a noti fogyasztása, tehát ettől eltekintünk. Tehát:
5hx150W=750Wh + akkora zaj, hogy nem tudok tőle TV-t nézni 
routerrel:
24hx15Wh=360Wh (+ a 79k-s alaplappalmegáldott gépet akkor kapcsolod be amikor akarod
)
Ja és ne feledd: így 24 órában van neted, és nem kell perceket várni a bootolásokra...
Nehogy személyeskedésnek, vagy kötekedésnek vedd a hsz-em, de emelett a sok sületlenség mellett nem tudtam elmenni
[ Szerkesztve ]