Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Croissant

Croissant
(tag)

Lesz majd olyan is, amiben kifejezetten HD filmnézésre ajánlott monitorokat mutajátok be?

Mindenesetre ez jó összefoglaló annak, aki most szeretne filmezős gépet összerakni.

(#2) tuskooo

tuskooo
(PH! addikt)

Kitérhetnétek a laptopos procikra és vga-kra is sztem, jó sok embernek már nem is feltétlenül van asztali gépe.

(#3) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha már a 4890-nél meg lett említve a jó ár/érték arány akkor nv oldalon ezt szintén le lehetett volna írni a GTX 260-ról. :K

(#4) SteeWe

SteeWe
(fanatikus tag)

Nem volt egy nagyon hasonló írás a logout-on?

mod: De, volt :)

Ricco_hun Még sehogy, csak a címét és átfutottam, a képeket :) Azzal teljes mértékben egyetértek, hogy igényes cikk és itt a helye. peace

[ Szerkesztve ]

(#5) Ricco_hun válasza SteeWe (#4) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Ti mégis, hogyan olvassátok el a teszteket? A képeket nézegetitek? Le van írva, hogy eredetileg logout-on szerepelt a cikk, de érdemesnek tartották arra, hogy kirakják prohardverre.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#6) CPT.Pirk válasza SteeWe (#4) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Legalább a bevezetőt olvasd már el! ;]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#7) area_51

area_51
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha már az ő írását használjátok fel, legalább nevén nevezhetnétek.

A hülyék mindig biztosak az igazukban, míg az okosak tele vannak kételyekkel. - "iPhone 3G-m volt, de eladtam és vettem egy Nokia 7110et :) " by ScottiMarci

(#8) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Legolcsobb, legfainabb megoldas szvsz egy 4050e + 780G paros :)

stevve: mennyit perkaltal hogy kikeruljon ez ide?? :DDD :R viccen kivul: grat, grat (again) :C

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#9) Ricco_hun válasza SteeWe (#4) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Hát igen, így kell tesztet olvasni. Cím, képek és rögtön lehet jönni "komizni". :W

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#10) waverider

waverider
(senior tag)

örülök, hogy itt is megjelent, megérdemelten.
továbra is csak: :R :R :R

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#11) Abu85 válasza area_51 (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Cím alatt: Szerző: stevve :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) Balika911 válasza area_51 (#7) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ott az első oldal tetején, hogy stevve a szerző.

Tényleg hasznos írás, s így biztos még többekhez eljut. Először mondjuk nem értettem, hogyhogy csak ennyi hozzászólás van. :)

(#13) yooga

yooga
(lelkes újonc)

Ha jól emlékszem egyy Atom egy 945-ös chipset-tel megbírkózik a 720p-vel, akkor egy Celeron/Sempron-nak vinnie kellene az 1080p-t egy modernebb chipset-tel, nem? Nincs egy kicsit túllőve az az alsó kategória a HD-hez? (mármint mondjuk nem lenne elég egy Celeron-Intel G41, vagy egy Sempron-Ati 780G?)

Még cseresznye, h idetaláltam :D

(#14) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igazából a közép és prémium kategória szvsz felesleges mind proci mind vga oldalról, mert beb@szna ha egy x3 710 nem futtatná el a 1080p-t
ugyanígy 4550 is érdekes, ddr2-es 4350 is bőven elég hd lejátszáshoz ahogy Ion/780g/8200 is

az meg teljesen mellékes hogy az árak hogy alakulnak......(ill 4050e, 3800+ már nem is kapható)

(#15) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A cikk remek, már olvastam a logouton. Igazából a szerzőnek szeretnék gratuálni. Olyat hozott össze, amit eddig senki. Grat!

(#16) lewisfm

lewisfm
(kvázi-tag)

És a lejátszó szoftverek terén mi a helyzet? Gondolok itt a kmplayer, medai player classic home cinema, powerdvd, stb. Ezek hogy műkődnek XP/Vista/Win7 alatt?

pl. Nekem a kmplayer miért csak akadozva játzsa le az 1080p mkv filmeket, míg a media player classic home cinema simán viszi, a VGA kártyát használva a dekódoláshoz.

A VGA egy Geforce 9300M és Win7 x64 alatt próbáltam.

A hardveres leíráshoz pedig gratulálok!

(#17) PuMbA válasza lewisfm (#16) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Mert a KMPlayerben nincs olyan kodek ami kihasználja a VGA-t.

PowerDVD 9 elég lassú,sok memóriát és helyet foglal, viszont előny : tudja Blu-ray filmek esetén a DTS-HD-t is(az MPC-HC csak Dolby TrueHD-t tud dekódolni) + DVD felskálázást is tud.

Windows 7 alatt a Windows Media Player 12 sem egy rossz választás,mert egy mkv splitterrel visz mindent és kihasználja a VGA-t,hátrány: nem lehet állítani képarányt és nincs DTS,DTS-HD,TrueHD.

Legjobb választás szvsz : Windows Vista/7 + MPC-HC

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#18) Didu77

Didu77
(újonc)
LOGOUT blog

Egy ilyennel:

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=ovqEgLFRjnSClhSV&content=specifications

es egy AMD 5050e-vel (4050 valoban nem kaphato mar) siman mennek a full HD-s filmek. Van HDMI es HD audio kimenet is.... nem akarok kotekedni, de ezert nem kellett volna az iras...

[ Szerkesztve ]

(#19) Speeedfire

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az író nem azt mondta h xy gépen nem megy el, azt írta h egyes hardverek mennyire vannak megterhelve pl vga ram, cpu kihasználtság

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#20) AMDFan válasza HERR Z (#14) üzenetére

AMDFan
(senior tag)
LOGOUT blog

Így van, nem is értem mit keresnek a tesztben 50k-s procik meg videokártyák.

Nekem egy E1600asom van integrált Ati X1200-vel asszem és viszi az 1080p-t ez is... Tény hogy ez 80-90%ban megdolgoztatja és mellette más nem futhat, de viszi.

(#21) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

Jó lett.
A PAP/PVP meg egy faxság. :(

Nekem mindegy lenne, mert nem szeretek mozizni, de ha már elvileg jó minőségben felkerül a lemezre a kép/hang, akkor legyen már bárki számára elérhető.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#22) Levin01

Levin01
(őstag)

Akkor az normális ha az MSI laptopomon az 1080p-s HD az akadozva megy?

- Turion X2 1800MHz
- 2GB 667-es DDR2
- Radeon X1200 VGA (nincs saját memóriája)

A 720p-s filmek azok simán mennek rajta.

(#23) dni

dni
(őstag)

Sziasztok!

Digitális hangátvitelnél (HDMI) is van érzékelhető különbség egy Sonar/X-Fi és egy integrált hangkari (P5N7A-VM, további komponensek az adatlapomom) között, a down sampling-től eltekintve?

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#24) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Vettem anno egy Sony Bravia S2000-et, akkor még a következő konfigom volt:
AMD 3400+ (S754)
NV 6800GT

Szépen összekötöttem VGA kábellel vitte a 1360*768-at, de HDMI-vel öszekötve már csak a 1280*768-at :F
A színektől nem voltam elájulva.

Aztán később megvettem az új gépet:
C2D E8500
HD4850

HDMI-vel akár 1920x1080 felett is tudta, persze a képfrissítés csökkent.
Mind1,is szabályosan 1360*768-as felb.-on használom, a színek gyönyörűek lettek.

Hát nem tudom h erre mi a magyarázat, de valami már nagyon ócska volt abba a 6800GT-be :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#25) Solten válasza Didu77 (#18) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, ennyi: egy jobbfajta IGP-s lap meg egy "olcso" proci.

alba gu brath

(#26) rivkin válasza Speeedfire (#19) üzenetére

rivkin
(újonc)

Ez a cikk négy oldalas felsorolás, minimális tartalommal. Semmi olyan nem szerepelt benne, amit egy átlag júzer egy kis gógyival a kis ujjából ne rázna ki. Hiánypótló ?

Nem akarok megbántani senkit, de a LOGOUT-on ennél különb írásokat is találni. Példaként említenem Ndruu Sandisk Sansa Clip tesztjét. Igencsak igényes.

[ Szerkesztve ]

(#27) luw2win válasza rivkin (#26) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Ndruu "tesztje" szerintem csak egy bemutató volt.
Ez igen is egy hiánypótló cikk,és megérdemli hogy a ph-n legyen. :K

Nem igen hiszem h egy átag júzer tudja is pontosan hogy mi az a HD, fullHD,PAP,HDCP...stb.
És szerintem egy jól érthető értelmes írás
Szerintem még rajtam kívűl sok PH! tag/olvasó így gondolja :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#28) area_51 válasza Abu85 (#11) üzenetére

area_51
(senior tag)
LOGOUT blog

Ok, most már értem. Bocsi.

A hülyék mindig biztosak az igazukban, míg az okosak tele vannak kételyekkel. - "iPhone 3G-m volt, de eladtam és vettem egy Nokia 7110et :) " by ScottiMarci

(#29) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

jó cikk biztos hasznos sokaknak, nekem mondjuk az asztali és a noti is elvisz mindent :) pedig a cikk alapján belépőszintü az asztalim az x2 4400+ al meg 8600 GT-vel :) de ha kibír még 2 évet akkor már megérte :)

notiba lévő intel integrált szutyok meg ha segít ha nem a T7250 az elbírja ezeket ;)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#30) Omega81

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

"kép. ehhez 1920 oszlop tartozik, í"

Ehhez, mondatkezdés, nagy bötű...

(#31) zhagyma

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

Jó írás. Gratulálok a szerzőnek. Néhány mondatban helyrerak dolgokat a témában járatlan olvasóban is.

PuMba Intel G45 chipsetes notebook esetén a windows 7 / MPC-HC ( 32/64 bit) a nyerő.

[ Szerkesztve ]

(#32) devast

devast
(őstag)

Jó stuff, amit hiányolok: coreavc és cuda kapcsolatáról semmi nincs írva :( Lényeg: cuda képes nvidia vidkarik akármilyen procival simán viszik nem dxva kompatibilis 1080p-t is coreavc használatával. Tehát ha nvidia kártyád van, gyakorlatilag mindent le tudsz játszani hardveres gyorsítással.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#33) Myers

Myers
(senior tag)

Tapasztalatom szerint nagyon kevés a 2,2GHz-es core2 egy komolyabb 1080p-s filmhez.

A planet earth 1080p-s változata időnként beakadt 5-10mp-re egy 2,8-ra húzott procival. VLC-vel is és KMPlayerrel is akadozott azoknál a jeleneteknél, ahol sok mozgás volt. Pl madárraj.

http://www.muszaj.hu/

(#34) Omega81 válasza Omega81 (#30) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a cikket, és gratulálok egyben. :K

(#35) EmThor

EmThor
(őstag)

Western Digital TV HD, 30e FT, sigma chippel, tenyérnyi méret, passzív hűtés, mkv, divx, flac, jpeg, visz mindent, részemről ennyi :)

[ Szerkesztve ]

(#36) Barney™ válasza EmThor (#35) üzenetére

Barney™
(fanatikus tag)

Tud már ékezetes betüket megjeleníteni a feliratokban ??

My SSD is faster than your HDD

(#37) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

végre valaki leírta a hős 780G-hez hogy downsampling :C
akkor a többihez is oda lehetett volna írni, hogy nincs downsampling hanem 24bit rendesen.

egyébkén nv chipset egy sempronnal elviszi az 1080p-t.

nem kell ide proci már. vga-ból elég egy 8500-as is 5k-ért.

fullhd-hez tv kell ami drága a pc má occsó

gyúrunk vazze

(#38) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Jó olvasni logout-os cikkeket a ph!-n. :R

(#39) nixx-21 válasza cowboy_bebop (#38) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

tudtommal nem az első :K :U

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#40) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Most olvasom én is vissza a PH!-n a cikket... Nem is tudom hová tenni magam örömömben. :DD

Nyilván nem mindenki ért egyet a tartalommal vagy bármi egyébbel, de én köszönöm mindenkinek (lassan 12.000 olvasást jegyez), aki megnézte és így vagy úgy, de hozzászól(t) és természetesen a PH!-nak a megtiszteltetést! :R

PH semleges

(#41) stevve válasza devast (#32) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Külön hsz-ben válaszolgatok:

Sajnos nem volt lehetőségem a CUDA+CoreAVC párost tesztelni, így arról nem nyilatkozhatok, de elképzelhető a dolog. Olvasgattam róla, nem mindenki volt elájulva tőle. Fene tudja, mennyire hatékony...

EmThor:
De az csak lejátszó. :P

rivkin:
Nem mondtam, hogy egyedi a tudásom, csak rendszerztem kicsit. :)

dni:
Komoly rendszeren bizonyára van minimális különbség, de nehezen hallható, szerintem. ;)

Thrawn:
jippíííí :DD

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#42) Thrawn válasza stevve (#40) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 12 000 itt már megvan :)

Different songs for different moods.

(#43) cowboy_bebop válasza stevve (#40) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Megérdemelten örülsz, nagyon jó lett a cikk. :R

Szerk.: de jól látom, h. levágták az "utószót" a 4. oldal aljáról?

[ Szerkesztve ]

(#44) VaniliásRönk válasza stevve (#40) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az chipsetek közül én is nagyon hiányolom a 780G-t, mivel már az int. VGA tartalmazza az UVD egységet, így nem kell külön VGA-val bohóckodni, emellett olcsó is, ellentétben mondjuk egy G45-re épülő megoldással, ami viszont meg lett említve.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#45) hétalvó válasza dni (#23) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

analóg összeköttetésnél jobb a hdmi, de nem mindenható, mert szépen átmennek rajta a zavarok is, ez tapasztalat, én inkább visszatértem optikai kábelre ahol DTS a max viszont stereo-ban ugyanazt tudja mint a hdmi(192/24bit)

az nv lapod nem downsamplinggel !

jó az htpc-nek ;)

még mindíg nem az igazi valami nálad?

gyúrunk vazze

(#46) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

2.8G-re huzott C2D-n egy 1080p-s film nálam is akadt valamiért. Viszont amint átkonvertáltam avi-ba megjavult.
Igaz KMPlayerrel jatszottam le de ez akkor is gáz. Viszont ami fura, hogy a proci kb 60-70%-on ment és nem fentebb.
Akkor most higy is van ez az elég a 2.2Ghz ?

(#47) c41r0^ válasza VaniliásRönk (#44) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

De a VGA-knál meg van említve a belépőszintnél a HD3200/3300, és ugye ez van a 780G-be integrálva, abban viszont igazad van, hogy a chipseteknél nincs nevesítve a 780G.

Egyébként havernek én is 5050e-t, 2*1 GB 800-as RAM-ot és 780G-s lapot ajánlottam FullHD-re. Ez is állt össze, teljesen meg van vele elégedve.

Lenne egy kérdésem: miért ajánlják sokan a MPC-HC-t, mikor szerintem a VLC Player (ezt használom én is) sokkal egyszerűbben kezelhető és ugyanúgy biztosítja a hardveres gyorsítást?

[ Szerkesztve ]

http://soundcloud.com/morbidezza

(#48) Scoobyka

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

Gigabyte MA78GM
Athlon 4850e
Corsair TwinX 2x1024
500as hitachi vinyó....

minden féle fajta hd filmet visz.....legyen vc1es vagy bármilyen kodolású(full-hd-t is sima liba,van tapasztalatom)....nagyon tuti konfig......minden igényt kielégitő sztem....és tökéletes htpcek is!

[ Szerkesztve ]

(#49) Csabee.

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tökjó cikk, nekem tetszik, napjainkban már a HD nagyon elterjedt dolog.. csak sajnos az emberek nagy része nem ad a minőségre :( és a tv-ből is inkább az olcsóbbakat veszik meg és nem a Full HD-t és akkor az olcsóra meg mondják hogy van HD tv.. húrá..:D

Üdv: Csabee.

(#50) CsíkosMókus

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

ez fordítás, nem?
néhol bennmaradt néhány of és and.. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.