Lesz majd olyan is, amiben kifejezetten HD filmnézésre ajánlott monitorokat mutajátok be?
Mindenesetre ez jó összefoglaló annak, aki most szeretne filmezős gépet összerakni.

Lesz majd olyan is, amiben kifejezetten HD filmnézésre ajánlott monitorokat mutajátok be?
Mindenesetre ez jó összefoglaló annak, aki most szeretne filmezős gépet összerakni.

Kitérhetnétek a laptopos procikra és vga-kra is sztem, jó sok embernek már nem is feltétlenül van asztali gépe.
Ha már a 4890-nél meg lett említve a jó ár/érték arány akkor nv oldalon ezt szintén le lehetett volna írni a GTX 260-ról. 

Nem volt egy nagyon hasonló írás a logout-on?
mod: De, volt 
Ricco_hun Még sehogy, csak a címét és átfutottam, a képeket
Azzal teljes mértékben egyetértek, hogy igényes cikk és itt a helye. peace
[ Szerkesztve ]

Ti mégis, hogyan olvassátok el a teszteket? A képeket nézegetitek? Le van írva, hogy eredetileg logout-on szerepelt a cikk, de érdemesnek tartották arra, hogy kirakják prohardverre.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
Legalább a bevezetőt olvasd már el! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys
Ha már az ő írását használjátok fel, legalább nevén nevezhetnétek.
A hülyék mindig biztosak az igazukban, míg az okosak tele vannak kételyekkel. - "iPhone 3G-m volt, de eladtam és vettem egy Nokia 7110et :) " by ScottiMarci
Legolcsobb, legfainabb megoldas szvsz egy 4050e + 780G paros 
stevve: mennyit perkaltal hogy kikeruljon ez ide??
viccen kivul: grat, grat (again)
[ Szerkesztve ]
alba gu brath

Hát igen, így kell tesztet olvasni. Cím, képek és rögtön lehet jönni "komizni". 
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

örülök, hogy itt is megjelent, megérdemelten.
továbra is csak:

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
Cím alatt: Szerző: stevve 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Ott az első oldal tetején, hogy stevve a szerző.
Tényleg hasznos írás, s így biztos még többekhez eljut. Először mondjuk nem értettem, hogyhogy csak ennyi hozzászólás van. 

Ha jól emlékszem egyy Atom egy 945-ös chipset-tel megbírkózik a 720p-vel, akkor egy Celeron/Sempron-nak vinnie kellene az 1080p-t egy modernebb chipset-tel, nem? Nincs egy kicsit túllőve az az alsó kategória a HD-hez? (mármint mondjuk nem lenne elég egy Celeron-Intel G41, vagy egy Sempron-Ati 780G?)
Még cseresznye, h idetaláltam :D
igazából a közép és prémium kategória szvsz felesleges mind proci mind vga oldalról, mert beb@szna ha egy x3 710 nem futtatná el a 1080p-t
ugyanígy 4550 is érdekes, ddr2-es 4350 is bőven elég hd lejátszáshoz ahogy Ion/780g/8200 is
az meg teljesen mellékes hogy az árak hogy alakulnak......(ill 4050e, 3800+ már nem is kapható)
A cikk remek, már olvastam a logouton. Igazából a szerzőnek szeretnék gratuálni. Olyat hozott össze, amit eddig senki. Grat!

És a lejátszó szoftverek terén mi a helyzet? Gondolok itt a kmplayer, medai player classic home cinema, powerdvd, stb. Ezek hogy műkődnek XP/Vista/Win7 alatt?
pl. Nekem a kmplayer miért csak akadozva játzsa le az 1080p mkv filmeket, míg a media player classic home cinema simán viszi, a VGA kártyát használva a dekódoláshoz.
A VGA egy Geforce 9300M és Win7 x64 alatt próbáltam.
A hardveres leíráshoz pedig gratulálok!

Mert a KMPlayerben nincs olyan kodek ami kihasználja a VGA-t.
PowerDVD 9 elég lassú,sok memóriát és helyet foglal, viszont előny : tudja Blu-ray filmek esetén a DTS-HD-t is(az MPC-HC csak Dolby TrueHD-t tud dekódolni) + DVD felskálázást is tud.
Windows 7 alatt a Windows Media Player 12 sem egy rossz választás,mert egy mkv splitterrel visz mindent és kihasználja a VGA-t,hátrány: nem lehet állítani képarányt és nincs DTS,DTS-HD,TrueHD.
Legjobb választás szvsz : Windows Vista/7 + MPC-HC
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.
az író nem azt mondta h xy gépen nem megy el, azt írta h egyes hardverek mennyire vannak megterhelve pl vga ram, cpu kihasználtság
Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4
Így van, nem is értem mit keresnek a tesztben 50k-s procik meg videokártyák.
Nekem egy E1600asom van integrált Ati X1200-vel asszem és viszi az 1080p-t ez is... Tény hogy ez 80-90%ban megdolgoztatja és mellette más nem futhat, de viszi.

Jó lett.
A PAP/PVP meg egy faxság. 
Nekem mindegy lenne, mert nem szeretek mozizni, de ha már elvileg jó minőségben felkerül a lemezre a kép/hang, akkor legyen már bárki számára elérhető.
A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

Akkor az normális ha az MSI laptopomon az 1080p-s HD az akadozva megy?
- Turion X2 1800MHz
- 2GB 667-es DDR2
- Radeon X1200 VGA (nincs saját memóriája)
A 720p-s filmek azok simán mennek rajta.

Sziasztok!
Digitális hangátvitelnél (HDMI) is van érzékelhető különbség egy Sonar/X-Fi és egy integrált hangkari (P5N7A-VM, további komponensek az adatlapomom) között, a down sampling-től eltekintve?
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►
Vettem anno egy Sony Bravia S2000-et, akkor még a következő konfigom volt:
AMD 3400+ (S754)
NV 6800GT
Szépen összekötöttem VGA kábellel vitte a 1360*768-at, de HDMI-vel öszekötve már csak a 1280*768-at
A színektől nem voltam elájulva.
Aztán később megvettem az új gépet:
C2D E8500
HD4850
HDMI-vel akár 1920x1080 felett is tudta, persze a képfrissítés csökkent.
Mind1,is szabályosan 1360*768-as felb.-on használom, a színek gyönyörűek lettek.
Hát nem tudom h erre mi a magyarázat, de valami már nagyon ócska volt abba a 6800GT-be 
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Ja, ennyi: egy jobbfajta IGP-s lap meg egy "olcso" proci.
alba gu brath

Ez a cikk négy oldalas felsorolás, minimális tartalommal. Semmi olyan nem szerepelt benne, amit egy átlag júzer egy kis gógyival a kis ujjából ne rázna ki. Hiánypótló ?
Nem akarok megbántani senkit, de a LOGOUT-on ennél különb írásokat is találni. Példaként említenem Ndruu Sandisk Sansa Clip tesztjét. Igencsak igényes.
[ Szerkesztve ]
Ndruu "tesztje" szerintem csak egy bemutató volt.
Ez igen is egy hiánypótló cikk,és megérdemli hogy a ph-n legyen. 
Nem igen hiszem h egy átag júzer tudja is pontosan hogy mi az a HD, fullHD,PAP,HDCP...stb.
És szerintem egy jól érthető értelmes írás
Szerintem még rajtam kívűl sok PH! tag/olvasó így gondolja 
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Ok, most már értem. Bocsi.
A hülyék mindig biztosak az igazukban, míg az okosak tele vannak kételyekkel. - "iPhone 3G-m volt, de eladtam és vettem egy Nokia 7110et :) " by ScottiMarci

hi
jó cikk biztos hasznos sokaknak, nekem mondjuk az asztali és a noti is elvisz mindent
pedig a cikk alapján belépőszintü az asztalim az x2 4400+ al meg 8600 GT-vel
de ha kibír még 2 évet akkor már megérte 
notiba lévő intel integrált szutyok meg ha segít ha nem a T7250 az elbírja ezeket 
üdv,
Borgi
Resistance is Futile!!
"kép. ehhez 1920 oszlop tartozik, í"
Ehhez, mondatkezdés, nagy bötű...
Jó írás. Gratulálok a szerzőnek. Néhány mondatban helyrerak dolgokat a témában járatlan olvasóban is.
PuMba Intel G45 chipsetes notebook esetén a windows 7 / MPC-HC ( 32/64 bit) a nyerő.
[ Szerkesztve ]

Jó stuff, amit hiányolok: coreavc és cuda kapcsolatáról semmi nincs írva
Lényeg: cuda képes nvidia vidkarik akármilyen procival simán viszik nem dxva kompatibilis 1080p-t is coreavc használatával. Tehát ha nvidia kártyád van, gyakorlatilag mindent le tudsz játszani hardveres gyorsítással.
Fan of 2nd order harmonics since 2010

Tapasztalatom szerint nagyon kevés a 2,2GHz-es core2 egy komolyabb 1080p-s filmhez.
A planet earth 1080p-s változata időnként beakadt 5-10mp-re egy 2,8-ra húzott procival. VLC-vel is és KMPlayerrel is akadozott azoknál a jeleneteknél, ahol sok mozgás volt. Pl madárraj.
http://www.muszaj.hu/
Köszi a cikket, és gratulálok egyben. 

Western Digital TV HD, 30e FT, sigma chippel, tenyérnyi méret, passzív hűtés, mkv, divx, flac, jpeg, visz mindent, részemről ennyi 
[ Szerkesztve ]

Tud már ékezetes betüket megjeleníteni a feliratokban ??
My SSD is faster than your HDD
végre valaki leírta a hős 780G-hez hogy downsampling
akkor a többihez is oda lehetett volna írni, hogy nincs downsampling hanem 24bit rendesen.
egyébkén nv chipset egy sempronnal elviszi az 1080p-t.
nem kell ide proci már. vga-ból elég egy 8500-as is 5k-ért.
fullhd-hez tv kell ami drága a pc má occsó
gyúrunk vazze

Jó olvasni logout-os cikkeket a ph!-n. 
tudtommal nem az első

Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3
Most olvasom én is vissza a PH!-n a cikket... Nem is tudom hová tenni magam örömömben. 
Nyilván nem mindenki ért egyet a tartalommal vagy bármi egyébbel, de én köszönöm mindenkinek (lassan 12.000 olvasást jegyez), aki megnézte és így vagy úgy, de hozzászól(t) és természetesen a PH!-nak a megtiszteltetést! 
PH semleges
Külön hsz-ben válaszolgatok:
Sajnos nem volt lehetőségem a CUDA+CoreAVC párost tesztelni, így arról nem nyilatkozhatok, de elképzelhető a dolog. Olvasgattam róla, nem mindenki volt elájulva tőle. Fene tudja, mennyire hatékony...
EmThor:
De az csak lejátszó. 
rivkin:
Nem mondtam, hogy egyedi a tudásom, csak rendszerztem kicsit. 
dni:
Komoly rendszeren bizonyára van minimális különbség, de nehezen hallható, szerintem. 
Thrawn:
jippíííí 
[ Szerkesztve ]
PH semleges
A 12 000 itt már megvan 
Different songs for different moods.

Megérdemelten örülsz, nagyon jó lett a cikk. 
Szerk.: de jól látom, h. levágták az "utószót" a 4. oldal aljáról?
[ Szerkesztve ]

Az chipsetek közül én is nagyon hiányolom a 780G-t, mivel már az int. VGA tartalmazza az UVD egységet, így nem kell külön VGA-val bohóckodni, emellett olcsó is, ellentétben mondjuk egy G45-re épülő megoldással, ami viszont meg lett említve.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
analóg összeköttetésnél jobb a hdmi, de nem mindenható, mert szépen átmennek rajta a zavarok is, ez tapasztalat, én inkább visszatértem optikai kábelre ahol DTS a max viszont stereo-ban ugyanazt tudja mint a hdmi(192/24bit)
az nv lapod nem downsamplinggel !
jó az htpc-nek 
még mindíg nem az igazi valami nálad?
gyúrunk vazze

2.8G-re huzott C2D-n egy 1080p-s film nálam is akadt valamiért. Viszont amint átkonvertáltam avi-ba megjavult.
Igaz KMPlayerrel jatszottam le de ez akkor is gáz. Viszont ami fura, hogy a proci kb 60-70%-on ment és nem fentebb.
Akkor most higy is van ez az elég a 2.2Ghz ?
De a VGA-knál meg van említve a belépőszintnél a HD3200/3300, és ugye ez van a 780G-be integrálva, abban viszont igazad van, hogy a chipseteknél nincs nevesítve a 780G.
Egyébként havernek én is 5050e-t, 2*1 GB 800-as RAM-ot és 780G-s lapot ajánlottam FullHD-re. Ez is állt össze, teljesen meg van vele elégedve.
Lenne egy kérdésem: miért ajánlják sokan a MPC-HC-t, mikor szerintem a VLC Player (ezt használom én is) sokkal egyszerűbben kezelhető és ugyanúgy biztosítja a hardveres gyorsítást?
[ Szerkesztve ]
http://soundcloud.com/morbidezza
Gigabyte MA78GM
Athlon 4850e
Corsair TwinX 2x1024
500as hitachi vinyó....
minden féle fajta hd filmet visz.....legyen vc1es vagy bármilyen kodolású(full-hd-t is sima liba,van tapasztalatom)....nagyon tuti konfig......minden igényt kielégitő sztem....és tökéletes htpcek is!
[ Szerkesztve ]
tökjó cikk, nekem tetszik, napjainkban már a HD nagyon elterjedt dolog.. csak sajnos az emberek nagy része nem ad a minőségre
és a tv-ből is inkább az olcsóbbakat veszik meg és nem a Full HD-t és akkor az olcsóra meg mondják hogy van HD tv.. húrá..
Üdv: Csabee.

ez fordítás, nem?
néhol bennmaradt néhány of és and..