Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szeretem, mikor jósda program miatt hoznak be vinyókat szervizbe.
Pl. kontaktos tápcsati véget Spin Retry Count magas, ezért a jósda már a kondíciót lehúzza.
És jön be a Benőke, hogy "80%-os a vinyóm, cseréjjékki MOST!".

Ez olyan, mint a kocsiban a "csekk endzsín" lámpa.
Nem tudod még belőle, hogy valós hiba van, vagy csak más hiba miatt okozati tényező.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#2) boba6

boba6
(senior tag)

lesz időm majd elolvasom, én is épp most vettem meg, nem ártana finomhangolnom majd :U
szerintem akinek nem csak 1db rendszervinyó van a gépében annak "must have"
nem sok program van amiből érdemes fizetőset használni de ez olyan

stol: viszont ha nem használná a "jósda" programját, nem tudná meg, hogy baj van
én is gariztatok vinyókat, hozzám is hozzák hogy HDSentinel szerint x%, 99%-ban indokolt azért a dolog (ha nem lenne a nagyker szervize köv. körben csak visszavágná, hogy 'test OK'...)

[ Szerkesztve ]

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#3) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

Én is használom folyamatosan. Én csipem a búráját. Az lehet, hogy nem 100%-osan mutatja meg a dolgokat, de legalább nagyban leegyszerűsíti az infókat. Pl. Hőmérséklet monitorozás is. Szerintem fontos dolog!

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#4) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

ez aztán a részletes bemutató

köszi

1 hiba az egyik kép aláírásnál:
"Kihasználja a Windows 7 tálca adta adta újdonságot is"

(#5) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerencsére nekem minden 100% xd már már gyanús is a 30ezer órához közeledő vinyóra 100%-ot írni :DDD

asd fgh jkl éáű

(#6) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyébként kieg: van linux alá, parancssoros verzió is.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#7) Hebry

Hebry
(senior tag)

Kár, hogy az ssd-t nem kezeli.
Vagy ha én tudom rosszul javítsatok ki!

(#8) KAMELOT válasza DemonDani (#5) üzenetére

KAMELOT
(őstag)

Az én western digital 320GB-s HDD-m is közelít a 30 000hez de még semmi baja.
Minőségi HDD-ket kell venni és ésszel használni.

[ Szerkesztve ]

[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate

(#9) GoodSpeed válasza Findzs (#4) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi szépen javítottam ;) :R

I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

(#10) edward2 válasza Hebry (#7) üzenetére

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem kezeli, csak annyi hogy a % az hetente megy le 1%ot.

(#11) paulka válasza KAMELOT (#8) üzenetére

paulka
(kvázi-tag)

Lol, haverom vett WD blackket 4 nap után halt be, az én WD greenem tegnap kezdte a haláltusáját. Másik haverom tavaly 2 samsungot vitt vissza gariztatni. A 20k+ órás Samsungom még mindig működik, 40-45 fokon fő kb 6 éve. Itt csak is a szerencsén múlik, hogy jó HDD-t választunk-e.

[ Szerkesztve ]

Pyro reportin' MFhhh MFhhh

(#12) D1Rect válasza stol (#1) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Viszont arra nagyon jó, ha baj van nagy eséllyel megmondja, hogy a HDD a ludas-e? ;)

Milyennapvan?

(#13) pschio

pschio
(őstag)

Jófajta progi. Support is nagyon oké. Vagy 4x írtam nekik. 24 órán belül kaptam a választ. Szakmailag is ott vannak nagyon. Maximális respect! :C

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#14) Zoleee19

Zoleee19
(lelkes újonc)

Szuper írás! A programot én is szeretem, már régóta használom.
Nekem 3.40 van fent, az SSD-m kezeli:

[ Szerkesztve ]

(#15) tdd587 válasza Hebry (#7) üzenetére

tdd587
(őstag)

A legújabb még RAID 0-ból is kiolvassa az SSD adatait, na nem mintha összefüggés lenne a kettő között.

Azt nem teljesen értem, hogy miért is kellene megvenni. Az ingyenes verzió is tökéletes a célra.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#16) sznorbi2

sznorbi2
(senior tag)

Nekem egy Maxtor 60Gb-s van(ebben nincs üzemi hőmérséklet figyelő, de nem is melegszik) ami pár napon belül eléri a 40.000 órás üzemet és még mindig 100% a teljesítménye és 98% a kondíciója.
Ez az idő kb. 5 év teljes üzemet jelent és valóban még csak enyhe utalást sem jelzett, hogy valami gond lenne a jó kis Maxtorral. Még csak a hangja sem ad okot arra, hogy esetleg hamarosan behalna, mert egyáltalán nem hangos, sőt alig lehet hallani a hangját. :R :C

Ellentétben a szomszéd Maxtorjával, ami már jóval nagyobb kapacitású és legalább 10-ed annyit ment de olyan mint egy traktor! :F

Én 2 napja kommunikáltam a készítővel és elképesztő a segítőkészsége amit nyújt. :K :R

[ Szerkesztve ]

F-Secure AV 2011 v10.51 + Comodo FW 5.3 + Malwarebytes' Anti-Malware Free + Hitman Pro 3.5.7.118 -- To protect and serve!

(#17) KAMELOT válasza paulka (#11) üzenetére

KAMELOT
(őstag)

Nekem a HDD-k Samsungok 23-26fok, WD 33 fok (rendszer vinyó).
Ja és van egy 160GB-s WD ami már túl van a 30 000 órán. Szintén 100%
Egyben szerencse egyben ki hogy használja.
Meg kell jól nézni milyen márkát és azon belül is milyen típust választunk.

HD sentinel a legjobb progi.kb. 2 éve folyamatosan használom.

[ Szerkesztve ]

[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate

(#18) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Kár, hogy a cikk nagy része a HDSentinel kézikönyvének bemásolása. :U

A tej élet, erő, egészség.

(#19) KAMELOT válasza joghurt (#18) üzenetére

KAMELOT
(őstag)

Erő izom ,tejet iszom! Napi 2 liter már 10 éve! ;)

(#20) szonti

szonti
(fanatikus tag)

Nekem Lapotop vinyója 17%-os kondíció. Kb havonta csökken 1%-ot. Hibás szektorok száma 212 melyek át lettek helyezve. Ahogy itt olvastam a cikkben, vmelyik teszt, megvizsgálja, h van e még illetve át is helyezi a hibás szektorokat utána pedig visszaállítja h ne 17% ot mutasson. Ezt melyik teszttel lehet elérni, illetve ha adatvesztést okoz, akkor gondolom ezt laposba meg se tudom csinálni, mert az oprendszert is legyalulja róla.

(#21) oxox

oxox
(őstag)

en is hasznalom, es meg is vagyok elegedve vele (tobbe - kevesbe)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3: oxox#1525

(#22) DaveJr

DaveJr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nálam az az érdekes hogy egy Raid tömbbe a HD sentinel nem lát be de pl az AIDA64 legfrissebb verziója simán. Elvileg nem kéne látnai egyiknek sem.
Vkinek erre ötlete hogy miért van így?

Egyedi kábelek, 4pin (PWM) Y, 3-4-5-ös elosztók...stb: http://href.hu/x/ehtx

(#23) liksoft válasza DaveJr (#22) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Legújabb Sentinel? Ha igen, és az AIDA tudja, szerintem a Sentinel következő változatában elképzelhető, hogy benne lesz már. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#24) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Jó kis progi már próbáltam nekem a WD 160GB 3.5éves vinyóm 99%-os a kondíciója de remélem még kihúz ennyi időt.

[ Szerkesztve ]

(#25) liksoft válasza stol (#1) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Hiba detektálására a program jó. Adatvesztés megelőzésére is. Arról viszont senki nem tehet, ha a USER képtelen a szövegértéses olvasásra! A százalék kiírása mellett a garancia érvényesíthetősége is megjelenik. Ha itt az szerepel, hogy nem garanciális, akkor szokták kérdezni, hogy de azért ugye..... Hát nem.

Tudod ez olyan, hogy a piros jelzés mellett a vasúti átjáróban TILOS átmenni. Hányan megteszik.....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#26) liksoft válasza joghurt (#18) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ráadásul nem a PRO-ról szól, ami viszont már nem csak diagnosztika, hanem komplett archiváló IS! Pánikmentéssel is, mely bármilyen eseményre aktivizálható, így minimalizálható az adatvesztés normál elhalás mellett. Lerúgott külső ház vagy villám esetén nincs orvosság. :D

(#27) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

A biztonsági mentés az emberek 90%-kának akkor jut eszébe, amikor már behalt a vinyó :D :DDD ;]

Amúgy nagyon hasznos program! :)

[ Szerkesztve ]

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#28) liksoft válasza GoodSpeed (#9) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

A hőmérséklethez meg csak annyit, hogy igenis jó kalibrálni. Ráadásul hideg, és meleg állapotban egyaránt (átlagos eltolást célszerű beállítani, így mindenütt csal, de van ahol lefelé, van ahol felfelé). Ugyanis a drive hőszenzora nem mindig lineáris! Sőt, találkoztam már olyannal is, amelyik "ugrált". A lineáris emelkedés helyett különböző szintekkel ugrott. Mivel nem szükséges a működéshez, ez a hőmérő "saccográf". De még mindig sokkal több mint a semmi, így a nyári túlmelegedést tudja jelezni, és meg tudjuk előzni a hangos szavak kíséretében való boltba rohangálást. :D

(#29) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a Samu F1em olyan mint egy jégcsap, van előtte egy légkavaró de az az idős hitachim miatt van, mert sokszor volt 50fok környékén a nagy melegekben, így a Samu F1 19fokig megy a szoba hőmérsékletével :DD 19fok alatt már nem tudja követni, de felette mindig hajszál pontosan annyi fok mint a szoba :DDD

asd fgh jkl éáű

(#30) madgie válasza liksoft (#25) üzenetére

madgie
(VIP)

Azért kellemes, hogy a vásárlás helyére visszavinném az alig egy éves 1 terás WD Caviar Green-t, de amíg a HDSentinel nem írja rá, hogy garis, addig nincs csere. Az, hogy nagyobb fájlok másolásakor, vagy letöltésekor I/O hibával elszáll, csak az újraindítás segít, nem baj. Lassan 60%-ot ír rá a program, és igen, cseréltem SATA adatkábelt, más tápcsatin adom neki a szikrát, tehát a vinyó sz@r. Mindegy, amíg a program nem írja, hogy nincs garanciális cserét igényló probléma, addig szenvedjek vele. Tök jó, alig 800 gigányi adatot backupoljak egy másik vinyóra csak emiatt hónapok óta. Tudom, vegyek másik vinyót, fogyasztói társadalom :DDD

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#31) Marci79

Marci79
(tag)

Remek cikk lett. Köszi és grat! :R

++++++Hirdetéseimben az ár kritizálását NEM veszem üzletrontásnak!++++++

(#32) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Ez aztán tényleg részletes teszt volt, köszi. :)
Egyébként jó kis program, nekem is fent vana gépen. a régi notebook vinyóm jól bírja a HDS szerint :D
Lemez Tulajdonságok
---------------------
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : FUJITSU MHV2080BH PL
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 869 nap, 20 óra, 33 perc
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . . . . . : több, mint 955 nap
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#33) Rubbi

Rubbi
(őstag)

Jó cikk! A legjobb vinyó figyelő progi :K Használom már pár éve..

(#34) audi100td válasza DemonDani (#29) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az F1 eleg alaposan alulmer am... :)

(#35) lorenzen válasza madgie (#30) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért kellemes, hogy a vásárlás helyére visszavinném az alig egy éves 1 terás WD Caviar Green-t, de amíg a HDSentinel nem írja rá, hogy garis, addig nincs csere.

A garancia érvényesítése szempontjából a HDSentinel nem mértékadó program.
Nekem cseréltek már Hitachi merevlemezt, amire a Sentinel azt mondta, hogy OK. (Ugyan van rajta 1 gyenge szektor, ami megfigyelés alatt áll, de minden rendben.) A gyártó teszt programja meg kidobott egy hibakódot, amivel azonnal visszaküldhettem.

De egyetlen S.M.A.R.T. figyelő program sem nyújt 100%-os biztonságot az adatvesztés ellen.
Az elektronikai hibák egy részét nem lehet előre jelezni. (Ezt nagyon megtanultam évekkel ezelőtt, amikor aktív smart figyelés mellett felszállt a füst, a merevlemez elektronikából.)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#36) audi100td válasza madgie (#30) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Teszteld le a gyarto diagnosztiaki programjaval, ha az hibazik akkor egyertelmuen cseres, nem mondhatnak ra semmit, hacsak nem pl. a tapod rossz es a szervizben nem hibazik a vinyo. HD Sentinel tokmindegy mit ir, nem mervado gariztatas szempontjabol...

mod: kozben megeloztek... :)

[ Szerkesztve ]

(#37) Robez88

Robez88
(tag)
LOGOUT blog

Jó cikk lett, ha lesz időm majd végigolvasom teljesen, lapozni is eltartott egy ideig! :)

(#38) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Egy Hd sentinel programot használok.
Viszont ez xp és win 7 32 bites renszeréhez is telepitve van.
Szerintetek miért van az,ha az akusztikai jellemzőkben csak az xp vel tudok hangot-teljesitményt állitani a win 7 az összes merevlemezemre azt irja ki,hogy a merevlemez nem támogatja ezt a funkciot.?

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#39) Gude

Gude
(senior tag)

Régóta használom a Hd sentinel programot .Nagyon hasznos.Az íráshoz gratulálok!

"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

(#40) audi100td válasza Silentfrog (#38) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Mert a vista/win7 sata driverebe mar lustak voltak beleirni ezt a funkciot (vagy valami mas okbol kifolyolag, de a lenyeg, hogy kimaradt), ilyen gepeken csak DOS-os progikkal lehet allitani...

[ Szerkesztve ]

(#41) sanci777 válasza madgie (#30) üzenetére

sanci777
(kvázi-tag)

Egy diagnosztikai szoftver mérési adatai csak egy addicionális információ arra nézve, hogy mi a teendő az adott eszközzel. Egy ilyen progi üzengethet bármit, esetleg hasznos lehet a laikusoknak. Gyakorlatilag eléggé gyerekcipőben jár a mesterséges intelligenciája a legtöbb ilyennek, és elég viszonylagos alapokra építkezik. Ezért jobb meggyőződni sok esetben a valóságról más módszerekkel is.

(#42) Silentfrog válasza audi100td (#40) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Érem,én ugy csináltam,hogy az xpn beállitottam az akusztikai jellenzőket,és win7 alatt is ugy maradtak a beállitások../mire jo a régi xp :DDD /
Pedig nem rossz dolog ez a beállitási lehetőség!

(#43) GoodSpeed válasza Gude (#39) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen :R

audi100td

Nálam Windows 7 alatt mind a két merevlemeznél az akusztikai jellemzőknél így néz ki :

I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

(#44) audi100td válasza Silentfrog (#42) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Igen, ez is egy megoldas, amugy ugy tudom a SMART-ban tarolja el, de nem akarok hulyeseget mondani...

GoodSpeed: szerintem mindenkinel igy nez ki :) , kiveve ha maga a HDD nem tamogatja az AAM-et, viszont ha rakattintasz a beallitasra hibauzit fog dobni...

[ Szerkesztve ]

(#45) GoodSpeed válasza audi100td (#44) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, nos né egyébként sem akartam volna használni ezt a funkciót, mert inkább legyen gyors mint halk :D

Meg amúgy is nem hangosak a merevlemezeim, illetve a ház hűtők tömkelege elnyomja :D

(#46) audi100td válasza GoodSpeed (#45) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Akkor meg nem volt Hita vinyod, terras 7K1000.B olyan volt mint egy kavedaralo, ilyenkor jol jott, mondjuk az uj vinyoik talan mar halkabbak. :)

(#47) Gergő_ válasza stol (#1) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Kérlek írd meg pü-ben, hogy melyik számtech boltban dolgozol, ígérem, hogy messzire elkerülöm, ha így állnak hozzá a vevőkhöz, (még ha nektek is van igazatok) :R

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#48) Silentfrog válasza audi100td (#46) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Van egy 1.5 terrás samsung merevlemezem,amire csak adatot mozgatok.Van egy érdekes hangja ami igaz halk de zavaro.én itt huztam vissza a teljesitményt a gyorsaság rovására.
Mivel ugy vettem észre,hogy ilyenkor az elérési idő változik,a merevlemezek közti másoláskor nem látok lassulást.Igy inkább legyen halkabb.

(#49) GoodSpeed válasza audi100td (#46) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Anno a 90-es években volt nálam egy 200 Megás WD vendégségben :D Na annak volt hangja :D

(#50) dave666

dave666
(fanatikus tag)

Köszönjük, a részletes leírás :R

Régebb óta használom a Sentinel-t. és azt szeretem benne, hogy egyszerű, figyelnek a felhasználókra, és 2-3 havonta jön a frissítés :) Pozitív :)
Ha nincs az adatbázisukban a vincseszteredről infó, akkor a belső rendszeren elküldöd nekik, a következő verziónál már ott lesz :)
Megéri használni, mert mindig tudod milyen állapotban van a vinyód :K

Dave666

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.