Ha beleszól a 3x16 bites LUT, akkor onnantól kezdve már nem csak 3x8 bittel van dolgunk, ezt értsd meg. Igaz, a 3x8 bites frame-buffer miatt továbbra is 2^24 különböző árnyalattal dolgozunk, no de egy 2^48 elemes palettából.
"En nem latom, hol beszeltel errol. Errol en beszeltem. Te framebufferrol beszeltel meg ditherelesrol, nem?"
Hát itt: "Amire te gondolsz, az a 3x10 bites frame-buffer kezelés. Ezt tényleg csak a professzionális kártyák tudják." (= Quadro, FireGL, FirePro)
Egyébként meg "konkretan megjelenitheto 1024 kulonbozo arnyalat csatornankent egy kepen belul" = 3x10 bites frame-buffer...
"Hat majd utananezek az atiknak, de szerintem nincs elterjedt kartyan ilyen."
Nem a kommersz kártyákra gondoltam, de a profi kártyák is sokkal elterjedtebbek (ezerszámra adják el őket), mint azok a bizonyos nagyon spéci kártyák, amikről még szó volt.
"En ezt talaltam:
http://www.amd.com/us/Documents/10-Bit.pdf"
Ismerem (Oliverda jóvoltából), már én is többször linkeltem itt-ott. Egyébként itt is említésre kerül egy szabványon kívüli, de mégis több kártya és monitor által támogatott, 3x8 bitnél többet kezelő DVI üzemmód.
"Amugy HDSDI kimeneten meg ugye regota van 10 bit, nvidiaeknak 2004 ota van olyan kartyajuk."
Itt is csak a LUT általi pluszbitekről van szó, vagy esetleg frame-buffer szinten is megvolt a 3x10 bit? LUT-os 3x10 bites kimenet kommersz kártyákon sem tegnap óta van. (A komolyabb kommersz kártyákon lévő GPU frame-buffer szinten is tudja, mivel maga a GPU ugyanaz, mint a profi kártyákon, csak ez le van tiltva, de a DP/HDMI kimeneti 3x10 bit kezelést nem tiltották le.)
[ Szerkesztve ]